Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Schroniskowy samochód niby mamy, ale z dostępem do nie to "różnie bywa" Generalnie kierowniczka używa go sobie do dojazdów do domu.
Ale zawsze można spytać jakiejś wolontariuszki czy nie przejechałaby się do Kalisza z Pysiem.

Posted

Hm, a chociaż zgodzą się w schronisku, aby Pysia zawieźć do Kalisza na badania? Mogę popytać czy nikt nie mógłby podjechać po psiaka i go odwieźć, w sumie jeszcze wczoraj miałam ten sam problem, bo muszę dowieźć sunię do hoteliku do Piotrowa, ale już coś się znalazło. Popytam czy nie pomogliby i w tej sprawie. Ewentualnie jak wróci mój TŻ (sobota), ale wtedy za zwrotem kosztów transportu. :p

Posted

Jedna z wolontariuszek ofiarowała że może zabrać Pysia do Wrocka, ale tam niestety nie mamy sprawdzonego lekarza, chyba że doktor do którego dzwoniłam - ten sam który mi podał namiary na panią Monikę :/ Jeśli chodzi o koszty transportu, to jak będziesz wiedziała daj znać ile mniej więcej wyniosą, zobaczę czy mój fundusz wystarczy na badania, transport i ew. leczenie, pewnie potrzebna będzie zbiórka :(

Posted

Z zabraniem Pysia na badania myślę, że nie będzie najmniejszego problemu, tylko potrzebny transport.

Jak już Bonsaj będziesz rozmawiać z tym wetem i będziemy wiedzieć coś więcej to wtedy zapytam się czy któraz z wolontariuszek od nas by nie pojechała.

Posted

Z Kalisza do Ostrowa jest 20 km, więc nie jest to przeszkoda nie do pokonania. ;) Ostatecznie jeździ przecież autobus komunikacji miejskiej między tymi miastami, jednak to byłoby dla psiaka dużo większym stresem.

Posted

Byłam dziś u tego weta, ale strasznie przejęłam się suczką, którą wyciągałam, bo jej stan był znacznie gorszy niż myślałam. Jednak jutro jadę odebrać wyniki, wtedy już nie zapomnę zapytać się o Pysiaka. ;)

Posted

Ok, może jakieś sugestie, o co mam się zapytać? Jak opisać problem? Przeczytałam mniej więcej wątek, więc w sumie wiem w czym rzecz, jednak jeśli macie jeszcze jakieś sugestie , to słucham. ;)

Posted

Dziewczyny, odezwała się do mnie pani Monika, przekazała mojego maila o Pysiu znajomej z Fundacji - pani Izie.
Dostałam takie pytania:
[FONT=Arial]czy ktos badal juz uszy[/FONT]
[FONT=Arial]czy zaburzenia ma od urodzenia czy od niedawna[/FONT]
[FONT=Arial]czy zgadza sie z innymi psami[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Na wszystko odpowiedziałam, nie wiem tylko jak Pysio zachowuje się wobec innych psów, z tego co pamiętam nie wykazuje agresji, ale wolę się upewnić ?[/FONT]
[FONT=Arial]Czyli nadal czekamy.[/FONT]

Posted

Pysio jak jest z innym psem w kojcu to nie wykazuje agresji, ale zauwazylam ze zdarzy mu sie warknac na obcego psa jak jest na smyczy.

Bonsai opis zachowania Pysia jest na pierwszych stronach wiec mozesz tak mniej wiecej opisac jak to u niego wygląda.

Posted

Paula, czy Pysio ma aktualne szczepienia, czy ma chip i paszport ?? Jeśli nie ma to ustalcie dziewczyny jaki byłby koszt tych zabiegów!
Aha i jak wygląda procedura adopcyjna, czy po Pysia musi do schroniska stawić się osoba adoptująca, czy może go zabrać wolontariuszka i przekazać tej osobie?
to pilne!

Zabiegi i szczepienia które musi mieć Pysio przed adopcją:
[FONT=Arial]odrobaczyc, potem coctail na wscieklizne i parvoviroze, nosowke i inne choroby zakazne. + chip i paszport[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]On ma cokolwiek z tego zestawu ?[/FONT]

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
Esiu - ;)
a nasze foksy nadal pochowane po kątach... już dwa mamy

Na nie też przyjdzie pora :) Podrzuć mi Aga linka do waszego schroniska :)

Posted

Czyli nici z adopcji do Niemiec, bo Pysia trzeba by zawieźć do Jarocina, a stamtąd pojechałby do Fundacji. W ten sposób to raczej mu domu nie znajdziemy, niewielka jest szansa że trafimy na kogoś z Ostrowa czy okolic żeby sam przyjechał i odebrał psa :(

Posted

Bonsai napisał(a):
Esia - masz PW. A co to za Fundacja?

W sprawie Fundacji już wysłałam maila do Moniki, żeby coś mi na ich temat napisała. Monika jest starszym inspektorem okręgowym Wrocławskiej Straży dla Zwierząt, jest też prezesem zarządu patrolu interwencyjnego SOZ we Wrocławiu - chyba nic nie pomyliłam. Uważam, że to poważna i odpowiedzialna osoba, nie odzywała się do mnie bo po prostu nie miała czasu na przełomie roku, ale pisze że cały czas o Pysiu pamięta ;) Poleciła nas swojej znajomej z Fundacji z Niemiec, a co to za Fundacja mam nadzieję dowiedzieć się niebawem.
W każdym razie, Pysio musi być jak najszybciej zaszczepiony (o ile jeszcze nie jest), zachipowany, a wszystko to musi być spisane w paszporcie europejskim (podobno wkleja się tak jakieś hologramy na dowód szczepień). Dziewczyny proszę ustalcie ile to będzie kosztowało, i kiedy najszybciej można to zrobić.