brazowa1 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 I jedno wiemy na pewno-on nienawidzi innych psow! Wczoraj tak spojrzał na Bogu ducha winnego Chiłka,ze mi sie goraca zrobiło. Quote
akucha Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Niedobrze. A to cholera jedna... Ale kochana! ;) Quote
Kasia25 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Od pojrzenia do zjedzenia, kroków kilka, może jakiś poddenerwowany był Quote
brazowa1 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Kasia25 napisał(a):Od pojrzenia do zjedzenia, kroków kilka, może jakiś poddenerwowany był Nie za bardzo mial czym sie zdenerowowac :) paskud jest i tyle. Quote
Kasia25 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 przecież napisałąm, że kilka a nie WIELE, czy dużo. Biedny Chiłek takie maleństwo ale Bigiel zgage by miał na bank, bo on kudłaty:roll: Quote
Kasia25 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 BO mi Aresa od trupa wyzywacie! bezustannie Quote
bea100 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Witajcie, poza maścią- (prawie) czaprakiem to nie jest Ogar Polski ani jego mix. Według mnie to mieszanka ONka (stąd maśc między innymi ) z molosem (? jakim? wydaje mi się że z azjatą/ałabajem?). Tak powinniście go ogłaszać do adopcji. Jesli tak jest jak napisałam powyżej- to domu powinniście mu poszukać bardzo starannie (najlepiej by był sam na swoim teretorium i nie do mieszkania/bloku- tutaj dom z ogrodem potrzebny i to bez innych psów). To będzie doskonały stróż. Niech szybko znajdzie dobry dom, pozdrawiam serdecznie i psiakowi życzę by jak najszybciej znalazł opiekunów- to piękny i wspaniały pies !!! Quote
Kam Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 a wypowiedź Bei jest odpowiedzią na mój post w "ogarach polskich", bo taki mi się podobny wydawał i zapytałam o zbieżność z rasą :roll: Quote
brazowa1 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 taaak,ten azjata jest chyba strzalem w 10. czy mieszanka z owczarkiem,to nie wiem,bo pies ma wybitnie gładka siersc,a azjata i owczar powinny dac chyba inny gatunek siersci. Quote
bea100 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Ja pisałam o azjacie ale o ałabaju- azjatów jest parę typów-to podgatunek- one bywają gładkowłose- popatrz na ustawienie oczu i noszenie uszu oraz na kufę- można go niemal wpisać w kwadrat- popatrz na łapy- to dlatego tak uważam stawiając na azjatę. Taką maść -prawie czaprak- daje niemal wyłącznie krzyżówka z ONem. Stąd moje typy. Oczywiście się nie kłócę w tej sprawie. Jednak azjatę- miałam i nabrałam wiele podstawowej wiedzy o tej rasie (:razz: ). Quote
Kasia25 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Bigiel jest piękny!!!!! Fotki nie oddają jego postury, nie znał mnie a machał ogonem, super PIECH! Tak smutno spoglądam zza krat............. Quote
Zosia4 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 O rany - ale cuuuudo. No nie, ja jednak nie mogę oglądać takich śliczności w "moim typie" - czyli wielki, dostojny i łagodny. Już zazdroszczę przyszłemu Panu/Pani. Brązowa, tak z ciekawości spytam - on jest chyba większy od mojego Micha co ? No i pewnie zdecydowanie młodszy ? A że też te samce nie chcą się tolerować :cool3: . Jużbym miała ze trzy w domu,gorzej by było z wykarmieniem :diabloti: . Quote
brazowa1 Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 Masz racje-Zosiu-zdecydowanie młodszy.Czy wiekszy?pewnie tak,tylko,ze gladkowlosy i nie robi takiego wrazenia. No i Misiu miał kryształowy charakter,a BIGiel to kawal drania do innych psow. Quote
Zosia4 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Dla mnie czyli miłośnika wielkopsów - to zdjęcie jest najpiękniejsze. Wielkopies jak się patrzy. Taki stworzony dla mnie (och "boszsz" - ile ich jest jeszcze niechcianych). Brązowa - dzięki za informację, że jest znacznie młodszy od Misia, bo to zwiększa jego szanse na dom. A przeca to i tak widać na pierwszy rzut okiem. No cóż - skoro nie może być mój to wypowiem się tak, że jest zbyt młody dla mnie, bo jakoś muszę się pocieszyć. No i skacze na stół (chociaż mam solidny i dębowy). I koniecznie pozbawić go "burzy hormonów". Wiem, że "truję" - i nie bij mnie za to. A Misiek miał rzeczywiście kryształowy charakter - wyjąwszy ino kota, a także innych psich samców. Quote
Neris Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Czaszka rzezcywiście azjatycka, a może jakiś ogar się obok też przeleciał? Quote
brazowa1 Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 Biglo-ogaro-azjata miał jeden telefon z zapytaniem.Mila pani,ale mieszka w bloku-odradziłam.Musialaby miec oczy dookoła glowy i konska siłe plus mocne nerwy,bo taki spacer to srednia frajda..Oczywiscie zaprosilam do schroniska :) Quote
akucha Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Wystarczyłoby siodło, łatwiej mogłaby go okiełznać... On podoba się kobietom :evil_lol: Quote
Zosia4 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Jedno jest pewne - kto nie ma doświadczenia z tak dużym psem - może sobie z nim nie poradzić !!!!!!!!!!! Nie powiem, że ja od razu je miałam. Ale tu nie liczą się gabaryty ani przyszłego właściciela ani samego psa. Najważniejszy jest "kręgosłup psychiczny pana/pani", bo taki psiur naprawdę nieraz więcej waży od właściciela - a ktoś nieświadomy tego nie wie, że np. taki kochany piecho (mimo, że jest cały czas kochany) - potrafi wiele fizycznych szkód wyrządzić. Mam wyliczać ? Quote
Zosia4 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 No to wyliczamy: 1) same straty, 2) same straty, 3) same straty, 4) ale ile ciałka do kochania. A tak na poważnie - to naprawdę ważna jest konstrukcja psychiczna przyszłego właściciela wielkopsa. Nawet coś tak błahego jak ton głosu w sytuacjach podbramkowych i refleks - przede wszystkim. No i świadomość, że to jest nowy członek rodziny z wszelkimi tego konsekwencjami - a zwłaszcza z humorami, bo psy też takowe miewają. A już taki młody pies na pewno je ma. Ja się już tego trochę nauczyłam i wcale się tym nie chwalę, bo pewnie będę się tego jeszcze uczyć caaaaałe swoje życie. Ale fakt faktem, że BIGiel jest piękny - niezaprzeczalnie. Quote
Recommended Posts