Wega12 Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Witam, mam takie pytanie do hodowców. Jaką karmą karmicie małe szczeniaki. ( mówię tu o rodowodowych szczeniakach). Stoję właśnie nad wyborem suchej karmy dla 1 miesięcznych szczeniaków. Jaka karmę możecie polecić, jakbyście mogli podzielić się doświadczeniami. Jak reagowały na daną karmę szczenięta. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź. Quote
Zosia-Samosia Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 A czym sie rozni karmienie miesiecznego szczeniaka z rodowodem od tego bez??? Quote
andrzej_tres Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Mogę tutaj polecić karmę OBT, to właśnie dzięki niej mój piesek wyrósł na silnego i zdrowego pupila. Pozdrawiam. Quote
dwbem Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Miesięcznego szczeniaka chcesz karmić suchą karmą? To barbarzyństwo. Karm go naturalnie, ucz gryzienia różnych rzeczy, nie rób z psa kaleki. Karma i to dobra a więc dużo droższa od mięsa dla psów to później, jak piesek będzie starszy i tylko jako jeden z pięciu posiłków. Naprawdę wykarmienie jednego psa to nie takie koszty i praca a ile przyjemności ma i pies i własciciel. Quote
Kocurkotka Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 a jak myślisz czym hodowcy karmią 4 tygodniowe szczeniaki jak nie karmą ? Quote
TaMałaMenda Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Na całe szczęście nie wszyscy hodowcy ograniczają się tylko do podawania karmy. Część z nich, nawet jeśli swoje dorosłe psy żywi komercyjnymi karmami, dba o ty by szczenięta wychodzące z ich hodowli poznały różne rodzaje pożywienia - nie tylko karmy mokre i suche ale także mięso surowe jak i gotowane, warzywa, owoce. To moim zdaniem najrozsądniejsze wyjście. Quote
Recommended Posts