Hendra Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 2 godziny temu, TaTina napisał: Mam głęboką nadzieję że wszystkich miłośników petard tudzież fajerwerków szlag trafi nagły, albo przynajmniej im łapy i paluchy pourywa. Tak. Mam nadzieję że wiedzą jak używać onych.Jeżeli nie ,tu instrukcja 6 Quote
Hendra Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Życzę wszystkim zdrowia – byście spędzali każdy dzień w komforcie i radości; życzę miłości przyjaciół i rodziny oraz spokoju w głębi serca; życzę także obcowania z pięknem natury – abyście się cieszyli cudami świata; życzę mądrości w wybieraniu priorytetów – wyboru rzeczy, które naprawdę liczą się w życiu; i szczęścia,szczęścia i jeszcze raz szczęścia 6 Quote
elik Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Dnia 31.12.2016 o 20:28, TaTina napisał: . . . A teraz wyobraźcie sobie nudne życie bez owej, spędzane na robieniu mnóstwa pożytecznych rzeczy, nudnych i nie emocjonujących...Ten przebrzydły i obmierzły spokój w owocnym i kreatywnym działaniu dla dobra...Nuuuda, prawda? Jakaż monotonia i brak mocnych wrażeń? Tak, tak, same dłużyzny... Ona Halyna nie ma bladego pojęcia ile czasami udaje jej się mimowolnie i niechcący zupełnie rozrywki dostarczyć, ile obśmiania do bólu wnętrzności. To również znaczny składnik Halinkowego istnienia (zaistnienia?) Tak troszkę anegdotycznie i karykaturalnie o tym przyszłym roku 2017 :D . . . Ja już pozwoliłam sobie zauważyć, że brak Halynki, w przypadku jej aresztowania w związku z zabójstwem pana Zdzisia, spowoduje niewyobrażalny i trudny do wypełnienia, nadmiar czasu. Dnia 31.12.2016 o 10:27, elik napisał: Tak. Powstałby czas, wiele czasu, nie do zagospodarowania. Nie wyobrażam sobie czym wypełniłabym ten czas :( Jak się okazało, mój strach był przedwczesny. Pan Zdzisiu żyje. Halynka, na szczęście, nie jest skuteczna. 1 Quote
elik Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 43 minuty temu, Panna Marple napisał: Pan Zdzisio! Nie Rysio! Ach, jak pisałam post zabyło mi sie jak gach Halyny ma na imię. Miałam po napisaniu zaglądnąć do Twojego postu i pedytować, ale poszłam na inny watek i tak sie ostało :) Tu o sens biega, a nie o imię :) Quote
Panna Marple Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Chodzi o to, żeby ich nie pomylić, bo - jak napisałaś - wielu ich jest ;) 1 Quote
elik Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 5 minut temu, Panna Marple napisał: Chodzi o to, żeby ich nie pomylić, bo - jak napisałaś - wielu ich jest ;) Aaaaa to taka pazerna na te sprawy jest Halyna ? No to już podmieniam Rysia, na Zdzisia ;) 1 Quote
elik Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 4 minuty temu, Panna Marple napisał: Nienasycona ;) O tak,tak.To bardziej adekwatne określenie :) 3 Quote
Usiata Posted January 2, 2017 Author Posted January 2, 2017 Ho, ho, ho... ależ mnie tu długo nie było... witam serdecznie po świąteczno - noworocznym odpoczynku, tak, tak :) Aby nam się dobrze działo w tym roku :) Nie wiem jak Wam, ale mnie ten rok powitał ba-jecz-nie :) same miłe niespodzianki mam od wczoraj :) nie ma to, jak dać ludziskom stęsknić się za sobą :D Przeleciałam nasz wątuś, wciąż dalej sympatyczny; niezmiernie cieszy mnie powrót Zdzisia do żywych :D Jedyne, co mnie ździebko frasuje to nienasycenie Halynky ...ojoj...to się może obrócić przeciwko niej...ojoj...szalała, szalała, a potem będzie, że kuku... Niepoprawna ta nasza Halynka, nic a nic, w ogóle się nie uczy...ani tyci... Nic dziwnego zatem, że gdy przybył do mnie Mikołaj i zapytałam go o prezenta dla Halynky to rzekł, że Halyna dary otrzyma po nowym roku, bo tak... Dostanie Halyna to, co daje i niech nie będzie zdziwiona... przyznam, że zabrzmiało to niezwykle tajemniczo, ale że jestem cierpliwa, to i poczekam spokojnie na te podarki... a podobno zapowiadają się ciekawieeee 3 Quote
Hendra Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 Na jednym z bazarków jest takie cóóóś ,za 4 złocisze,może kupimy naszej Halyyynie ? to co,zrzutka ? 3 Quote
Hendra Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 I jeszcze z dedykacją dla naszego utrapienia ,wygrzebane w necie 3 Quote
elik Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 4 minuty temu, Hendra napisał: Na jednym z bazarków jest takie cóóóś ,za 4 złocisze,może kupimy naszej Halyyynie ? to co,zrzutka ? Jestem za, a nawet przeciw, dlatego dam ciaka, a co :) 4 Quote
ludwa Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 53 minuty temu, Hendra napisał: Na jednym z bazarków jest takie cóóóś ,za 4 złocisze,może kupimy naszej Halyyynie ? to co,zrzutka ? Toć Halynę jednym ciosem rozćlapiesz na kotleta. A z drugiej strony małe to, wściekłe, wredne, złośliwe. Nie wiem czy łatwo da się trafić. Chyba, ze Panna Marple podczas snu ją zaatakuje. I na kotleta, i na kotleta 3 Quote
zero Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 Dnia 31.12.2016 o 20:27, Panna Marple napisał: Zapomniałam dodać, że kiedy byliśmy nad morzem, to Halince jeszcze czyrak wyskoczył i malutka dołożyła następny wniosek dowodowy do swojej sprawy przeciwko orkanowi Barbara (oczywiście zrobiła obdukcję). Ona nigdy nie zazna spokoju - taki jej parszywy los :( To raczej wasz "parszywy los" :) 1 1 Quote
Usiata Posted January 3, 2017 Author Posted January 3, 2017 Dobry wieczór wszystkim :) jaki piękny śnieg u mnie pada, ho, ho, ho :D psiaki gonią i próbują smakować..żeśmy się popiłeczkowali śnieżkami że hej! głupole próbowali żreć, ale wybiłam z głów :D I wiecie, dziś doszłam do wniosku, że ten świat mógłby być całkiem piękny dla psiaków, gdyby nie było psich oszołomów, co to muszą ... bo się uduszą... I wiecie, ja wciąż obserwuję tych oszołomów jako ciekawostkę przyrodniczą, i wciąż piszę kronikę, i piszę... i pisać będę dalej... bo lubię... Przy czym nieustannie rozbawia mnie prezentowana obłuda i manipulacja, tyle, że to ma coraz krótsze nogi :D i coraz więcej jest takich, którzy się na tym, zwyczajnie poznali (btw - cieszy mnie to, że byłam pierwsza w realnym poznaniu :D ) :D I kiedyś te wrażenia wydam na bazarek :) dla psiaków oczywiście :) 2 Quote
TaTina Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 Dobry wieczór :D Wreszcie pokazała się ziiiima :D Ale wiecie co? Zajrzałam tu sobie i...poczułam dawno nie spotkany swądzik-zapaszek, coś pomiędzy przeterminowaną wazeliną a zjełczałym serem... Paczam, szukam. rozglądam się, i co? Już wieeem, zero wróciło. Wszystko jasne, tak, tak. Milutko, nieprawdaż? A w ogóle pomyślałam dziś sobie: jakże obiecująco rozpoczął się nam rok, prawda? Miłego wieczorku :D A trolle są beee... 3 Quote
ludwa Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 4 godziny temu, TaTina napisał: Dobry wieczór :D Wreszcie pokazała się ziiiima :D Ale wiecie co? Zajrzałam tu sobie i...poczułam dawno nie spotkany swądzik-zapaszek, coś pomiędzy przeterminowaną wazeliną a zjełczałym serem... Paczam, szukam. rozglądam się, i co? Już wieeem, zero wróciło. Wszystko jasne, tak, tak. Milutko, nieprawdaż? A w ogóle pomyślałam dziś sobie: jakże obiecująco rozpoczął się nam rok, prawda? Miłego wieczorku :D A trolle są beee... przyleciał bączek, odleciał bączek TaTino. Uważam, że obiecująco skończył się również stary i mam nadzieję na kolejny co najmniej tak przyjazny ludziom i zwierętom jak 2016:) 3 Quote
Panna Marple Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 Właśnie wróciłyśmy z Halinką z Krakowa. Halka napluła ludziom do jedzenia w WARSIE... Byłam ciekawa, czy wycieczka do miasta, w którym kiedyś mieszkała, obudzi w niej jakieś uczucia, ale to były złudzenia :( Powiedziała, że Kraków jest obrzydliwy i w ogóle za nim nie tęskni. 1 Quote
Usiata Posted January 4, 2017 Author Posted January 4, 2017 35 minut temu, Panna Marple napisał: Właśnie wróciłyśmy z Halinką z Krakowa. Halka napluła ludziom do jedzenia w WARSIE... Byłam ciekawa, czy wycieczka do miasta, w którym kiedyś mieszkała, obudzi w niej jakieś uczucia, ale to były złudzenia :( Powiedziała, że Kraków jest obrzydliwy i w ogóle za nim nie tęskni. I tego właśnie się obawiałam :( nie chciałam pisać wcześniej, bo ja nigdy nie daję posłuchu plotkom, choć dochodziły do mnie wieści, że Halynka zatraciła panowanie nad sobą...tak mi przykro.. :( Chyba jednak trzeba będzie pomyśleć nad tym behawiorystą? a może Panno Marple - powierz mi Halynke na tymczas - np. jakiś taki miesięczny? może mnie się coś uda sprawić ciut dobrze? ja kochająca jestem, ale i konkretna zarazem...więc może coś? 1 Quote
Panna Marple Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 Super, jutro nadam ją kurierem :) Odciążysz mnie troszkę, bom już wyczerpana :). Dzięki, Kochana :) 1 Quote
Usiata Posted January 4, 2017 Author Posted January 4, 2017 Przed chwilą, Panna Marple napisał: Super, jutro nadam ją kurierem :) Odciążysz mnie troszkę, bom już wyczerpana :). Dzięki, Kochana :) Nadaj dpd, to szybko do mnie dochodzi :) ja po urlopie, to i sił mam więcej, a poza tym, to ja bardzo lubię Halynke, naprawdę, bardzo lubię, więc uważam, że się dogadamy z Halynkom :) Quote
Panna Marple Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 Ja też ją bardzo lubię, ale to jest trudna i wymagająca miłość. Spaduję lulać :) Quote
Recommended Posts