Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.Wszystkich. Przez ostatnie upały załatwiłam psiaka :( Chcąc mu pomóc nakryłam go w nocy mokrym ręcznikiem w pokoju w którym chodził wiatrak. Psiak tak dyszał z gorąca, że myślałam, że mi zejdzie. I się nabawił przeziębienia od mej głupoty :(. Ropieje mu oko  i dostał od weta krople. Tylko po pierwszym razie jak widzi, że się podejdzie z kroplami to już pokazuje ząbki. Już próbowałam na kilka sposób i nie ma szans. 

Czy można zamiast wkrapiania przetrzeć oko wacikiem ? 

Posted

Nie można.Kropla musi znaleźć sie w oku...Łatwiej Ci będzie z pomoca drugiej osoby.Niech sie gapi na smaczek,no nie wiem...a ząbkow nie powinien pokazywać,ale to inna bajka i nie na teraz.

Posted

Zapytaj weterynarza o maść mój przed kroplami uciekał nawet wybudzał się ze snu jak tylko podchodziłam do niego. Maść nakładałam sobie na palec, a potem smarowałam oczy.

Posted

Słuchaj,nie podchodz do psa z tym czymś do oka - od frontu!Wyobraż sobie,ze Tobie ktoś chce cos wpakować do oka.Stań nad łbem od tyłu,nie czaj się,poglaszc,ale od tyłu głowy,nad nią.Mam nadzieję,ze wiesz o co mi chodZi:)