Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wróciłem. Dom jest ok. Co prawda 5 piętro w starym budownictwie w centrum Poznania. Mało ducha nie wyzionąłem. :). Jest winda ale zewnętrzna i przeszklona. :) Wolałem wchodzić. :)
Pani fajna. Kociczka też fajna, spokojna i leniwa. Koleżanki psa który nocował u nich w domu zaakceptowała to i Mysię zaakceptuje. Moim zdaniem psiak może pakować plecaczek. :)

Posted

Właśnie wróciłem. Dom jest ok. Co prawda 5 piętro w starym budownictwie w centrum Poznania. Mało ducha nie wyzionąłem. :). Jest winda ale zewnętrzna i przeszklona. :) Wolałem wchodzić. :)
Pani fajna. Kociczka też fajna, spokojna i leniwa. Koleżanki psa który nocował u nich w domu zaakceptowała to i Mysię zaakceptuje. Moim zdaniem psiak może pakować plecaczek. :)

:) :) :)

Bardzo dziękuję, już rozmawiałam z p. Zuzanną, która czeka na Mysię.

Ale żeby nie było za cudownie to pojawił się problem z transportem - liczyłam na wyjazd osoby prywatnej, niestety to już nieaktualne.

Podobno na Fb mozna szukać transportu dla zwierzaków - niestety nie mam tam konta, zupełnie nie potrafię się tam poruszać.

Na razie szukam wsród znajomych - jakby ktoś mógł pomóc - będę wdzięczna.

Na razie wpsuję proębę na transportowy na dogomanii.

Szukam transportu

Janów Lub. - Łódź

lub Lublin - Poznań

lub Janów Lub.  - Poznań

Posted

Wieści optymistyczne ! Miejmy nadzieję, ze Mysia pokocha nowe miejsce i leniwego koteczka. Zobaczymy, jakie będą rezultaty z poszukiwania transportu na fb. To już tak blisko celu...

Posted

Zrobiłem ogłoszenia na tych dwu wątkach na fb. Gdyby dotarła Mysia do łodzi czy Strykowa to miał bym ją już " na wyciągnięcie ręki".
Fotkę podkradłem Murce z wątku/ na kanapie z piłeczką/. Podałem i Wasz i swój nr telefonu.

Posted

Zrobiłem ogłoszenia na tych dwu wątkach na fb. Gdyby dotarła Mysia do łodzi czy Strykowa to miał bym ją już " na wyciągnięcie ręki".
Fotkę podkradłem Murce z wątku/ na kanapie z piłeczką/. Podałem i Wasz i swój nr telefonu.

Dziękuję bardzo :)

Wczoraj rozmawiałam z TZ Murki - może dostarczyć sunię do Łodzi - będę więc dzisiaj rozmawiała z p. Zuzanną, może ma jakiś pomysł na dalszą trasę...

Posted

Mysia jest już w drodze...

A Tusia zrobiła ogromne postępy jeśli chodzi o zachowanie czystości, wpadki się już jej nie zdarzają :)

Dodatkowo rozbawiła się bardzo, bryka, biega, znalazły wspólny język z Mańką (spod Zamościa) i bawią się razem wspaniale :)

Posted

Czy już coś wiadomo o Mysi? Dojechali na miejsce?

Tusia, to mądra suczka, szybko się wszystkiego uczy. Ma dobrych ludzkich i psich nauczycieli, a że jest pojętną uczennicą, to są efekty !

Posted

Dojechała. Początkowo w drodze popiskiwała i wymuszała głaskanie. Potem grzecznie się położyła. W nowym domu zachowywała się dosyć pewnie. Bez większych obaw wjechała "ekstremalną" windą. W domu podeszła za blisko kocicy rezydentki i  Ta ją troszkę pogoniła. Po czym zajęła strategiczną pozycję na komodzie/ kocica/ i obserwowała nowego domownika. Gdy wychodziliśmy Mysia chciała się zabrać z nami.:)