Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karolina1']Ale fajnucho wode piję :loveu:

Słodki jest :loveu::loveu:
Dzięki ;)
[quote name='Kinia']http://i28.tinypic.com/1057714.jpg
to wymiata!

Miłego dnia!
Mam to na tapecie x3

Nowych fotek na razie nie mam, może jutro wieczorem jak pogoda dopisze zrobię jakieś na spacerku. Ale wątpię, głowa mnie straszliwie boli, co zwykle zapowiada wielki deszcz :razz:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi::multi: no nareszcie rozrywkowy wątek dla maniaków zdjęć!
Kurczę! Fajne ujęcia Vectorek chyba lubi łapać wodę z węża ogrodowego wprost do pyska :evil_lol:

będziemy tu częściej zaglądać, tylko najpierw nadrobimy całą galerię :cool1:

• 1 month later...
Posted

Choroba nie wybiera.

Z Vectem coraz gorzej. Nie chodzi po schodach... Wyjechaliśmy na wczasy na tydzień. Podczas naszej nieobecności został z babcią. I sinusoida - raz dobrze, raz źle... Pod koniec nie jadł, albo jadł i wymiotował. Wył z bólu.
Gdy przyjechałam, leżał płasko na boku, nawet się nie podniósł. Pojechaliśmy do innego weterynarza - Katowickiej Kliniki na Brynowie. Obmacali go, stwierdzili, że to choroba neurologiczna. Razem z siostrą siedziałyśmy przy nim pięć godzin, gdy miał dwie kroplówki. Jedną z Ranigastem, drugą.. nie pamiętam, ale nawadniającą. Wróciliśmy do domu. Położył się i odpoczywał.
Teraz ja zostałam w domu, a mama z siostrą pojechały do weterynarza. Będą mu robić badania, żeby dokładnie określić co to ja choroba. Leczenie będzie długie, i jak się można domyślić, będzie kosztować. Ale zrobimy wszystko, żeby z tego wyszedł...

Posted

Wczoraj tez dostał kroplóweczki, tym razem 6 godzin.
Wet powiedział, że to coś z głową - być może zapalenie opon mózgowych. Psi tomograf jest w Warszawie... Setki kilometrów od Będzina, a badanie kosztuje ponad 1000 zł. Nie wiem co to będzie. Ale... musi być dobrze.

Dziś piesio czuje się lepiej. Dostał dwie nowe zabawki - sznur i pluszowego lewka. I nie chce się nimi bawić... Stracił werwę. Dzisiaj się z nim trochę poprzeciągałam, poszczekał na kosiarkę na ogródku. Robię wszystko, żeby nie wyglądał na takiego smutnego. Teraz leży i grzeje się w słoneczku przy balkonie. Z jedzeniem ok - ma apetyt i nie wymiotuje. Ale dziwnie pije - wcześniej po prostu stał i chłeptał, a teraz rusza głową i wylewa wszystko z miski. Na każde picie potrzeba 3 szmat do wycierania podłogi... Ale oby to była tylko taka boksiowa zabawa.

Posted

[quote name='Akadna']Diagnoza neurologa: porażenie nerwów twarzowych. Więcej wieści potem. :(
Jezu, ale dlaczego? Przecież to taki młody pies:shake:
Sprawdziliście czy kleszcza nie miał?
Trzymaj się!!

Posted

JEST ŹLE. MUSI BYĆ LEPIEJ.

W dodatku zapalenie ucha środkowego/pni mózgu. Właściwie to mogło być od wszystkiego.

Rano było okej - do chwili, gdy się nie przewrócił. Potem kąpaliśmy go i nie mógł ustać. Teraz nie chciał wejść po schodach. Piszczy, nadal się potyka. Teraz narobił wielkiego stracha... Wyglądał jak nieżywy. Oczy w pół otwarte, ciężki oddech. Resztkami sił wyszedł na siku i położył się. Wet powiedział, ze jeśli w tydzień mu się nie poprawi - uśpienie... Od kilkugodzinnego płaczu bolą mnie głowa, uszy i brzuch. Jest nam ciężko...

Posted

Weźcie mu sprawdzcie na ciele czy nie ma żadnych rumieni, może to być jakieś odkleszczowe gówno. Jenyś żeby tak młodego psa nagle łapało... paranoja:shake: Akanda trzymajcie się mocno, musi być lepiej, trzymam kciuki za Vectorka mooooocnoooo!!!! :-( Ucałuj go ode mnie! Trzymaj się!!!!!

Posted

Akadna - tak bardzo mi przykro
łzy same kapią mi po twarzy ....
Śliczny, mądry Vectorek (*)
nie moge w to uwierzyć !
nic więcej nie potrafię napisać ... myślami jestem z Tobą

Posted

Tak po coichu śledziłam co się dzieje...nic nie chciałam pisać żeby nie zapeszać...wierzyłam że wszystko będzie dobrze...
jest mi bardzo przykro...łzy same napływają mi do oczu...:-(
trzymaj się kochana:calus:

Posted

Werka, pamiętaj, że jesteśmy z Tobą. Wiem, że śmierć przyjaciela boli, tymbardziej jak odszedł w tak młodym wieku, ale trzymaj się mooocno!!!!!