Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Jak tylko dostanę się na swój komp [ aktualnie jestem u taty w biurze ], wstawię fotki. A nie ukrywam, że są fajne :p.

Opiszę może, co się ostatnimi czasy z Vectorkiem działo, mimo wszystko opisanie tej wielkiej koopy rzeczy, która działa się w naszym życiu pod moją nieobecność na dogo, byłoby po prostu szaleństwem.

Od jakiegoś miesiąca, bądź kilku tygodni Vector miał problemy ze schodzeniem po schodach [ potrafił spaść nawet z całego półpiętra ] i z jedzeniem, gdzyż kafelki w kuchni są równie śliskie. Gdy rzucałam mu piłkę, nie potrafił wychamować i przewracał się na plecy. Miał trudności z podniesieniem się z drewnianej lakierowanej podłogi. Jednak przy uciaskaniu stanów, nic go nie bolało. Postanowiliśmy ukrócić to dziwne zacxhowanie i 9 lipca wybraliśmy się do weterynarza. Vector dostał tableki, a my polecenie, by stawić się 21 na RTG. Jednak najgorsze zdanie, które padło w tej konwersacji brzmiało: ' to może być dysplazja '.

Przez 5 dni Vecto otrzymwał tabletki, po których jego stan się nieco polepszył. Zakupuliśmy miski na stojaku, by łatwiej mu się jadło.

Zgodnie z umówioną datą moja siostra i tata 21 wybrali się ponownie do weta, ja tym razem zostałam w domu. Po ponad godzinie przynieśli śniętego psa [ efekt głupiego jasia :cool3: ] do domu. Siostra opowiedziała mi, jak przebiegła wizyta. Zdjęcie mówiło samo za siebie - to nie jest dysplazja :multi:. Jednak, z tego co zrozumiałam, na zdjęciu widnały jakieś czarne plamy. Weterynarz wyśle to zdjęcie do Wrocławia na odczyt RTG. Nadal trzymajmy kciuki, oby to nie było nic poważnego ;).

W każdym bądź razie Vector jest nadal pod naszą wzmożoną opieką. Dzisiaj jesteśmy cały czas na ogródku, ponieważ po wczorajszych zastrzykach dużo pije i dużo sika. Praktycznie non-stop, klatkę schodową już całą oblał :diabloti:. Ma całkowity zakaz skakania, by nie nadwyrężać bioder. Schodzi wchodzi po schodach w szelkach, by w razie czego przytzymać go łatwo i podnieść, jak upadnie.

Miejmy nadzieję, że niedługo się z tego wyliże, wtedy powrócimy do ćwiczeń do doggie dancing i może zakupię frisbee :cool1:.

Adios amigos:lol:

Posted

Anula & Bono napisał(a):
http://farm3.static.flickr.com/2558/3704057340_a462b5066c.jpg?v=0
prawie robi wielką róznicę:diabloti:
No i widzisz w sumie etraz jestesmy nie az tak daleko siebie bo ja u ciotki w Wojkowicach Kościelnych:evil_lol:

No wiesz, nie musisz tego tak eksponować :diabloti:
Wojkowice? Rzut beretem :eviltong:

Bewarka napisał(a):
Biedny, trzymam kciuki za wyzdrowienie!

http://farm3.static.flickr.com/2558/3704057340_a462b5066c.jpg?v=0
:loveu:

Thnx.
OlaandSolo napisał(a):
suuuuuuuper ogonisaty boxik:)

Dzięki :p

Pięknie potrafię się uśmiechać:

Dla ochłody - zatrzymany w czasie:

Podczas remontu - sierotka Marian:

Brany z zaskoczenia:

Doopcia moja:

Jutro planuję zrobić mu nowe fotki :cool3: Bądź jeszcze dziś, jak się uda.