Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Info z forum rottka:
Suczka ma zapalenie spojówki(rogówki są ok.)Dzisiaj wybrałem się z nią na wycieczke do lecznicy;)
Badanie zniosła bardzo dzielnie:)Baaardzo uwielbia jazde samochodem!!Zauważyłem że nerwowo reaguje na inne psy które np.mija idąc ulicą.Jeszcze to muszę sprawdzić bo nie wykluczone że to objaw zaczepki?>.
salux napisała że ktoś jest zainteresowany Bertolinką, ale to nic pewnego więc cicho sza!:eviltong:

Posted

Nio ktoś jest zainteresowany, więc ja trzymam kciuki:eviltong: BerciaLili na pewno szybko znajdzie dom.

A ciocia Agata głosowała już na Pomorską Fundację Rottka? :razz: Szczegóły w podpisie

Posted

Najświeższe info o Bertolince:
Piękna Lili, żywe sreberko i kawał małej ruchliwej cholery, spadła na wadze dzisiejszego wieczora - ubyło jej macicy z przyległościami. Lili całą drogę z Żor do Jastrzębia zwieszała się z okna śliniąc je obficie (są to Święte Okna Świętej Mazdy, ale suce wybaczono). Połknęła była też kiełbasę zapoznawczą - z kończyną cudzą (moją) co prawda, ale za to z wdziękiem. Zachowywała się przyzwoicie w każdym calu, poczekalnie / strzykawki / kitelki - nic jej nie straszne. Nawiązała znajomość z królikiem (krótką i burzliwą) oraz z jamnikiem nowotworowym, chociaż trudno to nazwać znajomością - wg jamnika TO czarne podpalane nie istniało... W trakcie operacji okazało się, że Lili ma powiększona śledzionę i guzka na niej o średnicy ok. 2 cm. Całość do wycięcia, ale za tydzień, żeby je usuwać dwóch organów na raz psu, który ma po zabiegu dochodzić do siebie na gołych dechach... Pozbawiono ją także gratisowego cyca - hodowała sobie trzeci rząd, ale może się nie obrazi. Po operacji zaopatrzono ją w kubraczek, abażur, kroplówę i zastrzyk przeciwbólowy na noc (zadanie Tomasiora). Odwieźliśmy ją z Jastrzębia do Żor podłączoną do kroplówki - elektrolity kapały powoli a ja wisiałam przez tylne siedzenie amortyzując wstrząsy brzuszyskiem .

Na miejscu - standard. Miły portier otwiera bramę, otwiera azyl/hotel, miły portier miło ciumka do piesków (dawkę słodyczy dostaje na ogół Ken, siedzi z brzegu...), miły portier na pytanie czy pomoże wytachać nieprzytomnego psa do kojca ucieka w popłochu mówiąc "nie panie, ja się nie od tego" . Portierzy się zmieniają, tekst nie, chyba sobie wyryli na przepustkach. I małżonek mój postury umiarkowanej , zagrzewany do boju przeze mnie i brzuszysko, mrucząc coś o śląskich złamasach, burakach, oooojach i temu podobnych, szarpie się z nieprzytomnym rottkiem aż obydwaj wpadną do kojca. Tak było i tym razem. Przy dzikim aplauzie zgromadzonych, m.in. Maksa, Kena i Kahira - myślą biedaki, że im się upiecze:)
Dodam, że doktory dorzuciły sie do zbiórki na kojce - Lili potraciła organy bezgotówkowo
:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

A teraz zabawię się w roznosiciela dobrych wieśći:

BERTA as LILI DZIESIAJ JEDZIE DO NOWEGO WSPNIAŁEGO DOMU, BĘDZIE MIESZKAŁA W DOMU Z OGRODEM, A CO NAWAŻNIEJSZE BĘDZIE MIAŁA SWOJEGO PANA TYLKO DLA SIEBIE!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

Boże nie wierzę w to co się stało ale stało się Berta nie żyje!
Trafił do naprawdę super domku, w którym miała swój pokój, w nim kanapę!Już wydawał się że los się do niej uśmiechnął! Niestety Berta została sama i rozgryzła sobie ranę poi sterylce! pogryzła sobie m.in jelita! Już nie było szansy na ratunek!
Może wreszcie będziesz szczęśliwa malutka! :placz:
[*]
[*]