rodzina_rr Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Właśnie wróciliśmy z wakacji za granicą. Dwa cudnie spędzone tygodnie. Pies został w kraju z moim bratem, którego widuje codziennie i traktuje jak domownika. Mój brat kocha naszego psa, a miłośc jest wzajemna i byliśmy pewni, że zostawiamy Medora pod najlepszą opieką. Mimo wszystko Medek bardzo przeżył rozstanie, a i nam ciągle chodziły po głowie psie myśli. Wracając do domu, od razu zajechaliśmy odebrac Medzia. Nasz widok, ku wielkiemu zdumieniu, nie zrobił na nim takiego wrażenia, jak się spodziewaliśmy - cieszył się umiarkowanie, bawił i witał się przede wszystkim z moim synkiem. Mnie, swoją panią, przywódczynię stada, powiem wprost, olał. Nie odstępował za to na krok samochodu i jak tylko otworzyłam drzwi, pakował się do środka. Przyjechaliśmy do domu, siadłam na kanapie i mówię do niego: no, stary, chodź się przywitac. I wtedy się zaczęło - stanął bokiem do mnie, zaczął wyc i szczekac, odwracając łeb w stronę drzwi. Skarżył się bezmała ludzkim głosem, że go zostawiliśmy, że myślał że na zawsze. Nie podchodził, patrzył to na mnie, to na drzwi. Zawodził, szczekał i skomlał. Jak chciałam go dotknąc, oduwał się. W końcu mówię do niego: przepraszam, przepraszam. I pies jakby się ocknął. Zaczął na mnie włazic, przytulac się, podskakiwac, szczekac już bez tego dramatycznego żalu w głosie. Tyłek zaczął mu chodzic w prawo i lewo jakby był na jakichś przegubach, skakał jak na sprężynach. Normalnie szczęśliwy pies. Dał się przeprosic :) Quote
Ania :) Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 No to psiak czekał tylko na przeprosiny :) Mądry piesek ^^ Quote
anja_voyevoda Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 :p No! Musiał wyskamleć co mu na wątrobie leży, pies też człowiek w końcu:) Quote
haker11 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Doczekał się przeprosin, i zaraz humorek wrócił! Nie ma to jak piesek z chrakterem!:diabloti: Quote
Recommended Posts