Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę ,że wszyscy w komplecie, więc składam ogólne gratulacje dla wystawiających w ND.
Ja się nie przejmuję, że Fancy nie wzięła rasy, trudno się mówi. Ona jeszcze musi się dużo nauczyć, więc można potraktować te wystawy w klasie młodzieży jako trening przed wystawami w klasie pośredniej i otwartej.
Ola bardzo ładnie Fancy pokazała, moje wskazówki wcale nie były potrzebne.
Ja i tak jestem cała szczęśliwa , bo sędzina podkreśliła w ocenie profesjonalne przygotowanie do wystawy.
Wiem, że mogę przygotowywać swoje i nietylko psy na poważne wystawy i nie będzie to jak u poniektórych porywanie się z motyką na słońce.
Dziewczyny chyba juz przywykłśmy do kąśliwych komentarzy od sfrustrowanych ludzi. Jeżeli ma im to pomóc w samodowartosciowaniu, to co nam do tego. Kipią jadem i pewnie niedługo tym jadem same się potrują.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

No i podliczyłam!
oto tytuły które zdobyły wszystkie zarejestrowane na mnie psiaki w 2005 roku , szczerze mówiac az sie sama zdziwiłam :)

3 x BOB Baby
7 x BOB Puppy
33 x Zw.Mł
15 x BOB Junior
10 x CWC
6 x CAC
1 x rCAC
2 x NSwR
5 x NPwR
12 x BOB
3 x CACIB
2 x r.CACIB
2 x BOG IV
1 x BOG II

1 x Champion Słowacji
1 x Champion Polski
3 x Młodzieżowy Champion Polski
1 x Młodzieżowy Champion Litwy
3 x Młodzieżowy Champion Słowacji
1 x Młodzieżowy Champion Białorusi
1 x Młodzieżowy Champion Wegier
1 x Młodzieżowy Champion Rosji
1 x V-ce Młodzieżowy Zwycięzca Europy '05
1 x Młodzieżowy Zwycięzca Klubu Polski '05
1 x Zwycięzca Klubu Słowacji '05
1 x Młodzieżowy Zwycięzca Litwy '05
1 x Młodzieżowy Zwycięzca Białorusi '05
2 x Młodzieżowy Zwycięzca Słowacji '05
2 x Młodzieżowy Zwycięzca Wilna '05
II Best in Show Junior Nitra '05
II Best in Show Junior Trencin '04
II Best in Show Junior Bratysława '05
Best in Show Junior Specjalna Wystawa Sznaucerów Nitra '05
Best in Show Junior Międzynarodowa Wystawa Psów Szombathely '05
1 x BIS PUPPY II
2 x BIS PUPPY III
1 x BIS MIX II

A do tego jeszcze wiele wnisoków uzyskanych przez szczenieta z naszym przydomkiem których napewno teraz nie policze :)

W naszej hodowli urodziło sie 12 szczeniat w dwóch miotach
Po naszym reproduktorze urodził sie jeden miot 8 szczeniat i z niecierpliwoscia czekamy na jeszcze jeden

W hodowli pojawiły sie 3 młode suki i jeden młodziutki przyszły reproduktor. 3 z nich juz zaczeła kariere wystawowa :)

Odeszła od nas niezapomniana Danica Hajan od której wszystko sie zaczęło i której zawdzieczamy wiele cudownych chwil naszego zycia. Dzieki której poznalismy wielu cudownych ludzi, a ona do ostatniej chwili była nam wierna.

Jedno jest pewne, ze rok nalezy zaliczyc do naprawde udanych i mam nadzieje, ze każdy kolejny bedzie równie dobry!!!

jak widac takie podsumowanie ma i radosne i smutne momenty. Podczas wystaw naszym psom zdarzało sie takze uzyskiwac i gorsze lokaty i oceny bardzo dobre, ale gdybym chciała to wszystko policzyc to rzeczywiscie nie starczyło by mi dnia ;)

Posted

:o wow niezle....
To ja chyba nie podlicze... :wink: bo u mnie tyle tego nie bedzie :wink: no ale ja mam tylko jednego psa :lol: :oops: :roll:

Gartuluje jeszcze raz wszystkim!!!

A Orsini to co stawiasz za te sukcesy :wink: :drinking: 8) hehe

Posted

Olivka napisał(a):
Ja i tak jestem cała szczęśliwa , bo sędzina podkreśliła w ocenie profesjonalne przygotowanie do wystawy.
Wiem, że mogę przygotowywać swoje i nietylko psy na poważne wystawy i nie będzie to jak u poniektórych porywanie się z motyką na słońce.
.

oj tak tak!!!!!
Zgadzam sie z Toba w zupelnosci!!!!!
Fancy byla naprawde ladnie przygotowana(Olivka tez)!!!w koncy wystawa to konkurs pieknosci, ale nie kazdy to rozumie:))))

Posted

Elitesse napisał(a):
Natalio dlaczego sie nie chwalisz ze taki ladny sznaucerowy kalendarz w Poznaniu wymyslili ?? :D :D :D

no wlasnie...moj kalendarz:))obiecanki cacanki:)))to moze przywiez mi do Olka niedlugo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

:oops: A byl kalendarz :lol: I ja mam jeszcze kilka w domu (jesli ktos chce to napiszecie na prv - kalendarze dla pierwszych 7 osób :wink:hehe)

Na kalendarzu sa same sznaucerki :lol: miedzy innymi Kenzio 8) :D

Posted

Natalia_W napisał(a):
hehe Krysia Marcin go nie zabral z Poznania :wink: oki przywioze Ci :wink: 8)

dzieki!!!!!!!!!!
:)))
to juz zostalo 6 sztuk hahahaha

Posted

Moim psiakom też się troszkę tytułów zebrało ;)

3 x Champion Polski
1 x Champion Holandii
3 x Zwycięzca Słowacji '05
1 x BOB Puppy
3 x Zw.Mł
1 x BOB Junior
15 x CWC
9 x CAC
17 x NSwR / NPwR
13 x Zwycięzca Rasy
8 x CACIB
Zaczęty 1 CH.PL. 3 CH SK, 1 CH HU, 3 INT CH - te championaty zamierzamy zakończyć w 2006 :D

Posted

No dobrze to ja tez wpisze nasze duzo skromniejsze osiagniecia :wink:

3* Zwycięzca Młodzieży
5* CWC
1*CAC
4* Najlepszy Pies w Rasie
3* Zwycięzca Rasy
2* CACIB (Polska, Węgry)
wielokrotny finalista BOG

Champion Polski (ukończony w najkrótszym możliwym czasie ;) )
Młodzieżowy Champion Polski

Rozpoczęty Champion Węgier ( i zamierzamy go skończyć w przyszłym roku)
Rozpoczęty Interchampion (również zamierzamy go skończyć w przyszłym roku;) )

:wink:

Ja jestem dumna z mojego Kenzia bo chlopak jest w coraz lepszej formie wystawowej :wink: no i ja zebralam troche doswiadczenia :lol:

To jeszcze dorzuce do (tym razem tylko moich) osigniec w dziedzinie wystawiania psów:
Mlodziezowy Zwyciezca Polski 2005
Zwyciazca Rasy - Poznan 2005
i ukonczony Mlodziezowy Champion Polski :lol:

I to by bylo na tyle :wink:

Posted

Ogromnie gratuluję wszystkim sznauceromaniakom sukcesów weekendowych jak i całorocznych osiągnięć!!!Brawa!!! :D :angel:

My z Beska tez juz zakończyłyśmy na ten rok wystawki i skromnie tez podsumujemy nasze mini osiągnięcia :) Beska uczestniczyła w 2005 roku w 9 wystawach i zdobyła:
5 x CWC
3 x CAC
3 x Res.CACIB
3 x NSwR
3 x BOB
BOG IV
na ukonczeniu Championat Słowacji
Zwycięstwo Słowacji
BOG
Res. BIS
Championat Polski

I w związku z tym jestem strasznie z niej dumna :D

Posted

Agatka napisał(a):
Dziewczyny ogromne gratulacje !!!
Moz epododajemy to wszystko i podlicyzmy ile w sumie zdobyły dogomaniackie sznuacerki ;)

to wyjdzie jakas straszna ilosc !!!

teraz powinnysmy sobie zyczyc zeby w przyszlym roku poszlo jeszcze lepiej !!! :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

Elitesse napisał(a):

teraz powinnysmy sobie zyczyc zeby w przyszlym roku poszlo jeszcze lepiej !!! :drinking: :drinking: :drinking:

Otóz to :D Zatem życzmy sobie :) W kazdym razie żeby nie było gorzej a tylko jesli cos to lepiej

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...