malawaszka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 plizzz napiszcie mi gdzie było opisywane jak uchronić uszy sznaucerkowe przed wstanie :modla: bo napisał do mnie gość, którego spiulowi zaczynają wstawać, a ja nie wiem co mu poradzić bo sie nie znam na tym, albo może ktoś z Was może napisać do niego jak sobie poradzić??? :modla: psiul ma 3 miesiące
Justa Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Z tego co wiem, podklejanie to chyba najlepsze wyjście... i najabrdziej skuteczne... No i zamiana kramy wyszło nam na złe Niestety... W środę wieczorem pies zwrócił całą kolację., całą noc się drapał, chodził, drapał i chodził i tak do rana... Daliśmy jej wapno, ale dalej się drapała. Wczoraj biegiem do weta, bo wydrapała sobie całe futro z pachwin i spod pach. Na brzuchu czerwone plamy. Diagnoza - Uczulenie pokarmowe. Dostala cuchnącą leczniczą Eukanubę, ale przynajmniej nie wymiotowała. Dzisiaj w nocy wysoka temperatura, spała ze mną w łóżku, żeby nie chodziła i się nie drapała. Od rana trochę lepiej już. Mazidło do smarowania brzucha i pachwin chyba trochę skutkuje, aczkolwiek cąły czas musze jej pilnować... W środę idziemy na testy Alergologiczne. Zobaczymy na co uczulona i czego unikać trzeba w karmach. I może jak będziemy już wiedzieć, to przejdziemy na gotowane. :( :cry:
Elitesse Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 oo a jaka karma tak ja uczulila ?? bo moj lanc podobnie zachowywal sie po Royal canin
Justa Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Chronologicznie to było tak... najpierw była Eukanuba - łupież, ale sie nie drapała, wszystko byłonby w miarę ok, gdyby nie to, że jeśc nie chciała wogóle. potem gotowane - było dobrz przez jakiś czas, potem nagle sensacje nie z tej ziemi. potem zamówiliśmy Acane dla małych psów dorosłych - jadła chętnie przez jakiś czas, potem pojawiła się wysypka na grzebieciku, a potem przestała jeść. A ta najnowsza to PROformance Lamb&Rice - tym bardziej jestem zdziwiona, że jadła bardzo chętnie od ponad tygodnia... A potem się zaczęło :( Elitesse i co z tym zrobiłaś? Ktoś mimoże powiedzieć ile kosztują testy alergologiczne (na alergię pokarmową) i jak się je wykonuje? :roll:
orsini Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 a ja z wioski wrocilam i u nas ladna pogoda bylo blue sky ale teraz sie szaro robi wiec idzie na snieg niestety:((((
jostra Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Justa Badania robi się z krwi Taki cennik znalazłam w necie: IgE całkowite (RIST) 55,00 zł IgE spec. pojedyncze alergeny 66,00 zł IgE spec. RAST pokarmowe (komplet) 200,00 zł Ige spec. pokarmowe (komplet20) 380,00 zł
malawaszka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 nopowiedzcie gdzie było otych uszach, albo napiszcie jak je kleić
orsini Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 ja bym obciela i po problemie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
malawaszka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 :grab: to to wiem, że Ty byś obcięła, ale pytam o klejenie
orsini Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 hahahaha jak dla mnie klejenie g... daje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Agatka ma mi pokazac podobno jakis rewelacyjny sposob wiec zobaczymy:))moze zmienie zdanie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jostra Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 orsini napisał(a):ale to dla ludzi czy juz dla psow???? dla ludzi, u nas jak robisz badanie krwi psa w laboratorium dla ludzi, cena jest taka sama
Madziara Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 orsini napisał(a):a po co przyjezdzasz?????? no nie wiemile ale zimno jest:(((((a ja jade wlasnie na wioske buuuu z Damanem na badania :( dziadek mi się sypie :(
malawaszka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 hahaha a pod spodemreklama Pet Silk :lol: :lol: :lol:
Justa Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='jostra']Justa Badania robi się z krwi Taki cennik znalazłam w necie: IgE całkowite (RIST) 55,00 zł IgE spec. pojedyncze alergeny 66,00 zł IgE spec. RAST pokarmowe (komplet) 200,00 zł Ige spec. pokarmowe (komplet20) 380,00 zł Dziękuję. Tylko które będą dotyczyć małej? :roll:
Madziara Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 orsini napisał(a):uuu a co mu jest bidakowi???? wszystko po kolei :( a najbardziej serducho i prostata - no cóż 11 lat :evilbat:
Elitesse Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='Justa'] Elitesse i co z tym zrobiłaś? : moj Lanc wychowywal sie na karmie Advance - obecnie chyba juz jej nie ma w sprzedazy i bylam zadowolona ale chcialam mu zrobic dobrze i zaczelam testowac inne karmy, kupilam male opakowanie Royala i po 2 dniach Lanc drapal sie jak szalony a na brzuchu wyszly mu pomaranczowo rozowe plamy, dostal wapno i od weta jakis lek odczulajacy, wrocilismy do starej karmy i sie na szczescie unormowalo potem jeszcze wiele razy dawalam jemu i suczka rozne karmy i nigdy nie widzialam jakis problemow ze skora, z tym ze do royala stracilam zaufanie - zastanawiam sie tylko co w nim bylo takiego czego nie ma w innych karmach ze tak mocno zadzialalo ?
Elitesse Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='Natalia_W']albo to.... takie zolte lapy :wink: fajny ten bialasek ! z takimi lapkai spotkalam sie juz u wielu psow mieszkajacych na podmoklych terenach - nie idzie sie tego pozbyc :( Natalio co to za wystawa ?
malawaszka Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Madziara napisał(a):orsini napisał(a):uuu a co mu jest bidakowi???? wszystko po kolei :( a najbardziej serducho i prostata - no cóż 11 lat :evilbat: a to sznaucerek? :oops: mój Boluś też miał problemy z prostatą i musiał być kastrowany w wieku 11 lat :roll: bo inaczej byłoby kiepsko bo miał torbiele i baaardzo powiększoną, ale na szczęście serducho jak dzwon więc można było robić zabieg
orsini Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 madziara no to szkoda Damianka:(((((dobre z niego psisko
Natalia_W Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 To jest Amsterdam Winner... No ale mozna wypudrowac i juz by bylo lepiej... a wiadomo jakie maja podejscie do takich srodkow za nasza zachodnia granics :wink:
Recommended Posts