dorotak Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='Olivka']Ale jednak maszynka to już ostateczność, ja raczej unikam, Jasne, jeżeli ktoś wystawia, to unika maszynki. Ale Atos na wystawy już nie pójdzie a dla mnie jest to dużo wygodniejsze. Podtrymowuję go wstępnie a potem już lecę maszynką ;) [quote name='Romas']Czyli nie jest to taki efekt jak myslalam ,ze dluga siersc tylko uporzadkowana. Romas, bo to zaledwie około 1cm... To jest krótko, ale nie za bardzo ;) [quote name='Romas']A Ty Dorotko , zostajesz przy tym co masz czyli nakldakach czy jednak skusisz sie na ostrze 9 mm. Chciałam kupić ostrze. Ale teraz Olivka zasiała w mojej głowie wątpliwość... Może poczekam do następnego strzyżenia i zobaczę jak pójdzie z tą nakładką 13mm? Może faktycznie przy dłuższej sierści będzie to lepiej wyglądało? Tak czy inaczej czekam na wytłumaczenie różnicy w działaniu obu typów ostrzy... Gucia, Agatko, jostra napiszcie proszę :modla:
malawaszka Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Olivka napisał(a):Tak Malawaszko, obcinałam z nakładką, ale tao była wyjątkowa sytuacja i musiałam jakoś tę sierść podrasować. Maszynka tak ,ale tylko do szczegółów. nooo u Was tak :D ale ja nie mam psów wystawowych więc :wink:
jostra Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Mojego "dziadka" niewystawowego strzygę maszynką na 3mm i chwatit :evilbat: Nie bawię się w żadne nakładki, w miesiącach jesiennych strzygę po prostu z włosem A nakładki czasami stosuję tak jak pisała Olivka, jak trzeba jechać na wystawę i włos trochę za długi jest. Ale nie lubię tego, bo niestety włos się niszczy i robię to tylko w uzasadnionych przypadkach :roll: Czasami lepiej jest załatwić sprawę degażówkami lub ostrym trymerem
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 moja maszynka to THRIVE ANIMAL CLLIPER model 900N ostrza mam dwa 30 i 10 ale dla ludzi :( :( :( i do sznaucerów nie bardzo się nadają bo nie chcą brać tego miękkiego włosa nie potrafie teraz nic powiedzieć :( :( :(
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 jostra napisał(a):Mojego "dziadka" niewystawowego strzygę maszynką na 3mm i chwatit :evilbat: Nie bawię się w żadne nakładki, w miesiącach jesiennych strzygę po prostu z włosem A nakładki czasami stosuję tak jak pisała Olivka, jak trzeba jechać na wystawę i włos trochę za długi jest. Ale nie lubię tego, bo niestety włos się niszczy i robię to tylko w uzasadnionych przypadkach :roll: Czasami lepiej jest załatwić sprawę degażówkami lub ostrym trymerem ŚWIĘTA RACJA!!!!!!!!!!!!!!
Romas Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 moja maszynka to THRIVE ANIMAL CLLIPER model 900N ostrza mam dwa 30 i 10 ale dla ludzi i do sznaucerów nie bardzo się nadają bo nie chcą brać tego miękkiego włosa Gucia ! To ja mam dokladnie taka sama maszynke i takie wlasnie ostrza, tzn o takiej samej numeracji .Zwykle robie 30 to odpowiada 1mm .I radze sobie ,tak samo jak Jostra ,latem pod wlos ,zima z wlosem. Dlaczego twoje ostrza nie biora miekiego wlosa ?? Ciekawe.Moje biora kazdy . Moja maszynka jest juz troche roklekotana ale w sumie jak na sprzet ktory dzial mi juz ponad 7 lat i strzyge nim nie tylko swojego psa to jestem b. zadowolona.Teraz kombinuje myslac wlasnie o strzyzeniu Bianki ,jako psiaka byc moze wystawowego. Ale widze ,ze nie ma co kombinowac tylko dzialac wedlug sprawdzonych wzorow :-) Do galeri wrzucam jeszcze zdjecie Zuzi ,a konkretnie chodzi mi o jej szyje .Czy Wam tez robi sie taka gola szyja jak maszynka lecicie ? Bo tylko to mnie martwi. Oczywiscie ona obrosnie za jakies dwa tyg a za dwa miesiace z powodzeniam bedzie miala wlos dlugosc wystawowej ( o jakosci nie mowie bo to inna bajka ).
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='"Romas"']moja maszynka to THRIVE ANIMAL CLLIPER model 900N ostrza mam dwa 30 i 10 ale dla ludzi i do sznaucerów nie bardzo się nadają bo nie chcą brać tego miękkiego włosa Gucia ! To ja mam dokladnie taka sama maszynke i takie wlasnie ostrza, tzn o takiej samej numeracji .Zwykle robie 30 to odpowiada 1mm .I radze sobie ,tak samo jak Jostra ,latem pod wlos ,zima z wlosem. Dlaczego twoje ostrza nie biora miekiego wlosa ?? Ciekawe.Moje biora kazdy . I w tych ostrzach jest cały problem bo są ostrza dla ludzi i dla psów rozmawiałam ze sprzedawcą i potwierdził to :( :( :( Więc mam nowy wydatek :( a we włosy ludzkie moje ostrza wchodzą jak w masło tną wszystko nawet uszy :D :D :D a właśnie uszy też tniecie tą maszynką ????? ja nie daje rady :( :( cięte uszko jest takie małe a maszynka kolos mam chęc na te wąskie ostrz z kilkoma zębami ciekawa jestem czy bedą się nadawać???
jostra Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Za 115 zł są na allegro małe bezprzewodowe maszynki mosera Podobną maszynką Holenderka strzygła mi uszka u szczeniaczków Ja mam ochotę ją sobie kupić, bo w sumie to cena chyba podobna do ceny ostrza.
orsini Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 czy ma ktos wyniki z Poznania???? wszystkich kolorow najlepiej???
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='orsini']czy ma ktos wyniki z Poznania???? wszystkich kolorow najlepiej??? orsini po co ci????? w przyszłym roku już wiadomo kto wygra klubową w twoim kolorze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 jostra napisał(a):Za 115 zł są na allegro małe bezprzewodowe maszynki mosera Podobną maszynką Holenderka strzygła mi uszka u szczeniaczków Ja mam ochotę ją sobie kupić, bo w sumie to cena chyba podobna do ceny ostrza. dzięki Jostea widziałam takie w ametykańskim katalogu i też o tym myślałam
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='GUCIA'][quote name='orsini']czy ma ktos wyniki z Poznania???? wszystkich kolorow najlepiej??? orsini po co ci????? w przyszłym roku już wiadomo kto wygra klubową w twoim kolorze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nie kapujesz bo nie byłaś w poznaniu :lol: :lol: :lol:
orsini Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='GUCIA'][quote name='orsini']czy ma ktos wyniki z Poznania???? wszystkich kolorow najlepiej??? orsini po co ci????? w przyszłym roku już wiadomo kto wygra klubową w twoim kolorze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahahaha niekoniecznie, bo on nie lubi kopiowanych :lol: :lol: :lol: ja za przyszly rok to chyba dziekuje! :evil: :evil: :evil: ale pytam sie o Poznan na razie :lol: :lol: :lol:
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='GUCIA'][quote name='orsini']czy ma ktos wyniki z Poznania???? wszystkich kolorow najlepiej??? orsini po co ci????? w przyszłym roku już wiadomo kto wygra klubową w twoim kolorze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nie kapujesz bo nie byłaś w poznaniu :lol: :lol: :lol:
orsini Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 GUCIA napisał(a):[e] nie kapujesz bo nie byłaś w poznaniu :lol: :lol: :lol: wrrrrrrr :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: no nie kapuje!!!
orsini Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 co cacuszko cz-sr???NIC NIE KUMAM!!!!! aaaaa GUCIA zaraz Cie ukatrupie!!!!!! normalnie!!!! jakims szyfrem nadajesz! :cry:
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 orsini napisał(a):co cacuszko cz-sr???NIC NIE KUMAM!!!!! aaaaa GUCIA zaraz Cie ukatrupie!!!!!! normalnie!!!! jakims szyfrem nadajesz! :cry: SUCZKA CZARNO-SREBRNA PRIMA BANIALUKA wł. i hodowca tyn sam 8)
Romas Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 A to wiesz co Guciu ,moje ostrza musza byc specjalnie do psiej siersci.Ja kupowalam w sklepie firmowym ,z szykanami gwarancja i przegladem u nich raz do roku.I sprzedawca zapewnial mnie ,ze maszynka bedzie ciela sznuacerowe wlosy .Nie oszukiwal :-) Uszy tez robie ta maszynka ,z wierzchu i w srodku ,bo nie wyrywam wlosow tylko obcinam ile sie da.Nawet u miniatury ta maszynka tne uszy i krawedzie tez nauczylam sie robic tak ,ze nie trzeba nozyczkami poprawiac.Ale moze taka specjalna maszynka do uszu bylaby lepsza ?
orsini Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 wow Gucia a jaki to ma pedigree????? i ta suczka wygrala w Poznaniu????caciba?rase albo jak?
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Romas napisał(a):A to wiesz co Guciu ,moje ostrza musza byc specjalnie do psiej siersci.Ja kupowalam w sklepie firmowym ,z szykanami gwarancja i przegladem u nich raz do roku.I sprzedawca zapewnial mnie ,ze maszynka bedzie ciela sznuacerowe wlosy .Nie oszukiwal :-) Uszy tez robie ta maszynka ,z wierzchu i w srodku ,bo nie wyrywam wlosow tylko obcinam ile sie da.Nawet u miniatury ta maszynka tne uszy i krawedzie tez nauczylam sie robic tak ,ze nie trzeba nozyczkami poprawiac.Ale moze taka specjalna maszynka do uszu bylaby lepsza ? A ja kupiłam w sklepie fryzjerskimdla ludzi i też spisuje się super pewnie to wina ostrzy :( :(
GUCIA Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 orsini napisał(a):wow Gucia a jaki to ma pedigree????? i ta suczka wygrala w Poznaniu????caciba?rase albo jak? NO PRZECIESZ PISZE ŻE CACUSZKO była 3 i nikt tego nie mógł pojąć :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 no ale jak byla 3cia to co mnie to...ja kcem wyniki:)))))pierwsze lokaty dodam :lol: :lol: :lol: :lol: a jaki to ma papier?
Ludek Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 [quote name='Natalia_W'] ... ale za to wystawialam Parsonka jednej z dogomaniaczek (Ka-Vanga go zna :D ) i odnieslismy wielki sukces :D Milo wygral ze swoim braciszkiem i otrzymal tytul Mlodziezowego Zw. Polski oraz ukonczyl Ml.Ch.Pl !!!! a nastepnie w porownaniu wygral z Int.Ch i sliczna sunia i zostal ZWYCIEZCA RASY!!! :D :D :D Normalnie cieszylam sie jak glupia bo nigdy nie wystawialam psa tej rasy a tu taki sukces :wink: hihi Sedecznie dziękuję za wystawienie Milo :buzi: Do tej pory nie mogę się jeszcze otrząsnąć z wrażenia :D. Tu jest jeszcze kilka fotek. http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=15315&start=1230 Wysłałam Ci wczoraj mailem fotki. Daj znać czy doszły. Udało Ci się odebrać zdjęcie od Fotografa?
Recommended Posts