Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olivka']Ale jednak maszynka to już ostateczność, ja raczej unikam,

Jasne, jeżeli ktoś wystawia, to unika maszynki. Ale Atos na wystawy już nie pójdzie a dla mnie jest to dużo wygodniejsze. Podtrymowuję go wstępnie a potem już lecę maszynką ;)

[quote name='Romas']Czyli nie jest to taki efekt jak myslalam ,ze dluga siersc tylko uporzadkowana.

Romas, bo to zaledwie około 1cm... To jest krótko, ale nie za bardzo ;)

[quote name='Romas']A Ty Dorotko , zostajesz przy tym co masz czyli nakldakach czy jednak skusisz sie na ostrze 9 mm.

Chciałam kupić ostrze. Ale teraz Olivka zasiała w mojej głowie wątpliwość... Może poczekam do następnego strzyżenia i zobaczę jak pójdzie z tą nakładką 13mm? Może faktycznie przy dłuższej sierści będzie to lepiej wyglądało?

Tak czy inaczej czekam na wytłumaczenie różnicy w działaniu obu typów ostrzy... Gucia, Agatko, jostra napiszcie proszę :modla:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Olivka napisał(a):
Tak Malawaszko, obcinałam z nakładką, ale tao była wyjątkowa sytuacja i musiałam jakoś tę sierść podrasować. Maszynka tak ,ale tylko do szczegółów.

nooo u Was tak :D ale ja nie mam psów wystawowych więc :wink:

Posted

Mojego "dziadka" niewystawowego strzygę maszynką na 3mm i chwatit :evilbat:
Nie bawię się w żadne nakładki, w miesiącach jesiennych strzygę po prostu z włosem
A nakładki czasami stosuję tak jak pisała Olivka, jak trzeba jechać na wystawę i włos trochę za długi jest. Ale nie lubię tego, bo niestety włos się niszczy i robię to tylko w uzasadnionych przypadkach :roll:
Czasami lepiej jest załatwić sprawę degażówkami lub ostrym trymerem

Posted

moja maszynka to THRIVE ANIMAL CLLIPER model 900N
ostrza mam dwa 30 i 10 ale dla ludzi :( :( :(
i do sznaucerów nie bardzo się nadają bo nie chcą brać tego miękkiego włosa

nie potrafie teraz nic powiedzieć :( :( :(

Posted

jostra napisał(a):
Mojego "dziadka" niewystawowego strzygę maszynką na 3mm i chwatit :evilbat:
Nie bawię się w żadne nakładki, w miesiącach jesiennych strzygę po prostu z włosem
A nakładki czasami stosuję tak jak pisała Olivka, jak trzeba jechać na wystawę i włos trochę za długi jest. Ale nie lubię tego, bo niestety włos się niszczy i robię to tylko w uzasadnionych przypadkach :roll:
Czasami lepiej jest załatwić sprawę degażówkami lub ostrym trymerem

ŚWIĘTA RACJA!!!!!!!!!!!!!!

Posted

ostrza mam dwa 30 i 10 ale dla ludzi

Gucia ! To ja mam dokladnie taka sama maszynke i takie wlasnie ostrza, tzn o takiej samej numeracji .Zwykle robie 30 to odpowiada 1mm .I radze sobie ,tak samo jak Jostra ,latem pod wlos ,zima z wlosem.
Dlaczego twoje ostrza nie biora miekiego wlosa ?? Ciekawe.Moje biora kazdy .
Moja maszynka jest juz troche roklekotana ale w sumie jak na sprzet ktory dzial mi juz ponad 7 lat i strzyge nim nie tylko swojego psa to jestem b. zadowolona.Teraz kombinuje myslac wlasnie o strzyzeniu Bianki ,jako psiaka byc moze wystawowego.
Ale widze ,ze nie ma co kombinowac tylko dzialac wedlug sprawdzonych wzorow :-)
Do galeri wrzucam jeszcze zdjecie Zuzi ,a konkretnie chodzi mi o jej szyje .Czy Wam tez robi sie taka gola szyja jak maszynka lecicie ? Bo tylko to mnie martwi.
Oczywiscie ona obrosnie za jakies dwa tyg a za dwa miesiace z powodzeniam bedzie miala wlos dlugosc wystawowej ( o jakosci nie mowie bo to inna bajka ).

Posted

[quote name='"Romas"']

ostrza mam dwa 30 i 10 ale dla ludzi

Gucia ! To ja mam dokladnie taka sama maszynke i takie wlasnie ostrza, tzn o takiej samej numeracji .Zwykle robie 30 to odpowiada 1mm .I radze sobie ,tak samo jak Jostra ,latem pod wlos ,zima z wlosem.
Dlaczego twoje ostrza nie biora miekiego wlosa ?? Ciekawe.Moje biora kazdy .

I w tych ostrzach jest cały problem bo są ostrza dla ludzi i dla psów rozmawiałam ze sprzedawcą i potwierdził to :( :( :(
Więc mam nowy wydatek :(
a we włosy ludzkie moje ostrza wchodzą jak w masło tną wszystko nawet uszy :D :D :D
a właśnie uszy też tniecie tą maszynką ?????
ja nie daje rady :( :( cięte uszko jest takie małe a maszynka kolos
mam chęc na te wąskie ostrz z kilkoma zębami
ciekawa jestem czy bedą się nadawać???

Posted

Za 115 zł są na allegro małe bezprzewodowe maszynki mosera
Podobną maszynką Holenderka strzygła mi uszka u szczeniaczków
Ja mam ochotę ją sobie kupić, bo w sumie to cena chyba podobna do ceny ostrza.

Posted

[quote name='orsini']czy ma ktos wyniki z Poznania????
wszystkich kolorow najlepiej???

orsini po co ci?????
w przyszłym roku już wiadomo kto wygra klubową w twoim kolorze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

jostra napisał(a):
Za 115 zł są na allegro małe bezprzewodowe maszynki mosera
Podobną maszynką Holenderka strzygła mi uszka u szczeniaczków
Ja mam ochotę ją sobie kupić, bo w sumie to cena chyba podobna do ceny ostrza.

dzięki Jostea widziałam takie w ametykańskim katalogu i też o tym myślałam

Posted

[quote name='GUCIA'][quote name='orsini']czy ma ktos wyniki z Poznania????

orsini po co ci?????
w przyszłym roku już wiadomo kto wygra klubową w twoim kolorze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie kapujesz bo nie byłaś w poznaniu :lol: :lol: :lol:

Posted

orsini po co ci?????
hahahaha niekoniecznie, bo on nie lubi kopiowanych :lol: :lol: :lol: ja za przyszly rok to chyba dziekuje! :evil: :evil: :evil:
ale pytam sie o Poznan na razie :lol: :lol: :lol:

Posted

orsini po co ci?????

nie kapujesz bo nie byłaś w poznaniu :lol: :lol: :lol:

Posted

orsini napisał(a):
co cacuszko cz-sr???NIC NIE KUMAM!!!!!
aaaaa
GUCIA zaraz Cie ukatrupie!!!!!!
normalnie!!!!
jakims szyfrem nadajesz! :cry:

SUCZKA CZARNO-SREBRNA PRIMA BANIALUKA wł. i hodowca tyn sam 8)

Posted

A to wiesz co Guciu ,moje ostrza musza byc specjalnie do psiej siersci.Ja kupowalam w sklepie firmowym ,z szykanami gwarancja i przegladem u nich raz do roku.I sprzedawca zapewnial mnie ,ze maszynka bedzie ciela sznuacerowe wlosy .Nie oszukiwal :-)

Uszy tez robie ta maszynka ,z wierzchu i w srodku ,bo nie wyrywam wlosow tylko obcinam ile sie da.Nawet u miniatury ta maszynka tne uszy i krawedzie tez nauczylam sie robic tak ,ze nie trzeba nozyczkami poprawiac.Ale moze taka specjalna maszynka do uszu bylaby lepsza ?

Posted

Romas napisał(a):
A to wiesz co Guciu ,moje ostrza musza byc specjalnie do psiej siersci.Ja kupowalam w sklepie firmowym ,z szykanami gwarancja i przegladem u nich raz do roku.I sprzedawca zapewnial mnie ,ze maszynka bedzie ciela sznuacerowe wlosy .Nie oszukiwal :-)

Uszy tez robie ta maszynka ,z wierzchu i w srodku ,bo nie wyrywam wlosow tylko obcinam ile sie da.Nawet u miniatury ta maszynka tne uszy i krawedzie tez nauczylam sie robic tak ,ze nie trzeba nozyczkami poprawiac.Ale moze taka specjalna maszynka do uszu bylaby lepsza ?

A ja kupiłam w sklepie fryzjerskimdla ludzi i też spisuje się super
pewnie to wina ostrzy :( :(

Posted

orsini napisał(a):
wow Gucia a jaki to ma pedigree?????
i ta suczka wygrala w Poznaniu????caciba?rase albo jak?

NO PRZECIESZ PISZE ŻE CACUSZKO
była 3 i nikt tego nie mógł pojąć :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Natalia_W']
... ale za to wystawialam Parsonka jednej z dogomaniaczek (Ka-Vanga go zna :D ) i odnieslismy wielki sukces :D
Milo wygral ze swoim braciszkiem i otrzymal tytul Mlodziezowego Zw. Polski oraz ukonczyl Ml.Ch.Pl !!!! a nastepnie w porownaniu wygral z Int.Ch i sliczna sunia i zostal ZWYCIEZCA RASY!!! :D :D :D Normalnie cieszylam sie jak glupia bo nigdy nie wystawialam psa tej rasy a tu taki sukces :wink: hihi

Sedecznie dziękuję za wystawienie Milo :buzi:
Do tej pory nie mogę się jeszcze otrząsnąć z wrażenia :D.

Tu jest jeszcze kilka fotek.
http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=15315&start=1230

Wysłałam Ci wczoraj mailem fotki. Daj znać czy doszły. Udało Ci się odebrać zdjęcie od Fotografa?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...