Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Agatko to wspaniała wiadomość, życzę szczęścia i wielu sukcesów związanych z nową sunią, czekamy na zdjęcia :drinking: :drinking:

Posted

Właśnie dostałam sms'a od Agatki ze słowackimi newsami z ringu. A zatem Dengi został dziś Zwycięzcą Klubu Słowacji 2005 !!! :multi: :BIG: Dodam że sędziowała szalona Finka :wink: Gratki!!! Teraz czekamy na jutrzejsze wyniki (jutro pokazują się sznaucerki na międzynarodowej wystawie też w Nitrze :wink: )

Posted

a ja wlasnie dotarlam do domu z Nitry :)
Tessie - V1 kl.championow CAC i tym samym zakonczyla CHAMPIONAT SLOWACJI !!
Zadra - V1 kl.otwarta CAC zaczela championat
Lancelot - Zwyciezca Klubu Weteranow

fotki powklejam jutro bo zmykam spac

Posted

wrocilam do swiata zywych :) jechalismy bez noclegu wiec podroz mnie totalnie wykonczyla !
wystawe bede baardzo mile wspominac i pewno nie raz jescze zawitam do Nitry ! bardzo dobra organizacja, latwo wszytko znalzezc , obsluga mila i uprzejma :) kazdy zgloszony psiak dostal na wejscie smakolyki a wlascicile dlugopis hihi stol uginal sie od pieknych pucharow - dostawali je zdobywcy cac, bob i zwyc klubu :) co prawda nie zostalismy na finaly ( a szkoda ! :cry: ) ale udalo nam sie wczesniej wymusic wreczenie :D

wklejam do galerii kilka fotek ale jakosc marna bo moj aparat nie spisal sie w hali dlatego juz pieprzakom nawet nie robilam (no i nie mialam jak bo wystawialam hihi)

Posted

podziele sie jeszcze wrazeniami z sedziowania - pierwszy raz ocenial mnie p. Sandor Kocsis z Wegier i chyba pierwszy raz spotkalam sie z tak dokladna ocena !! sedzia macal dokladnie wszytko ! sprawdzal siersc pod wlos, dokladnie dotykal lapek i brzucha, porownywal dlugosc i szeroksc kufy i mozgoczaszki, nawet potrafil "przesowac" psa do tylu aby sprawdzic katowanie i grzbiet bo przeciez psa mozna ladnie ustawic tuszujac jego wady - dla mnie sapecjalista pierwsza klasa !!

ciekawe jak dziewczynom pojdzie dzis u niego ??

Posted

Dengi został dziś Zwycięzcą Klubu Słowacji 2005 !!! Dodam że sędziowała szalona Finka Gratki!!! Teraz czekamy na jutrzejsze wyniki (jutro pokazują się sznaucerki na międzynarodowej wystawie też w Nitrze )

w yakim, razie ogromne gratki dla Agatki i Elitesse!!! SUPER!!!!!!!!! i trzymamy kciuki za dzisiejszych wystawców:)

Posted

ja wpadlam na chwilke ale z bardzo smutnymi wiesciami:( nie jest to temat sznaucerkowy ale chce sie z Wami podzielic smutkiem, ktory zostal we mnie po dzisiejszym odejsciu mojego pierwszego, ukochanego i jedynego Kubusia:( cudownej swinki morskiej, dzieki ktorej pokochalam zwierzeta, zapragnelam je bardziej poznawac i zwiazac z nimi swoja przyszlosc:( byl jedyny, wspanialy i niezastapiany.... przezyl z Nami rowne 7 lat, w swoim 7,5 letnim zyciu.... trafil do nas w pazdzierniku 98 a odszedl na zawsze dzisiaj o 15:30:(:(:(:(:( nawet Denis chodzi osowialy nie widzac w klatce kolegi [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]

Posted

[*] dla Kubusia
madziorko bardzo mi przykro :calus:

tez miałam kiedyś świnka, tez był ze mną 7 lat... potem był myszoskoczek, któryn odszedł na kilka dni przed przyjazdem Galciowej.
Niestety tak to już jest... :(

Posted

szkoda swinki:((((((((

a jak tam ekipa z Nitry??
juz chyba wrocila!
Iza ma kolejnego psa cz-sr!i sie nie chwali!!! :evil: :evil: :evil: :evil: 0X 0X

Posted

Madziorka ! Przykra sprawa, wspolczuje :( ,tydzien temu odeszla rowniez nasza swineczka, Plamka.Miala 6 lat.
Teraz pewno w swinkowym raju bawi sie z Twoim Kubusiem .
Biedne swineczki tak krotko zyja .... :(

Posted

Madziarko bardzo mi przykro :( :( :(

Orsini jesteś wielka przewidziałaś wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
żałuj że cię nie było ubaw był po pachy :o :o :D :D :o :o
no i nie poznałaś naszej nowej rywalki :o :o :o

Posted

No to juz jestem kochane koleżanki :)

Primo kwoli wyjasnienia. Fakt mieszka z nami cz-sr piesek CHARLIE Wild RANE ( JACKPOT IN VEGAS Rezlark - YVONNE Triumetal)
Pieska dostałam od mojej zaprzyjaxnionej hodowczyni z SK. Mąły jest strasnzie niesamowity, a na SŁowacji nie mógłby kryć suczek poniewaz conajmniej 4 pokolenia wstecz ma czarnych przodków. Dlatego zamieszkał w Polsce.

A teraz troszke newsów z Nitry.
Oczywiście Szalona FInka zrobiła pogrom i tam. Dyskwalifikowała jednego ps apo drugim , rzucała obiecujacymi, dobrymi i bardzodobrymi.
LADY otrzymała ocene doskonała lokate 2 /6 tylko dlatego ze suczka Rezkowej ładniej chodziła. Ale to był wielki sukces :)
Potem mały Charlie i finka wyła z zachwytu oczywiście WO - i teraz mała dygresja na BIS Baby stawiły sie 2 szczeniaki , charlie i czarna sunia która na ringu oceniono na ocene obiecujaca i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu sunia wygrała BIS ;) :D
Potem wszedł Dengi - ja i nie tylko ja przekonani bylismy ze zejdzie z bdb. Byłam w ogromnym szoku kiedy Finka przyznała mu CAC i Zwycięstwo Klubu. Czyzby przez te 4 miesiace pies az tak sie zmienił na korzyść ;)
NO i na końcu Eve któa weszła na ring połozyła sie jak długa popatrzyła na Pańcie i stwierdziła, ze ona ma ten interes w d**** i ona nigdzie nie idzie ;) oczywiście opis super i bez oceny ;)
Słoniatko wystawiała Dorotka z Barbabelli. i ku zdziwiniu wszystkich Słoń stwerdził ze ma idola!! NO i mała Słoniczka wybiegała sobie res CAC w uzytkach :) A do tego wystawiła sie pieknie i chwała Dorocie za to !!

NO i niedziela i wszystko zupełnie inaczej!
Njapierw poszedł CHarlie i oczywiście WO :)
Potem Dengi CAC i res .CACIB za Excaliburem Rezlark - Orsini nikt tego nie skomentował ;)
Potem Evulinka która dzis łaskawie zrobiła pańci przyjemności i równiez WO.
LADY V4 ale uwazam ze to i tak dobrze :)
Ah no i Debiut wystawowy pewnej młodej DAMY córeczki Dengiego !
Mała Silka zachwyciła oko sedziego na ringu dostała wspaniały opis, zachwyciła także hodowców obecnych na wystawie, a póxniej w sporej konkurencji na ringu Głównym wybiegała II lokate na BIS !!!!!! A ja sie poryczałam ;)
Pokazywały sie tez moje pieprzaste dzieci ! Sara i Denis mieszkajace w hodowli z Sardanu. To rodzeństwo po Arwence i BOB'ie. Pies niesamowity ! otrzymał CAJC i trafił do finałowej 6 na BIS J. Sara tez piekna suczka otrzymała lokate 2 ocene doskonała !

Jestem naprawde strasnzie dumna ze swoich dzieci!!!!
A ostatnie dziecko sie samo pochwali WIELKIM sukcesem jak dojedzie do domku :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...