malawaszka Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 [quote name='malawaszka']JESTEM ZAŁAMANA!!! Taki dziadunio jest w Ostrowii Mazowieckiej - on tam nie przeżyje zimy :cry: [quote name='Fela']W sobotę 22 października byłam z Owieczką w schronisku. W jednym z boksów, na zimnym i mokrym betonie leżało coś szaro-burego. Wyglądało jak skołtuniony i potwornie brudny mop. I być może pomyślałabym, że to mop lub brudna szmata, gdyby to coś... nie trzęsło się strasznie. To był dziadek Klapek. Jeden wielki kołtun, który nie mógł utrzymać się na nogach. Przywieziono go do schroniska poprzedniego dnia. Podobno błąkał się wczesniej po jakimś osiedlu, ludzie go dokarmiali, ale poza tym w ogóle się nim nie interesowali. Potem ktoś kazał zabrać do schroniska. Podobno był już w tak tragicznym stanie. Natychmiast pojechaliśmy z dziadkiem do weterynarza, żeby mu pomóc albo ulżyć w cierpieniach (to drżenie wyglądało jak drgawki w agonii). Dostał antybiotyk (na miejscu i na wynos). Wet stwierdził, że dziadek ma co najmniej 12-13 lat. Drżał z wychłodzenia. Widzi już tylko kontury. Ale kondycję ma stosunkowo dobrą. W schronisku kazałyśmy dziadka przenieść do kojca dla szczeniąt - na słońce z zimnego betonu. Najadł się i poszedł spać. Już nie drżał. Oto dziadek Klapek w kojcu szczenięcym Jeden wielki brudny kołtun Po tygodniu dziadek miał się już zdecydowanie lepiej. Chodził, wykazywał zainteresowanie tym, co sie dzieje. Esperanza - z zamiłowania psi fryzjer - razem z jednym z właścicieli schroniska (jest ich dwóch - ten jeden nam sprzyja) wykonali skomplikowaną i żmudną operację wycinania dziadkowi kołtunów. Nie było to łatwe! W trakcie strzyżenia W efekcie zaczęła powoli wyłaniać się sylwetka psa. Zobaczyliśmy nos i ogon... Po dwóch dniach dziadek został wykąpany, wysuszony suszarką i wyczesany. Po obydwu tych operacjach został we w miarę ciepłym pomieszczeniu. Efekt jest taki. Dziadek jest już staruszkiem, ale czy to znaczy, że musi odejść za TM w schronisku, skończyć życie jak bury, brudny, nikomu niepotrzebny mop? Zima dla niego będzie zabójcza, tam nie ma ŻADNEGO ciepłego pomieszczenia, nawet jeśliby włascicele schroniska chcieli go umieścić na w lepszych warunkach, po prostu nie są w stanie tego zrobić. Czy jest ktoś, kto może dziadkowi pomóc? kochani to jest sprawa życia lub śmierci tego staruszka - czy ktoś mógłby go chociaż tymczasowo przygarnąć?? na zimę - bo on tam zimy nie przeżyje - nie ma ciepłego pomieszczenia, już raz został odratowany jak leżał na betonie i marzł, a co będzie zimą? - ma być długa i ostra :cry: pomyślałam, że jakby wziął go ktoś chociaż na kilka miesięcy - do wiosny, kiedy ja będę się wyprowadzała do domu to wtedy go wezmę do siebie, będę pałciła za jego utrzymanie, leczenie - co będzie potrzebne - BŁAGAM SZNAUCEROMANIACY POMÓŻCIE
Elitesse Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 [quote name='jostra']Zapomniałam się pochwalić :oops: Uroczyście oświadczam, że po 4 miesiącach oczekiwania, dostaliśmy wczoraj championat dla Unisia. Więc oficjalnie: UNISON REZLARK jest Championem Polski!!! 8) hehe ale ci dobrze ! ja juz 2 miesiace czekam no ale na razie mi dyplom niepotrzebny, nerwowka zacznie sie w grudniu jak bede chciala na wiosenne wystawy Zadre zglaszac juz w championach
jostra Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 No to jeszcze ze 2 poczekasz :evilbat: Ja wysłałam w lipcu, we wrześniu zadzwoniłam i okazało się, że mój mail niby nie doszedł :evil: :evil: :evil: No to wysłałam faksem i jeszcze raz mailem. I tak jeszcze czekam na 2 championaty: Lambiśka dorosły i Berryśki młodzieżowy. Ciekawe ile jeszcze poczekam. :roll:
orsini Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 jostra napisał(a):Orsini idzie dręczyć terrorystów :evilbat: Dziś rano mówili, że w Olsztynie ich więżą i przesłuchują, to już wszystko jasne, po co ona na te wioski jeździ :lol: Nie ma co piekne miasto, jak nie wściekłe nietoperze to Alkaida :o :lol: hahahaha to na onecie bylo hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jostra Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 W Zetce rano mówili, a ja tam psa miałam wysłać :o :evilbat: Teraz to się grubo zastanowię, bo strasznie u Was niebezpiecznie :roll: :evilbat: :lol:
orsini Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 hahaha do Olsztyna????? :o :o :o a do kogos kogo znam? masz do wyboru: 1.znam i jest mi obojetny 2.znam i nie trawie:))) 3.znam i lubie 4. nie znam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jostra Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Za trudna ta ankieta :P Skąd mogę wiedzieć Podaj listę, kto do której grupy należy, to Ci powiem :D :evilbat: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 hahahahahahha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ale bez punktu nr 2 bo to chyba wszyscy i tak wiedza hahahahhahhaa :lol: :lol: :lol: :lol:
jostra Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 I tak jeszcze nie wiem czy pojedzie, bo małą chcą Hiszpanie i Włosi, a zaliczka jeszcze nie wpłynęła i mogę zmienić zdanie :evilbat:
orsini Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 zrob aukcje kto da wiecej :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Jostra a to ze sie gg pali to oznacza, ze Piter sie do niego dorwal czy jak???
Elitesse Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 jostra napisał(a):I tak jeszcze nie wiem czy pojedzie, bo małą chcą Hiszpanie i Włosi, a zaliczka jeszcze nie wpłynęła i mogę zmienić zdanie :evilbat: mala jest rozrywana jednym slowem :)
Romas Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Wlasnie wrocilam ,ze slonecznych Bieszczadow :-) Pogoda byla jak marzenie , po 20 st w ciagu dnia i tak korzystalam z tego ciepla ze w koncu nabawilam sie grypy :-)) Ale warto bylo :-) Pieski mi tam zdziczaly i wymeczyly sie na cala zime ,na zapas :-) Moze wrzuce kilka fotek do galerii tylko pozmniejszam. Malawaszka , rozpytam sie wsrod znajomych w sprawie tego pieska .Pech tylko taki ,ze wiekszosc moich znajomc ma juz po dwa albo i wiecej psow .Nie latwo znalezc miejsce dla takiego psiego staruszka...biedaczynka . Dla Unisonka Championa Polski Gratulacje :D !!!!
Elitesse Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Romas napisał(a):Wlasnie wrocilam ,ze slonecznych Bieszczadow :-) Pogoda byla jak marzenie , po 20 st w ciagu dnia i tak korzystalam z tego ciepla ze w koncu nabawilam sie grypy :-)) Ale warto bylo :-) Pieski mi tam zdziczaly i wymeczyly sie na cala zime ,na zapas :-) Moze wrzuce kilka fotek do galerii tylko pozmniejszam. !!!! wierzysz w to ze sredniaka da sie wymeczyc ? bo ja po tylu latach praktyki codziennie sie utwierdzam w przekonaniu ze one sa niezniszczalne !!!! :D :D :D
jostra Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 orsini napisał(a):Jostra a to ze sie gg pali to oznacza, ze Piter sie do niego dorwal czy jak??? he he 8) nie ... od wczoraj działa web gg :P :D
orsini Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 łeb co???? podaj adres moze mi sie przyda kiedys :lol: :lol: :lol:
jostra Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Romas napisał(a):Wlasnie wrocilam ,ze slonecznych Bieszczadow :-) Pogoda byla jak marzenie , po 20 st w ciagu dnia i tak korzystalam z tego ciepla ze w koncu nabawilam sie grypy :-)) Ale warto bylo :-) Pieski mi tam zdziczaly i wymeczyly sie na cala zime ,na zapas :-) Moze wrzuce kilka fotek do galerii tylko pozmniejszam. Dla Unisonka Championa Polski Gratulacje :D !!!! Czekamy na foty :P Dziękuję w imieniu Unisonka :D Elitesse napisał(a): mala jest rozrywana jednym slowem :) nooo :P , ale przecież jeszcze inne niunie są ... :roll:
jostra Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 [quote name='orsini']łeb co???? podaj adres moze mi sie przyda kiedys :lol: :lol: :lol: http://web.gadu-gadu.pl/
Agatka Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 A ja chyba powoli wracam do swiata zywych... I znowu zaczne z wami dyskutowac :) Białaski sa coraz ładniejsze :) Mi jeszcze brakuje tego kolorka do kolekcji ;)
Elitesse Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Agatka napisał(a):A ja chyba powoli wracam do swiata zywych... I znowu zaczne z wami dyskutowac :) Białaski sa coraz ładniejsze :) Mi jeszcze brakuje tego kolorka do kolekcji ;) no to na co czekasz ?? w samochod i do rzeszowa !! albo niech ci jostra paczka wysle - bedzie jak znalazl pod choinke ! :D :D
Agatka Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Hahaha :D Ja to tam wiem na co czekam , no cos Very special ;) I przyjdzie kiedys na to czas :)
Romas Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 wierzysz w to ze sredniaka da sie wymeczyc ? bo ja po tylu latach praktyki codziennie sie utwierdzam w przekonaniu ze one sa niezniszczalne !!!! :lol: :lol: Nie no ,ja tak optymistycznie napisalam ,ale sama tez w to nie wierze zeby udalo sie zmeczyc moje pieseczki :-) Najlepszy wynik to ok. trzech godzin snu Bianki po zabawie w psim przedszkolu:-)
Elitesse Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 [quote name='Romas']wierzysz w to ze sredniaka da sie wymeczyc ? bo ja po tylu latach praktyki codziennie sie utwierdzam w przekonaniu ze one sa niezniszczalne !!!! :lol: :lol: Nie no ,ja tak optymistycznie napisalam ,ale sama tez w to nie wierze zeby udalo sie zmeczyc moje pieseczki :-) Najlepszy wynik to ok. trzech godzin snu Bianki po zabawie w psim przedszkolu:-) takie chwile szczescia tez czasem przezywam :) ale co z tego jak po przebudzeiu w sredniakach jest jeszcze wiecej energii ??
Romas Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Najlepszy wynik to ok. trzech godzin snu Bianki po zabawie w psim przedszkolu:-) takie chwile szczescia tez czasem przezywam :lol: :lol: Nie no rozbroilas mnie ,"chwile szczescia " , matko a ja myslalam ,ze z wiekiem Bianka bedzie tych chwil miala coraz wiecej :D Bo jesli chodzi o Zuzie to nie moge jej nic zarzucic, gania kiedy trzeba i wypoczywa kiedy trzeba,ale ona nietypowa jest :lol:
Recommended Posts