Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

orsini napisał(a):
Gonia napisał(a):
Odwrócić kota ogonem każdy potrafi.ja natomiast nie potrafię zrozumieć w jakim celu oglądacie na forum takie zdjęcia?

wlasnie napisalam: super jest ta www, bo pokazuje krok po kroku jak to robic, cowiecej opisuje po ilu dniach ktora czesc sie skubie, bo sznaucerka prawidlowo sie skubie na raty. Tak to wyglada niestety:))))))ale za to jaki efekt powalajacy na kolana!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tak to wygląda że wirua ma i komp mi zwolnił

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Orsini litości,jestem blondynką ale nie z dowcipów!po co ludzie mają oglądać takie zdjęcia?!Tu są nie tylko kynolodzy choć jak sądzę i dla wielu z nich te fotki są delikatnie mówiąc mało przyjemne!

Posted

Gonia to jest forum o sznaucerach tak?bardzo wiele osob tu siedzacych uczestniczy w wystawach tak?i chyba nikt nie umie perfekcyjnie psa zrobic tak jak tam jest pokazane tak?wiec troche edukacji nie zaszkodzi. A tak to wlasnie wyglada po skubaniu. Elitesse zaznaczyla, ze foty drastyczne-jak ktos nie lubi po co wchodzi? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i w sumie to gorzej wyglada niz w rzeczywistosci, na pewno psa to boli,ale nie tak jak nas np. depilacja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

TROJAN CZY NIE NIE WIEM ALE ZWOLNIŁ I TO BARDZO WYŁANCZAM SIĘ BO IDE DO PRACY
PAPAPAPA
od dziś nie otwieram żadnych linków :evil: :evil: :evil:

Posted

hmmm Elitesse co tam siedzi???
ja nie sprawdze, bo nie mam zadnego antywira:((((((((((NIC, NULL:(((((((
jak na razie nie widze roznicy w pracy kompa, po stronie z Magda czy jak bylo tej od Meka tez Wy mieliscie a ja nie w sumie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Gonia napisał(a):
Odwrócić kota ogonem każdy potrafi.ja natomiast nie potrafię zrozumieć w jakim celu oglądacie na forum takie zdjęcia?

jakie zdjecia ? to normalnie przedstawienie krok o kroku jak powinno wygladac przygotowanie szaty psa wystawowego

Posted

sznaucer to pies szorstkowolosy - podstaa pielegnacji jego szaty jest trymowanie - zabieg ten ne jest dla psa bolesny a raczej nudzacy - na stronie jest pokazane jak to powinno sie robic

Posted

ufff to dobrze, bo ja nie mam nic:)))))zadnego zabezpieczenia:))))))
no wiec wlasnie niestety tak to wyglada:)))chcialo sie miec sznaucerka to sie ma pecherze na palcach od skubania :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a ja mam poltorej suki do zrobienia:((((buuuuu
jak bede zarabiala pieniadze kiedys to bede placila normalnie za to-u Agatki bylo tanio z tego co pamietam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

no napisalam, ze to gorzej wyglada na fotach niz w realu:))ale niestety tak wlasnie wyglada przygotowanie idealne psiaka, w Anglii nawet uszy skubia :o :o :o

Posted

wlasnie rozmawialam z kobieta ktorej strzyge minika - umawia sie na termin uzgadniamy dzien i godzine przeprasza mnie na chwile i w tle slysze " a dlaczego ty chcesz wtorek przeciesz ty w pracy jestes kretynie itp" :) nie ma to jak kochajace sie malzenstwa hihihi

Posted

Sluchajcie ale to chyba nie w porzadku tak psu robic ,co?
Ja rozumiem ,ze sie troche trymuje sznaucera,dla zdrowia ,dla wygladu, na tyle na ile siersc pozwala no i pies.Ale trymowac psa do krwi ,zeby zaspokoich jakies chore ambicje wystawcow to idiotyczne.
Myslalam ,ze to tylko zoltki takie zboki ale widze ,ze angole tez nie lepsi.
To czywiscie jest sprawa ,ktora ma drugie dno ,bo obcinanie uszu i ogonow tez nie jest O.K ....a z drugiej strony wiekszosc z nas ma kopiowane psu ( ja przeciez tez).Gdzie jest ta granica od ktorej pies przestaje byc naszym przyjacielem ,naszym towarzyszem a zaczyna byc tylko srodkiem do celu ,pomostem ,przedmiotem....
Moze i dobrze obejrzec takie zdjecia zeby wiedziecna pewno czego sie , psu nie zrobi ,ja nawet za cene wszystkich zwyciestw swiata nie umeczylabym tak swojego jak na tych zdjeciach.
Dobra ,przerzucam sie na Grzywacze Chinskie :D

Posted

Romas eeee...blad:)))lyse wcale nie sa lyse:))))))))je tez sie albo goli przed sama wystawa, albo...depiluje:))))i ta depilacja na pewno je bardziej boli niz skubanie sznaucerka.
Fakt, ze jak sie dobrze i umiejetnie skubie to nie ma ranek krwawych-kwestia techniki, ale no nie ma innego wyjscia jak trymowanie, jak sie chce dostac na wystawie wiecej jak bdb.
A trymowanie dla zdrowia???to akurat mnie w zyciu nie przekona, bo sa inne rasy np. pudel czy wlasnie chinczyk co nie linieja i nie musza byc trymowane dla zdrowia:))))))wiec to, ze dla zdrowia jest jak dla mnei bajeczka

Posted

no ale wiem, ze jest tez technika , ze sie nie skubie do samej skory, ale jak to ja nie wiem. A potem mozna przeskubywac, ja np. Wiktora mialam wyskubanego w styczniu, a jest pazdziernik:))))i zamierzam go tak przeskubywac chyba do grudniowego Legionowa....chyba:))))

Posted

Romas Ty masz sredniaki, wiec problem skubania moze Cie ominac:)))))
Najgorszy wlos maja miniatury zwlaszcza kolorowe, bo czarne to nawet sie zdarzaja osobniki ktore mozesz golic i sa szorstkie. Pieprzaka takiego nie spotkalam, to chyba jest zwiazane z tym pudlem co go amerykance domieszali :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

dobrze ze sredniaki maja lepszy wlos niz miniki bo jakbym miala tak cale stado skubac to bym sie zalamala :( a raczej palce by mi odpadly :) ale coraz wiecej osob robi to zawodowo - widocznie jest popyt na tego typu uslugi jeszcze jakis czas temu ceny siegaly 200 zl a teraz leca na leb na szyje - juz za 50 widzialam !

Posted

olbrzymy ?? a po co ?? no chyba ze maja taki wlos jak Skansen pokazywany we Wroclawiu w niemieckich rekach - jak facet cwiczyl sobie przed sedziowaniem to myslalam ze on z czarnym ruskim biega ! a tu patrze ze wychodzi na ring olbrzymow :o i nawet ostatni nie byl tylko 3 na 4 hihi ale wlos tragiczny

Posted

Jednak dla zdrowia tez powinno sie skubac,slowo daje.Ja Zuzie latami strzyglam ,bo nie chodzi na wystawy .I w koncu przyplatala sie jakas choroba skory.
To zaczelam troche ja podtrymowywac na sugestie wet i prosze , kondycja skory sie poprawila.
ja wiem ,ze wystawy itd ale chyba Orsini nie skubiesz psu uszu?czy szyji ,tak do krwi ,nie.Przeciez te miejsca co mozna ogolic to po co cudowac.
Tak czy siak :D faktycznie ciesze sie z moich sredniaczkow ,bo oba maja niezla siersc.Bianka to ma typowo szorstka i wychodzi jak po masle od samego czesania trymerem.A Zuzia ma nie falowana ,mimo scinania maszynka( pomijajac kondycje skory) .
Dla mnie osobiscie troche za bardzo ze sznuacerow robi sie wystawowe lalki.Przeciez to psy wiejskie ,strozujace.No oczywiscie nie znaczy to ,ze maja byc zarosniete i brudne ale te brody do ziemi ,te lapy z wlosem na piance ....tak samo jak trymowanie niektorych parti u labkow albo podstrzyganie seterow .Po co i na co .
A czy taki seter ,o pieknie falujacej ,naturalnie blyszczacej siersci ,nie jest sto razy fajniejszy od tego wyfiokowanego ,podcinanego ,namaszczanego ,z obcietymi wasami dla wygladu pyska ?
Odrazu widac ,ze jeszcvze bakcyla wystawowego nie zlapalam :-)))
A na marginesie ,u nas na osiedlu biega taki Nagi Grzywacz ,puszczany luzem ,bez wlasciciela.
atko ,jak go z bliska obejrzalam ,ale okropny.Wszedzie mial jakies kepy siersci ,i to wygladalo jakby mial jakas chorobe skory .I ta naga skora byla pomarszczona i sucha az sie luszczyla.Bleee.
I bardzo pzepraszam ew. wlascicieli Grzywaczy ale chyba nie ma nic paskudniejszego niz taki zaniedbany ,brudny Grzywacz.

Posted

Romas masz racje nie skubie ani szyi, ani uszy i na glowie tez mniej niz oni-bo to bez sensu skoro mozna maszynka?
fakt ze wyskubany ma inny kolor i jakbym przod skubnela to bym miala czern a nie szarosc, ale kit z tym :lol: :lol: :lol: :lol: mi skubanie w ogole zajmuje wiele, wiele dni, bo po kawaleczku rwe:((nienawidze tego:((bleee mimo, ze psa az tak bardzo nie boli, bo w to ze w ogole nie boli to nie uwierze

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...