Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwsze Zdjątka prawdopodobnie będą jutro!!!!!!!!!! :angel: :angel: :angel:

Dzisiaj była u mnie koleżanka która ma komórke z dobrym aparatem i porobiła mu pare zdjęć w plenerze!!! Dzisiaj ma mi je zgrac na dyskietke a jutro je odbiore i umieszcze!!!!!

Mam nadzieje że sie uda...

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Rewelaaacja Martuś :angel:

A ja muszę się pochwalić, że byłam dzisiaj na parę godzinek nad Jez. Żywieckim z Lunką i TZ. Pływaliśmy na rowerku wodnym i Lunka w ogóle się nie bała, tylko sobie grzecznie siedziała między nami i obserwowała wszystko :D pomijam fakt, że na początku jak zaczeliśmy pedałować to gryzła nas po nogawkach :o nie wiem czemu :lol:

za jakiś czas wrzucę fotki do galerii :wink:

Posted

Mam nadzieje że sie uda...

no własne....i sie nie udało :evil:

KOlezanka dzisiaj pojechala sobie na działke i nie miala czasu przgrac mi tago na płyte....

Ale dała mi jedno zdjęcia na dyskietce....tylko że nie chce sie tworzyć :x

Jestem zła........ :evil:

Przepraszam jeszcze trzeba poczekac.......... :roll:

Posted

może jestem niedouczona, ale prosze powiedzcie mi co oznacza skrót TZ? Często wiele osób używa tego w postach (teraz malawaszka) a ja nie wiem co to znaczy:( wielkiee sorry jesli sie zbłażniłam zadajac to pytanie bo to coś oczywistego, ale wyvaczcie bo....naprawde NIE WiEM, ale mam nadzieje, że neidługo sie to zminei, a teraz lece na spacerek z Denem połłączony ze skzoleniem (kupiłam mu łańcuszek zaciskowy i na nim sie go lepiej szkoli...mocniejszy niz zwykla obroza ale uzywany delikatnie nie sprawia nmałemu bulu...) no to lece papa!! moze cykne pare fotek.......chociaż nie:( rodzice mi nie pozwolą wziac naszej cyfrówki w pola o tej porze:((((.....morze jutro:) paps!

Posted

Nie miałam ostatnio czasu więc dopiero teraz - Marta gratuluje nowego sznaucerka, to już kolejny czarno-srebrny wśród dogomaniaków :lol:

Madzior_ka ja też jestem niedouczona :oops: Co to znaczy?

Posted

Skrót TZ oznacza TOWARZYSZ ŻYCIA czyli chłopak,ewentualnie mąż :wink:

A i jeszcze jedno...No więc jak narazie Edi jest czarno srebrny i tak też stwierdził wet. Ale nie jestm na 100% pewna....Myśle że po ostrzyżeniu może jesczze być z niego pieprzaczek,ale nie wiadomo.... :roll:

Noi mam dylemat...NIe wiem kiedy go ostrzyc :o Najwcześniej moge na początku listopada....noi nie wiem... :(

Posted

Marta-m pozwol ze sprostuje wypowiedz twoją :D

Tak jak Marta powiedziała - TZ - TOWARZYSZ ŻYCIA - mąż, chłopak, ale również TOWARZYSZKA ŻYCIA - żona, dziewczyna. A czemu nie TŻ? TZ łatwiej napisać :lol:

Posted

Fajnie, że wytłumaczyliście ten skrót bo ja tez nie zabardzo - no wiecie... nie kapowałam o co chodzi :wink:

Marto, może okazać sie z niego np. ciemny pieprzaczek :) Jak byliśmy z Deniskiem jeszcze przed I strzyżeniem u weta na szczepieniach to powiedział, że bedzie on chya czarno - srebrny, ale po ostrzyżeniu wyszło, że jest pieprzaczkiem :fadein:

Posted

Tak myślałam że to chodzi o chłopaka lub dziewczyne (mąż/żona) ale nie wpadłabym chyba że to "towarzysz życia" :D

Znam sznaucerka który ma rodziców p/s i c-s i ciągle zmienia kolor, raz ciemnieje, raz jaśnieje(zwykle po strzyżeniu). Pierwsze strzyżenie to chyba po zimie dopiero. A może trymowanko? :lol:

Posted

Marto!

Jak kupowałam Oliwkę ,a miała 2,5 miesiąca ,to była pięknie ostrzyżona ,tak jak dorosły sznaucerek.

Teraz jest ciepło ,więc jak umiesz strzyc sama ,to możesz .

Ale na pewno nie można z nim iść do fryzjera, bo przecież ma kwarantannę.

Kiedy te zdjęcia, bo czekam i czekam?

Posted
Marto!

Jak kupowałam Oliwkę ,a miała 2,5 miesiąca ,to była pięknie ostrzyżona ,tak jak dorosły sznaucerek.

Teraz jest ciepło ,więc jak umiesz strzyc sama ,to możesz .

Ale na pewno nie można z nim iść do fryzjera, bo przecież ma kwarantannę.

Kiedy te zdjęcia, bo czekam i czekam?

Na zdjęcia troche trzeba jeszcze poczekac,niestety :(

a co do strzyżenia to sama go nie ostrzyge i nawet nie chce próbowac-szkoda psa :lol: EDi kończy kwarantanne na 2 tygodnie/....

ma teraz 2 miesiące....

A jak myślicie strzyżenie w tak młodym wieku jest dobre???

Posted

Marto!Ja jak kupiłam sunię,to był 18 listopad.Kwarantanna kończyła jej się w grudniu i tylko dlatego czekałam aż do marca,bo koniec męczarni wypadł w zimie i nie chciałam,by było szczeniaczkowi 2-miesięcznemu było zimno bez futerka....Jeżeli za dwa tygodnie Tobie(pieskowi)kończy się kwarantanna,to możesz go ściąć(wytrymować),jeszcze przed zimnem sierść odrośnie! :D

To jest moje zdanie,ja musiałam czekać...

Posted

Julciu!

Tak do łysa ,to trymuję już tylko 1 w roku,na wiosnę,ale to tylko dlatego ,że Oliwka jest teraz wystawiana,więc przecież nie pojadę z łysolem na wystawę. Własciwie to teraz powinna być wytrymowana drugi raz ,ale niestety nie zrobię tego ,bo jeszcze przecież czeka nas Łódź (wystawa).

Tak optymalnie,to byłoby 2 razy w roku.

Posted

Cześć wszystkim po weekendzie :D Ciesze się że Luna odzyskuje już humorek i że Edi ma się dobrze, że już się zaaklimatyzował (Marta zdjęcia!!)

Dla nas weekend też był baaardzo udany a zwłaszcza niedziela. Beska na Krajowej Wystawie Psów rasowych w Przemyślu znowu wywalczyła złoto, po raz drugi dostała Zwycięstwo Młodzieży oraz co było dla nas baaardzo miłym zaskoczeniem dostała też tytuł Zwycięzca Rasy :smilecol: . Ale to nie koniec niespodzianek jakie nam urządziła nasza sunia, otóż na BOG (Najlepszy pies grupy II) na 13 psów zajęła 4 miejsce, co było naprawdę ogromnym sukcesem gdyż ta moja kruszyna rywalizowała m.in.z takimi olbrzymami jak Dog de Bordaux, Doberman Sznaucer Olbrzym itd. Miłe były też głosy publiczności która była zawiedziona gdy zeszłyśmy z ringu z 4 miejscem. Poza tym wystawa bardzo symaptycznie zorganizowana, super trawka, spotlaiśmy znjomych, więc i super spędziliśmy czas. Podziękowania tutaj dla Seji vel.Kasi która była z nami i wytrwale nam kibicowała. Pozdrowionka dla Kiki i jej uroczej Dalmatynki :wink:

Posted

witajcie ja dopiero teraz wpadłam no ob sami wiecie teraz/...............szkoła i to 3 klaska gimnazjum = egzmainy (26-27 kwiania!!!) strasznie sie ic boje, bo to moja przepustka do liceum,. a ja juz wime co chcem robić:) kierunek --> klasa biol-chem w liceum-->weterymaria (ew. zootechnika):) hehe......ale plany co? no ale do tego sporo czaus jeszcze i N A U K I !!! a w tym czase gratuluję ci Olu bo to sukces nei tylko Beski, ale przede wszystkim TWÓJ:D super! a dzie jedziecie na nastepna wystawe bo chetnie bym sie wybrała na jakas i poogladała a ty miałabyś już dwóch kibiców .......a moze i nawet trzech:D (Kat, ja i Julcia:)! wiec wiekszy dopping = wieksze wykcesy!!! ja postaram sie być na tej 17 paździetrnika w Częstochowie a ty? bo myslałam o Chorzowie, ale nie wiem coz tego wyjdzie....bo Chorzów w ten weekend no nie? hm....nie wiem czy rodzie dadzą rady, a o najwazniejsze n nie? (czyt. brak czasu rodziców=brak transportu :cry: ) mam fotki Deniska ze wczorahszego spacerku wiec niedługo wstawie do galerii to bedziecie mieoi znowucoogladac:) sorry za błedy ale od tej skzoły juz mi sie nawet pisac nie chce.......wszyscy o testach cigle mówią:(az strach pomyslec co bedzie w kwieniu...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...