Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[/list]Do orsini!!![/list][list]
Dziękuje że tak mnie obsmarowałaś, teraz wszyscy będą zwracać uwage na MILECZKE I ZAPEWNIAM CIĘ ŻE GŁOWA NIE JEST FARBOWANA TYLKO TRYMOWANAjak i cała reszta.

Pozdrawiam !!!![/list]

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Na stronie oddziału Warszwskiego jest katalog i plan sędziowania ,no i oczywiście niespodzianka miniatury sędziuje gwiazda kynologi rumuńskiej .(coś mi się zdaje że Orsini rozwineła swoje macki -z tąd chyba ten rumun ,a miała sędziować Malitka -teraz jest na olbrzymach i pinczerach.

Posted

[quote name='GUCIA']Do orsini!!!

Dziękuje że tak mnie obsmarowałaś, teraz wszyscy będą zwracać uwage na MILECZKE I ZAPEWNIAM CIĘ ŻE GŁOWA NIE JEST FARBOWANA TYLKO TRYMOWANAjak i cała reszta.

Pozdrawiam !!!!

jakie obsmarowalas?????? :o :o :o :o :o
a gdzie ja napisalam, ze ona ma glowe farbowana????
tylko, ze JA mojemu psu nie bede farbowac!!!!a to chyba roznica?????
czemu Wy wszyscy czytacie tak jak chcecie???????? :o :o :o :o :o
szorka-piszac glowa moze zle sie wyrazilam tzn. dobrze, bo mam tak wpisane w karte oceny, ale pani sedzinie nie tylko chodzilo o czolo a tez i o wasy czy jak nazwal te czarne wlosy na brodzie?????je tez trymujecie???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: chyba nie
Gucia wierz mi , ze jakbym chciala Cie obsmarowac to bym napisala co innego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja glowe tez trymuje, ale chyba wiadome jest , ze sie ja skubie razem z wlosami na grzbiecie????a ja je skubalam w styczniu!!!a potem sie juz ja goli maszynka. Ja sie ciesze, ze mam takiego psa, ze jak go w styczniu wyskubie to mam dobry wlos przez caly rok-szorstki i czarny, a glowa coz...no i te wasy hahahahha i sorki, ale to pierwszy sedzia , ktory sie czepnal do tej glowy, wiec dla rodzynka farbowac nie bede!
a poza tym skoro miala swoj dzien to czemu rasy nie dostala????? :o :o :o :o szorka moze mi powiesz w takim razie????bo tak bronisz zaciekle nie wiem w sumie czy sedziego czy suki???? :o :o
ja nie mam pretensji, ze Milka wygrala!!!!jakbym miala miec pretensje zawsze jak przegram to bym osiwiala, ale mi chodzilo o argumentacje pani sedziny, ze Milka jest lepiej wypigmentowana...na glowie!!!!zeby powiedziala, ze na plecach, na lapkach itp. to ja bym sie zgodzila, ale na glowie????? :o :o :o :o dla mnei to zaden argument:)))))bo jak "naprawic" wloski na brodzie czarne?TYLKO farbka, albo zostawic je brazowe od slonka i ja je zostawie brazowe od slonka!i nie bede farbowac!!!moze i sa sznaucery , ktore sa kruczoczarne i sie nie odbarwiaja od slonca-w pewnych liniach wystepuja, ale tego bez testow takich jak maja w Czechach nie sprawdzi nikt :lol: :lol: :lol: :lol: a skoro Milka sie od slonca nie odbarwia to sie tylko musisz cieszyc!bo zdecydowana wiekszosc sznaucerow czarnych i czarnosrebrnych i owszem, ten miekki wlos.
Wqrzylyscie mnie kobiety normalnie!!!!
czy to tak trudno zrozumiec text pisany???? :o :o :o :o :o
szorka piszesz, ze zadowolony jest ten co jest pierwszy-no sorki, ale ja tez bylam pierwsza!i nawet skonczylam championat mlodziezy, wiec co mam byc niezadowolona?????
Opisalam MOJE odczucia z wystawy i tyle!!!Nigdzie nie napisalam zlego slowa na Milke a Wy od razu do ataku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!moze Wy tylko na takie akcje czekacie???? :o :o :o :o bo mi od razu sie przypomina forum z westami jakis czas temu......nie wazne co-od razu ATAAAAAAAAAK

Posted

[quote name='orsini']no, ale jeszcze byly kwiatki:)))))a wiec pani sedzina byla zachwycona Wiktorem, ale....i mam to w karcie oceny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ze ma jeszcze nie w pelni wybarwiona glowe-o co chodzi juz wyjasniam, bo nie o to , ze sa np. takie cz-sr z czarnymi ryjkami nie:)))))a o to, ze od golenia maszynka ten kolor jest inny niz ten na plecach:)))))no i brewki od slonca tez brazowieja:)))a ja sorki , ale glowy nie zamierzam farbowac!!!!!hahahaa, ale to nic-porownanie o BOB Junior-dala Milce Doman , bo kolor miala lepszy...i teraz najlepsze....bo ta pani pozniej podchodzi i sie mnie pyta co ona wygrala, no to dla mnie bylo jasne, ze rase, bo przeciez w koncu na ringu zostala suka z otwartej, ona i ja z psem, no, ale pani sedzina tego w karte nie wpisala!wiec ona poszla do niej, a ta jej na to , ze nikt nie zaslugiwal na rase , wiec dlatego jej tego nie wpisala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i tak w kazdym kolorze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahhaha na grupie nie bylo ani 1 miniatury, nie wiem czy jakis sredniak zaslugiwal, bo jakos tez mi sie w oczy nie rzucil specjalnie, na bank byl olbrzym czarny :lol: :lol: :lol: :lol: i tyle chyba. W ogole na grupe 2ga wyszlo nie wiem ile ale mniej niz 10 psow hahahhaha
matrix zupelny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no nie no Wy kobiety OSZALALYSCIE bo teraz jeszcze raz czytam co napisalam!!!! :o :o :o :o :o :o
tylko, ze Milka wygrala porownanie, bo miala lepszy kolor. A czy to jest obsmarowanie???????????????? :o :o :o :o piszac, ze miala lepszy kolor????????? :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
i czytam i czytam i qrfaa nie wiem, bo tu nawet z kontextu nie mozna sie dopatrzec, ze zasugerowalam, ze tamta farbowana!!!Opisalam glowe MOJEGO psa i jak u MOJEGO psa moglabym zwalczyc problem brazowienia wlosow na glowie-nawet napisalam i o brewkach, fakt nie napisalam, o brodzie, ale pani chodzilo o calosc glowy!
I wrecz bronie Milki piszac o tym, ze nikt na rase nie zaslugiwal z miniatur i ze sredniakow chyba tez-toz to zabawne w sumie jest jak na druga grupe wychodzi kilka psow :lol: :lol: :lol: :lol:
a mnie pani zszokowala powtarzam, ze sie czepila glowy i tyle, bo lapek jakby sie czepila, plecow czegokolwiek waznego to OK.
I caly moj opis jest w formie zabawowej stad te :lol: :lol: :lol: :lol: , bo mimo , ze wystawa matrix to ja mialam ubaw po same pachy!!!przeciez to jest zabawne , ze np. najpierw wygrywa suka juniory, ale juz na rase nie zasluguje :lol: :lol: :lol: :lol: sorki-to normalne nie jest chyba co????skoro juz wygrala to ja bym jej dala te rase!!!a tam nikt nie zaslugiwal na rase:))))tylko olbrzym czarny. A pani dajac zwyciuestwo Milce uargumentowala to tym, ze jest lepiej wypigmentowana, wiec gdzie ja tu kogos obsmarowalam :o :o :o :o :o
oszalalyscie naprawde?????

Posted

a pani sedzina byla szalenie sympatyczna!!!i mi jej bylo bardzo szkoda, jak nie wiedziala co zrobic po tym jak nas wezwala zeby dac te nagrody, a dla psa nie bylo nic przewidzianego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i ja absolutnie nie mam do niej pretensji-tylko jest to dla mnie szalenie zabawne :lol: :lol: :lol: :lol: cala ta sytuacja :lol: :lol: :lol: zreszta jak mnie sie zapytala co on taki niewybarwiony to ja myslalam, ze jej chodzi o lapki wlasnie :lol: :lol: :lol: :lol: i zaczelam odpowiadac, a ona-ale nie-na glowie :lol: :lol: :lol: i slowo daje, ze mam w karcie tak wpisane, ze glowa niewpelni wybarwiona czy wypigmentowana czy jakos tak.
A jak ktos zna sposob na odbarwiajace sie wlosy na glowie oprucz farbki to ja poprosze. czolo wiadomo-skubanie, a brewki i broda????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

ale mnie wqrzylyscie!!!
:((((
to jest dogomania-tu nie siedza tylko hodowcy i wystawcy, dlatego tak opisalam glowe mojego psa obszernie, ze wyjasnialam tym co w wystawach nie siedza skad sie bierze inny pigment na lbie!a nie , ze Guci suka itp.....
Wprost kiedys robil badania i wyszlo, ze 75% ludzi nie rozumie tego co czyta-mam nieodparte wrazenie bardzo czesto i gesto, ze niestety mieli racje. Sorki dziewczyny!ale nie wmawiajcie mi tego czego nie napisalam!!!!
Gucia trzymam kciuki za Was...mimo wszystko!!!w Warszawie!!!!mam nadzieje, ze Ci sie uda skonczyc ten championat!!!!!

Posted

No , ale afera .......

Ja chociaz nie powinienem zabierac glosu w tej sprawie musze stanąć po stronie Orsini. Od początku jak tu jestem Ona zawsze daje bardzo wyczerpujące relacje z wystaw i bardzo ją za to cenie
Ci którzy nie jezdza na wystawki moga poczuc atmosfere tam panującą (chociaż niejednokrotnie jest ona jak na ksieżycu ;) ).
Rozumie to , ze Orsini ma włąsny punkt widzenia, ale sorry dzieli sie nim publicznie. Gdyby kazdy tak opisywał wystawe szczegółowo to moznaby znalesc jakis złoty środek . Ona jak na razie jest najlepsza w relacjach i prosze mi jej tu nie rugac bo sie dziewcze zrazi i juz nie bedzie pisac .

Posted

Aha i jeszcze mi sie tak nasuwa stare przysłowie ludowe a wiadomo , ze przysłowia są mądroscią narodu

Uderz w stół a nozyce sie odezwą

Posted

Mek dzieki!!!
a te nozyce to do mnie????bo sorki, ale ja zawsze sie bede wqrzac jak mi sie zarzuci Bog jeden wie co!Nie napisalam ani 1 zlego slowa o suczce a wmawia mi sie, ze ja obsmarowalam!!!hahahahaha ci co mnie znaja wiedza, ze jakbym chciala obsmarowac to bym obsmarowala WPROST piszac co mysle!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

zreszta nie tylko ja zdaje relacje z wystaw-wszyscy to robia i mysle , ze to jest fajne-wlasnie w formie zartu posmiac sie z absurdow napotykanych po drodze lub z przygod czasem wprost dramatycznych, ale cale szczescie z happy endem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

TRUDNO ŻEBYM SIEDZIAŁA CICHO KIEDY SPRAWA MNIE DOTYCZY SAME ROZKRĘCACIE JAKĄŚ PODOBNO AFERE.
Orsini nie tłumacz się bo nie musisz a tak na koniec to bardzo miło mi było cię poznać.

POZDRAWIAM.

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Hahahaha Aga przecie juz dawno ustalilismy, ze klubowka bedzie w Nowym Dworze :wink: i ze super, bo ja mam bliziutko :wink: 8) :D :lol: .

Szorka czy jutro jak wysle zgloszenia na tegoroczna Legionowska to da rade przyjac, bo mi zupelnie termin umknal :roll: .

no ja mam troszke dalej :) ale teraz bede przynajmniej miala pretekst coby sie udac w tamta czesc polski bo jakos mnie nigdy nie pociagala...no ale klubowka jest chyba wystarczajacym argumentem :P

Posted

GUCIA napisał(a):
    WITAM WSZYSTKICH JESTEM NOWA !!!
    MAM PYTANIE DO SZORKI .
    CZY CZŁONKOWIE KOMITETU ORGANIZACYJNEGO BĘDĄ MOGLI WYSTAWIAĆ SWOJE PSY NA WYSTAWIE KLUBOWEJ SZNAUCERÓW 2006.

POZDRAWIAM HODOWLA TYGARO-FIGARO

tak mysle ze to od ich sumienia zalezy, niektorzy sie nie krepuja inni owszem, ale nie w porzadku jest jak ktos biega po ringu z plakietka "organizator" na piersi....

Posted

GUCIA napisał(a):
TRUDNO ŻEBYM SIEDZIAŁA CICHO KIEDY SPRAWA MNIE DOTYCZY

Gucia juz Cie lubie , ale wytłumacz mi jak to sie stało , ze znalazłas sie na DGM.

Taki dziwny zbieg okolicznosci? Ze akurat zalogowałas sie na DGM a tu od razu o Tobie Orsini napisała czy moze miałaś jakieś wizje, które Cie tu sprowadziły.
NIe zebym sie czepiał ale tak z czystej, skrzywionej ciekawości.

Posted

Mek napisał(a):
GUCIA napisał(a):

Gucia juz Cie lubie , ale wytłumacz mi jak to sie stało , ze znalazłas sie na DGM.

Taki dziwny zbieg okolicznosci? Ze akurat zalogowałas sie na DGM a tu od razu o Tobie Orsini napisała czy moze miałaś jakieś wizje, które Cie tu sprowadziły.

Mek bo nas duuuzo osob czyta tylko niewiele sie odzywa :P

a tak wogole to c ty tu robisz o tej porza ? zawsze buszowales wieczorkiem a teraz rano ?? czyzby urlop jakis ??

Posted

Elitesse napisał(a):

a tak wogole to c ty tu robisz o tej porza ? zawsze buszowales wieczorkiem a teraz rano ?? czyzby urlop jakis ??

Wisz to tak dla zmylenia przeciwnika ;)

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
O rany co dzis taka afera z rana :o .

Haaaaaaaaa wreszcie mam foty z oboziku, jak tylko przegram z plytki to zaraz powstawiam latajacego Bandziora :wink: .

a widocznie kobietki maja kiepski okres :)

Olu szybko dawaj foty !!

Posted

Mek napisał(a):
GUCIA napisał(a):

Prostuje twoją skrzywioną ciekawość . Czytam dogomanie nie od wczoraj i podoba mi się to co piszecie dlatego jestem na bieżąco.

pozdrawiam.

Posted

Mek napisał(a):
GUCIA napisał(a):

Mek: qrcze ja o GUCI nie napisalam!!!!napisalam to co powiedziala pani sedzina!!!nie napisalam ani 1 zlego slowa-od siebie, mojego zadnego komentarza nie wstawilam!!!a Gucia z szorka krzyk, wiec sie pytam w ktorym miejscu????bo dla mnie ta suka wygrala rase!!!bylam swiecie o tym przekonana!!!!a to z tym, ze nie sasluguje na rase to wlasnie w formie polewki!!!bo zeby tylko w cz-sr miniaturach nikt na te rase nie zaslugiwal-to NIE!!!zaslugiwal tylko olbrzym czarny!!!przeciez to jest smieszne chyba???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no mnie to szalenie rozbawilo!zwlaszcza, ze jesli chodzi o moj kolor to Milka wygrala juniory, ale juz rasy nie!sorki, ale to normalne nie jest, a mnie to rozsmieszylo straszliwie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bo przez tyle czasu co wystawiam sie z takim czyms nie spotkalam-kolor na glowie, a potem, ze nie zasluguje na boba nikt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i na 2ga grupe wybiega nie wiem moze z 7 psow? :o
hahahaha no to jest zabawne!na miejscu Guci bym sie wqrzyla, ale wlasnie z braku tego boba-tzn. tak sobie mysle, ze jakbys nie poszla sie zapytac (ale sama tez ) bym poszla to bys miala rase, bo powtarzam co mogla wygrac suka porownywana z psem mlodziezowym i z suka z klasy otwartej?no tylko rase! :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Elitesse napisał(a):

a widocznie kobietki maja kiepski okres :)

Olu szybko dawaj foty !!

Hihihi moze :wink: .

Juz obrabiam zaraz beda :)))))))))).

Aaaaaaaa gdzie moje wychowanie ;) witaj Gucia u nas :D .

Posted

no unioslam sie z rana, ale kazdy by sie wqrzyl!!!zwlaszcza, ze mowie-polubilam Gucie i specjalnie pisalam tak, zeby jej nie urazic!wyszlo inaczej-sorki!!!Mowie-tamte rzeczy mowila sedzina!ani 1 slowo to nie byl moj wlasny komentarz, ale mnie poprostu to sedziowanie rozbawilo :lol: :lol: :lol: :lol: nigdzie nie sugerowalam, ze sunia pofarbowana-zazdroszcze Ci, ze trzyma kolor, bo niestety moje od slonca sie wybarwiaja i jest przy tym roboty roznej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: na Legionowo inaczej pieska przygotuje :lol: :lol: :lol: :lol: ale leb zostanie jaki jest :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...