Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

no ty wiesz najlepeij jak to jest :lol:

A powiedz czy twoja sznaucerka jak ją brałaś (w jakim wieku ona do was dołaczyła???) to szybko się zaklimatyzowała???

Posted
Malawaszka gratulacje! Cieszę się bardzo a co do Lunki to zobaczysz że jeszcze cię zaskoczy i szybko polubi nowego kolegę.

Ale fajnie! To w środę piesio będzie u ciebie?

haha poraz kolejny, ale powtórzę - w środę jedziemy z Luną po Marsa i będzie tam nad jeziorem 5 dni, żeby się poznali w obcym terenie - łatwiej mi będzie Marsa do domu wprowadzić potem (mam nadzieję) bo Luna strasznie broni swojego terytorium :roll:

Posted
Hej, hej. Widzę że cośsięruszyło na DG, że nie marnowaliście czasu. Fajnie bo miałam co poczytać :D

Co do ulubionych zabawek Beski to bezapelacyjnie jej ulubioną zabawką jest piłka ze sznurkiem :D

A obóżkę ma z taśmy firmy Premier, taką hmm coś w stylu pół zaciskowej, regulowana długość, a szerokość chyba coś około cm :)

U Was dziś też tak pochmurno jak u mnie??

Olu - jak Beska się tym bawi?? Bo ja Lunie nie dawno kupiłam taką właśnie zabawkę, ale ją interesuje tylko sznurek i przeciąganie tego sznurka, a tej gumowej piłeczki w ogóle nie chce brać do pychola :roll:

Posted

mala tak bardzio siem cieszę!!! Cieszę się, że mam okazje przynajmniej przez internet poznać takie osoby jak Ty... masz naprawdę ogromne serce - nie każdy byłby w stanie przygarnąć takiego staruszka jak Mars. Na pewno odpłaci Ci za to mnóstwem miłości i przywiązania. jestem pewna, żenie pożałujesz, bo psiej miłości nie można żałować... jedynym sposobem to kochac jeszcze bardziej!

Trzymam kciuki, żeby Luncia także pokochała nowego kawalera!!!

Posted

Nom ja też się cieszę strasznie i już nie mogę się doczekać. Teraz jeszcze czekam na informacje czy Mars jest jeszcze kawalerem w pełni :wink: bo miał być dzisiaj kastrowany. Bardzo się niepokoję, chociaż Jego wspaniała opiekunka pisała mi że nie mam się czym martwić :roll:

Posted
Hej, hej. Widzę że cośsięruszyło na DG, że nie marnowaliście czasu. Fajnie bo miałam co poczytać :D

Co do ulubionych zabawek Beski to bezapelacyjnie jej ulubioną zabawką jest piłka ze sznurkiem :D

A obóżkę ma z taśmy firmy Premier, taką hmm coś w stylu pół zaciskowej, regulowana długość, a szerokość chyba coś około cm :)

U Was dziś też tak pochmurno jak u mnie??

Olu - jak Beska się tym bawi?? Bo ja Lunie nie dawno kupiłam taką właśnie zabawkę, ale ją interesuje tylko sznurek i przeciąganie tego sznurka, a tej gumowej piłeczki w ogóle nie chce brać do pychola :roll:

Malawaszko, Beska robi z tą piłką wszystko :lol: Jak się jej powie" no pokaż jak rzucasz piłeczką" to bierze za sznurek i jak gladiator tak wymachuje tą piłką że uderza z hukiem o podłogę, trzeba uważać wtedy na stopy :lol: Lubi też się właśnie nią przeciągać, tylko Beska akurat lubi brać do pyska piłkę a mnie pozostwia sznurek. Poza tym czasem ma też ochotę bym jej po prostu porzucała, a ona aportuje :D

Z kolei na spacerku nie zainteresuje się niczym innym jak swoim aportem, czyli gumowym hantelkiem (czasem ją podziwiam skąd ma tyle sił by biegać tam i z powrotem przynosząc mi go :wink: )

Posted

Heh Alexandra fajnie masz - bo z Lunki to taka dama, że żadnej zabawki z tego typu gumy nie weźnie do pyska - coś jej nie smakuje chyba, bo nawet jak na chwilkę złapie to zaraz wypluwa i ma niewyraźną minkę :lol:

A teraz najważniejsza informacja dnia: MARS JUŻ WYKASTROWANY I CZUJE SIĘ ŚWIETNIE :multi: więcej infos Tutaj

:D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P

Posted

To ja tez juz nic nie mówie bo i tak sie cieszyłam dwukrotnie na tym linku i na "wszystko o psach" więc zastosuje tylko nowa taktyke malawaszki :wink:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

:BIG:

Posted

No to fantastycznie Malawaszko, teraz pozostalo jedynie kilka dni poczekac na cudownego psiaka :D .

Co do zabawek to moja suczka Nafka uwielbia wszystko co sie jej rzuci, czy da do zabawy, po prostu ona jest stworzona do zabawy i pracy nawet jak jest goraco to nie pogardzi pobieganiem za pileczka :wink: , natomiast pies Lo jest wybredny i nie bawi sie kazda zabawka :wink: . Ale chyba najbardziej lubia sie bawic ze soba, w gonitwy po ogrodzie, czy przeciaganie linki (jedno stoi z jednej, a drugie z drugiej strony i ciagna) :D .

Posted

Marto co do Ajszuni to jest u nas rok , a zaklimatyzowała się nadzwyczaj szybciutko, tylko dwa dni troszkę nie mogła znależć sobie miejsca ale potem ok.

Zrobiliśmy tak jak ty malawaszko , pojechaliśmy z Ajszą i Buniem nad morze tam bylismy 3 dni żeby psiaki się poznały.Choć wcześniej mieliśmy pinczerkę mini która Buniu uwielbiał to też się troszkę baliśmy czy Ajsza nie będzie go chciała ustawić i czy nie dojdzie do jakiś spięc, oczywiście wszystkie gdybania okazały się niepotrzebne bo psiaki się bardzo lubią.

A od 3 tygodni moja mamcia ma 6 letnią sznaucerką min od tych samych państwa od których jest Ajsza więc mamy stadko 3 psów hi hi - całą ekipę. Jak są razem to trzeba ich niezle pilnować bo te potworzyce szczekają a Buniu ich obrońca patrzy tylko żeby je bronić.

Posted
a jak ta sześcioletnia sznaucerka??????szybko sie zaklimatyzowała????

Hesia ( z Wilczej Skarpy) tylko pierwszy wieczór leżała pod drzwiami w nowym domku , a potem pokochała moją mamę.My mieszkamy osobno ale mama bieże małą prawie co dzień do nas albo my tam jeżdzimy więc psy urzędują w trójkę.

Mama pokochała Hesię a Hesia wprost nie odchodzi od mamy na kroczek , w tamtym domu była psem ostatnim w hierarchi stada , przytłumiona przez dwa przebojowe sznaucery , a tutaj króluje i prawie wszystko jej wolno - niestety taka jest moja mama, no ale sunia jest ładnie ułożona więc nie sądze zeby jej to wyszło na złe. Po prostu będzie baaardzo rozpieszczoną sznaucerką.

Posted

Heyka! Po puwerwsze to strasznie się ciesze malawaszko, że uratujesz tego psiaka! Suepr na prawde jestem z ciebie dumna:D A jescze co do zabawki Dena to on też nie lubi gumowacyh mataką gumową kostkę ale onn się nią nie znowi bawić czasem po nią pobiegnie wezmie do pyszczka i wypluwa - chyba mu nie smakuje tak jak Lunce, ale jest naj naj naj wsrópd zaawek jest..............moja stara piłka do siatkówki!! on ją uwielbia ja mu ją kopie a on po nią beignie i najbardziej rajcuje go to, ze nie moze jej wziąc do pyska tylko lapkami ją turla a nie moze p[odniesc! stey ja podchodze i znowu mu kopie i tak grając osbie w noge Denis się wybiega na swoim spacerku, bo neistety w domnku piłką tych rozmiarów nie będę ryzykowała się bawić bo może to się źle skoczyć dla otoczenia :lol: ...

Olivko i Besko(bo wy trymujecie swoje psiakim a raczej chodzicie z nimi na trymowanko) ja wiem ze puytałam sie o trymowanie chyba 100 razy i więcej ale musze zapytać jescze raz:) zeby sonei ułozyc wszystko. Po puierwsze to Besko ile kosztuje trymwoanie w karusku? bo następnym razem nie ryzykuję (w trzebini po trymowaniu babka go ostrzygła masyznką:( powiedziała ze trzeba ywrównać;() i jade do Agataki! amm pewnosc ze mi psa wytrymuje. I co ile się trymuje? Jendi coś mi mówili, że tak calkiem to raz do roku a ja czytałam ze tak jak strzyze co 3 m-ce. Nie mówię tutaj o poprawkach jak przedpiersie, pupa, szyja,. policzka bo do tego mam zamiar sobie kupić ręczną masyznkę HAuptnera i raz w miesiacu lub wg. potrzeb obcinać sama a jeżdizć na rbienie grzbietu do fryzhera bo te miejsca co wyzej napisałam zarastaja o wiele syzbciej i bym nie nadazyła z jezdzneiem:( a podszerstek to długo wyczesujecie? bo ja wytymorwłam ostatnio sma Dena i teraz zauwazyłam ze chyba mu nowy włos okryrowy wyrasta! taki dłuzszy trwardszy i jasniejszy gdzie neigdzie ma takie pojedyncze a pod tym miekkszt i krótszy to chyba podszrstek który musze usunąć? ja trymuje marsem 330 to chba dobrze no nie?

A jeszcze jedno czy wasze psiaki po trymowaniu mają taką krótką sierść jak po strzyzeniu maszynką? bo moim rodzicom sie taka podba i chciałabym by den by był tak trymwoany,c zy lepiej trywmoac na długo? prosze doradzcie i sorry za znowu mnóstwo pytań, ale musiałam!

Posted

Madziorko spróbuję Ci wyjaśnić, tzn. powiem Ci wszystko co ja wiem, a resztę pewnie dopowiedzą jeszcze inni. Ale może żeby tu nie prowadzić dialogu to Ci poodpowiadam na pytanka na gg??

Posted

Madziorko!

To ja mówiłam ,że chodzę raz na rok ,ale to jednak jest za mało . Dwa razy do roku będzie najlepszym rozwiązaniem i oczywiście wyczesywanie przez ciebie w międzyczasie podszerstka w zupełności wystarczy .

Olivka była na trymowaniu w marcu i jednak widzę ,że już by się jednak następne przydało .

Taki najładniejszy włos uzyskuje się w trzy miesiace po trymowaniu ,więc muszę tak dopasować wyjęcie włosa ,żeby na wystawę na której mi zależy był w 3- cim miesiącu odrostu .

Dzisiaj sędzina mi np napisała ,że suka jest w lekkiej nadkondycji ,czyli ja trozumiem to tak ,że włos jest trochę za długo przetrzymany.

Dzisiaj wróciłam z wystawy w Rzeszowie ,pogoda fatalna ,gubiliśmy buty w błocie ,no poprostu tragedia,ale zdobyłyśmy złoto I lok i CWC .

Jeszcze jedno i Olivka będzie Championką Polski .

Posted

Malawaszko !

Wspaniałe jest to ,co robisz . Ja też kiedyś przygarnęłam ulicznego kundelka i była to najkochańsza sunia pod słońcem .

Takie psy są bardzo wierne i kochają bezgranicznie.

Posted

Madziorko, Olivka Ci dobrze napisała, ja Ci dopowiedziałam na gg, chyba już zatem wiesz mniej więcej co i jak;)

Gratulujemy Oliwce :D Miałam przyjemność przyglądać się obu Paniom :D

Ja też nieskromnie pochwalę swoją nastolatkę że dostała ocenę doskonałą, złoty medal, świetny, szczegółowy opis oraz dodatkowo tytuł Zwycięzca Młodzieży (hurrra Beska rozpoczęła Młodzieżowy Championat Polski :) ). Bardzo podobała się Pani Sędzinie:)

Malawaszko jak tylko już Mars będzie z Tobą to daj nam znać co i jak , jak się aklimatyzuje i jak Luna go przyjęła :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...