Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, hej. Widzę że cośsięruszyło na DG, że nie marnowaliście czasu. Fajnie bo miałam co poczytać :D

Co do ulubionych zabawek Beski to bezapelacyjnie jej ulubioną zabawką jest piłka ze sznurkiem :D

A obóżkę ma z taśmy firmy Premier, taką hmm coś w stylu pół zaciskowej, regulowana długość, a szerokość chyba coś około cm :)

U Was dziś też tak pochmurno jak u mnie??

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Madziorka!

Tak jest jak piszesz .Każdy piesek może mieć taki włos ,ale to zależy od konsekwencji właściciela . Jeżeli właściciel zdecyduje się na strzyżenie maszynką ,to o takim włosie może tylko pomarzyć.

Olivka w tej chwili jest trymowana tak całkiem raz w roku, ostatnio na początku marca i cały czas ma wyczesywany podszerstek.

I jej sierść jest bardzo ładna,pięknie się układa w łuskę i uwierzcie wcale nie potrzeba maszynki ,żeby pies miał gładką sierść . Na następne trymowanie zamierzam się udać w przyszłym roku.

A co do zdjęcia ta suczkato Maybe z hodowli Gambler . Hodowla jest bardzo dobra ,a jej właścicielka jest bardzo miłą osobą.

Suczka jest naprawdę piękna .

Posted

kochani, więc po koleji:

Jeśli chodzi o obróżki. Faktycznie są one robione w domu i może nie są tak trwałe jak obroże robione w sklepie, ale moja Gala chodzi w niej i nic póki co sie nie stało. Obróżka jest wytrzymała nawet na uporyczywe ciągnięcie psa :D Jednak mam jeszcze łańcuszek,w którym chodzi na codzień, bo nie możemy zdać się tylko i wyłącznie na Dogomaniacka obróżkę. Mimo wszystko baaaardzo Was zachęcam do wzięcia udziału w Akcji!!! Każda część kompleciku (obróżka, smycz, smycz na klucze) kosztuje 10 zł + 5 zł (koszt przesyłki). Moim zdaniem to super sprawa, nawet gdyby obróżka miała być wykorzystana jedynie na specjalne okazje 8) Jeszcze tylko wyszyja napisik i juz wszyscy będą wiedzieć, że z DGM jestesmy :D

Jeśli ktos byłby zainteresowany ( do czego gorąco zachęcam) to szukajcie w topicu "Nowa Akcja Pomocy" oraz "Ty tez możesz pomóc" na Psach w Potrzebie. W galerii jest temacik "Dogomaniacki komplecik", w którym umieszczone są fotki piesków w obróżkach i smyczkach - także Lunka malawaszki :D 8)

Co sie tyczy trymowania i strzyżenia to bardzo bym chciała, żeby Gal była jedynie trymowana, ale... Nie będę ukrywać, że pewnie to o wiele droższe jest od strzyżenia (słyszałam, że cos około 150zł)... Mozna oczywiście samemu, ale ja nie mam ani doświadczenia, ani trymera (dobry też sporo kosztuje)... I to nie jest żaden objaw skąpstwa... Po rpostu strzyżenie jest wygodniejsze i znacznie tańsze... Moi rodzice nie są zapalonymi miłośnikami psów, więc tym bardziej nie będzie im leżeć takie rozwiązanie... :(

Posted

Oj dawno mnie ty nie bylo, dawno, ale teraz jestem i bede was zameczas swoja osoba :wink: , no bez przesady bo mnie jeszcze wyrzucicie :wink: .

Hehe, Olivko moze Krysia od Gamblerkow przeczyta Twoje slowa i na pewno bedzie jej bardzo milo :D , a co do Maybe to ja ja wprost uwielbiam, od razu mnie zauroczyla, zreszta jak ja widze to zawsze musze ja wysciskac (hehe Krysia wie o co mi chodzi :wink: ), a Krysia to fajna dziewczyna i zawsze super sie z nia gada :D .

dopisane: Justa, tak sobie czytam Twoje ostatnie wypowiedzi o strzyzeniu i pomyslalam sobie, ze moze chcialabys isc do mojej fryzjerki, na pewno nie wezmie od Ciebie tyle kasy co piszesz, bo ja za olbrzyma place 100zl, a przeciez przy mini jest duzo mniej roboty, zreszta jak bedziesz chciala to wysle Ci wiecej info.

Posted

Witaj Oluś!! I zostań jak najdłużej. Bez takich przerw mi tu proszę :wink: !!!

Justa nie wiem jak u Ciebie ale w Krakowie zabiegi trymowania i strzyżenia aż tyle nie kosztują!!! U nas to 3x mniej :wink: A trymowanie własnoręczne podszerstaka raz na kilka dnie to naprawdę żadna sztuka, to tylko tak groźnie brzmi :D

Madziorka i co z tym transporterem?? Bo właściwie do czego go potrzebujesz?? Bo jeśli do samochodu to może pomyśl lepiej o pasach samochodowych dla psa?? Beska właśnie w nich podróżuje. A transporter to jej ukochana buda podczas wycieczek na zielonej trawce, na wakacjach na kempingu ,no i na wystawach :wink:

Posted

Dzieki Olcia :D . Hmmmmmm, niestety ceny za strzyzenie w Wawie roznia sie znacznie od tych w Kraku, sa fryzjerzy ktorzy strzyga mini nawet za 150 zl, ale sa i tacy, ktorzy robia to duzo taniej (na szczescie, bo chyba bym splajtowala :wink: ).

Posted

Kurcze to faktycznie macie przechlapane :( Ale może macie tym większą motywację do nauki :wink: Bo ja nie mam żadnej, póki co nie widzę siebie z maszynką nad Beską a już na pewno nie widzę że zrobiłabym to lepiej od Izki

Posted

Chciałabym, żey sunia miała taka prawdziwą sznaucerowata sierść... Ale... Nio właśnie, ja tylko słyszałam, że tak drogo... My płacimy około 40zł za strzyżenie gdzieś tak 3 razy do roku...

Sama bym się chętnie nauczyła, ale z pewnością do takiego zabiegu potrzebny jest jakiś bardzio dobry trymer... a ja sobie sama nie będę w stanie takiego zakupić... Nio i jeszcze ktoś musiałby mi pokazać...

Tak Wam zazdroszczę tych wytrymowanych i naprawdę szorstkich sznaucerów... Szczególnie, że aż sie przestraszyłam co może się stać z psem TYLKO strzyzonym - widziałam wczoraj - normalnie się taki szary zrobił ( :o )... Boję się, że Gal też tak może wyglądać za kilka lat... Trymowanie to chyba nie na mój łepek i nie na moją kieszeń widzę :cry:

Ka-Vanga, a nie orientujesz sie ile kosztowałoby trymowanie miniatury? Nio i co ile taki zabieg trzeba wykonywać w salonie? I czy jeśli pies jest trumowany nie trzeba go juz strzyc maszynką?

Posted

Justa nie chce Ci sklamac, ale zawsze mozna zadzwonic i sie zapytac, zreszta ja bede na poprawkach przedwystawowych w tym tygodniu wiec sie moge dowiedziec ile mini kosztuje.

Ta kobietaka strzyze w domu, zreszta jest znana wsred sznaucerzego grona wystawcow bo wiele psow przygotowywuje.

Hmmmmm, co do tego co ile, to jest zupelnie indywidualna sprawa kazdego psa, jeden odrasta bardzo szybko, a drugi natomiast powoli, wiec trudno mi powiedziec, ja np chodze pod wystawy.

Oczywiscie ze oprocz trymowania strzyze sie takze maszynka, ale nie grzbiet tylko uszy, szyjke, tylek.

Posted

A ja trochę z innej beczki... Czy uda mi się wytrymować schroniskowego, zaniedbanego olbrzyma trymerem Mars 330?? (ooo nawet trymer się Mars nazywa :o kolejny znak, że wszystko się uda :wink: )

Posted

A i jeszcze jedno Ka=Vanga - looknij Tutaj i powiedz mi na ile byś oceniła tago staruszka, nie wiem czy ze zdjęcia dasz radę cokolwiek powiedzieć, ale warto spróbować :wink: no i myślisz, że to prawdziwy olbrzym czy mix? Ma 66 cm w kłębie, 64 od kłębu do nasady ogona i 53 cm obwód szyi :oops:

Posted

Kurcze, napisalam dluzszy post i mi go wcielo :( , no ale nic teraz bedzie krotszy :wink: .

Mi sie wydaje, ze ten psiak ma gdzies ok 8-10 lat, ale widac, ze jest juz bardzo zmeczony zeciem :cry: . Wedlug mnie jest sznauceropodobny, jest oczywiscie bardzo podobny do sznaucera, ale jezeli nie ma tatuazu, to niestety nikt nie moze stwierdzic, czy oboje rodzice byli sznaucerami. Geny sznaucera sa silne i silnie sa przekazywane, wiec nigdy nic nie wiadomo, a rozne anomalie moga wyjsc np. w nastepnym pokoleniu. Nie mniej jednak zycze temu olbrzymkowi, zeby jak najszybciej znalazl nowy domek, bo sznaucer bez milosci, czlowika dziczeje.

Posted

Malawaszka, ogromnie sie ciesze, dobre masz serducho :D . Na pewno bedzie on super przyjacielem przez wiele lat :D . Jak juz bedzie u Ciebie to wysciskaj go mocno ode mnie, no nie za mocno, zebys mu kosci nie pogruchotala :wink: .

Posted

malawaszka, ja juz ci tyle razy pisałam co o tym mysle...ale napisze jeszcze raz........... :wink:

JESTEM TAKA SZCZEŚLIWA!!!!! Wiem że ty tez.....Uratowałaś temu psiakowi życie...Nie zasłużył przeciez na katusze w schronisku..ale na szczeście znalazł nową panią, ktora z pewnoscia sprawi że bedzie najszczesliwszym psem na świecie....Beda komplikacje-niestety..Ale wiem że w życiu nie pozałujesz tej decyzji.............. :D

Posted

Bedzie na pewno super, a moze Luna od razu pokocha nowego domownika, oby tak bylo i Mars tez na pewno sie szybko zaaklimatyzuje i pokocha swoja nowa rodzine, szczegolnie, ze obdarzycie go na pweno mnostwem milosci i cierpliwosci. Musi byc dobrze, trzymam za to mocno kciuki :D .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...