malawaszka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 poczytaj na vetserwisie - mocznica się nie rozwija tak szybko - rozwija się powoli, ale długo może nie być wielkich objawów :-(
orsini Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 kurcze a tam pisze, ze kamien nazebny...a moim WSZYSTKIM sie na maxa odklada!!! :o :o :o :o ale mysle, ze to ma jakis zwiazek z zywieniem i woda, bo skolei brat moich szczenkow ma zeby bielusienke!!!!szok-wiec nie wiem od czego to zalezy
Agatka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Jak to czytam to tylko sie corazbardziej denerwuje, bo tam pisza ze nie ma szans wyleczenia... :( Wiec chyba juz nie bede czytała...
malawaszka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 ale kamień może być przyczyną uszkodzenia nerek - nie skutkiem - mój pies tak miał właśnie - kilka razy miał czyszczone pod narkozą, ale i ta kciśgle zapalenia dziąseł, kamień - koszmar - tam sięwtedy bakterie rozwijają i one mogą się jakoś - nie wiem jak - dostać do nerek i je uszkodzić :( Daniczka jest młoda - tam tez napisane jest ze to może być wrodzona dysplazja nerek i to właśnie występuje często u młodych psiaków :( a sznaucer mini jest wymieniony jako jedna z zagrożonych tym ras kurcze - nienawidzę tej choroby - mój Cziko zachorował jak miał9 lat około, a taka młodziutka sunia :(
malawaszka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Agatka napisał(a):Jak to czytam to tylko sie corazbardziej denerwuje, bo tam pisza ze nie ma szans wyleczenia... :( Wiec chyba juz nie bede czytała... no niestety - nerki nie są jak wątroba i nie regenerują się - wszelkie uszkodzenia są trwałe :( ale poczytaj Agatko - konieczna jest dieta odpowiednia, bo można poprawić wyniki właśnie dietą - możesz skontaktować się z AM - jest modem na żywieniu - ona super układa diety dla nerkowców z wcześnie wykrytą mocznicą psy długo żyją - tylko trzeba dbać bardziej o nie i pilnować badań regularnych
orsini Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Waszka ma racje-Danica bedzie zyla dlugo i szczesliwie pod warunkiem, ze jej zafundujesz diete odpowiednia-sa specjalne karmy dla nerkowcow-jak Madziara wroci to Ci wszystko powie co i jak
Agatka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 dzieki dziewcyzny za rady, narazie Nica nie chce wogóle jesc mam dla niej puszke Hills U/D ze specjalnej diety gdyby nagle jej sie zachciało jedzenia skontaktuje sie z AM ona ma taki nick??
orsini Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 nie, ma nicka Madziara, ale wyjechala na wakacje, i nie wiem kiedy wroci na pewno niedlugo , bo ja u niej spie w sopocie tzn. podczas sopotu
malawaszka Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 [quote name='Agatka']dzieki dziewcyzny za rady, narazie Nica nie chce wogóle jesc mam dla niej puszke Hills U/D ze specjalnej diety gdyby nagle jej sie zachciało jedzenia skontaktuje sie z AM ona ma taki nick?? tu jest profil AM nerkowca ma jeszcze Katerinas, Tufi - niestety sporo psiaków na to choruje :(
Mek Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Ojejku jakie nieciekawe wiadomości :(. Agatko trzymamy kciuki za Danike, zeby się wylizała jak najszybciej.
Elitesse Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Witajcie z rana !! Agatko jak sie miewa Daniczka ?? mam nadziejej ze juz jej lepiej !
alexandra Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Właśnie, Agatka odezwij się, jak tam z Nicą?? Czekamy na wieści
Mek Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 alexandra napisał(a):Właśnie, Agatka odezwij się, jak tam z Nicą?? Czekamy na wieści No własnie . jakie wieści ???
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Ka-Vanga napisał(a):Woooooooooooo jaka cisza :o . a oni jusz pojechali???sama zostalas???? :o :o :o :o
Ka-Vanga Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Jeszcze sie Iza szykuje, ale zaraz wyjezdza wiec kto chetny na imprezke :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Ka-Vanga Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 Niooooooooooo to chata wolna, kto chetny :lol: .
orsini Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 odpal skorke glabie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: odezwij sie powiem WPROST :lol: :lol: :lol: bos juz chyba cos lyknela:)))
Elitesse Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 trzymajcie za Zadre kciuki w niedziele - wystawa w Legnicy !!
Recommended Posts