Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

kurcze a tam pisze, ze kamien nazebny...a moim WSZYSTKIM sie na maxa odklada!!! :o :o :o :o
ale mysle, ze to ma jakis zwiazek z zywieniem i woda, bo skolei brat moich szczenkow ma zeby bielusienke!!!!szok-wiec nie wiem od czego to zalezy

Posted

Jak to czytam to tylko sie corazbardziej denerwuje, bo tam pisza ze nie ma szans wyleczenia... :(
Wiec chyba juz nie bede czytała...

Posted

ale kamień może być przyczyną uszkodzenia nerek - nie skutkiem - mój pies tak miał właśnie - kilka razy miał czyszczone pod narkozą, ale i ta kciśgle zapalenia dziąseł, kamień - koszmar - tam sięwtedy bakterie rozwijają i one mogą się jakoś - nie wiem jak - dostać do nerek i je uszkodzić :(

Daniczka jest młoda - tam tez napisane jest ze to może być wrodzona dysplazja nerek i to właśnie występuje często u młodych psiaków :( a sznaucer mini jest wymieniony jako jedna z zagrożonych tym ras

kurcze - nienawidzę tej choroby - mój Cziko zachorował jak miał9 lat około, a taka młodziutka sunia :(

Posted

Agatka napisał(a):
Jak to czytam to tylko sie corazbardziej denerwuje, bo tam pisza ze nie ma szans wyleczenia... :(
Wiec chyba juz nie bede czytała...

no niestety - nerki nie są jak wątroba i nie regenerują się - wszelkie uszkodzenia są trwałe :( ale poczytaj Agatko - konieczna jest dieta odpowiednia, bo można poprawić wyniki właśnie dietą - możesz skontaktować się z AM - jest modem na żywieniu - ona super układa diety dla nerkowców

z wcześnie wykrytą mocznicą psy długo żyją - tylko trzeba dbać bardziej o nie i pilnować badań regularnych

Posted

Waszka ma racje-Danica bedzie zyla dlugo i szczesliwie pod warunkiem, ze jej zafundujesz diete odpowiednia-sa specjalne karmy dla nerkowcow-jak Madziara wroci to Ci wszystko powie co i jak

Posted

dzieki dziewcyzny za rady, narazie Nica nie chce wogóle jesc
mam dla niej puszke Hills U/D ze specjalnej diety gdyby nagle jej sie zachciało jedzenia
skontaktuje sie z AM ona ma taki nick??

Posted

[quote name='Agatka']dzieki dziewcyzny za rady, narazie Nica nie chce wogóle jesc
mam dla niej puszke Hills U/D ze specjalnej diety gdyby nagle jej sie zachciało jedzenia
skontaktuje sie z AM ona ma taki nick??

tu jest profil AM

nerkowca ma jeszcze Katerinas, Tufi - niestety sporo psiaków na to choruje :(

Posted

alexandra napisał(a):
Właśnie, Agatka odezwij się, jak tam z Nicą?? Czekamy na wieści

No własnie . jakie wieści ???

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...