Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Martusiu, ja tez trzymam ciiiichutko kciuki!!! Nie masz jeszcze jakichś jego fotkasków... normalnie się zakochałam w tym psie!!!

A my z Galuską jedziemy dzisiaj się ostrzyc... i tutaj mam do Was pytanko... Zastanawiam się, czy nie zostawic jej takich dłuższych włosków na łapkach... Co o tym sądzicie? Zawsze ją strzyglisy tak króciutko, ale teraz sama nie wiem... :roll:

madziorko, co do Twojego pytania... To ostatnio nie za dobrze się ze mną działo... Ale powoli wracam do rzeczywistości... :fadein:

Posted

No ja też sie zgadzam z malawaszką z dłuższymi łapkami będzie wyglądać bardziej powaznie :) Ja jak zobaczyłam Marto tego sznaucia czarnego to tak strasznie mi si e spodobał (jest przesliczny) !!!!!! :fadein:

Posted

Nie no, nigdy łapy nie były strzyzone maszynką, włosy były dłuższe niz na grzbiecie, ale były raczej krótko przycięte nożyczkami (tak prosiliśmy ze względu na lato, upały - żeby dłużej odrastały)...

Chyba poszukam jakichś potek w necie i pokażę pani fryzjerce jak chcę, żeby suńka była ostrzyżona... :roll:

Przypadkiem trafiłam dzisiaj na Allegro i normalnie sie przeraziłam... Jak ludzie mogą wystawiać zwierzęta na aukcję, jak przedmioty?! Przecież to jest... Ehhh... brak mi słów... nawet czasem nie umieją napisać ray psa poprawnie... Co za bestie chodza po tym świecie... :evil: :cry:

Posted

Jejku jak ja bym chciała, żeby Gal tak wyglądała... Ale wyobrażam (a może nwet nie wyobrażam...) sobie ile musi być pracy przy psie, żeby tak wyglądał... Ale efekt (moim zdaniem) jest naprawdę imponujący...

_316746_n.jpg

_316747_n.jpg

Ale pomarzyć zawsze mozna...

Posted

Noo super - tylko Lunka na przykład nie ma aż takich gęstych włosów na łapkach :roll: więc nawet jakbym nie wiem ile czasu siedziała przy czesaniu to nic by to nie dało :wink:

Posted

Cudny ten psiak.

A niby dlaczego Gala tak nie może wyglądać?

I Lunka też?

Bardzo dobry fryzjer nawet z zaniedbanego psiaka zrobi cudo.

Może nie będzie take jakie powinno byc ale o wiele ładniejsze niz przed czesaniem itp. :wink:

Są teraz takie sposoby na sierść że pewnie nawet o nich nie wiemy :lol:

Posted

Myslę, że Galuśka też nie ma takich gęstych kudełków... ehhh... tym bardziej czuje sie bezradna... :roll: :(

Ale i tak ja kocham!!!

Posted
Cudny ten psiak.

I Lunka też?

Może nie będzie take jakie powinno byc ale o wiele ładniejsze niz przed czesaniem itp. :wink:

Pasavera :evilbat: Luna NIE jest zaniedbana tylko matka natura nie obdarzyła jej gęstym włosem na łapkach :evilbat:

:wink: :lol:

Posted
Cudny ten psiak.

I Lunka też?

Pasavera :evilbat: Luna NIE jest zaniedbana tylko matka natura nie obdarzyła jej gęstym włosem na łapkach :evilbat:

Przeciez to był tylko przykład siostro :evilbat:

Posted
Cudny ten psiak.

I Lunka też?

Przeciez to był tylko przykład siostro :evilbat:

No ja mam nadzieje :evilbat: 8) :D :wink:

Ale tak na poważnie... To jasne, że jest w stanie zrobic cudo, ale o takie cudo trzeba później DBAĆ, a ja nie chce traktowac Galuśki jakimis specyfikami, piankami i 30 grzebieniami.. (cholerka, to czego ja chcę?! 8) :lol: :D )

Posted

Justa radze ci także żebyś zapuściła jej te włoski na łapkach...Juz kiedys chciałam ci o tym powiedziec,ale...myslałam że możesz sie obrazic albo cos :wink: A jak bedzie miała taka dłuższą sierść (nawet przy żadkiej sierści) bedzie tak dostojniej wygladac 8) .........Czekamy na foty "nowej Gali" po strzyżeniu!!!!!

Martusiu, ja tez trzymam ciiiichutko kciuki!!! Nie masz jeszcze jakichś jego fotkasków... normalnie się zakochałam w tym psie!!!

A wiesz ze dzisiaj dostałam mailem jeszcze jedna fote :P Musze sie zabrac i wstawic, ale sie troche boje, że JUŻ zapeszyłam przez te foty :-? No ale cóz...jak narazie jutrzejsze spotkanie zostalo przełozone ponieważ Weronika wyjeżdza i najbliższe spotkanie odbedzie się MOŻE w niedziele wieczorem. Ostatecznie w wtorek rano... :( eh...ta niepewnosc.......

Posted

Nio i jesteśmy spowrotem :)

Galuśka ma tylko podrównane włoski na łapkach i są takie troszke dłuższe niż zwykle- nawet sporo dłuższe! jest cudna (ehh... nie moge się powstrzymac, żeby tego nie powiedzieć), a ja za każdym razem , kiedy ze strzyżenia wracam jestem pod wielkim wrażeniem jak bardzio może się zmienić pies! Podoba mi się z takimi dłuższymi włosiami na łapkach :)

We wtorek prawdopodobnie będę miała aparacik, ale foty wstawie dopiero jak z działki wrócę! Czyli pewnie w niedzielę (28 sierpnia)...

Posted

Tak, na tydzień jadę... Ale Matt wraca, to cos sie tu może będzie ruszało...

Dostęp hehe... tam ledwo TV i radio odbiera (to wieś jest niemalże!) więc co tu mówic o internecie... :roll:

Posted

witajcie! Justa to super, że Gala ci się podoba. A teraz mże ja się wypowiej na temat fpotki, którą umieściła Justa. Ja uwazam, ze każdy psiak omze być podobny do tego, ale nie przez długi czas. Bo hak sie psa wyczesze to na ringu czy do zdjęcia jest śliczny ale przeciez jak zacznie się bawić, biegać i skakać to włoski tak czy tak się zmierzwią:( aleja ostatnio dowiedziałam się co nieco zeby włoski były takei cudne jak u tego psiurka na zdjęciu. Moja znajoma z GG ma sznaucerka mini pieprz i sól kltóry ma 6 m-cy ostatnio była na pierwszej z nim wystawie i jest cudny (ze zdjęc widziałam) - mówie wam co moze dac trymwoanie, maluch nie był NIGDY strzyzony masyznką tylko trymwoany teraz juz w wieku 6 m-cy po 2 trymwoaniah ma szorstki z tego co widzę włos, ładnej barwy i puchate łapy. Pytałam co robi z łapaki więc myje je razem z broda i zębami raz w tygodniu i potem mówi ze koniecznie trzeba wysuszyć suszarką pod włos ze to daje 2/3 efektu tej puszystości więc ja chyba sama spróbuje, bo Denis zadko ma suszone łapy raczej wysychają samr. A jak jest teraz goraco to kąpiecie czesciej swoje piechy? bo ja np. dzisiaj w ten upał wzięłam dena por prysznic i polałam go chłodną wodą całego wiecie jaki był szczescliwy? od razy poleciał do pokoju i się wylegiwał zadowolony i schłodzony:D A wlasnie sie zastanawiam czy jak psiak ma zadszy włos na łapach to nek lepiej zostawić mu coiut rótszych i wtedy sie bedą ładniej puszyć? bo wydaje mi sie ze jak zostawia się dłuzsze to one "opadają" i nie ma efektu puszystości, ale moze sie mylę, wlasmie denis nie miał podcinanych łapek tylko ciut wyrównane nożyczkami , teraz ma dość długie ale ładne..:D jak sie wyczesze super wytlądają bo Denis to typowy amerykanin i ma gęęeste łapki:D

Posted

madziorko

Niedawno wróciłyśmy od fryzjera, a Pani fryzjer zaleca, aby po strzyżeniu przepłukac psinkę, aby resztki włosów jej nie drażniły i sie nie drapała... Więc piesek został zamoczony i biegał sobie jak oszalały po mieszkaniu... Nio i przeczytałam sobie Twój pościk... I nagle mi coś zaświtało - Poszłam do pokoju (prawie się nie zabiłam w przedpokoju, przez wszelkie zabawki Galchy), wzięłam psa pod pache i podreptałam do łazienki. Tam poddałam Gal suszarkowym torturom (nie lubi suszarki :roll: ) i zrobiłam tak jak napisałaś :D Łapki rzeczywiście są takie super puszyste (przynajmniej jak na puszystkość włosa mojego psa) i wogóle efekt mi się podoba... Ale nie wiem czy mój pies zniesie takie tortury co tydzień... Jakoś nie chce mi się wierzyć...

A tak pozatym, to Gal jest jakąś mieszanką amerykańsko-niemiecką chyba... Bo jakichs super długich i gęstych kudełków nie ma... Ale też szorstka za bardzio tez nie jest... Trudno powiedzieć co z niej za stworzonko, ale sznaucer czytej krwi podobno :)

Pani fryzjerka stwierdza za każdym razem, że Gal to temperamentna dziewczyna jest i jak to ona określa "żywe srebro". Ta to ma grono wielbicieli 8) :D :wink:

Jaka jest ulubiona zabawka waszych sznaucerkuff? Gal najbardziej lubi swoje kółeczko, na widok którego dostaje szału radości oraz piłeczka, którą zamęcza nas od rana do wieczora :D

Posted

Justa hehe znowu przyłapaliśmy Cię na radosnej mince, więc to znaczy, że wracasz do soebie :lol: A tak poza tym to super, że moje rady się na cos prydały. A co do szorstkści włosa to Gala ma miękksza sierść na grzbiecie pwenie dlatego że jest strzyżona a nie trymwoana. I ja uwazam, ze jeśli regulanrie pielegnujesz psa to nie bardzo nameczysz sie by wyglądał tak jak maszysz. AN serio! zmaiast maszynki trymer co 3 miesiące (juz bez maszynki a podobno dobry fryzjer - wlasnie takeigo szukam umie wytrymwoac psa tak ze ma taką sierśc jak po amszynce - 3mm ale potem podrasta ładna i szorstka a nie meikka jak po maszynce) raz za czas sama mozesz wtedy grzebiet wyczesac trymerem i szczotkować lapki i co jakiś czas umyć je - i ot to cały sukces! ja musze zaczac tez suszyc dneowi lapki bo suszyłam go tykllko w zimei jak mu było zimno...ale on lubi suszarkę! łapie pyszczkiem powietrze i lubi jak mu jest cieplutko:lol:

A co do zabawek to Denis jakoś nie faworyzuje ich - woli moje ręce! A ma ich sporo i po moich rękach (moze troche przesadzam) lubi bardzo sznur taki kolorowy, który gryzie i to podobno czysci tez zeby!, ma jesczze taką piszczącą zabawkę-gazetę, którą mu aportuję na spacerach, najpierw mu zapiszcze nią a potem chetniej po nią leci. Oprócz tego piłkę z "kolcami" gumową i dzwoneczkiem w srodku oraz zwykłą Tenisową (jest ciut za duza dla niego i dlugo nie chce mu sie nią bawić.

A teraz ja mam pytanko: jakie wasze psiaki mają obwody szyjki i jakiej dlugosci kupujecie im obróżki i jakie grube? Bo Denis ma starą (pierwszą) skórzaną czerwoną obróżke ale chce mu kupic nową bo ta cię troche "naciągła" i wg. mnie jest za cienka i za dluga. Bo ma 1 cm szerokosci a czytałam ze dla sznaucia mini to 1,3 cm jest dobra bo ta jakos tak nawet niewyraznie na nim widoczna jest i jest słyga na 37 cm (nie wiedzielismy na ile mu szyjka urosnie) a obwód szyi ma 28 cm (moze icut mniej lub wiecej ale cos koło tego. I pytałam u nas w zoologu to obróżki są albo 28 cm albo 36 i 37 cm! a 28 to dla niego za mało a ta 37 tpo ma zapiętą na4 diurke od konca i długa część mu się zawija i to brzydko wyglada - jest po prostu za duza!

Posted

madziorko znowu pytania, pytania i pytania... Ale ja to lubię 8)

Co do obwodu szyji to Gala ma jakieś 30cm... a na codzień nosi łańcuszek, który jest taki "akurat"... trudno mi powiedziec ile ma obwodu, bo jest półzaciskowy i obwód zmienia się w zależności od tego czy pies ciągnie czy nie. Ale ma tez taką skórzaną obróżkę 37 cm, w której nie chodzi.

Może skusiłabys się na Obróżkę Dogomaniacką? My z malawaszka już takie dostałyśmy i obie pracujemy nad napisikiem "Dogomania" - niezła zabawa przy tym jest :) A swoją drogą, fajnie tak sobie pomysleć, że jakies inne pieski Dogomaniackie noszą takie same błękitne obróżki. Może jak kiedyś się spotkamy wszyscy (marzeeenia...) to stworzymy jakis gang błękitnych obróżek :D W każdym razie zachęcam, bo pieniążki zebrane w Akcji zostana przeznaczone na schronisko :D 8) Same superlatywy :D 8)

Martusiu bez Was pewnie nie wróciłabym tak szybko do siebie! Dziękuję jeszcze raz,Słoneczko :D

Posted

a dogomaniacka ovbróżka jest z tasmy no nie? jakiej jest długości? galcia chodzi w niej nas apcerki? Denis też ma właśnie łańcuszek ale za duży:( bo jak sie zacisnie to ma troche miejsca a czytałam ze powinien byc taki ze jak sie zacisnie to powinien byc o 2,5 cm jakby za małe to co sie zaciska:) nie umiem inaczej wytłumaczyć, moze keidys wam na zdjeicu pokazem. A mam pytanei te obróżki to sa wlasnorecznie przez kogos robione? Ile kosztuja bo zapomniałam, ale czytałam w Akcji Pomocy ze one są raczej na osdobę (i smycze tez) i ze nie są zbyt trwałe, wiec czy obróżka moze byc na spacerki ismycz uzywana czy raczej nie jest szbyt mocna? długo sie czeka na przesyłke?

Posted

Ja wiem tylko tyle że niestety te obrózki sa raczej dla ozdoby :( Ale za to pieniażki ida na zaszczytny cel :D Chociaż...Może dla miniaturki bedzie dobra???Justa powinna sie wypowiedziec...

Ja też zamawiam komplecik DGM,ale jak juz bede miałą psiaka żeby nie zapeszyć(ciiiiiiii :wink: )

Martusiu bez Was pewnie nie wróciłabym tak szybko do siebie! Dziękuję jeszcze raz,Słoneczko

Trzeba sie wspierac....Ciesze sie że mogłam ci pomóc :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...