Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witajcie koro sorry ale musze napisac co mysle o tfoim forum:) i innych podobnych - moim skromnym zdaniem robienie co chwile nowego forum przez nowe osoby mija sie z celem bo to oczywiste ze jest niewiele osób które moga byc na biezaco na kilku forach i pisac z takim samym zaangazowaniem a to oznacza ze wybiora jedno, ulubione forum i na nim pisza i tym samym na kazdym dforum jest mniejsza ilosc osób i mniej osób wymienia dosweiadczenia i rady gdy sa 2 no moze 3 fora kazdy wybiera co mu pasuje i wtedy jest duzo osób na nim i jest z kim pogadac... po to tworzyc nowe fora... na ten sam temat nie lepiej po prostu dołączyc sie do dyskusji na istniejacych juz?

Romas napisał(a):
Na razie to nie moge pokonac aportu ,

to podobnie jk my:) ale jak wóce z obozu zabieramy se za kliker i z nim spróbujemy aportu a jescze mam pytanie za ile kupiłas ten koziołek i jak sie sprawdza? są rózne rozmiary czy tylko jeden? vbo w karusku z tego co widziałam tylko jeden dla srednich i duzych psów wiec i tak chyba kupie denisowi zwykły drewniany ale pytam z ciekawosci...

a ja teraz mam prosbe penwie i tak nikt z was nie ma ale napisze na wszelki wypadek nasz obóz jak juz pisałam ma tematyke wikinska:) i musze meic strój obrzedowy - lniana lub lnianopodobna tunika z krótkim rekawem do kolan z HAFTEM W STYLU WIKIŃSKIM z tuniką no problem wlasnie zaraz sie biore z mamą za krojenie jej ale nie moge znalesc nigdzie zadnych wikinskich haftów:( wyhafruje sobie statek wikinski ale jescze jakis ornament albo xus bym chciała czy jesli macie czas moglibyscie cos poszukac moze wam sie uda... bardzo prosze - obóz zaczyna sie w czwartek a ja nawet nie wiem co wychaftowac:(

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

to podobnie jk my:) ale jak wóce z obozu zabieramy se za kliker i z nim spróbujemy aportu a jescze mam pytanie za ile kupiłas ten koziołek i jak sie sprawdza? są rózne rozmiary czy tylko jeden? vbo w karusku z tego co widziałam tylko jeden dla srednich i duzych psów wiec i tak chyba kupie denisowi zwykły drewniany ale pytam z ciekawosci...

ja i klikerem nie moge pokonac aportu.Moja to wlasna wina.Bo jak Zuzia byla mala wpoilam jej ,ze jak powiem "siad" to siadajac ma oddac to co ma w pysku.Robilysmy nawet takie gry ,rzucalam jej pilke potem siad czy lezec i im szybciej wykonala komende tym szybciej rzucalam jej zabawke.
No to teraz mam .Ona aportuje ale jesli siada to pluje aportem.Oczywiscie jak nie siada to trzyma aport :-)
Dla jasnosci to jest ten koziolek co kilkadziesia stron wstecz pokazywala Ka Vanga.On jest dosc ciezki i kupilam najmniejszy rozmiar.Sa jeszcze wieksze ale malych dla miniatur z tego rodzaju nie ma.
Ja bym ci polecala plastikowy ,20 zl kosztuje ,jak chcesz poszukam linku do niego.
Jak sie ten koziolek sprawdza to nie wiem ,bo dopiero ga nabylam .A zaczne z Zuzia na tym koziolku cwiczyc jak dokladnie przeczytam sobie jeszcze teorie.Zeby nie popelniac starych bledow.
Acha ,kosztowal 39 zl, to nie wiem tanio czy drogo ale i tak bym go kupila bo sie napalilam :-)

Niestety co do wikingow to Ci nie pomoge :-) ,bo nie mam zielonego pojecia jakie mieli wzornictwo ,a przez google nie mozesz znalezc czegos o wikingach?

Posted

A my dzisiaj byłyśmy na spacerku ze Szpilą, Gomezem, Hipka (baski) !!! :angel: :angel: :angel:
Fotaski mozna zobaczyć w Galciowej galerii :D

A ja wybywam... na 3 tygodnie na Żagilki nad Zalewik Soliński :angel: :angel: :angel: Żegnam się z Wami moi drodzy sznaucerświrzy :calus:

Posted

Wszyscy na wystawie .
powonni zainstalować kompa z netem na takiej wystawce to by wszystko było wiadomo na bieżąco .

To ja pierwszy składam gratulacje dla wszystkich ( jak zwyle zreszą tylko jakoś jeszcze nikt tego nie docenił ani nawet nie zauważył ) .

Posted

Mek napisał(a):

To ja pierwszy składam gratulacje dla wszystkich ( jak zwyle zreszą tylko jakoś jeszcze nikt tego nie docenił ani nawet nie zauważył ) .

No jak to , ja zawsz m.in. Tobie dziękuję za gratulacje :D

I ja też już teraz wszystkim gratuluję, jeśli nawet nie wygranych to wytrwałości, bo ponoć z pogodą w Koszalinie nie najlepiej :-?

Posted

alexandra napisał(a):
Mek napisał(a):

No jak to , ja zawsz m.in. Tobie dziękuję za gratulacje :D

no to sorry. ale ja to tak z ;) oka pisze .

A Ty nie masz Aleksandro jakis przecieków ???

Posted

witajcie;)
hm.... mówisz Romas ze plastikowy dobry do nauki? nie lepszy drewniany? bo docelowo i tak musi sie na drewnianym nauczyc to nie lepiej od razu od niego zaczac? no nic narazie jestem pochlonieta obozem i za szkolenie sie dopiero po powrocie zabieramy:)

a co do wikingów to juz znalazłam:) wyhafrowałam sobie po prostu statek wikiński:) a po drugiej stronie mam zmaiar wyhaftowac swoje imie wikinskimi runami:) potem moge zrobic zdjecie to wstawie zeby sie pochwalic moim skromnym hafcikiem nad którym wczoraj do 2 w nocy siedziałam bo jak ja cos zaczne to lubie skoncyzc:) nie chciało mi sie odrywac i skoncyzłam wczoraj a dzisiaj jak widac robie mnóstwo literówek bo prawą rekę mam tak zdretwiałą ze ledwo pisze bo cały dzien (no moze pół) pisałam dziennik harcerski - kody, historia harcerstwa, prawo, przyrzeczenie i duzo innych przydatnych na obozie rzeczy bo dawniej sie leniłam i tylko wsadzałam kartki do przepisana do zeszytu to teraz mam za swoje wszysko przepisac trza było bo kartki były deustronnie kserowane:) ale przynajmniej juz skoncyzłam i mam to za soba:)

wlasnie ja tez jestem ciekawa jak tam w koszalinioe im poszło nie ma ktos jakichs wiesci?

acha Romas mam jescze do ciebie taki pytanko poza tematem, bo twój syn na obozie pewnie jest spakowany w placek prawda i mogłabys mi powiedziec jakiej pojemnosci ma jesli pamietasz? jesli nie to nic nie szkodzi pytam z ciekawosci bo wlasnie ja jakis czas temu sobie kupiłam 65 l z Campusa i jescze nie był uzyany na dłuzszy wyjazd i tak mysle czy sie do niego spokojnie zapakuje czy bedzie problem... :roll:

Posted

witam z rana :) ale wczoraj zmokłam przeokropnie :( dopiero na sam koniec wystawki przestało padac i nawet sie ciepło zrobiło a piechy takie zmokłe wygladały wspaniale !!

dogomaniacy zawalczyli nie powiem :P dziewczyny jak wróca to sie pochwalą ale ja tez cos tam powiem: mój i pinkowy Waciak zostal Zwyciezc klubu Szczeniat i popisowo nie chcial chodzic po ringu z obca osoba hihi a Zadra wystawiana przez Orsini DZIEKUJE :evilbat: wybiegala brazowy medal :)

DZIEKUJE TYM KTORZY MI POMAGALI !!

Posted

a tu macie dowod KTO zawsze na wystawkach obgaduje konkurencje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Juz opisalam wystawke to mi posta wcielo:(((((wiec zrobie to jutro, bo w robocie mnie nie wywala po polgodzinie z DGM.

Posted

[quote name='orsini']

a tu macie dowod KTO zawsze na wystawkach obgaduje konkurencje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Juz opisalam wystawke to mi posta wcielo:(((((wiec zrobie to jutro, bo w robocie mnie nie wywala po polgodzinie z DGM.

hihi a ja mam wiecej fotek z tej serii bo moj tato nie wiem czemu zaczal uwieczniac nasze dziewczyny :) wrzuce je wieczorkiem na kompa to pokaze :evilbat:

Posted

i Zadra ze mna:)))
SUPER suczydlo!!!
takiego sredniaka to ja bym mogla miec!!!!!
i mysle, ze gdyby nie klaki po ciazy to by wygrala-bo jesli chodzi o exterier to tam lepszej nie bylo!!!

Posted

góral napisał(a):
WIELKIE GRATULACJE dla Wiktora :BIG: :wink:

Goral dziekujemy!!!:)))
a po drodze to sie dzialo, wlacznie z tym, ze Wiktor mial sraczke :lol: :lol: :lol:

Posted

orsini napisał(a):
góral napisał(a):
WIELKIE GRATULACJE dla Wiktora :BIG: :wink:

Goral dziekujemy!!!:)))
a po drodze to sie dzialo, wlacznie z tym, ze Wiktor mial sraczke :lol: :lol: :lol:

hihi to cos ty z nim wyrabiala ? :) wyrodna wlascicielka !! :evilbat: hihi a zadra za toba teskni :)

Posted

madzior_ka napisał(a):
mówisz Romas ze plastikowy dobry do nauki? nie lepszy drewniany? bo docelowo i tak musi sie na drewnianym nauczyc to nie lepiej od razu od niego zaczac?

Zależy o czym myślisz "docelowo" ;) Bo ani w PT1 ani w obedience 1 (w 0 nie ma aportu) nie ma wymogu drewnianego koziołka. A co do materiału to my z Magdą mamy podobne doświadczenia - nasze średniaki chętnie biegające za patykami w lesie swoje pierwsze aporty drewniane po prostu... "zeżarły" :oops: :roll: To znaczy przerobiły na wióry, a koziołki łamią się na psakudne zadry. No i drewniany koziołek dużo przyjemniej się podgryza w czasie noszenia. Jeśli nie masz takich kłopotów, to oczywiście możesz zacząć od drewnianego.

Widzę, że przygotowania do obozu idą pełną parą ;) Mam nadzieję, że będzie super! Ja bardzo sympatycznie wspominam swój obóz harcerski - rajdy, "chatki"... Chociaż nie przypominam sobie, żebyśmy mieli jakiś "temat przewodni"... :roll:

GRATULACJE dla wystawiających się w Koszalinie - dla Waciaka, Zadry, Wiktorka i ich dumnych wlaścicieli :laola: :BIG:

Posted

Ogromniaste Gartulacje dla Naszych Zwyciezcow !!!

Ja tam zawsze mowilam ,ze Zadra jest fajna suczka a Ty mi Orsini nie wierzylas i nadawalas na sredniaczki, i co ,teraz odszczekac musisz :lol:

Madziorka ,widze ,ze juz Dorotak odpisala to nie bede sie powatarzac :-)
Plecal Macieja ma 70 l i on tam zmiescil wyposarzenia na caly miesiac ,bo na tyle pojechal.A naprawde wziol sporo rzeczy.Mysle ,ze sie zmiescisz spokojnie .Za duzy plecak nie jest dobry bo trzeba przeciez to targac jednak jakis kawalek na plecach i wtedy jest bol.
Ciezkie rzeczy na dno , ale to wiesz pewno :-)

Ja wczoraj dzis maluje mieszkanie ( na przyjscie szczeniaczka zeby mial co niszczyc i na co chlapac nowiutka broda :-)), to niestety na posty odpowiadam z opoznieniem :-)

Posted

Elitesse napisał(a):

hihi to cos ty z nim wyrabiala ? :) wyrodna wlascicielka !! :evilbat: hihi a zadra za toba teskni :)

Witam!!!!!

Dla wszystkich zwyciezcow i medalistow GRATULACJE!!!!!!!!

Ona biednego psa nafaszerowala czyms DOBRYM i dlatego mial sensacje zoladkowe :D :D :D :D :D :D

Tak tak wrocilam troche wczesniej niz Ty, milo bylo Ciebie poznac :D :D :D :D :D :D i Twoje psiaki . Suczka jest super a Waciak slodziutki :P :P :P :P :P :P :P

Atenka CWC nie chciala chodzic w deszczu i po mokrej trawce :evil: :evil: :evil: :evil: jak zobaczylam jak ona idzie to myslalam ze padne ze smiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak jakby chciala przejsc nad trawa no szkoda ze nie potrafi fruwac :P :P :P :P :P Trawa byla wysoka i baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrdzo MOKRA :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: i pieski wygladaly jakby nie mialy polowy lapek :D :D :D :D :D :D

No ale Kenisiowi to wcale nie przeszkadzalo choc konkurent byl jakis narwany i ciagle go prowokowal :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: ale nie dalismy sie i w tak pieknie padajacym deszczu Kenzo wywalczyl sobie Zwyciestwo Klubu Szczeniat :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Posted

tak jakby chciala przejsc nad trawa no szkoda ze nie potrafi fruwac

hehe jaklbys o moim Denisie mówiła - identycznie robi!!! jak tylko trawka jest mokra to jak panienka na szpileczkach drepta łapki podnosząc niemalże pod własny brzuch byleby jak najmniej i jak najkrócej dotykac trawe;)

a co do paortu to Denis jakos nie ma nawyku gryzieni patyków bo w ogóle nie a bardzo je lubi przynosic raczej pobiegnie chwyci w zeby i puszcza i koniec zabawy on ma zabawe w biegnieciu po patyk a nie w gryzieniu go czy przynoszeniu ( :evilbat: )... a sczzerze mówiac myslałam ze w PT jest drewniany wymagany...

acha no to mnie Romas pocieszyłas:) bo szczerze mówiąc jak sobie wyciągnęłam i ułozyłam na wierzchu rzeczy które biore to ekhm przez momencik zwatpiłam ze sie zapakuje ale powinno byc ok:) fajnie bo dostalismy liste co i ile wziac i dokładnie wg tego sie kazdy pakuje i nikt nie ma ani za duzy ani za mało rzeczy:) nestety po obozie nie bede mogła powklejac fotek (no chyba ze ładnie poprosze kuzyna o zeskanowanie) bo biore zwykły aparat bo rodzice biora na wczasy cyfrówke....

Posted

ups z tego wszstkiego zapomniałam pogratulowac naszym zwycięzcom!!! bardzo przepraszam ale za to bardzo batrdzo gratulujemy z Deniskiem wszystkim zwyzięzcą... hm ale tyu pusto...;/

a ja dzisiaj Deniska zaczęłam trymowac, wiem był miesiac temu u fryzjera ale Julcia chce zeby na wczasach ładnie wyglądał (zreszta ja tez) wiec wytrymowałam go dosc dokładnie jutro jescze dokoncze podstrzyge go, wykąpie i moze jechac podrywac sznaucerkowe sunie nad morze:) porobiłam mu troche zdjec to wstawie do galeryjki:)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...