julcia_so Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Dorotak napisał(a):Teraz ja udaję się w ślady Atosa no jasne! :) Tobie też się należy odpoczynek :D
Tomek67 Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 orsini napisał(a):Tomek67 napisał(a):Ale coraz więcej wapnia w kościach!!! :evilbat: :lol: :wink: :buzi: jak zwykle cos Ci sie poprzestawialo w tych 5 szarych komorkach w glowie...na starosc sie wapno traci patrz osteoporoza-zapomniales na co cierpisz? :lol: :lol: :lol: :lol: Znowu mnie zawodzisz, dewiantko moja ulubiona :( Nie widzisz tego, co za rogiem. :cry: Ale jak już zwapniejesz ze szczętem, to przyznasz samcowi rację :lol: :wink:
madzior_ka Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Waszko on ma NORMALNE lapki:))) to czeski terier hehe a ja w najlepsze zapomniałam o czeskich terierkach i myslałam ze to jakis zmutowany sznaucer z terierem szkockim hehe ale jestem głupia!!! teraz dopiero mnie oswieciłyscie przeciez dawno znałam ta rase ale jakies sznaucerkowe otumienie naszło i w kazdym psie sznaucera juz widze hehe to chorobliwe sie robi!!:) a Atosek suuuper!! stasznie mu gratulujemy!! i jaki cudowny pucharek ja tez taki chcem!!!! a ja sie ostro wzełam za budowe przeszkód i jutro ide do dziadka po drewno i jakąś pomoc, a mam pytanie bo zabieram sie najpierw za runel miękki czy wiesz moze Dorotak (tzn na pewno wiesz ale cy umiesz mi wytłumaczyc) z jakiego materiału jest tunel miekki? bo musze kupic jakis materiał i nie wiem jaki to ma byc czy np. ortalion moze byc czy za cienki? nbo to jest grube czy raczej cienkie? w sumie za grube chyba dla małego psa tez nie moze byc zeby dał rade pod tym przejsc... wiec czekam na rady acha i powiedzcie mi czy macie pomysł z czego moge zrobic twardą czesc tunelu miękkiego (wejscie!)? z jakiegoś wygiętego kawałka plastiku co o tym sadzicie? please help me:)
Romas Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 No ja Ci niestety nie Hepl ,bo za malo wiem o przeszkodach.Z tego co pamietam ,to tunel mieki byl zrobiony z podgumowanego plutna,cos takiego jak plaszcz przeciwdzeszczowy typu sztormiak.A weiscie to byla wygieta sklejka,stolarz robil.Bo od dolu to musi miec jakis stojak zeby sie nie przetqczalo na boki jak pies wpada do srodka. Dorotak ! Atos pieknie wyglada z puchrem :-) ! Wielka kosc mu sie nalezy za to :-)No i Tobie tez ale moze nie kosc :-) Piwo ?:-) Ale sprawa z tym ukradzionym czernyszem ,biedna psina....
madzior_ka Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 czyli ten tunel miękki oprócz tego twardego wejścia ze sklejki ma jescze jakies stojaki w okoloicach rękawa? a teraz korzystajac z okazji ze jestes (mam nadzieje ze jescze nie uciekłas:) mam pytanie odnosnie obedience... wszysko super nam idzie tylko jak daleko sa psy podczas mojego startu? czy sa jakos zaraz na około ringu czy jak to wygląda? bo boje sie ze dyby były kilka metrów obok i sczekały itd to dDenis mógłby sie rozpraszac a teraz kolejna rzecz socjalizacja ja sie tego panicznie boje i chyba nas za ot zdyskwalfikuja chociaz nie! pisze ze za agresje jest dyskwalfikacja a denis agresywny nie jest wiec moze dojdziemy do cwiczenia 2... bo Denis boi sie o obcych gdy spotkamy kogos na spaceze czy gdzies i rozmawiam z ta osoba denis siedzi ładnie przy nodze póki jest ignorowany ale gdy ktos chce go pogłaskac to sie cofa wstake i szczeka po prostu sie boi tak długo az ta osoba wyciaga reke w celu pogłaskania jak ta osoba zacznie go znowu ignorowac ot on sam zaczyna powolutku szukac kontaktu najpierw spodnie wacha, potem blizej podchodzi az w koncu sam chce zeby go głaskac ale keidy to on zdecyduje a w pierwszym momencie za nic nie da sie pogłaskac... jak myslisz zdyskwalfikuja nas? powiedz jak dokładnie wyglada socjalizacja czy długo sedza głaszcze, w jakich miejscach? pies musi wtedy siedziec lub warowac nie moze zmieniac pozycji? bo denis wstaje nawet jak ja go chce pogłaskac gdy siedzi....acha i jak myslisz jak go przyzwyczajac do takiego kontaktu z ludzmi ale na tyle zeby nie podchodził do kazdego napotkanego i np. nie brał od nich jedzenia bo jdyny pomysł jaki mi przychodzi to zeby osoba obca dąła mu smakołyk a potem go pogłaskac spróbowała ale ja nie chce zeby sie uczył jesc od obcych i jestem w kropce....
malawaszka Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Madziorka - jestem pod wrażeniem Waszych filmoków ze szkolenia - dopiero obejrzałam :oops: :lol: Den jest strasznie słodki w tym jak ćwiczy - pierwszy raz widzę takie doskakiwanie do nogo tyłem :klacz: boskie to jest :lol: Luna też z takim impetem się kładzie i siada :lol: wszyscy na szkoleniu się śmieją zawsze bo inne psy się ociągają a ona myk i leży czy siedzi :lol: z przytupem :lol: ekstra strasznie mi się podoba, ale mam pytanie - czy takie doskakiwanie tyłem jest dozwolone na egzaminie? nie ma wymogu obejścia przewodnika??
Ka-Vanga Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 OGROMNE GRATKI jeszcze raz dla wszystkich :angel: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: . Nio a teraz zyczenia urodzinowe, najpierw dla Jostry, bo miala wczesniej i dzisiejsze dla Berry - STO LAT STO LAT NIECH ZYJA ZYJA NAM STO LAT STO LAT NIECH ZYJA ZYJA NAM JESZCZE RAZ JESZCZE RAZ NIECH ZYJA ZYJA NAM NIECH ZYJA NAM :grins: :drinking: :angel: . Orcus super Cie bylo poznac i Twoje slodkie psiaki :D , haha i niezle mnie wzielas z zaskoczenia na wystawce :evilbat: . Haha ale wiecie jak sie tak od czasu do czasu pojdzie bez psiakow na wystawe to jakos tak dziwnie czlowiek sie czuje. Dobrze, ze bylo komu kibicowac i za kogo trzymac kciuki :wink: .
malawaszka Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 no to jak dla Berry to i dla Bangi nie??? :lol: :drinking: :drinking: :drinking: dla małych czarnych dziewcynek :angel: :drinking: :drinking: :drinking: i dla Jostry :D :drinking: :drinking: :drinking:
Orcus Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Ka-Vanga napisał(a): Orcus super Cie bylo poznac i Twoje slodkie psiaki :D , haha i niezle mnie wzielas z zaskoczenia na wystawce :evilbat: . A Ty to chyba dopiero z wystawy wrocilas????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dlugo Ci zeszlo od wczoraj :P :P :P :P :P Mnie rowniez bylo milo Cie poznac :D :D :D :D :D
orsini Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 GRATULACJE OGROMNIASTE!!!! oooo jednak cos daja:))))))mowie o pucharku:))))super:))))))
Ka-Vanga Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Orcus napisał(a): A Ty to chyba dopiero z wystawy wrocilas????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dlugo Ci zeszlo od wczoraj :P :P :P :P :P Mnie rowniez bylo milo Cie poznac :D :D :D :D :D Hahaha przecie ja kawal drogi mialam do domu :evilbat: :lol: :lol: :lol: :evil_lol: .
Romas Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Madziorka , wymieklam wczoraj :-) Psy w czasie zawodow sa zaraz za ringiem ,ring na ktorym cwiczysz jest dosc duzy cos takiego jak na wystawie dla duzych psow. Jak odprowadzilam Zuzie na zostan ,to zaraz za plecami miala tasme ograniczajaca ring i ludzi z psami.Trzeba poprostu cwiczyc zostawanie w roznych dziwnych miejscach. Socjalizacja to jest cos czego i ja sie balam.U mnie wygladalo to tak ,ze podeszlam do sedziego ( to byl francuz).ani sekretarz ringu (zreszta b. mila i usmiechnieta) ,prosila o przedstwienie sie .Sedzia i ta pani stali naprzeciw mnie w odleglosci jednego kroku.Podalam swoje dane ,uscisnelam reke sedziemu i sedzia zabral ode mnie smycz.Zrobil male kolko wokol mnie z Zuzia na smyczy.Oddal smycz i dostalam chyba maksymalna ilosc punktow ( bo juz nie pamietam ale bylam zdumiona ,ze tak duzo). Sedziowie maja rozne zwyczaje.Ten akurat prawie nie glaskal ,pzelotnie dotykal glowy psa.Ale sa tacy co na sile staraja sie dotykac pieska.Ci z zagranicy zazwyczaj,tak mi mowiono,sa bardziej wyczuleni na mowe ciala psa i daja spokoj jak widza ,ze pies sie cofa.Wtedy daja poprostu mnie punktow. Wydaje mi sie ,ze celowe byloby cwiczenie z Denisem takiej sekwencji-podchodzisz do stojacej osoby( zawsze Ty do niej to pies sie mniej boi) mowisz costam :-) ,podajesz reke i osoba daje swoja reke do powachanie psu,Ty nagradzasz psa.Potem osoba dotyka psa pod broda,ty nagradzasz .I ak krok po kroku z roznymi osobami. Trudno jest zorganizowac takie osoby.My cwiczylysmy miedzy soboa w grupie zapalencow i tez to cos dalo ,bo Zuzia wllasnie nie warczala nie cofala sie tylko spokojnie pozwolila sie oprowadzic.Co nie znaczy ,ze byla chetna do kontaktu. Pies w czasie cwczenia powinien zajac pozycje zasadnicza tj siad chyba ,ze zglosisz wczesniej inna. Mam nadzieje ,ze widzisz to oczami wyobrazni :-) Ja bym sie tam nie bala ,ze pies zostanie otruty jesli bedzie bral od obcych pokarm.Sznaucery sa dostatecznie nieufne i nawet wiele cwiczen z nagrodami nie zamieni ich w labki :-) Moja Zuzia bierze jedzenie od kazdej osoby ktora ja wskazuje albo ktorej ufa ale to wogole ie wplywa na zachowanie w stosunku do zupelnie obcych.Nie podchodzi i nie pozwala sie dotykac.Chyba ,ze rozmawiam z taka osoba dluzszy czas.
jostra Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Halloo! Dziekuję wszystkim za podwójne życzenia urodzinowe :D (Tobie orsini młoda rurko też :P ) Dla Bangi od całej mojej bandy też wielkie buziaki (i lizaki :P ) z okazji urodzin :D Gratki dla wszystkich wygrywających w Wawie, a przede wszystkim dla Atoska, bo pieknie się chłopak spisał Moje psiaki też ładnie się pokazały, mamy 4 medale :D Lambisiek - CWC, CACIB, NPwR Unisiek - CWC Berry - 3 lokata na 9, doskonała A konkurencja niech się nie martwi, następnym razem też pożyczymy ... :lol: :lol: :lol:
orsini Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 hihihi za drobna oplata 100 jewro:))pozyczymy:))))) a ja Wam powiem, ze wystawka w sobote jest rewelacyjnym pomyslem!wczoraj w koncu mialam wolny dzionek i nawet poszlam sobie poplywac pierwszy raz w sezonie!!!super!woda ciepla jak zupa:))))
jostra Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 orsini napisał(a):hihihi za drobna oplata 100 jewro:))pozyczymy:))))) My nie tacy napaleni na kasę jak ty orsini :P :lol:
orsini Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 jostra napisał(a):Ja żyję miłością ;) :lol: :lol: :lol: ja tesz:)))...do pieniedzy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jostra Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 tak też sobie pomyslałam :evilbat: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 alez goraco...:((((u Was tysz tak jest? Orcus zaraz zacznie wqrzac ludzi,ze idzie na plaze... :evilbat: :evil: :evilbat: 0X 0X
jostra Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 U mnie zimno i leje :evil: :evil: :evil: Czy Wy w jakiejś Afryce mieszkacie czy jak??? :roll: Ja chcę słoneczko!!!! :P
orsini Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 a ja nie!!! slonce, chmur brak, upal pewnie ze 30ztopni...masakra!!! trawa wyschnieta, susza...i w ogole ja nie lubie upalow:(((
orsini Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 to mi sie z listy podoba:)) tylko ja dam inny podpis: zblizamy sie nieublagalnie do Klubowki:)))hihihihi
SengaSengana Posted July 11, 2005 Posted July 11, 2005 Ty nic nie lubisz, jak pada to tyż nie lubisz! :D A nasza wczrajsza wystawka wielce udana, Fuki nie znalazłam, mignęła mi po drugiej stronie ringu i już jej nie dogoniłam :evil: wyniki na foksach były :o :o :o ale byłam na to przygotowana przez Ostrego. A KaVanga tyż nie widziałam z żadnym terierkiem :evil: :cry: :cry:
Recommended Posts