Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Teraz jak bylam na pokazach agility to kumpele z innego klubu mialy takie super aporty, takie jakby koziolki ze sznurkami, no super po prostu, musze taki koniecznie kupic .

Widzialam takie aporty na allegro ,choc na dobra sprawe to mozna samemy taki zrobic,tak mi sie wydaje.

a nie można dawać komend równaj albo noga przy zmianach kierunku i zakrętach?

W klasie zero mozna, jak jest w klasach wyzszych to nie wiem trzeba zajrzec do regulaminu.
Moja Zuzia tez w niektorych warunkach nie polozy sie ,na sniegu ,tylko przypada na lapach.Ale wogole w taki upal to chyba troche nie tego psa meczyc cwiczeniami......

Posted

[quote name='Romas']Widzialam takie aporty na allegro ,choc na dobra sprawe to mozna samemy taki zrobic,tak mi sie wydaje.
Oooooo Romas a moglabys mi go podlinkowac :D .

W klasie zero mozna, jak jest w klasach wyzszych to nie wiem trzeba zajrzec do regulaminu.
Moja Zuzia tez w niektorych warunkach nie polozy sie ,na sniegu ,tylko przypada na lapach.Ale wogole w taki upal to chyba troche nie tego psa meczyc cwiczeniami......

Nie wiem jak w obedience, ale np na egzaminie IPO nie mozna wydawac polecen na zakretach, nie mozna mowic siad jak sie zatrzymamy, pies sam ma usiasc, wiec mysle, ze im wyzszy stopiec zaawansowania tym mniej komend sie wydaje, bo psiak sam nas musi obserwowac i wiedziec czego od niego chcemy :wink: .

Posted

orsini napisał(a):
jak Pas przyjdzie to mnie jusz nie bedzie:((a potem to ja fotoszopa mniec nie bede:((((

To pewnie jak ladnie Pas poprosisz to Ci zrobi co bedziesz chciala :wink: :lol: .

Posted

orsini napisał(a):
Super, ale lepiej mi powiedz jak sie sepie robi w fotoszopie:))
dzieki:)))
szybko!!!

a nie mówiłem , Orsini znowu komus chce przesłać zdjecia i to na dodatek przerobione. A potrem sie dziwi ,że ją ludzie napastują na wystawkach .

Posted

Mek napisał(a):
orsini napisał(a):
Super, ale lepiej mi powiedz jak sie sepie robi w fotoszopie:))
dzieki:)))
szybko!!!

a nie mówiłem , Orsini znowu komus chce przesłać zdjecia i to na dodatek przerobione. A potrem sie dziwi ,że ją ludzie napastują na wystawkach .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Ola, nie podlinkuje Ci ,bo to trzeba przejzec jakies 7 stron artykulow dla zwierzat.Ja poprostu z noudow ktoregos ranka ogladalam i tak mi wpadlo w oko,podobnie jak patyczki do Obedience ,takie same jak drewniane klocki moich dzieci.
Ale spojrze do regulaminu to Wam powiem dokladiej jak jest z tymi komendami w wyzszych kalsach.W zerowce na pewno mozna dawac komendy przy zmianie kierunku i przy ruszaniu z miejsca.
Dokladnie w kalsie zero jest napisane w opisie do cwiczenia cyt"pies powinien chetnie i radosnie isc przy lewej nodze przewodnika,lopatka lub glowa na wysokosci jego kolana ,utrzymujac kontakt z przewodnikiem
-przewodnik powinien patrzec przed siebie i poruszac sie w sposob naturalny,swobodny
-komendy mozna wydawac po stracie oraz PO kazdym zakrecie lub zmianie kierunku
-po zatrzymaniu pies powinien natychmiast bez komendy usiasc przy nodze przewodnika"
Tam w chodzeniu jest zatrzymanie wlasnie z siadem bez komendy.
O ,to tyle regulamin zerowki ,po wyzsze stopnie trzeba siegnac na strony Obedience np
http://www.i-s.pl/~fish/obedience/sz/psiesporty.php

Posted

Prosze zerknąć na me pytanie w galerii. PLis.

albo przekleje je tu sam

Ha i to jest to. Czekałem na taka fote kilka miesiecy .

Na wiekszosci fotek sznaucery maja przednią noge jakoś tak podkurczona podczas wyrzutu do przodu . A tu ta noga jest wyprostowana . Moja figa też tak ma . I mam pytanie czy to dobrze swiadczy o ruchu czy zle bo juz nie wiem

a oto fota

Posted

odpisuje tu bo w galeri nie ma na to miejsca.

to czemu na 1000 fot tylko w jednej sie to udalo uchwycić.

kiedyś , gdzieś czytałem o gesiej czy cos w tym stylu nodze , ale nie pamietam o co to biegało .

Posted

Orcus napisał(a):
Witam wszyszstkich!!!!!!!

Mek udalo sie tak ujac bo to ja specjalistka od zdjec robilam :P :P :P :P :P :P :P :P

widzisz jakiego mam nosa. od razu poczułem , ze to coś wyjatkowego.

Posted

[quote name='orsini']

ni i cos specjalnie dla Was:))
niestety Kochane ZADNA z Was tego nie pobije;)))))))

no i nikt tu nie robi zdjec ludziom tak ?? :)

Posted

[quote name='orsini']

ni i cos specjalnie dla Was:))
niestety Kochane ZADNA z Was tego nie pobije;)))))))

hahaha. Orsini jestes wrednicha , ale biuscik fajny . Rozmiar D?

Tylko potem się nie zdziw jak dostaniesz w ciemnej uliczce;)

Posted

Orsini poszukaj tam dobrze napewno masz lepsze ujecia tego eksponatowego nie do pobicia .............. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

"Mek" napisał(a):
[quote name='orsini']

hahaha. Orsini jestes wrednicha , ale biuscik fajny . Rozmiar D?

Tylko potem się nie zdziw jak dostaniesz w ciemnej uliczce;)

Mek D TO CHYBA STANOWCZO ZA MALO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='orsini']zobacz tu:))
Orcusowi sie prawie tak udalo uchwycic:))

Nie udało tylko sznaucer tak ma moze miec noge prawidłowo ustawiona w ruchu . nie???

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...