Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jostra napisał(a):
orsini napisał(a):
Jostra a do czego kcesz sie dorzucac???bo Twoje psiaki umieja skakac???:))))wiesz pokazujesz reka i skacza? :lol: :lol: :lol:

Pewnie, że umieją i to jak wysoko, a najlepiej jak im nie pokazuje :evilbat:
Same sobie wybierają kiedy i gdzie :lol: :lol: :lol:
W końcu to sznucerki :roll:

moje najbardziej subia wskakwiac na blat kuchenny szczegolnie jak jest tam cos do jedzenia a nikogo w domu nie ma...

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

malawaszka napisał(a):
Jostra bedziesz miała białaski :angel: :angel: :angel: ale bosko :P to będą piekne psiaki po takich rodzicach :klacz: muszę powiedzieć, że była mlekko zdegustowana białaskiem na BOGII :roll: w Kraku

Dzięki Waszeczka, ale na razie jest to dla mnie powód do stresu, a nie do radości :evilbat:
Ciekawe co to za piesek był na BOG :roll:
Ale fakt, że wiekszość białasów u nas urodą nie grzeszy, choć jest kilka wyjątków. Mam nadzieję, że u mnie się jakieś paszczurki nie urodzą :-?

Posted

orsini napisał(a):
Elitesse:))))hahahaha nie o takim skakaniu mowie:)))))

hmmm, ja Santinie badalam progesteron raz wtedy co nie zaszla hihihi, wiec juz nie badam.
Zaczynam kryc na 9ty dzien,i tak co 2 dni:)))najbezpieczniej!
kumpela raz kryla na 5ty!!!bo akurat byla na wystawce i jej sie nie chcialo potem jechac i pelen miot!
wszystko zalezy od osobnika- u jednego owulacja na poczatku cieczki,a u drugiego pod koniec.

dokladnie ! ja moje suczki kryje przwaznie 11, 13 i 15 dnia ale wiem ze sa sredniaczki ktore juz 7 zachadza a niektore musza byc dopiero 18 kryte !!

Posted

orsini napisał(a):

hmmm, ja Santinie badalam progesteron raz wtedy co nie zaszla hihihi, wiec juz nie badam.
kumpela raz kryla na 5ty!!!bo akurat byla na wystawce i jej sie nie chcialo potem jechac i pelen miot!
wszystko zalezy od osobnika- u jednego owulacja na poczatku cieczki,a u drugiego pod koniec.

Ale Lambisiek nie chciał kryć wcześniej, one od 9-tego były cały czas razem. Zaczęłam badać progesteron, bo myślałam, że mały jest może coś nie teges. :roll: W końcu wcześniej nie krył. Choć inne psy też wtedy chciały ją tylko wylizywać.
Ale w 15-tym od razu zabrał sie "za robotę" ;) i tak przez 3 dni.
To by się zgodziło z wynikami progesteronu.

Posted

Moja Zuzia skacze na gest reka i skacze tak zeby widziec caly czas ta reke ,bo smakolyk.W rezultacie skacze bokiem :lol: i najwyrazniej nie przeszkadza jej co akurat [przeskoczyla noge,cegle,krzaczek .Gorzej ,ze potrafi natychmiast pokonac ta przeszkode w druga strone zeby dorwac nagrode.Wiec jak cwiczylam agility musialam natychmistowo rowno z Zuzia przebiec obok przeszkody zeby zawsze odrobine ja wyprzedzac :lol: No a przy szybkosci psa to dzialanie bywa skazane na niepowodzenie :-)
A jeszcze z glupot ktore nauczylo sie psa to ja nauczylam doskakiwanie do zabawki trzymanej wysoko w reku.Niestey dopiero po jakims czasie uswiadomilam sobie jakie to niebezpieczne,szczegolnie w odniesieniu do dzieci.
No i od lat jak sie rzuca Zuzi zabawke to albo rzuca sie natychmiast albo trzeba ja ukryc w dloni ,za plecami bo inaczej doskakuje i sama wyrywa :-) I nie ma sposobu oduczenia tego chyba ze przez brutalne dzialanie ,co mi nie lezy.
A co do terminu porodu to nie moge sie wypowiadac :-), bo nie krylam :-)

Posted

jostra napisał(a):
orsini napisał(a):

Ale Lambisiek nie chciał kryć wcześniej, one od 9-tego były cały czas razem. Zaczęłam badać progesteron, bo myślałam, że mały jest może coś nie teges. :roll: W końcu wcześniej nie krył. Choć inne psy też wtedy chciały ją tylko wylizywać.
Ale w 15-tym od razu zabrał sie "za robotę" ;) i tak przez 3 dni.
To by się zgodziło z wynikami progesteronu.

Jostra trzymamy kciuki za pierwsze Elfidarki !! psy to najlepiej wiedza kiedy trzeba :) wiem to po moim Lancu - na poczatku cieczek tylko sobie lize i wacha i nie proboje skakac ale jak juz jest wlasciwy dzien to nie idzie go odciagnac :)

Posted

orsini napisał(a):
a moj impotent lize i tylko klapie dziobem:))mlask mlask mlask :lol: :lol: :lol: :lol:

to jest okropne ! ja czasem juz nie wyrabiam jak Lanc mlaska i postukuje sobie zebami jakby sztuczna szczeke mial :)

Posted

Elitesse napisał(a):
a ty mnie nie kochasz czy jak ze sie chcesz mnie pozbyc ?? :evilbat:

ale ja sie BARDZO ciesze, ze jestes:))))))
juz wystarczy, ze KaVang poszedl w czorta :lol: :lol: :lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
orsini napisał(a):
a moj impotent lize i tylko klapie dziobem:))mlask mlask mlask :lol: :lol: :lol: :lol:

to jest okropne ! ja czasem juz nie wyrabiam jak Lanc mlaska i postukuje sobie zebami jakby sztuczna szczeke mial :)

Mój Parys ma to samo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

orsini napisał(a):
Elitesse napisał(a):
a ty mnie nie kochasz czy jak ze sie chcesz mnie pozbyc ?? :evilbat:

ale ja sie BARDZO ciesze, ze jestes:))))))
juz wystarczy, ze KaVang poszedl w czorta :lol: :lol: :lol:

no no ty sobie uwazaj bo cos slyszalam ze na jakas wystawke chcesz ze mna jechac :)

a teraz juz spadam sobie miejsce zajac bo sie pozniej nie wepcham - w wakacje polowa pociagow nie jezdzi wiec do busa ktory ma ok 15 miejsc proboje sie 50 osob wcisnac hihi

Posted

jostra napisał(a):
Elitesse napisał(a):
orsini napisał(a):

hihihi klap,klap:))))
ale jak szybko to robia:))ciezko nawet powtorzyc po nich :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

orsini napisał(a):
jostra napisał(a):
Elitesse napisał(a):
orsini napisał(a):

hihihi klap,klap:))))
ale jak szybko to robia:))ciezko nawet powtorzyc po nich :lol: :lol: :lol: :lol:

musiałabyś polizać gdzie trzeba - może wtedy się uda powtórzyć :evilbat:

Posted

Zobaczcie jaki cudny banerek!!!
Kavanga DZIEKI!!!!
Jestes wielka!!!!! :angel: :angel: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...