Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

orsini napisał(a):

co hahahaha?
nie znasz nie smiej sie dziadku z cudzego wypadku???
jak Bangi wyjdzie klos nosem to tesz bedzie smieszne??? :evil: :evilbat: :evil:

Po pierwsze znam to z autopsji, bo czarnemu tez tak trawa wlazla kiedys :roll: , po drugie losiu, to nie bylo do Pas tylko do Ciebie :evilbat: .

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

jess ale piszecie !! ja rozumiem ze chcecie nadrobic stracone dni ale prosze sie opanowac bo zaraz z domku wybywam bede wieczorkiem i nie chce mi sie tego pozniej czytac !!!! wwwwwrrrrrrrrrrrrrr :evilbat: :evil: 0X

Posted

Romas napisał(a):
Ha , to jestes Orsini do tylu ,bo my tu juz wczoraj opijalismy dzialanie dgm :-))
Sluchajcie , mam prosbe ,napiszcie jak wybieraliscie psa to czym sie kierowaliscie,co wam wpadlo w oko, co zawazylo.Chce porownac jakie inni maja doswiadczenia :-) Prosze ,prosze ,napiszcie :angel:

Lancelota wzielam dlatego ze jako jedyne szczenie z miotu byl niezalezny nie pchal sie na glaskanie i nie byl ciapa jak pozostale maluchy. Tess wybrala mi hodowczyni - ja nawet nie wiedzialam ktora suczka bedzie moja po prostu przywiozla mi na granice taka mala kuleczke w jej mniemaniu wystawowa :) Zadre wzielam w wieku 7 miesiecy i nawet jej wczesniej na oczy nie widzialam - po prostu chcialam pomoc suczce. A Waciaka tez mi wybrala hodowczyni sposrod dwoch peiskow ktore byly na sprzedaz ale jak przyjechalam to moglam zmienic wybpr ale jej okazal sie sluszny !

Posted

[quote name='orsini'][quote name='Ka-Vanga']Haha zalezy gdzie startujesz, my na razie nie mozemy na "zwiazkowych" startowac, bo jak mowilam wiku nam brakuje.
ale ja moge i pytalam sie konkretnie tak???z mysla o Sopocie!
wiec co mozna wygrac????startujac w zerowce:))))bo jak nic czytaj Frolic to niech spadaja!!! 0X :evilbat: :evil: :evilbat: 0X 0X

Ale żeście się rozpędziły... :evilbat: I trochę zamotały ;)

W Sopocie (jak i w Warszawie) będą zawody Pucharu Polski, oficjalne, pod patronatem FCI. Trzeba wpłacić wpisowe (za dwudniowe warszawskie 80zł - stawka ustalana przez ZKwP), ale jest szansa, że zdobywcy pierwszych miejsc dostaną pucharki czy coś podobnego. Na kasę nie ma co liczyć :evilbat: Ewentualnie woreczek karmy do tego. Zła wiadomość dla Orsini - na oficjalnych zawodach NIE MA klasy 0. Czyli wszystkie przeszkody dozwolone.

Niezależnie od tych zawodów często organizowane są zawody nieoficjalne, w tym taka międzynarodowa "zabawa" IAL. Tam oczywiście jest organizowana klasa dla początkujących "0", w której nie ma koła, slalomu ani huśtawki. Natomiast tunel miękki może być jak najbardziej. Wpisowe zależy od klubu organizującego i jeśli nie jest zupelnie bezpłatnie to opłaty są rzędu 10-15zł. W zamian najlepsi mogą dostać drobne upominki od sponsora, dyplomy, medale, na IALu zwykle pucharki.

No to tyle. A, Orsini, będziesz w Warszawie na wystawce?

Posted

eeeeeeeeeeeeeee
sfinie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to ja sie nie zglaszam do Sopotu jak tam wszystko ma byc:((((
buuuuuuuu
dorotak: tak bede, ale my sie wystawiamy:))i kcemy kupic lapowke dla Wind , zeby zmarnowala kwilke swego cennego czasu i nam fotki ze 2 pstryknela, bo sa cudne!!!

Posted

orsini napisał(a):

co sie smiejesz???
ciekawe JAK wystartujesz w Wawie i w Sopocie!!!

Haha i kto tu ma zacmienie :evilbat: , przeciez ja caly czas mowie, ze nie moge, bo moja jest jeszcze za mala. A poza tym to w zasadzie wszystkie przeszkody zna i slalom umie robic :D .

Posted

orsini napisał(a):
oj no to przykre to co dorotak napisala:((((

Chodzi o ten brak kasy za wygraną? :evilbat: :cunao:

orsini napisał(a):
to nie startujemy w takim razie w tym roku:(((buuuu

No nie zniechęcaj się. Będą jeszcze w tym roku dwa IALe - przez ostatnie dwa lata jeden z nich był w Warszawie, drugi w Płocku (albo okolicach). Przyjeżdżaj - to zawsze jest świetna zabawa w piknikowym nastroju ;)

To może w takim razie spotkamy się w Warszawie? Jeśli nawet nas nie przyjmą na zawody, to na pewno przyjadę poszwędać się po wystawie ;)

Posted

Zmeczylam moje Zuzie troche spacerkiem ....
Najlepiej to Agnieszka wybierala :lol: Lancelot dlatego ,ze sie nie pachal i nie byl ciapa :lol: No to mi sie podoba ,pzynajmniej jasne krysterium :D
Ja to bym z Zuzia poskakala pod warunkiem zeby nie bylo hustawki ,bo tego nie zdazlysmy sie nauczyc.Aaa, no i slalomu .Hi, hi ciekawe ile z tego ona pamieta .Choc jak znam mojego sznaucerka to ona chetnie skacze i pokonuje wszystko co sie da tylko pytanie jest czy akurat zgodnie z kierunkiem przebiegu :lol:
No pomarzyc mozna :lol:
A ja oczywiscie nie moge w sobote na wystawke przyjechac ...nie no ta moja praca to jakas kicha jest ...ale jeszcze raz sie pokloce o urlop( bo na razie prowadze spor z pracodawca) i wogole moge zaraz nie pracowac :-)Wtedy nie bede miala problemu z wystawami w sobote ale co z kasa na wystawy ...ech....

Posted

jostra napisał(a):
To ja się chętnie dorzucę :P
A tak zmieniając temat, mała ankieta: :D
W którym dniu po kryciu rodziły Wasze suczki?

Tess jakos 60 a Zadra 61 od pierwszego krycia liczac a krylam obie najpierw w 11 dniu cieczki

Posted

jostra napisał(a):

nie wiem po ktorym kryciu, bo kryta kilka razy:)))
fizjologicznie masz od 57 do 68 dnia :)))po kryciu

Posted

orsini napisał(a):
jostra napisał(a):

nie wiem po ktorym kryciu, bo kryta kilka razy:)))
fizjologicznie masz od 57 do 68 dnia :)))po kryciu

książkowe terminy znam, a pytam się o praktykę?
A od 1-go krycia to, który to u Twoich dzień był?
Ja kryłam dopiero w 15, bo wczesniej progesteron Fifka miała za niski, no i pies też nie był skory "do roboty" :evilbat:

Posted

Orsini mpoim trzeba obroze pokazac i skacza :) kiedys dawno temu glupio nauczylam lancelota ze jak chce isc na spacer to ma skakac w gore potem suczki od niego podmalpowaly i teraz mi tak skacza pod drzwiami :( nauczyc bylo latwo ale z oduczeniem juz gorzej...

Posted

orsini napisał(a):
Jostra a do czego kcesz sie dorzucac???bo Twoje psiaki umieja skakac???:))))wiesz pokazujesz reka i skacza? :lol: :lol: :lol:

Pewnie, że umieją i to jak wysoko, a najlepiej jak im nie pokazuje :evilbat:
Same sobie wybierają kiedy i gdzie :lol: :lol: :lol:
W końcu to sznucerki :roll:

Posted

Jostra bedziesz miała białaski :angel: :angel: :angel: ale bosko :P to będą piekne psiaki po takich rodzicach :klacz: muszę powiedzieć, że była mlekko zdegustowana białaskiem na BOGII :roll: w Kraku

Posted

Elitesse:))))hahahaha nie o takim skakaniu mowie:)))))

hmmm, ja Santinie badalam progesteron raz wtedy co nie zaszla hihihi, wiec juz nie badam.
Zaczynam kryc na 9ty dzien,i tak co 2 dni:)))najbezpieczniej!
kumpela raz kryla na 5ty!!!bo akurat byla na wystawce i jej sie nie chcialo potem jechac i pelen miot!
wszystko zalezy od osobnika- u jednego owulacja na poczatku cieczki,a u drugiego pod koniec.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...