orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 hahahaha sama zaczelas z ta kwarantanna:)))) tego ogrodka tez nie powinno byc:)))ale ja bym nie wytrzymala w domu ze szczawka :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 wczoraj się smiałam do monitora jak głupia a on zapytał się z czego się smieje- to mu pokazałam to inne forum hi hi nie mogłam go oderwac i dostałam rozkaz żebym go zalogowała i własnie bede to robiła. cos mi się wydaje ze teraz juz wogłe się do kompa nie dopcham widzieliscie????? takze bedzie bagsik 2 UWAZAJMY NA SZPIEGOW Z KRAINY KOCIUBOW :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 hahahahaha i jeszcze pisza, ze mam grube nogi hahahaha i co z tego???? za to mam ladne psy a nie kociuby jak oni hahahaha i najwazniejsze: wole miec grube nogi niz miec schizofrenie jak co niektorzy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: albo inne choroby psychiczne:))))) a tam sa bardzo ciezkie przypadki ludzi majacych klopoty z glowa, oj bardzo ciezkie:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) NIEULECZALNE musze stwierdzic:)))
Ka-Vanga Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Orsini powiedz lepiej kiedy bedzie nowa stronka :D .
Agatka Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Popatrzcie na ta fotke w prawym górnym rogu, kto znajdzie znajoma główke ??? ;) NO prosze, zaprosic do siebie 2 laski zabrac je do knajpki na smalcuszek, pokazac smoki i od razu zabawa na forum na 3 miesiace ;) HAHAHA
Ka-Vanga Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Agatka napisał(a):Popatrzcie na ta fotke w prawym górnym rogu, kto znajdzie znajoma główke ??? ;) NO prosze, zaprosic do siebie 2 laski zabrac je do knajpki na smalcuszek, pokazac smoki i od razu zabawa na forum na 3 miesiace ;) HAHAHA Zaraz zaraz ja nie jadlam zadnych smalcow, bleeeeeeeeeeeeee :evilbat: .
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 KaVanga PYCHA!!! nie wiesz co dobre!!!! nie znasz sie!!!!
Agatka Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 No tak Ty jadłas chlebek z serkiem, zreszta moim ulubionym :)
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 serek jak serek, ja Wam wkleilam zapowiedz kolejnego szpiega!!!z krainy kociubow i schizofrenikow! ja tam w sumie nic do schizofrenikow nie mam, bo to jest choroba, ale powinno sie ich leczyc!!! musimy plan awaryjny wymyslic na wypadek jak sie znowu u nas zjawi ktos OBCY
madzior_ka Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 witajce:) a ja w szkółce na fizyce sobie na internecie siedze:) ech jaki ten koniec roku jest fajny tak toi ja do szkoły moge chodzić:)) potem dwie godz. wych i biologia i do domku a na 16\:00 do karuska juz sie nie moge doczeksac:))) i chyba kupie Deniskowi w nagrode ta żyrafę zabawke co na poprzednich stronach wkleiłam. a cop do socjalizacji to Denisa w sumie małol puszczałam nawet na ogród w okresie kwarantanny bo oyt było w styczniu wiec sniegi ogromne ot sie bałam zeby sie nie ptrzeziebił wiec psów wteyd malutko spotykał, a na polko tez nie czesto wychodził do ogrodu ale jakos nie miałąm nigdy problemów z tą socjalizacją,. moze troche mu obce były psy i dlatego tak piszczał jk je widzial i chciał sie z nimi bawic, ale teraz juz mu nawet przeszło choc jak sie uprze to nadal popiskuje:) ale znowu on do ludizo jest strasznie nieufny i nei wiem jak nauczyć go ufnorsci od ludzi ale zeby nie przesadzic zeby dał sie np. pogłaskać wziac na kolana ale nie karmic czy za bardzo spoufalac z całkiem obcymi.... bo teraz to jak kolezanki do mnie przychodzą to czasem sie do nich po godzinie nie prztzwyczaja najpierw obszczekuje a potem przestaje lezy spokojnie w pokoju ale jak któras by go chciała pogłaskac albo wziac na kolana to sie cofa i szczeka... ale jak nic nie robia mu to je ingoruje i łądnie civchutko lezy./... jak myslicie co z tym zrobic...
Elitesse Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Orsini lepiej miec grube nogi niz grube psy jak co po niektórzy !! może dlatego ich na wystawach nie pokazuje hmmm... ale jak widac nogi nie przeszkadzaja w zdobywaniu tytułów :)
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 [quote name='Elitesse']Orsini lepiej miec grube nogi niz grube psy jak co po niektórzy !! może dlatego ich na wystawach nie pokazuje hmmm... ale jak widac nogi nie przeszkadzaja w zdobywaniu tytułów :) heheheh no grube psy jak grube psy, ale stluszczony mozg to i owszem! coniektorzy tam maja zanik tluszczowy mozgu-poprostu te 3 zwoje, ktore mieli jak sie urodzili zostaly zastapione przez tkanke tluszczowa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ka-Vanga Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 orsini napisał(a):KaVanga PYCHA!!! nie wiesz co dobre!!!! nie znasz sie!!!! Fuuuuuuuu, smlaczykowi mowimy NIE :evilbat: :lol: .
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Ka-Vanga napisał(a):[Fuuuuuuuu, smlaczykowi mowimy NIE :evilbat: :lol: . a szpiegom z krainy schizofrenii???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Elitesse Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 a fuuu co wy jecie ? bleee...a ja przechodze na diete owocowa :) skoro truskawy kosztuja 2,50 to bede tylko to jadla !! no i zagryzala jablkami od czasu do zcasu moze z 5 kg uda mi sie zrzucic...
Olivka Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Orsini ! Daj już spokój sobie, poprostu nie wchodź na FZ , szkoda nerwów. Do czego to jeszcze dojdzie, jeżeli już wyśmiewają się (w ich mniemaniu) wad ludzkiego wyglądu. Już się pohamuję , bo mną zatrzęsło i zaraz pewnie napisałabym już coś dosadniej.
dorotak Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Romas napisał(a):Dorotak ! Slyszysz ! Atosa do sterylizatora :-) W ramach przygotowań mam silne postanowienie, że dzisiaj idzie pod maszynkę (wczoraj go podskubałam). Więc potem wystarczy tylko polać jakimś lizolem i spoko :cunao: A co do kwarantanny... Trochę przynudzę ;) W bardzo znanym amerykańskim miesięczniku agilitowym jest rubryka porad weterynarza. No i trafiłam tam kiedyś na list od właściciela który pyta jak pogodzić konieczność wczesnej socjalizacji psa sportowego z wymogami kwarantanny. Bo wet mówi, że ma siedzieć w domu i nawet nosa za próg, a behawiorysta, ze koniecznie musi socjalizować. Generalnie pani prowadząca rubrykę napisała, że nie ma idealnego wyjścia :roll: z tego pata. Każdy musi decydować sam. Ale opisała taka historię (prawdziwą jak najbardziej). Na jakiejś wyspie izolowanej zupełnie od zewnętrznego świata, żyły sobie m.in. populacje wilków i zajęcy we względnej równowadze. Badacze przylatywali od czasu do czasu na krótko porobić badania i odlatywali. Badania były nieinwazyjne - nie łapali zwierząt tylko je obserwowali. Za którymś razem przylecieli i... nie znaleźli żadnego wilka za to wszędzie kicaly zajace ;) Okazało się, że mimo tak śladowych kontaktów udało im się przywlec na tą wyspę którąś z chorob wirusowych, która wyniszczyła całkowicie populację wilków... Najciekawszy był wiosek z tej historii pani weterynarz. Napisała ona, że być może po przeczytaniu tej historii ktoś stwierdzi, że to dowód na to, że należy zachować ścisłą kwarantannę. Natomiast ona wyciąga z niej zupełnie inny wniosek. Dla niej historia ta dowodzi, że te cholerne wirusy są tak żywotne, że nie ma takiej realnej możliwości, żeby w 100% zabezpieczyć przed nimi swoje psy. I że ona sama absolutnie nigdy nie izoluje swoich szczeniąt w trakcie kwarantanny. Oczywiście nie puszcza ich w mieście w psim parku, ale zabiera do klubu, pozwala żeby inne psy, znane jej, wąchały malucha, żeby on też do nich podchodził. Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że to może być potencjalnie niebezpieczne. Ale - jak pisze - gdyby kiedyś zdarzyło się, że szczeniak coś podłapie, nawet umrze, to nie będzie miała do siebie pretensji. Bo wie, że ta socjalizacja jest maluchowi niezbędna, a jak miał coś złapać, to żeby nie wiem co robiła, to i tak pewnie by złapał.
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Olivka o NIE:))))tej satysfakcji im nie dam:)))) tam fajnie jest poczytac rozne rzeczy-wiesz zadko sie zdarza, zeby w jednym miejscu tyle sie tego nazbieralo:)) no i foty-cudne wklejaja:))) Wiesz, mnie nie jest w stanie w zaden sposob urazic czlowiek chory, bo schizofrenia jest choroba psychiczna. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Elitesse Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 to ja tez jedna wkleje - powód dla którego ja na diete przechodzę :
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Elitesse NIE widze buuuuu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Mek Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Orsini a zaproś Meggy do rozmowy i w te albo we wte?? Jak czuje sie tak pewnie swoich racji to podejmie wyzwanie a jak nie zareaguje to bedzie oznaczać , ze nie ma nic do powiedzenia . okaże sie kto jest kto.
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 [quote name='Elitesse']to ja tez jedna wkleje - powód dla którego ja na diete przechodzę : WOW!!! toz tu nawet i spodnie nie pomoga!!sorki, nie powinnam sie nasmiewac z cudzej otylosci-Olivko wiem , masz racje, ale ja mam taki wredny charakter wiec wybacz:)) Elitesse to ja sobie drukne i nakleje na lodowke!toz to lepsze od moich tabletek czeskich!!!i za darmo a nie za 80zl za miesiac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Mek a kto to meggy???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Elitesse to sie ucz.... zdaj i wracaj do nas!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Recommended Posts