Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O cholera z tymi chorobskami :o .

Dorotak, ja bardzo chcialam byc, Bangi byla zreszta zgloszona, ale przez to, ze wyjechalam to musialam w innym termini zdawac egzamin. No i wypadlo, ze muszialam dzis, haha i tak, ze mialam wyluzowanego wykladowce i pozwolil odpowiadac na wynikach, bo probowalam sobie ten egzamin przelozyc i mi powiedzieli, ze tylko hospitalizacja pozwala przelozyc na inny termin :evilbat: . Haha ale slyszlam, ze byly niezle jazdy z torami, ze strasznie trudne dali na zerowkach :evilbat: :wink: .

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Olivka napisał(a):
A propos Finki , chętnie zamówiłabym jeszcze jeden trymer ( ten gumowy) tylko troszkę większy.
Co Ty na to?

Nie trymer tylko paluszkami rwac :lol: , ja przedwczoraj zaczelam Nafke rwac, wczoraj nie rwalam i dzis mam nadzieje skonczyc, ale paluszki bola oj bola :wink: .

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Nie trymer tylko paluszkami rwac :lol: , ja przedwczoraj zaczelam Nafke rwac, wczoraj nie rwalam i dzis mam nadzieje skonczyc, ale paluszki bola oj bola :wink: .

No właśnie, a z trymerem z Finladnii nie bolą, dlatego i jak takiego zamówiłam :wink:

Posted

Słyszałm, że gumki kiepskie i bardzo szybko się ścierają, ale sama nie używałam, podobno taki sam efekt jak skubiesz w rękawiczkach gumowych
A z Ehaso kupiłam sobie zawaliste nożyczki, same strzygą :P

Posted

[quote name='jostra']Nie mam teraz zbytnio czasu, ale wklejam dla znających angielski
Przerażające :evil:

One of the puppies died at 4 months because her heart just gave up when she was playing a lot with another dog, although she was a healthy puppy. Simply too much strain on the heart, said the vet. Her brother was euthanized in May at 11 months for something that we don't know: he was like a miniature dog, could not jump or run properly, walked like an old man etc. All symptoms were very unspecific and now he is being opened to find out what was wrong, perhaps some problem in the brain. Tsvet Nochi Nostradamus, the brother of my bitch, left a portocaval shunt (in the liver) with one Finnish bitch and this puppy had to be put down. I have heard from Sweden that Ulf has left some kidney and urine stone problems and possibly also some shunts there. So it does not look very good, although the dogs are very handsome... Beauty is not everything.

The other litters J, K and M have totally six dogs with something called canine polyneuropathy. This is a neurological illness and already 3 dogs of 6 have been put down because of it. Symptoms are eg. megaesophagus, motoric problems and loss of weight. Two litters were out of Robinhood v.d. Havenstad and one has Ocus-Pocus from both parental sides.

straszne - ale podziwiam i full respect dla tej osoby - bo w Pl to by dalej mnożyli :-? :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
straszne - ale podziwiam i full respect dla tej osoby - bo w Pl to by dalej mnożyli :-? :roll:

No właśnie :-?
Jak się pytałam czy u nich jest to PRA czyli ślepota to ona normalnie mi podała te psy, które to niosą i są u nich wykluczone z hodowli
A u nas wszystko tajemnica, same piekne zdrowe mioty, żadnych chorób oczywiście, rewelacja 0X

Posted

Po I Gratki dla Jostry i jej cudenka :D
Po II Masakra z tymi chorobami...
Po III Okazalo sie ze jednak bedziemy w Szczecinie i to DWA Dni :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Po IV Pozdrowienia dla wszystkich :D :D :D

Posted

jostra napisał(a):
malawaszka napisał(a):

Jak się pytałam czy u nich jest to PRA czyli ślepota to ona normalnie mi podała te psy, które to niosą i są u nich wykluczone z hodowli
A u nas wszystko tajemnica, same piekne zdrowe mioty, żadnych chorób oczywiście, rewelacja 0X

taaaa, a coniektorzy nawet wiedza, ktore psy u nich conajmniej niosa PRA i to od ladnych paru lat i co?i jajco.
A wlasnie w Skandynawii jest pod tym wzgledem lepiej, bo w sumie przeciez nikt nie hoduje (bo jesli tak to nie hoduje a rozmnaza) dla kasy, wiec powinno wszystkim zalezec, zeby nie hodowac ulomnych kalek a zdrowe zwierzatka jak najpiekniejsze oczywiscie.

Olivko super, ze mala sie rozwija, chociaz dla mnie i tak the best jest Olivka:))jakby Ci sie znudzila to ja ja chetnie wezme!!!
a moze zrobimy jakas balszaja pamianke dogomaniacka:))ja wezme Olivke, Mafie wezmie Pink...kto jeszcze chetny? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

bagsfuny napisał(a):
Przypuszczam ze ma mase podejrzen :P :P :P :P Co do odkrycia prawdy no nie wiem czy tak latwo jej pojdzie ale zobaczymy :D :D :D czas pokaze :P :P :P

latwo mi nie pojdzie, bo bagsika niet na necie jak ja jestem:(((
ehhhhh...
ma CONAJMNIEJ 1 pieprzaka:)))w zaleznosci od tego kim jest moze miec wiecej, mam jeszcze kilka pytan ale co bede gadac ze sciana?:)))))

Posted

Haha to rzucaj prace i jedziem na wakacje :wink: :lol: .
Bagsfuny napisala, ze idzie z psem na spacer tak jakby miala jednego, a moze to byla jakas zmyla :wink: :evilbat: .

Posted

hmmm JEDNEGO???????
no to teraz mi cala teorie zburzyla!!!!bo najmniejsza ilosc jaka wchodzila w gre to DWA!!! a piszac 1 to mialam na mysli 1 pieprzaka ale jeszcze i inne kolorki by byly......

Posted

orsini napisał(a):
jostra napisał(a):
malawaszka napisał(a):

taaaa, a coniektorzy nawet wiedza, ktore psy u nich conajmniej niosa PRA i to od ladnych paru lat i co?i jajco.
A wlasnie w Skandynawii jest pod tym wzgledem lepiej, bo w sumie przeciez nikt nie hoduje (bo jesli tak to nie hoduje a rozmnaza) dla kasy, wiec powinno wszystkim zalezec, zeby nie hodowac ulomnych kalek a zdrowe zwierzatka jak najpiekniejsze oczywiscie.

Olivko super, ze mala sie rozwija, chociaz dla mnie i tak the best jest Olivka:))jakby Ci sie znudzila to ja ja chetnie wezme!!!
a moze zrobimy jakas balszaja pamianke dogomaniacka:))ja wezme Olivke, Mafie wezmie Pink...kto jeszcze chetny? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ta choroba jest straszna , niestety to my hodowcy musimy walczyć z nieświadomością " hodowców" i żadać okazania takowych badań przy kryciach.
My jako posiadaczw sznaucerów możemy też wystosować pismo wnioskujące o konieczności okazania się hodowców obowiązkowymi badaniami zreszta nie tylko na PRA.
Ja w każdym razie i tak zrobię wszelkie potrzebne badania na własną rękę .

Orsini !

Jak chcesz Olivkę, to musisz wziąć też mojego męża , bo to jego ukochana suczka.
Żartuję oczywiście, te moje suczki , to moje dwa psie szczęścia , króre są ze sobą bardzo szczęśliwe, śpią przytulone , bawią się na okrągło, rozumieją się doskonale. To są dwa różne charaktery. Olivka to taka delikatna panienka , a Fancy diabeł rogaty( nawet jej ten ogon i uszy pasują, bo to wszystko ciągle merda ,albo fruwa)
Ja jestem bardzo zadowolona , bo wiem ,ze Olivka jest przy Fancy szczęśliwa .

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Haha Olivka sobie posty nabija :evilbat: :lol: .

no wlasnie co to jest????? :evil: :evil: :evil: :evil:
moze kara co?:))))
tak z 25 jewro po znajomosci

Posted

hahahaha OK Twoje zyczenie jest dla mnei rozkazem:
MEK 128 jewro kary za to, ze Ci sie nie podobaly foty KaVangi!!! :evil: :evilbat: :evil: :evilbat:
128 jewro tez po znajomosci :lol: :lol: :lol:

Posted

coś na poprawienie humoru :P

Dowcip o inteligentnej blondynce

Przychodzi blondynka do banku i mówi, że wylatuje na
wakacje za granicę i prosi o kredyt w wysokości 3000 PLN na 2 tygodnie.
Urzędnik prosi ją o przedstawienie jakiegoś zabezpieczenia pod pożyczkę.
Blond wyjmuje kluczyki od Jaguara stojcego przed bankiem. Po sprawdzeniu
wszystkiego, bank zgadza się n a przyjęcie samochodu pod zastaw. Pracownik
banku odbiera kluczyki i odprowadza samochód do podziemnego garażu w
banku. Po 2 tygodniach blondynka oddaje dług w wysokości 3000 PLN
i odsetki 22,50 PLN.
Urzędnik bankowy mówi:
"Cieszymy się z udanego interesu i mamy nadzieję, że wakacje
się udały. Jednakże w czasie Pani nieobecności
sprawdziliśmy, że jest Pani multimilionerką. Zastanawia nas, po
co zawracała Pani sobie głowę pożyczką na 3000 PLN ?"
Blondi odpowiada: "A gdzie do diabła w Warszawie znalazłabym parking
strzeżony dla Jaguara na 2 tygodnie za 22,50 złotych?"

Posted

rozmarzylam sie...
bo jak pracowalam w firmie to mialam super szefa...tzn. mi sie podobal, bo skurw... inteligentny taki ze szok no i co za tym idzie zlosliwy:))zawsze sobie dogryzalismy:))skurczybyk zawsze postawil na swoim, ale byl super:)))chociaz jak pozniej przeanalizowalam nasze texty to mi wyszlo , ze spokojnie o molestowanie sexualne moglibysmy sie nawzajem pooskarzac:))))
ale do czego zmierzam...bo on taki SUPER byl ehhhh, niestety zonaty:((
ale...wlasnie kilka dni temu byl u kolezanki na wizytach i sie zalil na mnie, ze za szybko odeszlam z firmy...bo staralam sie do innej i z tej innej fiuty do niego zadzwonili o rekomendacje!!!!no co za fiuty!!!wystawil mi na pewno dobra, ale wlasnie mowil, ze mu przykro, ze odeszlam z firmy i znowu do firmy chce i wogole...
a co ja mu mam powiedziec?ze mialam dosc mojego szefa?tzn. tego co byl bezposrednio nade mna?:((((ehhhh....
no coz taki lajf....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...