Romas Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Madziorka ! Pytac zawsze mozesz :D ale w obliczu duzo gadajacej Orsini Twoje posty moga czasem przepasc :-) Co do problemu Denisa ,ze slabo cwiczy przy innym psie to poprostu jest sprawa do zwalczenia.Nagrody musza byc tak atrakcyjne,z poczatku ,zeby pies wolal je niz psiego kolege.Po drugie cwiczenie czyni mistrza.I zaczynajac od malych krokow np tylko "siad" w obecnosc kolegi i wieeelka nagroda,potem zabawa i znow "siad",nagroda, "lezec " nagroda i zabawa z kolega, upewniasz psa ,ze tak jest O.K i ,ze sie oplaca. Ja wlasnie ,z grupa zapalencow( dorotak miedzy innymi ) spotykalysmy sie cala zime w Parku Skaryszewskim gdzie psy bawily sie i cwiczyly razem .W celu oswojenia sie z praca w obecnosc innych psow. Na zawodach jest roznie i nie raz psy sa w odleglosci metra .Tak mialam kiedy robilam przywolanie z Zuzia ,odprowadzilam ja pod same sznury okalajace ring a tam za sznurami psy. Nie ma innej metody jak cwiczyc te sytuacje,cwiczyc ,cwiczyc az pies sie oswoi. Milego wypoczynku tym cfo wypoczywaja i milej pracy tym co pracuja :D Ja pracuje :(
madzior_ka Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 no wlasnie super jest jak sie ma w poblizu taka grupe zapalenców, ale ja własnie nie mam:((( no cóż jakos bedziemy próbowac jak bedzie ta jamniczka przyjezdzac i moze w wakacje jakies spotkania z innymi pieskami sie uda zorganizowac:))
Elitesse Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 ale sobie plecy spieklam - wygladam jak rak :pissed: w Lesznie chyba musze wystapic cala poubierana bo mi skora zlezie :)
Mek Posted May 27, 2005 Posted May 27, 2005 Elitesse napisał(a):ale sobie plecy spieklam - wygladam jak rak :pissed: w Lesznie chyba musze wystapic cala poubierana bo mi skora zlezie :) Na pewno to zrobiłaś ale ....... nasmaruj sobie te plery balsamem ,albo czymś w tym .
Elitesse Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Mek napisał(a):Elitesse napisał(a):ale sobie plecy spieklam - wygladam jak rak :pissed: w Lesznie chyba musze wystapic cala poubierana bo mi skora zlezie :) Na pewno to zrobiłaś ale ....... nasmaruj sobie te plery balsamem ,albo czymś w tym . hihi juz mi moj mezczyzna nasmarowal :) i dzis nie jest tak zle :) szkoda tylko ze nog mi nic nie chwycilo i dal;ej sa blade :(
madzior_ka Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 o matko kochana ja wracam dzisiaj zmęczona, umiejająca miejąc nadzieje ze sie odprezw przy czytaniuj dogomani a ut co?? PUSTKI!! wielkie pYSTKI co z wami? heh ja wróciłam ze stadniyn było genialnie! wczoraj ncna gra terenowa i ognisko do 1 (w nocy of course) a dzisiaj rano w teren na konikach:)) było bosko!! ech ten lekki, chlodny wiaterek w lesie podczas galopku - tegpo nie da sie zapomniec!
Pasavera Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Madziorko w końcu długi weekend :wink: Dużo osób wyjechało :roll: Ale supcio masz z tymi konikami :angel: A jakies fotki się pojawią? :lol:
madzior_ka Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 niestety fotek żadnych nie mam bo w terenie to nie za bardzo ma mi kto robic jak jezdze normalnie na ujezdzalni to mama albo ktos moze a w terenie to nie za bardzo bo ich tam nie ma:( a w najblizszy weekend mam bierzmowanie:( i nie pojade na mistrzostwa polski harcerzy (jestesmy konna druzyna harcerska) do Warszawy!!!! byłabym tam od czwartku do niedzieli i ne apnwo byłoby super a takto msuze na bierzmowaniu byc:(
Natalia_W Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 a ja czekam na stawki z leszna... i juz sie boje....pwenie bedzie nas duzzoooo :wink: ale upal...az za duzy :wink: :wink:
Ka-Vanga Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Eeeee co Ty Natalia nic sie nie boj, w Lesznie zazwyczaj sa male stawki :D . A ciepelko rzeczywsicie duze, haha ale teraz juz jest spox :D .
Natalia_W Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Ka-Vanga ja mam takie wielkie okno w pokoju i u mnie zrobila sie mala salna a raczej nie ma jak tego schlodzic :wink: a na kapiel w jeziorku to jeszcze za wczesnie :wink: a jutro to na wystawie my sie chyba spalimy...az sie boje co z psami w takim upale....
Ka-Vanga Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Haha wiem co mowisz, bo ja mam balko podwojny w pokoju :wink: , ale to jeszcze nic, najgorsze to sa okna dachowe, ale na szczescie brat mi pomogl zalozyc zaluzje na te okna i juz jest spox :wink: :evilbat: . No z psiakami to rzeczywiscie pedzie ciezko, chociaz tam sa postawione namioty przez organizatorow, moze to jakos pomoze.
Pink Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 No dziewuszki goraco troszke jest, az Wam wspolczuje na to Leszno. Ale mozecie postawic dmuchany basen i moczyc zwierzaki :wink:
Natalia_W Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 heh pink juz widze jaka mine mialby sedzia gdybysmy weszli na ring z takimi mokrymi sznaucerami :wink:
Ka-Vanga Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Najswiezsze informacje z wystawy od Izy: Dengik powalczyl dzis na Rumunii i zgarnal CAC, CACIB i BOB, tym samym w wieku 15 miesiecy rozpoczal Intera :angel: :angel: :angel: :angel: .
Pink Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Sedziemu mozna zaproponowac moczenie nog w basenie :wink: Brawa dla Agatki i Dengiego Super :D
Natalia_W Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 mam nietypowe pytanie...czy macie moze jakies szablony zaproszen urodzinowych (najlepiej na 18-nastke)?? Ja musze zaprojektowac zaproszenie i nie mam pomyslu :wink: :D
malawaszka Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 wow Brawo dla Dengika :angel: :angel: :angel: szaleje nam chłopak :multi: :drinking: :drinking: :drinking: oby tak dalej :drinking: :drinking: :drinking: :D
Natalia_W Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 mam pytanie do wszytkich wystawiajacych swoje psiaki...ile przed wystaa myjecie lapki psiakow??
orsini Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 eeee tydzien przed? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zartuje, z reguly dzien przed, juz mam kundle na jutro wykapane. Wiem, ze mnie pan Sliwka sedziuje, ktos cos wie jak sedziuje?ma wszystkie kolory tylko pieprzaki ma pan Szambo
madzior_ka Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 a na kapiel w jeziorku to jeszcze za wczesnie e no co ty!! dzisiaj w stadninie juz były kąpiele:) bo na terenie ośrodka jest prywatne duuuże jeziorko (z 3 wyspami:)) - z refuły sa tam wybacy, ale tylko na jednej wyspie) i tam chodzimy kąpać nóżkoi konikom z piachu a ak jest ciepło (jak dziś) to pływamy z konmi! ja akurat dzis nei miałam czasu:( ale to jest super:) w stroju kąpielowym na konika na oklep i do wody do wysepki i z powrotem mówie wam jakie milutkie orzeźwienie!
Ka-Vanga Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Dzieki dziewczyny za mile slowa w iminiu mojej polowy Dengiego :wink: :lol: . Eeeeee ja tez kapie z reguly dzien wczesniej lapki :D . Sliwka to lubi, zeby sobie wystawcy pobiegali, w koncu to owczarkarz nie :evilbat: . Haha moze przy mini to spox, bo w sumie tempo jest wolne, ale przy olbrzymach, to troche meczace tak biegac i biegac :wink: .
alexandra Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Uff ja wróciłam dziś z "wycieczki", byłam m.in. w ślicznym Kazimierzu nad Wisłą :D No ale co dobre szybko się kończy i dziś już w pracy :( Ola gratulacje dla Ciebie, Izy no i Dengisława za taki występ w Rumunii!! Rewelka!! :D Powodzenia dla wszystkich jutro wystawiających w Lesznie, trzymam ogromniaste kciuki za wszystkich, a Beska skrzyżowane łapki zwłaszcza za takiego jednego przystojniaka :wink:
Recommended Posts