Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

witajcie

najpierw zacznę od gratulacji!!! ATOS ZUZIA jestescie super1!!! gratuluje wszystkim osiagniec i mam prosbe do romas i dorotak - mozecie mi dac swoje numery gg? bo chetnie bym pogadała o szkoleniu bo mam pare pytan ale nie chce tutaj zeby nie zanudzać:)) bo wiele tematyów juz było przerabianych:))

bo mam własnie problem z socjalizacja.... Denis si nie da pogłaskac obcemu:(( on sie boi:(( szczeka i cofa:(( jak ktos podajemi reke to jest ok i jak rozmawia ze mna ale jak zwraca sie z reka do denisa to szczeka!!

i ja własnie mysle o PT ale o zdaniu eksternistyycznie miejm nadzieje z ekiedys nam sie uda ale jescze musimy sie aportowac nauczyc i ładnie chodzic przy nodze oraz pozycji stój (nie wiem jak go tego nauczc, siad watuj super robi a stój nie umie...)... a reszte umiemy:)

Posted

[quote name='madzior_ka']najpierw zacznę od gratulacji!!! ATOS ZUZIA jestescie super1!!!

Och dziękujemy :) Zwłaszcza, że właśnie się okazało, że sędzia popełnił błąd (troszkę inaczej wygląda punktacja we Francji i u nas i stąd pomyłka) i wygląda na to, że i Atos i Zuzia powinny mieć 8pt więcej. Na ocenę ogólną i tak nie ma to wpływu, ale na nasze zadowolenie na pewno :cunao:

[quote name='madzior_ka']gratuluje wszystkim osiagniec i mam prosbe do romas i dorotak - mozecie mi dac swoje numery gg?

Ja tam nie mam gg - taka zacofana jestem ;) Ale może założyć na sznauceromaniakach nowy topik tylko o szkoleniu? Albo na szkoleniu w ogóle? Bo w ciągu Sznauceromaniaków to rzeczywiście te pytania i odpowiedzi giną.

Aha, parę zdjeć (chociaż ściągniętych z kamery, więc fatalnej jakości), umieściłam właśnie na szkoleniu w Obedience w topiku "Parę pytań przed zawodami".

[quote name='madzior_ka']bo mam własnie problem z socjalizacja.... Denis si nie da pogłaskac obcemu:(( on sie boi:(( szczeka i cofa:((

To naturalny odruch sznaucera ;) Więc po prostu musisz to wyćwiczyć i nagradzać spokojne zachowanie. Raczej Denis nie będzie się łasił, ale umiarkowana nieufność jest OK. Natomiast odgryzienie ręki (jak obrazowo napisała Romas ;)) czy oszczekanie już nie.

Posted

Mek napisał(a):
Zna się ktoś na podatkach???

Chyba się ktoś zna :D , ale to" bleeeeeeeeeeeeeee " to nie wiem co mam myśleć :-?

Posted

Witam, czesc i czolem :wink: , ostatnio nie mam czasu na pisanie, bo sie zaczely zaliczenia i sesja :evilbat: . W kazdym badz razie bardzo dziekujemy za przemile dla nas gratulacje. Bandzitka w ten weekend zakonczyla Mlodziezowy Championat Polski. Jest to tym bardziej dla nas wielka radosc, bo skonczyla go w wieku 10 miesiecy :D . Dostalismy sliczny pucharek i przepiekny opis :D .
Rowniez bardzo mocno gratuluje dziewczynom za ich osiagniecia sportowe, dziewczyny tak trzymac :angel: , ja mam nadzieje, ze niedlugo wystartujemy w zawodach agility i ze bedziemy chociaz troszke tak dobre jak Atos :D . Oczywiscie takze wielgachne gratulki dla wszystkich zwyciezcow wystawowych :angel: :angel: :angel: .
Hiehie ale musze sie pochwalic za Ize, ze sedzina podkreslila super przygotowanie do wystawy szaty, a to w koncu Iza ja robila :D , hihihi napisala tez ze super prezentowana (haha zdolniacha ze mnie nie ma co, nie :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: ).

Posted

Mek napisał(a):
Zna się ktoś na podatkach???

No wlasnie kto sie zna, bo ja ma we wtorek egzamin z systemow podatkowych i jeszcze nic nie umiem :wink: :evilbat: .

Posted

hehehehe nie umiesz i sie nie nauczysz:))))))))))))))))))))0
GRATULACJE dla Bangitki:))a to o przygotowaniu rzuc na liste, bo tu to nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kazdy bywa

Posted

Ola a dzwonila Ty do Wawy drugij raz?:))))i kak?:)))
a ja tu klne, bo dzwonie do Leszna od 16, i wciaz zajete, a jak po 2,5 godzinach przestalo byc to wlaczyli automatyczna sekretarke i fax!!!! :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

Nie dodzwonilam sie bo bylo ciagle zajete, jutro sprobuje, bo dzis to w sumie dlugo nie probowalam bo dosc pozno do domu przyszlam i padlam, a jutro kolejny egzam i ponad 60 stron do przeczytania :roll: .

Posted

ja tez skladam ogromne gratulacje Bandziorkowi i życze powodzenia w agility (heh ale wam zazdroszcze) i tobie na egzaminach - trzymam kciuki!!!

a co do socjalizacji to własnie nie uczyłam Denisa specjalnie i nie chwaliłam za "miłe" zachowanie do obcych bo bałam sie zeby sie za bardzo nie spoufalił bo mi w sumie to nie przeszkadza ale jednak mógłby chociaz nie szczekac.... i on np. co mnie bardzo cieszy w ogóle nie wezmie jedzenia od obcego i tak naprawde to nie chciałabym tego zmieiniac :roll:

Posted

Olu, super! To już wiem, za co składałam gratulacje ;) Ale co tam, gratulacji nigdy za wiele - to jeszcze raz :drinking: :laola:

[quote name='Ka-Vanga']ja mam nadzieje, ze niedlugo wystartujemy w zawodach agility i ze bedziemy chociaz troszke tak dobre jak Atos :D .

No ja akurat Wam tego nie życzę, bo nie wiem czy wiesz, ale Atos na zawodach zbiera głównie dyskwalifikacje :cunao: :cunao:

No i niech Ci sesja lekką będzie :silly:

Madzior_ko, żadne ćwiczenie nie polega na tym, że pies ma wziąć jedzenie od obcego. Chodzi tylko o to, żeby zaakceptował jego dotyk i to wyraźnie za Twoim pozwoleniem. To ma być ćwiczenie, jak każde inne. Poza tym zachowanie Denisa może być takie, jak chcesz.

Posted

To przygotowanie to Ola Twoja zasługa w głównej mierze :)

A ja jeszcze dodam bo Ola taka skromna ze bangi jeszcze Zwyciestwo rasy wzieŁa i o mały włos byłby BIS Junior bo Pani sedzina decyzje podejmowała miedzy dwoma sznaucerkami a jednym z nich była Bangi :)

Posted

orsini napisał(a):
a to o przygotowaniu rzuc na liste, bo tu to nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kazdy bywa

co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem ....

i nikt sie nie zna na tych podatkach .... ludzie no co wy ..;)

Posted

no to bedziemy musieli tą socjalizacje pocwiczyć, a z jedzeniem od obcych to wiem ze nia ma takich cwiczen tylko chodziło mi o to ze obawiałam sie, iz jakbym naucyzła go "nie bania" sie obcych to ze bylby ufniejszy i brałby od nich jedzenie... :roll:

a wieciec ze u nas w ogtródku zamieszkał sobie jeżyk:))) wychodze teraz z Deniskiem na ogródek na wieczorne sikanie a tu Denis juz od drzwi takim sprintem na ogród leci, no to ja ide i patzre gdzioe go tak ciągnie a ten jeża wywęszył...!!
ale nie podszedł do nigo (na szczescie) tylko na pół metra przed nim stanął i niuchać zaczął ale zbliżyć się bał, a ja wystraszona zeby go nie pokłuł ale na szczescie mój bojek jest ostrzożny wiec wziełam go na smycz i oglądaliśmy jeżyka, zrobiłabym mu jakies zdjęcia, ale neistety zbyt ciemno jest, jak rano jescze bedzie to zdjęcia gwarantowane!!:) ale w ogóle się nas nie bał, w najlepsze sobie stał/spał na trawce tylko odróżniał sie od kamienia tym ze widac było jak oddycha:)) ech musi byc sliczny w dzien:)) bo teraz w nocy to niewiele widziaam :roll:

a teraz ide spac bo jutro spr. z ang i musze sie jescze słówek pouczyc dobranoc!!

Posted

[quote name='Agatka']To przygotowanie to Ola Twoja zasługa w głównej mierze :)
Haha, zebym to ja tak umiala swoje olbrzymy przygotowac :wink: :lol: :lol: :lol: .

A ja jeszcze dodam bo Ola taka skromna ze bangi jeszcze Zwyciestwo rasy wzieŁa i o mały włos byłby BIS Junior bo Pani sedzina decyzje podejmowała miedzy dwoma sznaucerkami a jednym z nich była Bangi :)

Hiehiehie gdyby nie te Wasze brawa to niewiadomo co by bylo :evilbat:
:wink: :lol: :lol: :lol: :lol: . Ale przynajmniej Dengi uratowal honor rodziny :wink: :D .

No i dzieki ogromne dziewczyny za gratulki :calus: .

Dorotak, haha Bangi tez ma taki akcje ze przebiegi koncza sie detka, szczegolnie jak gdzies w poblizu jest kladka (to nie ma przebacz i juz na niej jest) :evilbat: :evilbat: :evilbat: .

Haha to ja chyba mam jakies dziwne te sznaucery, szczegolnie Nafka jest dziwolagiem, bo jak ktos do mnie przyjdzie i sie np ukleknie do niej to ona jeszcze na kolana wlezie zeby dac buziiiii :evilbat: :wink: :lol: . A jak ktos ma smakolyki w kieszeni to Lo je zaraz wyweszy i tylko by zebral zeby mu dac, haha normalnie alieny z tych moich sznaucerow :wink: :lol: :lol: :lol: .

Posted

[quote name='Mek']co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem ....
Mek, Ty to bys zaraz wszystko chcial wiedziec :wink: :evilbat: :lol: :lol: :lol: .

hehehe, chodzi o liste dyskusyjna sznaucerowa albo wystawowa

Posted

[quote name='Ka-Vanga'][quote name='Mek']co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem ....
Mek, Ty to bys zaraz wszystko chcial wiedziec :wink: :evilbat: :lol: :lol: :lol: .

hehehhee wlasnie:))))))NIE POWIEMY, A CO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Oj, ale stron przegapiłam... :roll: w ogóle nie mam czasu na nic przez to mieszkanie... :roll: ale już przynajmniej mamy wszystko do łazienki! wczoraj nam dostarczono jeszcze umywalkę (na którą czekaliśmy 3 tyg :evil: ) i tylko patrzeć jak łazienka będzie gotowa! :lol:

Posted

[quote name='orsini'][quote name='Ka-Vanga'][quote name='Mek']co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem ....

hehehhee wlasnie:))))))NIE POWIEMY, A CO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A co??? A to sie pocałujcie w nos (albo w **** )

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...