Sisi Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Orsini to chlopa porzadnego brak to pewnie i ochoty do zycia nabrala a tak znudzona jak mops :D :D :D
madzior_ka Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 witajcie najpierw zacznę od gratulacji!!! ATOS ZUZIA jestescie super1!!! gratuluje wszystkim osiagniec i mam prosbe do romas i dorotak - mozecie mi dac swoje numery gg? bo chetnie bym pogadała o szkoleniu bo mam pare pytan ale nie chce tutaj zeby nie zanudzać:)) bo wiele tematyów juz było przerabianych:)) bo mam własnie problem z socjalizacja.... Denis si nie da pogłaskac obcemu:(( on sie boi:(( szczeka i cofa:(( jak ktos podajemi reke to jest ok i jak rozmawia ze mna ale jak zwraca sie z reka do denisa to szczeka!! i ja własnie mysle o PT ale o zdaniu eksternistyycznie miejm nadzieje z ekiedys nam sie uda ale jescze musimy sie aportowac nauczyc i ładnie chodzic przy nodze oraz pozycji stój (nie wiem jak go tego nauczc, siad watuj super robi a stój nie umie...)... a reszte umiemy:)
orsini Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 bagsfuny napisał(a):Ok ale znudzona i dlatego jakos opadl Ci zapal :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 mafii niet, byla ostatnio a ja dalej nie wiem skad macie takie obrozki i za ile:(((
dorotak Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 [quote name='madzior_ka']najpierw zacznę od gratulacji!!! ATOS ZUZIA jestescie super1!!! Och dziękujemy :) Zwłaszcza, że właśnie się okazało, że sędzia popełnił błąd (troszkę inaczej wygląda punktacja we Francji i u nas i stąd pomyłka) i wygląda na to, że i Atos i Zuzia powinny mieć 8pt więcej. Na ocenę ogólną i tak nie ma to wpływu, ale na nasze zadowolenie na pewno :cunao: [quote name='madzior_ka']gratuluje wszystkim osiagniec i mam prosbe do romas i dorotak - mozecie mi dac swoje numery gg? Ja tam nie mam gg - taka zacofana jestem ;) Ale może założyć na sznauceromaniakach nowy topik tylko o szkoleniu? Albo na szkoleniu w ogóle? Bo w ciągu Sznauceromaniaków to rzeczywiście te pytania i odpowiedzi giną. Aha, parę zdjeć (chociaż ściągniętych z kamery, więc fatalnej jakości), umieściłam właśnie na szkoleniu w Obedience w topiku "Parę pytań przed zawodami". [quote name='madzior_ka']bo mam własnie problem z socjalizacja.... Denis si nie da pogłaskac obcemu:(( on sie boi:(( szczeka i cofa:(( To naturalny odruch sznaucera ;) Więc po prostu musisz to wyćwiczyć i nagradzać spokojne zachowanie. Raczej Denis nie będzie się łasił, ale umiarkowana nieufność jest OK. Natomiast odgryzienie ręki (jak obrazowo napisała Romas ;)) czy oszczekanie już nie.
Mek Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Mek napisał(a):Zna się ktoś na podatkach??? Chyba się ktoś zna :D , ale to" bleeeeeeeeeeeeeee " to nie wiem co mam myśleć :-?
Ka-Vanga Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Witam, czesc i czolem :wink: , ostatnio nie mam czasu na pisanie, bo sie zaczely zaliczenia i sesja :evilbat: . W kazdym badz razie bardzo dziekujemy za przemile dla nas gratulacje. Bandzitka w ten weekend zakonczyla Mlodziezowy Championat Polski. Jest to tym bardziej dla nas wielka radosc, bo skonczyla go w wieku 10 miesiecy :D . Dostalismy sliczny pucharek i przepiekny opis :D . Rowniez bardzo mocno gratuluje dziewczynom za ich osiagniecia sportowe, dziewczyny tak trzymac :angel: , ja mam nadzieje, ze niedlugo wystartujemy w zawodach agility i ze bedziemy chociaz troszke tak dobre jak Atos :D . Oczywiscie takze wielgachne gratulki dla wszystkich zwyciezcow wystawowych :angel: :angel: :angel: . Hiehie ale musze sie pochwalic za Ize, ze sedzina podkreslila super przygotowanie do wystawy szaty, a to w koncu Iza ja robila :D , hihihi napisala tez ze super prezentowana (haha zdolniacha ze mnie nie ma co, nie :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: ).
Ka-Vanga Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Mek napisał(a):Zna się ktoś na podatkach??? No wlasnie kto sie zna, bo ja ma we wtorek egzamin z systemow podatkowych i jeszcze nic nie umiem :wink: :evilbat: .
orsini Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 hehehehe nie umiesz i sie nie nauczysz:))))))))))))))))))))0 GRATULACJE dla Bangitki:))a to o przygotowaniu rzuc na liste, bo tu to nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kazdy bywa
orsini Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Ola a dzwonila Ty do Wawy drugij raz?:))))i kak?:))) a ja tu klne, bo dzwonie do Leszna od 16, i wciaz zajete, a jak po 2,5 godzinach przestalo byc to wlaczyli automatyczna sekretarke i fax!!!! :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Ka-Vanga Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 No to wezme koperte na egzamin i juz :wink: :lol: :lol: :lol: :evilbat: . Dzieki za gratulki :D . Haha dobra tam tez napisze :wink: .
Ka-Vanga Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Nie dodzwonilam sie bo bylo ciagle zajete, jutro sprobuje, bo dzis to w sumie dlugo nie probowalam bo dosc pozno do domu przyszlam i padlam, a jutro kolejny egzam i ponad 60 stron do przeczytania :roll: .
madzior_ka Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 ja tez skladam ogromne gratulacje Bandziorkowi i życze powodzenia w agility (heh ale wam zazdroszcze) i tobie na egzaminach - trzymam kciuki!!! a co do socjalizacji to własnie nie uczyłam Denisa specjalnie i nie chwaliłam za "miłe" zachowanie do obcych bo bałam sie zeby sie za bardzo nie spoufalił bo mi w sumie to nie przeszkadza ale jednak mógłby chociaz nie szczekac.... i on np. co mnie bardzo cieszy w ogóle nie wezmie jedzenia od obcego i tak naprawde to nie chciałabym tego zmieiniac :roll:
dorotak Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Olu, super! To już wiem, za co składałam gratulacje ;) Ale co tam, gratulacji nigdy za wiele - to jeszcze raz :drinking: :laola: [quote name='Ka-Vanga']ja mam nadzieje, ze niedlugo wystartujemy w zawodach agility i ze bedziemy chociaz troszke tak dobre jak Atos :D . No ja akurat Wam tego nie życzę, bo nie wiem czy wiesz, ale Atos na zawodach zbiera głównie dyskwalifikacje :cunao: :cunao: No i niech Ci sesja lekką będzie :silly: Madzior_ko, żadne ćwiczenie nie polega na tym, że pies ma wziąć jedzenie od obcego. Chodzi tylko o to, żeby zaakceptował jego dotyk i to wyraźnie za Twoim pozwoleniem. To ma być ćwiczenie, jak każde inne. Poza tym zachowanie Denisa może być takie, jak chcesz.
Agatka Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 To przygotowanie to Ola Twoja zasługa w głównej mierze :) A ja jeszcze dodam bo Ola taka skromna ze bangi jeszcze Zwyciestwo rasy wzieŁa i o mały włos byłby BIS Junior bo Pani sedzina decyzje podejmowała miedzy dwoma sznaucerkami a jednym z nich była Bangi :)
Mek Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 orsini napisał(a):a to o przygotowaniu rzuc na liste, bo tu to nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kazdy bywa co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem .... i nikt sie nie zna na tych podatkach .... ludzie no co wy ..;)
madzior_ka Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 no to bedziemy musieli tą socjalizacje pocwiczyć, a z jedzeniem od obcych to wiem ze nia ma takich cwiczen tylko chodziło mi o to ze obawiałam sie, iz jakbym naucyzła go "nie bania" sie obcych to ze bylby ufniejszy i brałby od nich jedzenie... :roll: a wieciec ze u nas w ogtródku zamieszkał sobie jeżyk:))) wychodze teraz z Deniskiem na ogródek na wieczorne sikanie a tu Denis juz od drzwi takim sprintem na ogród leci, no to ja ide i patzre gdzioe go tak ciągnie a ten jeża wywęszył...!! ale nie podszedł do nigo (na szczescie) tylko na pół metra przed nim stanął i niuchać zaczął ale zbliżyć się bał, a ja wystraszona zeby go nie pokłuł ale na szczescie mój bojek jest ostrzożny wiec wziełam go na smycz i oglądaliśmy jeżyka, zrobiłabym mu jakies zdjęcia, ale neistety zbyt ciemno jest, jak rano jescze bedzie to zdjęcia gwarantowane!!:) ale w ogóle się nas nie bał, w najlepsze sobie stał/spał na trawce tylko odróżniał sie od kamienia tym ze widac było jak oddycha:)) ech musi byc sliczny w dzien:)) bo teraz w nocy to niewiele widziaam :roll: a teraz ide spac bo jutro spr. z ang i musze sie jescze słówek pouczyc dobranoc!!
Ka-Vanga Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 [quote name='Agatka']To przygotowanie to Ola Twoja zasługa w głównej mierze :) Haha, zebym to ja tak umiala swoje olbrzymy przygotowac :wink: :lol: :lol: :lol: . A ja jeszcze dodam bo Ola taka skromna ze bangi jeszcze Zwyciestwo rasy wzieŁa i o mały włos byłby BIS Junior bo Pani sedzina decyzje podejmowała miedzy dwoma sznaucerkami a jednym z nich była Bangi :) Hiehiehie gdyby nie te Wasze brawa to niewiadomo co by bylo :evilbat: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: . Ale przynajmniej Dengi uratowal honor rodziny :wink: :D . No i dzieki ogromne dziewczyny za gratulki :calus: . Dorotak, haha Bangi tez ma taki akcje ze przebiegi koncza sie detka, szczegolnie jak gdzies w poblizu jest kladka (to nie ma przebacz i juz na niej jest) :evilbat: :evilbat: :evilbat: . Haha to ja chyba mam jakies dziwne te sznaucery, szczegolnie Nafka jest dziwolagiem, bo jak ktos do mnie przyjdzie i sie np ukleknie do niej to ona jeszcze na kolana wlezie zeby dac buziiiii :evilbat: :wink: :lol: . A jak ktos ma smakolyki w kieszeni to Lo je zaraz wyweszy i tylko by zebral zeby mu dac, haha normalnie alieny z tych moich sznaucerow :wink: :lol: :lol: :lol: .
Ka-Vanga Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 [quote name='Mek']co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem .... Mek, Ty to bys zaraz wszystko chcial wiedziec :wink: :evilbat: :lol: :lol: :lol: . hehehe, chodzi o liste dyskusyjna sznaucerowa albo wystawowa
orsini Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 [quote name='Ka-Vanga'][quote name='Mek']co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem .... Mek, Ty to bys zaraz wszystko chcial wiedziec :wink: :evilbat: :lol: :lol: :lol: . hehehe, chodzi o liste dyskusyjna sznaucerowa albo wystawowa hehehhee wlasnie:))))))NIE POWIEMY, A CO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
florance Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Oj, ale stron przegapiłam... :roll: w ogóle nie mam czasu na nic przez to mieszkanie... :roll: ale już przynajmniej mamy wszystko do łazienki! wczoraj nam dostarczono jeszcze umywalkę (na którą czekaliśmy 3 tyg :evil: ) i tylko patrzeć jak łazienka będzie gotowa! :lol:
Mek Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 [quote name='orsini'][quote name='Ka-Vanga'][quote name='Mek']co to za lista bo ja jakos niewtajemniczony jestem .... Mek, Ty to bys zaraz wszystko chcial wiedziec :wink: :evilbat: :lol: :lol: :lol: . hehehe, chodzi o liste dyskusyjna sznaucerowa albo wystawowa hehehhee wlasnie:))))))NIE POWIEMY, A CO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A co??? A to sie pocałujcie w nos (albo w **** )
Recommended Posts