Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja tez ogromnie gratuluje WSZYSTKIM Zwycięzca tym którzy się juz pochwalili i tym którzy ejscze nie zdążyli naporawde jestem dumna ze mamy na dogomani takie sznaucerki!!!! SUPER!!!!!!!!!

no jak znajde czas bo narazie to tyle spr mam ze głwa boli ale w długi weekend pocwiczymy to skakanie z Deniskiem:) a powiedcie mi cos jescze o obedience, długo cwiczyłyscie by osiągnąć poziom klasy "0"? i ile startów z ocena doskonalą kwalfikuje cie do startów w kl "1"? i czy trzeba byc zrzeszonym w jakjims klubiwe czy po prostu zpaisuje sie na zawody i jade? a gdzie sa jakies info o zawodach? nie ma czasem w okolicach wakacji jakichs w malopolsce?

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Hej !
Tak jak pisala Dorotak , ja z Zuzia oraz ona z Atosem , wszyscy razem zaliczylismy klase "O" na ocene doskonala i tym samym nabylismy praw do startu w klasie "I".
Madzioka wystarczy przejsc klase "O" raz i mozna dalej.Nie trzeba byc zrzeszonym w zadnym klubie.Tylko jak zawody organizuje ZK ,tak jak teraz,trzeba byc czlonkiem ZK.

Nie macie pojecia jak strasznie sie ciesze ,ze pokonalysmy z Zuzia ten prog.Moze nad samym Obedience nie pracowalysmy dlugo ( przez zime spotkania co drugi weekend) ale ja wogole dlugo pracowalam nad Zuzia.
Jej socjalizacja ,jak Wam kiedys pisalam ,pozostawiala duzo do zyczenia i od jej szczeniectwa byly z tym klopoty.
Tymczasem na zawodach glaskalo ja mase ludzi a sedzia ocenil jej socjalizacje na 9 pkt przy 10 mozliwych .No poprostu super pies :-)

Wszystkim Zwyciezcom tego weekendy Wielkie Gratulacje !!!!!

Posted

Gratulacje dla wszystkich wygrywających w ten weekend :D
Może też dołączej do Waszej wirtualnej drużyny, właśnie w sobotę Berry zaczęła szkolenie PT i świetnie jej poszło :D

Posted

Nie chce mi się, ale muszę ... :wink:
Poza tym szkoli moja wetka, która jest super, a do tego miejsce szkolenia mam 3 minutki od domu

Posted

Ja też ogromnie gratuluję zwycięzcom tego weekendu!! Wielkie brawa :laola:
Wow to i Berrysia będzie "uczona", nonono, super i powodzenia na kolejnych zajeciach!!! :D

Posted

No jostra to super :-) zaraz zrobimy zawody tylko dla sznauciow ,ktory lepiej przez rece skacze.
Ja to sie obawiam ,ze Zuzia by mnie obalila jakbym tak przez rece jej kazala skakac (bo ona bokiem skacze ha,ha) .Ale przez obrecz to skacze.
A moze bedziemy dawac platne przedstawienie ,co myslicie o tym ?
"Jedyne w kraju uczone sznaucery w mrozacych krew w zylach skokach przez rece i obrecze.Dzieci i osoby o slabych nerwach prosimy o zaslanianie oczu " :lol: :lol:

Posted

Ja jeszcze jestem daleko od takich sztuczek, na razie ćwiczymy siad, waruj itp.
Ale jest nieźle, więc może i sztuczki niedługo będziemy wprowadzać :P

Posted

Jostra super !!!!
Sznaucerki sa okropnie madre tylko troszke rozkojarzone. U nas twierdza, ze zdanie egzxaminu PT przez miniature to nie lada osiagniecie :)
Trzymam kciuki i zycze powodzenia !!!!

Dzieki wszystkim za gratulacje :)
NO i vice versa szczgeólbie za wyniki w konkurencjach szkoleniowych !!!

Posted

nie wiem, moje sznaucerki jakies takie sa z tych mniej madrych:)))))zwlaszcza Santina i Wiktor, ktory poszedl w mamusie jak diabli :lol: :lol: :lol:

Posted

BO ja sie wczoraj na wykładzie o psach dowiedziałam od goscia ze pododbno uroda z madroscia nie chodzi w parze ;) i juz mam wytłumaczenie dla genialnych pomysłów Dnegiego ;)

Posted

Romas napisał(a):
sedzia ocenil jej socjalizacje na 9 pkt przy 10 mozliwych .No poprostu super pies :-)

Romas powiedz mi jak się zachowuje doskonale zesocjalizowany pies.
Co to znaczy ? bo jakoś nie mam wybrażenia materialnego tego pojecia jak i również tak na marginesie nie do konca kumam na vczym polega eksterier......... :oops:

Posted

Pies dobrze zsocjalizowany musi naprzyklad, przejsc spokojnie przez szereg ludzi trzymajacych swoje psy. Musi zachowac sie grzecznie jak na psa przystalo i wejsc z przewodnikiem w grupe ludzi, przewaznie ustawionych w kole, przewodnik musi sie ze wszystkimi przywitac podajac kazdej osobie reke i nastepnie ta osoba wita sie z psiakiem przez poglaskanie po glowce, podrapaniu za uszkiem, czy poklepaniu po grzbiecie.

Posted

Pink napisał(a):
Pies dobrze zsocjalizowany musi naprzyklad, przejsc spokojnie przez szereg ludzi trzymajacych swoje psy. Musi zachowac sie grzecznie jak na psa przystalo i wejsc z przewodnikiem w grupe ludzi, przewaznie ustawionych w kole, przewodnik musi sie ze wszystkimi przywitac podajac kazdej osobie reke i nastepnie ta osoba wita sie z psiakiem przez poglaskanie po glowce, podrapaniu za uszkiem, czy poklepaniu po grzbiecie.

a jak pies tez sie chetnie wita z wszystkimi i każdego chce podrapac za uszkiem . to co?

Posted

Akurat w Obedience socjalizacja jest prostsza niz to co napisala Pink.Polega to na tym ,ze zawodnik wita sie z sedzia a sedzia poglaszcze psa, dotknie ,moze zabrac na chwile smycz.Pies powinien zachowywac sie spokojnie ,moze zmienic pozycje i sam dotknac sedziego.Ale nie powinien umykac przed reka,warczec to juz wogole ,no i jak za bardzo skacze tio tez nie za dobrze.Ogolnie rzecz biorac pies dobrze zsocjalizowany to ten ktory nie sprawia klopotu w czasie kontaktu z obcymui ludzmi ani za bardzo sie nie wita ani tez nie unika ludzi.
Eksterier to zbior cech zewnetrznych okreslajacych przynaleznosc psa do danej rasy i bedacych w zgodzie ze wzorcem rasy.Jesli tu sie myle to poprawcie ale chyba dobrze to ujelam.

Posted

no ja musze zsocjalizowac Wiktorka, zeby po przejeciu smyczy czytaj ringowki tez sie komus obcemu wystawial a nie tylko mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Mozesz zsocjalizowac ale nie jest powiedziane ,ze pies ma sie sluchac obcego.ma poprostu nie odgryzc mu reki :lol: i tyle.Proste nie :lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
maluchy juz pootwieraly oczka !!

Ale fajne muszą już być . a czy już szczekają.?

A czy suka się zajmuje jeszcze nimi tzn czyści ?

Posted

Orsini jednak koniec świata bliski . Właśnie przeczytałem w angorze , ze w herbie Ratzingera jest głowa czarnego tylko czy to arab czy murzyn to nie wiedzą , ale fakt jest faktem ,ze proroctwo spełiło sie i jest OLIWIO.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...