Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Kamcia_14
Posted

to CTR one mają takie nosy wielgachne

no i klapnięte uszy bardziej niż sznaucery

ale do końca to nie wiem

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Trudno na 100% powiedziec .CTR ma glowe szersza niz olbrzym i bardziej plaska.Ale to chyba moze stwierdzic ktos kto siedzi w jednej lub drugiej rasie ,czy ten pies faktycznie jest CTR-e.Mi sie tak wydaje...ale to malo.

Agnieszka! Faktycznie o p.S slyszy sie roznorakie historie ,nawet ja ktora od lat nie bywam jako hodowca na wystawach mialam przyjemnosc poznac niektore.
A to to juz kompletna glupota.
Pomijam moje osobiste opinie na temat tej hodowli...ale stojac z boku widze jak bardzo ona wkurza niektorych ludzi...bo juz tyle lat wygrywa i ma sie dobrze....tak...zawistny narodek jestesmy.

A mnie spotkal dzis taki komplement ,ze zaczepila mnie na ulicy pani zapytala gdzie strzyglam moja sznaucerke !!!!!!Bo ona tez by tak chciala miec ostrzyzonego psiaka (ma miniature).
HA!malo nie peklam z dumy albowiem strzyge przeciez sama!!!!!!!
Czy to nie piekny poczatek tygodnia ?!

Posted

gratuluje:))))

Dziekuje ,dziekuje :wink: teraz jestem usatysfakcjonowana :D

trzeba bylo od razu dac namiary na siebie ,i cene podac konkretna a co:))))

Juz sie tym zajmowalam i nie dziekuje ...strzyglam psy przez kilka lat ,pracujac jednoczesnie w osiedlowym zakladzie kosmetycznym.Tam szefowa miala sznaucera ,oblecialam go raz ona polecila mnie innej pani i tak to sobie szlo.
Ale to ciezki kawalek chleba ,szczegolnie jak sie ma sprzet raczej domowy ,nie do konca profesjonalny(trymer, stol tego mi brak).Poza tym psy wymagaja morza cierpliwosci i morza czasu a tego nie mam...szczegolnie czasu.
Tak wiec wolalam nie zachecac tej pani do skorzyatania z moich uslug ...ale milo na sercu zrobilo mi sie bardzo :D

Posted

a ja dla Was bede miala niespodzianke :evil:
jak tylko psiaczek pojedzie do Warszawy na badanie oczu to Wam wkleje te wyniki badan i metryke pieska, zebyscie zobaczyli jaki ma pedigree.
Na razie nie napisze nawet koloru pieska, tylko , ze jest wnetrem i ma zajeczy ogonek. Jego matka jest slepa (tak slepa,ze kiedys stawu nie zauwazyla i wpadla do niego), kryta byla kiedy jeszcze widziala.
No i psiak tez z wiekeim zaczal slepnac...i w tej chwili najprawdopodobniej jest slepy jak kret!:((((bardzo dobrze sobie radzi dzieki innym zmyslom,ale...taki pies jego tatus jak dla mnie powinien zostac wycofany z hodowlii!!!skoro niesie PRA.
W tej chwili mozecie zgaduj-zgaduje robic, aczkolwiek te wnetrostwo i zajeczy ogonek sa bardzo duzym ulatwieniem, dla znajacych rase...
Badania powinny sie odbyc za miesiac,albo cos kolo tego...

Posted

Wreszcie mam czas, zeby cos naskrobac ;)
Gratuluje ostrzyzonego pieska!!!!

Ja nie chce byc tendencyjna wiec poczekam na podanie koloru tego super reproduktora...., mam nadzieje, ze zaden z moich psów nie ma Go w rodowodzie...

Posted

Maluszki i Mamusia maja się swietnie!!
Tylko strasznie wrzeszcza i spac sie pryz nich nie da ;) a kojec u mojego wezgłowia połozon ;) :D

Decyzja została podjeta definitywnie i nasza rodzinka powiekszy sie o czarno-srebrne EOWINE :) Czyli przyszłą małżonke DENGISŁAWA :)

No i naprawiam mój błąd ...
NATALKO!!!!!!!!!! Ogromne gratulacje z powodu ukończenia CHampionatu !!!

Słuchajcie moze sobie zrobimy Topic:
Sznuaceromaniackie Championy !!!
Co wy na to ??

Posted

Ktos pisał o bańskiej bystrzycy. Z tamtad powteirdzenia przychodza dosc póxno, więc sie nie zdziwcie jak dostaniecie je nawet 4 maja.

Bedzie sznaucerkowe polskie spotkanie na szczycie zagrnaicznym ?? :D

Posted

Wpadłam, żeby wszystkim wszystkiego jeszcze raz pogratulować - strzyżenia, championatów, maluszków i w ogóle wszystkiego i wracam ładowac taczki- uppppps, ślipić w mikroskop. A zdjęcia Amigi po wytrymowaniu prześlę, jak tylko mi Madziorka poda Swój adres, pliiiiiiiiiiiiiis :D

Posted

Maluszki i Mamusia maja się swietnie!!
Tylko strasznie wrzeszcza i spac sie pryz nich nie da a kojec u mojego wezgłowia połozon

Cierp cialo jakes chcialo :D A powaznie to fajnie ,ze maluchy domagaja sie mleczka i wszystko O.K .Twoja Livka ma powazne zadanie do wykonania ,miot jest wszak dosc liczny :D

Ja osobiscie to nie wiem czy dobrym pomyslem jest zakladanie osobnego topicu o championach.
Raz ,ze nie wszyscy tu obecni maja championy ( w tej liczbie ja) ,dwa ,ze co mozna napisac w takim topicu,wymienic je tylko .A poza tym czy to troche nie wyklucza z rozmowy tych co tak utytulowanych psow nie posiadaja.Tak to sobie gadamy wszyscy cieszac sie roznorakimi sukcesami sznauceromaniakow , i tymi wystawowymi i poza wystawowymi.....ale moze sie myle patrzac z pozycji osoby bez (tymczasowo mam nadzieje :D ) championa .

Posted

NO , nie da sie ukryc, wykarmic takie żarłoki to nie lada zadanie :)

Mi chodziło o to zeby dac fotke wymienic tytuły i tyle, ale moze rzeczywiście bez sensu :) W sumie to tutaj jest wszystko :)

Ide slepic na dzieci!!! lepsze niż TV

Posted

Agatka napisał(a):

Ide slepic na dzieci!!! lepsze niż TV

no tak , a o nagródce za bliskie trafienie to już chyba zapomniałaś.
Jak to trzeba sie o wszystko w tych czasach upominac ;)

Posted

No to jestem w domku :wink: .
Wystawe zaliczamy do bardzo udanych :D , hiehie Iza juz sie pewnie pochwalila, tak wiec, wszystkim serdecznie dziekuje za gratulacje :D . Wybaczcie ale nie mam teraz sily czytac postow, ktore napisaliscie, bo normalnie padam na pysk :wink: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...