Guest Kamcia_14 Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 to CTR one mają takie nosy wielgachne no i klapnięte uszy bardziej niż sznaucery ale do końca to nie wiem
Romas Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Trudno na 100% powiedziec .CTR ma glowe szersza niz olbrzym i bardziej plaska.Ale to chyba moze stwierdzic ktos kto siedzi w jednej lub drugiej rasie ,czy ten pies faktycznie jest CTR-e.Mi sie tak wydaje...ale to malo. Agnieszka! Faktycznie o p.S slyszy sie roznorakie historie ,nawet ja ktora od lat nie bywam jako hodowca na wystawach mialam przyjemnosc poznac niektore. A to to juz kompletna glupota. Pomijam moje osobiste opinie na temat tej hodowli...ale stojac z boku widze jak bardzo ona wkurza niektorych ludzi...bo juz tyle lat wygrywa i ma sie dobrze....tak...zawistny narodek jestesmy. A mnie spotkal dzis taki komplement ,ze zaczepila mnie na ulicy pani zapytala gdzie strzyglam moja sznaucerke !!!!!!Bo ona tez by tak chciala miec ostrzyzonego psiaka (ma miniature). HA!malo nie peklam z dumy albowiem strzyge przeciez sama!!!!!!! Czy to nie piekny poczatek tygodnia ?!
jostra Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Ja też stawiam na CTR-a :D A rozsiewane plotki na temat tej czy innej hodowli od pewnego czasu zupełnie mnie nie wzruszają :P
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 hehheehe co innego jakby sie jakies zdechle cialko znalazlo:))))a tak? :lol: :lol: :lol:
Romas Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Ech...myslam ,ze mi pogratulujecie wspaniale zrobionego psa co zwraca nawet uwage postronnych ...a Wy sie p.S zajmujecie :wink:
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Romas racja sorki!!! gratuluje:)))) trzeba bylo od razu dac namiary na siebie ,i cene podac konkretna a co:))))
jostra Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Romasku - oczywiście, że gratuluję :D Mam tyle roboty, że nie ma czasu taczek załadować :evilbat:
Romas Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 gratuluje:)))) Dziekuje ,dziekuje :wink: teraz jestem usatysfakcjonowana :D trzeba bylo od razu dac namiary na siebie ,i cene podac konkretna a co:)))) Juz sie tym zajmowalam i nie dziekuje ...strzyglam psy przez kilka lat ,pracujac jednoczesnie w osiedlowym zakladzie kosmetycznym.Tam szefowa miala sznaucera ,oblecialam go raz ona polecila mnie innej pani i tak to sobie szlo. Ale to ciezki kawalek chleba ,szczegolnie jak sie ma sprzet raczej domowy ,nie do konca profesjonalny(trymer, stol tego mi brak).Poza tym psy wymagaja morza cierpliwosci i morza czasu a tego nie mam...szczegolnie czasu. Tak wiec wolalam nie zachecac tej pani do skorzyatania z moich uslug ...ale milo na sercu zrobilo mi sie bardzo :D
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 a ja dla Was bede miala niespodzianke :evil: jak tylko psiaczek pojedzie do Warszawy na badanie oczu to Wam wkleje te wyniki badan i metryke pieska, zebyscie zobaczyli jaki ma pedigree. Na razie nie napisze nawet koloru pieska, tylko , ze jest wnetrem i ma zajeczy ogonek. Jego matka jest slepa (tak slepa,ze kiedys stawu nie zauwazyla i wpadla do niego), kryta byla kiedy jeszcze widziala. No i psiak tez z wiekeim zaczal slepnac...i w tej chwili najprawdopodobniej jest slepy jak kret!:((((bardzo dobrze sobie radzi dzieki innym zmyslom,ale...taki pies jego tatus jak dla mnie powinien zostac wycofany z hodowlii!!!skoro niesie PRA. W tej chwili mozecie zgaduj-zgaduje robic, aczkolwiek te wnetrostwo i zajeczy ogonek sa bardzo duzym ulatwieniem, dla znajacych rase... Badania powinny sie odbyc za miesiac,albo cos kolo tego...
jostra Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 od czegoś trzeba zacząć ... :evilbat: Czy piesek jest koloru czarnego???
Romas Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Ach te zagadki...niestety ze mnie slaby Holms :lol:
Agatka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Wreszcie mam czas, zeby cos naskrobac ;) Gratuluje ostrzyzonego pieska!!!! Ja nie chce byc tendencyjna wiec poczekam na podanie koloru tego super reproduktora...., mam nadzieje, ze zaden z moich psów nie ma Go w rodowodzie...
Romas Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Gratuluje ostrzyzonego pieska Aaa, dziekuje :D Jak tam mamuska i oseski ? :D
Agatka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Maluszki i Mamusia maja się swietnie!! Tylko strasznie wrzeszcza i spac sie pryz nich nie da ;) a kojec u mojego wezgłowia połozon ;) :D Decyzja została podjeta definitywnie i nasza rodzinka powiekszy sie o czarno-srebrne EOWINE :) Czyli przyszłą małżonke DENGISŁAWA :) No i naprawiam mój błąd ... NATALKO!!!!!!!!!! Ogromne gratulacje z powodu ukończenia CHampionatu !!! Słuchajcie moze sobie zrobimy Topic: Sznuaceromaniackie Championy !!! Co wy na to ??
Agatka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Ktos pisał o bańskiej bystrzycy. Z tamtad powteirdzenia przychodza dosc póxno, więc sie nie zdziwcie jak dostaniecie je nawet 4 maja. Bedzie sznaucerkowe polskie spotkanie na szczycie zagrnaicznym ?? :D
Natalia_W Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Agatka ja jestem jak najbardziej za :D :D :D i dziekuje za gratulacje 8) :D
AMIGA Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Wpadłam, żeby wszystkim wszystkiego jeszcze raz pogratulować - strzyżenia, championatów, maluszków i w ogóle wszystkiego i wracam ładowac taczki- uppppps, ślipić w mikroskop. A zdjęcia Amigi po wytrymowaniu prześlę, jak tylko mi Madziorka poda Swój adres, pliiiiiiiiiiiiiis :D
Romas Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Maluszki i Mamusia maja się swietnie!! Tylko strasznie wrzeszcza i spac sie pryz nich nie da a kojec u mojego wezgłowia połozon Cierp cialo jakes chcialo :D A powaznie to fajnie ,ze maluchy domagaja sie mleczka i wszystko O.K .Twoja Livka ma powazne zadanie do wykonania ,miot jest wszak dosc liczny :D Ja osobiscie to nie wiem czy dobrym pomyslem jest zakladanie osobnego topicu o championach. Raz ,ze nie wszyscy tu obecni maja championy ( w tej liczbie ja) ,dwa ,ze co mozna napisac w takim topicu,wymienic je tylko .A poza tym czy to troche nie wyklucza z rozmowy tych co tak utytulowanych psow nie posiadaja.Tak to sobie gadamy wszyscy cieszac sie roznorakimi sukcesami sznauceromaniakow , i tymi wystawowymi i poza wystawowymi.....ale moze sie myle patrzac z pozycji osoby bez (tymczasowo mam nadzieje :D ) championa .
Agatka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 NO , nie da sie ukryc, wykarmic takie żarłoki to nie lada zadanie :) Mi chodziło o to zeby dac fotke wymienic tytuły i tyle, ale moze rzeczywiście bez sensu :) W sumie to tutaj jest wszystko :) Ide slepic na dzieci!!! lepsze niż TV
Mek Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Agatka napisał(a): Ide slepic na dzieci!!! lepsze niż TV no tak , a o nagródce za bliskie trafienie to już chyba zapomniałaś. Jak to trzeba sie o wszystko w tych czasach upominac ;)
Mek Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Agatka napisał(a):Nie zapomniałam :) Troche cierpliwości ;) OK OB
Ka-Vanga Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 No to jestem w domku :wink: . Wystawe zaliczamy do bardzo udanych :D , hiehie Iza juz sie pewnie pochwalila, tak wiec, wszystkim serdecznie dziekuje za gratulacje :D . Wybaczcie ale nie mam teraz sily czytac postow, ktore napisaliscie, bo normalnie padam na pysk :wink: .
haniago Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 zobacznie tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49364990 żal serce ściska :'-( Może znacie kogoś, kto szuka pięknego sznaucerka, ale bez papierów?...
Recommended Posts