madzior_ka Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 jejku ale sie ciesze i szczesliweog porodu Livci, fratulacje dla Agatki i szczesliwej mamusi:) gratulacje dla zwyciezdów wystawowych i wszystkich o których zapomniałam:))) Jejku ale mi się roni w galeri spodobał i brysek ze juz nie moge sie doczekac az pójdziemy z Deniskiem do karuska... on juz ma takei zarsniete łapki dłuuugie, grzbniet dłuuugi juz mu wypada włos, na sczzescie mam masyznke to dzisiaj zrobiłam mu główkę, pupke, przepdiersie więc jescze wygląda nawwet, nawet ale nie moge sie doczekać golaska, a właśnie co ze zdjeciami gołej Amisi? proszę spróbuj wstawic lub wysłac mi jak najszybciej bo Amisia zarosnie i co bedzie....!!!
malawaszka Posted April 24, 2005 Posted April 24, 2005 wowww ale się tu działo a ja bez powiadomień :evil: Agatko i Olu GRATULACJE :laola: :drinking: :drinking: :drinking:
florance Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 właśnie doczytałam, że Roni był dopiero raz kąpany :o mój jest tylko miesiąc starszy, a kąpany był już 5 razy :lol: i tak to uwielbia, że przy każdej okazji wskakuje pod prysznic i piszczy, żeby mu wodę puścić :)) Przyjęłam taktykę orsini, że pies musi być czyściutki, a od wody się nie rozpuści :lol: Borys ma chyba też bardziej wygolone policzki... ale to pewnie dlatego, że ma krótszą kufę... chociaż ja znawcą nie jestem :) (aha, no i nie był tak pięknie wyczesany do zdjęć :lol: )
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Agatka i LaVanga GRATULACJE!!!! poprosimy o foty!!!! Florance:))hahahaha , tak,tak pies musi byc czysty:)))tylko, ze ja pleckow nie kapie:))))))same lapki:)))))bo sie koltuny robia:))
Madziara Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Florance nie kąp psa zbyt często - zwłaszcza tak małego, bo możesz mu tylko zaszkodzić
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Madziara a slyszalas o czyms takim jak suszarka?:))) jak wysuszysz do konca to jakie zaszkodzisz? ja swoje kapie raz w tygodniu i nic im nie jest:))a sa raptem 2 miesiace starsze:)))teraz...a kapie je juz odkad dalam rade:)))pierwszy raz to chyba jakos tak w wieku 6-7 tygodni,bo juz tak smierdzialy ze szok
Romas Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Atos, Bangi i Kenzio Gratulacje ,Gratulacje :multi: W temacie kapieli :-) Ja tez kapalam swoje male psy.Toro jak go odebralam z hodowli to mial zapach ....hm....wstretny i odrazu wyladowal w wannie.Moze to zreszta dzieki temy potem przez cale zycie chetnie wchodzil do brodzila.A mialabym klopot gdyby tak duzy pies bal sie kapieli. Przynajmniej raz na miesiac oba psy byly kapane,czasem tez suszone,jak bylo zimniej w mieszkaniu. Co do zimna to u mnie piekne slonce ale temperatura taka sobie....moze potem sie poprawi ale na razie to troche marzne przy komputerze.Cosik ta wiosna jakas slaba :(
Madziara Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Orsini - piorąc psa wypłukujesz naturalną ochronę - pierwszą najważnieszą przed drobnoustrojami, skórę wysuszasz suszarką, sierść niszczysz - nie słyszałaś, że suszarka nawet dla ludzi nie jest polecana? A co dopiero dla kilkumiesięcznych szczurów??
Elitesse Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Orsini i jostra dostalyscie juz potwierdzenia z Banskiej ??
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Madziara-widze, ze Ty za to nie slyszalas wiele o pielegnacji psa rasowego w takim razie, bo bredzisz,albo zbyt rano jest dla Ciebie? jakos nie zauwazylam,zeby moje psy mialy poniszczony wlos:))wrecz przeciwnie-maja go wiecej niz inne,wlasnie dlatego, ze nie maja koltunow i sobie nie wyrywaja wlosow z lap. Madziara proponuje,zebys tez sie nie myla, bo splukujesz sobie naturalna ochrone z ciala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak samo :lol: :lol: a kolezanka ma charta afganskiego i tez kapie raz w tygodniu i suszy suszarka i wlos ma sliczny:)))))a co dopiero sznaucerek, ktoremu klakow sie NIE zapuszcza, bo i tak czesto sie przycina?:)))
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Elitesse napisał(a):Orsini i jostra dostalyscie juz potwierdzenia z Banskiej ?? nie :evilbat: :evil: :evilbat: a Ty???
Elitesse Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 ja nie wiem bo od tygodnia nie ma mnie w domu a na odleglosc do skrzynki zajrzec nie moge :( mam nadzieje ze w tym tygodniu cos dojdzie....
jostra Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 NIE dostałam żadnego potwierdzenia!!! 0X 0X 0X Natalia: GRATULACJE!!!! Ale w sumie nie dziwota, bo Kenzio jest przecudny :D
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 HALLO pobudka lenie!!! gdzie sie wszyscy podziali???? KaVanga pobudka!!!pochwalic sie !!! i podac mi pliz suczki cz-sr:))))))))
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Psiara:))bez urazy,ale ten problem Twojego reproduktora nie dotyczy:)))))) Zgode udziela oddzialowa komisja hodowlana,gdy ona odmowi-to glowna. Podanie o zgode zawiera wlasnie wyjasnienie dlaczego chce sie pokryc miedzykolorami i co to wniesie do rasy,moze to byc np.poszerzenie puli genowej. Zgody takie nie sa udzielane na lewo i prawo. Chociaz jeden z psow powinien byc utytulowany,zeby przekonac,ze jest to cenne krycie,albo np. pies jest na krotko jak w przypadku krycia Liwki,gdzie Pipin nie ma tytulow wiele, ale zaraz wraca do USA a wiecej nie mam czasu pisac:)))) w USA jest to norma mieszanie, ale i w Szwecji daleko nie patrzac tez mozna-co widac po ich bialych-maja b.ladne, to samo z Matraszepe-tez sa wynikiem mieszania z kolorami
Guest Kamcia_14 Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Chciałam wiedzieć tylko, mój nie jest utytułowany bo na wystawy nie jeździ a myślałam ,że może coś się zmieniło w przepisach a nie wiem.Czemu tak od razu z góry mnie obleciałaś :cry:
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 jakie oblecialas?no napisalam, ze bez urazy,ale...:))) a potem Ci wyjasnielam dlaczego,ze albo tytuly,albo nowa krew. No Twoj psiaczek nie ma wielu tytulow i nie niesie zadnej nowej krwi tyle. Wiec czemu oblecialam? Wyjasnilam bardzo przykladowo dlaczego go ten problem nie dotyczy, jesli sie poczulas urazona to sorki.
Guest Kamcia_14 Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 no cóż tak się poczułam po prostu.Nie dotyczy to takie smutne stwierdzenie i takie hm ostateczne :cry: Ale ok ja rozumiem. Ja jestem tylko malutka posiadaczka :wink: gdzież mi i mojemu nieutytułowanemu do wielkich tego świata :D Ja tylko taki przykład dałam ,ze co by było gdyby.My mamy inne hobby, a nasz de domo Gizmuś ma już parę latek, to i jego rodowód spowszedniał :lol: coś namotałam? to ja przepraszam,mam maleńką córeczkę i cały mój czas jej poświęcam, zaglądam na ulubione pieski szybciutko i może czasami za szybciutko. :D
Elitesse Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 ale tu pustki dzisiaj - wszytkim chyba komputery wirusy zjadły :D a moze zgubili sie wracajac z Opola ? słyszałam ostatnio fajna plote o Pani S. : podobno jak jedzie ona na wystawe to bierze ze soba tyle psów bo w drodze częsc jej zdycha i zostawia je w rowach przy drodze :)
orsini Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Jeszcze raz przepraszam,ze sie tak poczulas,ale taka jest niestety prawda-taka zgode na krycie miedzykolorami w Polsce jest bardzo ciezko uzyskac, trzeba to solidnie umotywowac. Dla kazdego jego pies jest najlepszy itp. ale czasem trzeba obiektywnie spojrzec-co on moze wniesc do rasy, dla jej poprawy;Twoj piesulek nie ma niestety takiego rodowodu, jakiego zaden inny pies nie ma, wiec nie poszerzy puli genowej. Co do exterieru sie nie wypowiadam, bo go nie widzialam na zywo.
Elitesse Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 do wszystkich zainteresowanych ;) - ja nie jestem przeciwniczka pani S - wrecz przeciwnie bardza ja cenie i szanuje za to co robi , a to wyzej to tylko przyklad glupoty ludzkiej :P
haniago Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Kochani, dawno mnie nie bylo, wiec spiesze z gratualcjami: po pierwsze - dla Agatki (a wlasciwie dla Livki ;) ) po drugie - dla Kenzia, choc dla mnie to bylo oczywiste, ze to cudo wygra :lol: Natalia, czekamy na zdjecia ! I jeszcze - dla Atosa i Bangi !
malawaszka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 kochani to zarośnięty sznaucer czy CTR??? mnie się wydaje że CTR
Recommended Posts