Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 NO i wychodzi na to ze nie ma jak Salon Fryzjerski ze sklepem ;) Mozna własciciela wyrzucic do baru na kawe ;)
Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Dzisiaj RObin z Rnim ida do Fryzjera !! Nie moge sie doczekac zdjec!
jostra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Ile w Karusku kosztuje przygotowanie goldena na wystawę? Rodzina chyba chce wystawiać. I czy ja byłabym w stanie to zrobić czy lepiej nie ryzykować tyko ich gdzieś wysłać?
Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 PO pierwsze trzeba dokładnie wykompac i wysuszyc ze szczotka to bardzo wazne jak ułozysz siersc. trzeba wyrównac i zdegazowac uszy , zdegazowac kryzę, wyrównac ogon i tylne łapki. Włos pod brzuchem w zaleznosci od psa. A kosztuje to u nas około 100 zł
jostra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Widziałam zdjęcia w necie z instrukcją obsługi goldena :P U nas robi jedna kobita, ale sznaucery robi beznadziejnie, więc nie wiem czy mogę ich tam wysłać, bo jak ma zrobić byle jak to ja ze zdjęć zrobię chyba lepiej :roll: Dam sobie sama radę? Czy za bardzo to skomplikowane, w zasadzie to chyba ta kryza mnie najbardziej martwi, czytałam, że ścinasz sam podszerstek, a góra zostaje dłuższa
Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 POwiem Ci to co mi powiedziała Judyta 1,5 roku temu: "tego sie nie da wytłumaczyc przez internet - to trzeba zobaczyc." Ale mysle, ze sobie poradzisz. Najlepiej idx obejryzj goldeny na najblizszej wystawie.
jostra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 he, he :P Takiej odpowiedzi się spodziewałam :lol: Bo oni cały czas coś napomykają o wystawianiu i chyba liczą, że im psa przygotuję, a może i wystawię :-? Teraz to szczeniak, ale czas leci, już niedługo wejdzie w młodzież A dla mnie golden jest bleeeee i jeszcze mi grządki zniszczył :x A jak powiem, że nie, to stwierdzą, że ja jakaś nieużyta jestem A ja nigdy goldka nie robiłam nikomu obcemu, bo się nie znam :oops: A może nie będą wystawiali i będę miała z głowy :roll:
Mek Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Czytam Wasze wypowiedzi na temat strzyżenia i nasuwa mi się takie pytanie . Czy jest jakaś moda na sznaucerowe fryzury? czy jest wzorzec , którego się ściśle trzymacie?
Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 NO ja CI moge wytłumaczyc najwczesniej w Łodiz o ile goldeny sa w niedziele, ale chyba to nie jest takie trudne
jostra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 No chyba nie jest, szczególnie jak będę miała nowe degażówki :P A co zaatakujemy jakiegoś goldka w Łodzi, hi hi :P Siostra Kevina (tj.rodzinnego goldka ;) ) dostała ostatnio wo na klubie, ale ja się na tej rasie nie znam, więc nawet nie wiem czy oni powinni go wystawiać
jostra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Goldki są w niedzielę, aż 160 sztuk :o Będzie co oglądać :P
Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 No naprzykład, tylko ja musze najpierw przwekonac meza ze jestem w Łodiz niezbedna
alexandra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Agatka napisał(a):No naprzykład, tylko ja musze najpierw przwekonac meza ze jestem w Łodiz niezbedna Pomogę Ci :lol: :wink:
Mek Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 [quote name='Mek']Czytam Wasze wypowiedzi na temat strzyżenia i nasuwa mi się takie pytanie . Czy jest jakaś moda na sznaucerowe fryzury? czy jest wzorzec , którego się ściśle trzymacie? halo
orsini Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 heheheh florance to zadna nowina:)))) Mek kurcze:))jest moda-zeby ostrzyc sznaucera na sznaucera:))))))
florance Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 matko jedyna, za godzinę mój pies już będzie pod brzytwą :o :o :o adrenalina rośnie... :lol:
alexandra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Też gdzieś przeczytałam fajne słowa, że sznaucer ma wyglądać naturalnie, tzn. tak przystrzyżony, wytrymowany, żeby to wyglądało jakby że to tak jest bez udziało człowieka, żeby nie było widać takich wyraźnych linii, gdzie golony itp. nie wiem jak to tak do końca wytłumaczyć :-?
orsini Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 czy komus sie u Izy otwiera Minsk??jak tak to pliz wklejcie mi w mejla! orsini@interia.pl
florance Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Trzymajcie kciuki za borynę!!!!! zbieramy się <trzęsę tyłkiem> zaraz mi serce wyskoczy :roll:
alexandra Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 [quote name='orsini']czy komus sie u Izy otwiera Minsk??jak tak to pliz wklejcie mi w mejla! orsini@interia.pl No niestety mnie też się nie otwiera :( Florance nic się nie bój :wink: W razie czegoś włosy nie zęby odrosną :lol: :wink:
orsini Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Florance:))lepszego fryzjera tam nie znajdziesz a panikujesz ze szok:))))))))))
Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Sznaucer miniaturowy czarny, klasa szczeniąt, psy Santa knirys TARTIUF Sznaucer miniaturowy czarny, klasa młodzieży, psy 1 OZZI OZBORN GIENSZTAT doskonała JCAC 2 DRIMKISS DOMINIK doskonała Sznaucer miniaturowy czarny, klasa pośrednia, psy 1 DRIMKISS ARTYSZ doskonała CAC CACIB Zw.By Sznaucer miniaturowy czarny, klasa otwarta, psy 1 GOODLY GAIN Boruzele doskonała CAC Sznaucer miniaturowy czarny, klasa championów, psy 1 Gloris ULTRAFACT doskonała CAC R.CACIB 2 Grigus EARTH ANGEL doskonała Sznaucer miniaturowy czarny, klasa szczeniąt, suki POLIANNA RENSZTAT Sznaucer miniaturowy czarny, klasa championów, suki 1 Gloris DELIGHT HIGH MODE doskonała CAC CACIB Zw.By Sznaucer miniaturowy pieprz i sól, klasa młodzieży, psy 1 ALOIZ DELI INFANT doskonała JCAC 2 Cherchil Argalopolis doskonała Sznaucer miniaturowy pieprz i sól, klasa pośrednia, psy 1 HIBISCUS Mengo Celebration doskonała CAC Sznaucer miniaturowy pieprz i sól, klasa otwarta, psy 1 GINKGO Mengo Celebration doskonała CAC CACIB Zw.By BOB Sznaucer miniaturowy pieprz i sól, klasa championów, psy 1 Russkiy Assortic Schegol doskonała CAC R.CACIB 2 ENISAN BARI Iz Kiedrovoy padi doskonała 3 SEMIR WzgĂłrze RedĹowskie doskonała Sznaucer miniaturowy pieprz i sól, klasa młodzieży, suki ALOIZ DELI IRIDA CHipa Argalopolis Sznaucer miniaturowy pieprz i sól, klasa pośrednia, suki 1 ALOIZ DELI ELIZAVETA doskonała CAC CACIB Zw.By Maingret laki Li Sznaucer miniaturowy pieprz i sól, klasa championów, suki 1 LYAL'KA ARGALOPOLIC doskonała CAC R.CACIB Sznaucer miniaturowy czarno-srebrny, klasa młodzieży, psy 1 DANGEROUS D'ARTAGNAN Hajan polonia FCI doskonała JCAC MĹ.Zw.By BOB J. Sznaucer miniaturowy czarno-srebrny, klasa pośrednia, psy 1 Gloris RIVALDO doskonała CAC CACIB BOB Sznaucer miniaturowy czarno-srebrny, klasa otwarta, psy 1 LANGER TATOS ZEPPELIN doskonała CAC R.CACIB Sznaucer miniaturowy czarno-srebrny, klasa pośrednia, suki LANGER TATOS MON AMI Sznaucer miniaturowy czarno-srebrny, klasa otwarta, suki ALBAROSSIK VIVA VIKTORIA Sznaucer miniaturowy biały, klasa championów, psy 1 Moon Raker Bianko olgas doskonała CAC CACIB BOB Sznaucer średni czarny, klasa młodzieży, psy 1 maingret Najki Black Sznaucer średni czarny, klasa pośrednia, psy 1 Ebony Eddy's Antei Sheri Sznaucer średni pieprz i sól, klasa młodzieży, psy 1 GARVARD GRANDIOSO BARBE LA GRIS Sznaucer olbrzym czarny, klasa pośrednia, psy Gloris CAN CAN Sznaucer olbrzym czarny, klasa otwarta, psy 1 Armald BLACK BODYGUARD doskonała CAC CACIB BOB Sznaucer olbrzym czarny, klasa championów, psy Gloris GOOD LUCK Sznaucer olbrzym czarny, klasa szczeniąt, suki Gloris Daria Langer tatos Centurija Sznaucer olbrzym czarny, klasa młodzieży, suki 1 Ĺťadi Rada Argalopolis doskonała JCAC BOB Junior, II BIS Junior grII Sznaucer olbrzym czarny, klasa pośrednia, suki Gloris ARABIAN NIGHT Sznaucer olbrzym czarny, klasa otwarta, suki 1 Langer Tatos Viva La'Diva doskonała CAC Sznaucer olbrzym czarny, klasa championów, suki 1 Gloris My Finnish Collection doskonała CAC CACIB 2 Grigus PRIMADONNA doskonała 3 Grigus SALLY-LYNN doskonała Sznaucer olbrzym czarny, klasa użytkowa, suki 1 Gloris Science Fiction doskonała CAC
Agatka Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Prosze uprzjemie, a tak na marginesie to sie otwiera tylko trzeba poczekac. Serwer nam troche siada, ale juz niedługo wymieniamy na mocniejszy :) Wiec bedzie szybciej.
Recommended Posts