alexandra Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 A skąd to wiadomo Mek że Jan Paweł II był z Północy?? Przecież Niemcy i Polska to bliziutko siebie?? Więc może ten papiez tj. Benedykt XVI jest z Pólnocy :D ?? Nie mniej jednak ważne że nie ma teraz jeszcze olivio :D
Pink Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Ratzinger, jest z Monachium tz spod Monachium ale Monachijskim biskupem byl. Czy z polnocy czy z poludnia, to zalezy jak sie patrzy i gdzie jest "srodek" od ktorego sie to mierzy :wink:
madzior_ka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 narazie cieszmy sie z tego co jest bo uwazam podobnie jak mek ze dobrze wybrali, JPII podnobno ufał i cz ęsto radził sie ratzingera wiec ja sie ciesze z naszego Benedykta XVI (co prawda imie to troche długie, ale cóż...):))
madzior_ka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 biorąc za środek, pkt odniesienia Watykan to i Polska i Niemcy są na północy, wiec nie wiadomo kto będzie kolejny.....
Pink Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 madziorko, Oni juz od 10 lat mieli ze soba konszachty :wink: Ratzinger byl bliskim powiernikiem Jana Pawla II i jak skomentowal jeden z Wloskich teologow "Karol napewno z zadowoleniem patrzy z gory". Ratzinger jest strasznie konserwatywna, nieugieta, surowa i mocna osobowoscia w stosunku do wiary. Wydaje mi sie ze najlepiej sie nadaje do umocnienia "lini" Jana Pawla II. A co do Benedykta XVI, jako imienia, to 500 lat temu byl jeden Benedykt z pochodzenia Niemiec.
RobinCzWa Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 florance napisał(a):ej, a dlaczego mojemu bublowi nie wypadają jeszcze zęby??? 8 kwietnia skończył 4 mce... powinnam się już martwić? :roll: Najprawdopodobniej nawet nie zauważyłaś że już ma kilka nowych. Mój ma miesiąc mniej od Boryska i nawet jakoś do głowy mi nie przyszło żeby już zwracać na to uwagę. Za to uwagę zwróciła mi wetka w poniedziałek i pokazałe które już są wymienione - tak ma już pojedyncze ząbki wymienione.
malawaszka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 sorki że dopiero teraz - ale padam na pysk a tu pić trzeba :lol: no więc Papieżem nie został Olivio, ale urodziłą się Oliwia :drinking: :drinking: :drinking: o 14.10 zostałam ciotką waszką ślicznej zdrowej dzieczynki ważącej 3150 g i mierzącej 55 cm :angel: :angel: :angel: a oto Oliwia kilka godzinek po przyjściu naświat :angel:
RobinCzWa Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 No brawo, gratulacje dla cioci Waszki. Śliczny dzidziuś.
alexandra Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Waszeczko gratulacje dla Ciebie no i przede wszystkim dla dzielnej siostry!! A mała Oliwia jest śliczna!!! :D :baby: :new-bday:
malawaszka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 jest cudowna - nosiłam ją już na rękach i jak normalnie bałam się takich maluszków to MOJĄ Oliwkę wzięłam i nosiłam :angel: jest cudowna - mały aniołeczek :D i moja kochana dzielna siostra wspaniale się spisała :angel: :drinking: :drinking: :drinking:
alexandra Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Zazdroszczę Ci ogromnie takich wrażeń, a jeszcze bardziej zazdroszczę Twojej siostrze Córusi :D !! Dziecko to największy cud na świecie :D !!!
malawaszka Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Noo to jest niesamowite!!!!!!!!! Ja też jej zazdroszczę :oops: :lol: i kocham tą małłą już nad życie :angel: jak się urodziła to oboje ze szwagrem płakaliśmy na korytarzu jak goopki :oops: :drinking: :drinking: :drinking: i jak jeszcze byliśmy wszpitalu to około 20 to nie chciała jeść a niedawno siostra dzwoniła że malutka ju się nauczyła ssać cyca :angel: i wcina mlenio :angel:
alexandra Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Eee tam goopki!! Każdy prawie by się tak zachowywał, ja na pewno, bo ja to "płaczka" jestem, i przy każdej tego typu sytuacji ryczę jak bóbr :lol: A zatem dla małej Oliwki- smacznego :lol: :wink:
orsini Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 SUPER WASZKO!!!GRATULUJE!!! :lilangel: :BIG: :new-bday: :chainsaw: :snipersm: :beerchug: :smilecol: :multi: :chainsaw: :n00b: :lilangel: :BIG: :snipersm: :chainsaw:
Ka-Vanga Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Aaaaaaaa ciociu Waszko, ale SUPER :angel: :angel: :angel: :angel: , wysciskaj mala Oliwke od nas, haha tylko nie za mocno, zeby jej krzywdy nie zrobic :wink: . No i OGROMNIASTE GRATULACJE :new-bday: :BIG: :bday: :lilangel: :baby: :tort: :D .
Madziara Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Waszka G R A T K I !!!!!!!! :) :drinking: :drinking: :drinking:
AMIGA Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Waszko, ja kiedy to czytałam, to mi się już spociły oczy, a co dopiero Wam, którym się to zdarzyło "na zywo". Cieszę się razem z Wami i serdecznie, serdecznie gratuluję :new-bday: Tylko z tej wielkiej miłości jej tam za bardzo nie rozpuść :BIG:
Ka-Vanga Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 AMIGA napisał(a):Tylko z tej wielkiej miłości jej tam za bardzo nie rozpuść :BIG: Haha ja mysle, ze wlasnie Waszeczka bedzie tam od rozpuszczania :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: .
jostra Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Waszeczka - gratulacje!!!!! :angel: I całuski dla Oliwki :buzi: :lilangel: Waszko ona jest strasznie do Ciebie podobna :D
Agatka Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Po Primo!! - Wasko Ogromniaste Gratulacje dla całej ROdziny !!!! i 1000 całusków dla małej OLIWII !!! Po secundo - Gratulacje z okazji zgubienia zebów dla mojego dziecka ;) Po Tertio - Jak usłyszelismy w radiu że jest biały dym to wszyscy przestali pracowac w karusku i potem przez to wszystkie psy były opóźnione ;) Aja też uwazam, ze dobrze wybrali , Benedykt XVI budzi moja sympatie i zaufanie jakos od samego poczatku. Wybieram sie w lecie do Kolonii i mam nadzieje, ze naprawde uda mi sie dojechac i papiez tez tam bedzie :) Wiec dzis mam naprawde dobry nastrój mimo okropnego zmeczenia!!!!!!!!:D Livka ma sie dobrze i dalej czekamy , a dzis juz 55 dzien ciazy
dorotak Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 malawaszka napisał(a):urodziłą się Oliwia :drinking: :drinking: :drinking: Malawaszko gratulacje dla Ciebie :drinking: i Siostry rzecz jasna ;) :drinking: Oliwia cudeńko! :iloveyou: :new-bday: :baby:
Olivka Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Malawaszko ! Ucałuj małą Oliwię od Olivki i oczywiście od czworonożnej Oliwki :lol:
Mek Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Gratulacje dla młodej ciotki , mamy i taty.... Waszko ciesz się mała ile wlezie bo dzieci bardzo szybko rosną ;)
Natalia_W Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Agatka ja też się wybieram do Kolonii :D Heh a ja już widziałam Benedykta XVI :wink: (to nic, że wtedy jeszcze nie był papiezem :wink: ) Ja również bardzo się cieszę i od początku wierzyłam, że to On zostanie nowym papiezem! Super :D :D :D No i chyba z tych emocji sie rochorowalam :wink: 8) GRATULACJE dla Malawaszki i mlodych rodzicow oczywiście!!! :drinking: :drinking: :P :D
Recommended Posts