Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Za "Porodowke " trzymam kciuki ,oby dziewczyna jak najszybciej urodzila .
Orsini! Niestety z popekanym naczynkami to prawie nieodwracalne.Nie pal,nie pij kawy,nie rob goracych kapieli,nie opalaj twarzy .Stosuj kremy z rutyna lub wyciagiem z kaszanowca,nie podjae konkretnej firmy bo tego jest od groma i tylkozawartosc portfela ogranicza.
To sa dzialania prewencyjne zeby dalej Ci naczynka nie pekaly.
Na jesieni idz do dermatologa lub chirurga estetycznego na zamykanie,najlepsze laserowe.Na jesien bo potem nie wolno sie opalac.
Lub nie rob z tym nic,maskuj podkladem i tyle .
Ale pamietaj ,ze popekane naczynka ,dlugo utrzymujace sie rumience na twarzy,szczypanie i mrowienie to moga byc pierwsze kroki do tradziku rozowatego.
Zabiegi kosmetyczne moga pomoc w zatrzymaniu procesu dalszego pekania naczyn ale nie odwroca go.
To tyle w skorcie.
Reszte forumowiczow przepraszam .Ale moze taki odskok od psow nie jest zly :D

Posted

na zamykanie laserem mnie nie stac:((a co to ten tradzik rozowaty???w tym wieku???
Palic nie pale, ale bez kawy, kapieli i opalania to ja nie przezyje...

Posted

Romas napisał(a):

Orsini! Niestety z popekanym naczynkami to prawie nieodwracalne.Nie pal,nie pij kawy,nie rob goracych kapieli,nie opalaj twarzy . ...

Orsini - najlepiej idź się powieś :evilbat: :lol: :lol: :lol:

Posted

jostra napisał(a):
Romas napisał(a):

Orsini! Niestety z popekanym naczynkami to prawie nieodwracalne.Nie pal,nie pij kawy,nie rob goracych kapieli,nie opalaj twarzy . ...

Orsini - najlepiej idź się powieś :evilbat: :lol: :lol: :lol:

hahahahahaa no:)))w sumie:)))))))))))))))))))))))))

Posted

Niestety taka przykra prawda Orsini :D ,ze na razie kosmetyka nie wymyslila nic taniego i skutecznego.
Poprostu oszczedzaj twarz na maksa i tyle ,a moze kiedys zrobisz sobie laser.To nie jest jakis powalajacy koszt ,bodajze 60 zl za 10 min zamykania( nie pamietam dokladnie).
Tradzik rozowaty niestety coraz czesciej wystepuje juz u 30 latek ,wiec trzeba byc czujnym.

Posted

To choroba skory w pierwszym okresie na stale sino -czerwone rumience na policzkach i nosie,potem krosty i nacieki ropne a potem przerost gabczasty skory.
Na pewno widzialas nie raz starszych ludzi z takimi wielkimi gabczastymi nosami i polikami calymi w dziurach jak ser szwajcarski.To nie leczona postac tradziku.

Posted

Waszeczko trzymam mocno kciuki za Twoją siostrę!!
:D Ojej Romans nawet nie strasz czymś takim :-? Współczuję osobom z problemami skóry, mnie odpukać był darowany trądzik; ale mam koleżankę biedaczkę którya będąc w moim wieku nadal walczy z trądzikiem, teraz to już w szpitalu nawet :(

Posted

jostra napisał(a):
Romas, ale Ola Cię fajnie przechrzciła :P

Jeju co ja nie tak zrobiłam/napisałam :-? Sorki ale jeszcze się nie dobudziłam do końca :lol:

Posted

Romas napisał(a):
To choroba skory w pierwszym okresie na stale sino -czerwone rumience na policzkach i nosie,potem krosty i nacieki ropne a potem przerost gabczasty skory.
Na pewno widzialas nie raz starszych ludzi z takimi wielkimi gabczastymi nosami i polikami calymi w dziurach jak ser szwajcarski.To nie leczona postac tradziku.

:o nie wiedziałam że to trądzik różowaty :o myślałam że to od pijaństwa :oops: :drinking:

dzięki za kciuki i zaraz jadę do szpitala bo nie wysiedzę w domu
:fadein:

Posted

Chciałam zameldowac, że bylismy dzis u wet'a i okazało sie ze nasz pan doktor ma 40 stopni goraczki i go nie ma, ale była młoda lekarka (zona innego goscia) NO i ja jej mówie z emusi zrobic Livce USG i dac antybiotyk, że wszystko ma w ksiazeczce i w karcie.
NO i dała zastrzyk zmierzyła temperature i zabrala sie do USG. Śmiac mi sie chciało, ale ja tam wiem czgeo mam na monitorze szuakc ;)

Zrobiła USG bardzo dokładnie na powiekszeniu ksiazkowo, wszystko było widac! i łapki i główki i serduszka!

ich tam jest cała masa, biedaki nie maja miejsca zeby sie obrócic :O
jak sie przyłozyło głowice w jednym miejscu to było widac nawet 4 kregosłupy naraz z jednej strony,a nie wiadomo co jeszcze pod żebrami :O

NO i sie wystraszyłam naprawde!
Oby tylko donosiła!!

A moze ktos chce zmienic obstawianie ;)

Posted

Waszeczko to muszą być emocje, też bym nie wysiedziała na Twoim miejscu w domu :wink: Mnie podobne emocje czekają we wrześniu, gdy na świat będzie przychodzić bratanica/bratanek :D

Agatko no to jeszcze mocniej zatem trzymamy kciuki, choć taki najgorszy czas jesli chodzi o donoszenie już chyba minął prawda?? A co do obstawiania to nie zmieniam, choć teraz po Twoim info liczę się że moje typowanie było zbyt skromne w liczbie :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...