Marta-m Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 ooo nawet nie wiedziałm że masz tego 10-cio letniego sznaucerka!!!!! :D Now iecie,tak to jest ...hehe.... Ale masz go dopiero od roku??......hm....i co łatwo sie zaklimatyzował????
Justa Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Seja witamy bardzio cieplutko!!! i czekamy na długie posty, koffam czytac długie pościki!!! Jejku ile ostatnio do nas osóbek doszło! Tylko się cieszyć ;) A GALA jest taka fajnie łysiutka ;) Just@ & GAL
Agusia i Busiu Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 A gdzie była sznaucerka zanim zagościła u Ciebie?? U swoich wcześniejszych właścicieli to moi znajomi ze spacerów, maja jeszcze 3 sznaucerki ale jakby to powiedzieć Ajszunia jest już troszkę "za stara" do tego grona :evil: wiec trafiła do jednego pana niezbyt madrego ponieważ pokrył ja gdy miała 9 lat i ledwo to przeżyła, potem znów do starych właścicieli, a potem ja usłyszałam o niej no i teraz jest z nami i co łatwo sie zaklimatyzował???? to jest bardzo grzeczniutka i dobrze ułozona dziewczynka, napewno na początku było jej trudno ale jak na prawdziwą damę przystało nic nie dawała po sobie poznać no i pomogło jej to że jest straszną przylepka która kocha każdego kto tylko ją pogłaszcze.
alexandra Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Jejku, biedna mała, co ona musiała przeżyć tak się tułając :cry: Ale całe szczęście że jest już u Ciebie Agusia :D Fajnie tak chyba przygarnąć psiaka, człowiek ma chyba wtedy poczucie że zrobił coś bezwzględnie dobrego. Tak właśnie ostatino oglądałm w TVP2 akcje zachęcającą do brania psiaków ze schroniska w W-wie na Paluchu, oczywiście była migawka ze schroniska opatrzona takim przykrym komentarzem, jej aż mi się płakać chcę jak sobie przypomnę te psie oczęta błagające o danie im nadzieji i miłości. Jaka szkoda że nie moge przygarnąć takiej psiny :(
Pasavera Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Jaka szkoda że nie moge przygarnąć takiej psiny :( Ale możesz pomóc jej i innym pieskom w schroniskach :wink: Kliknij na ten obrazek a dowiesz sie o całej akcji TOZu :D Zastanawiam się czy napisać o tej akcji na innych topikach, bo nie ma zbyt dużego powodzenia :( Sami zobaczcie http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=14088&postdays=0&postorder=asc&start=0
alexandra Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Dzięki Pasavera!! Już zabieram się do czytania!! Acha koniecznie napisz o tej akcji na innych topicach:)
malawaszka Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Agusia - to super, że psinka znalazła u Ciebie dobry domek. Strasznie się cieszę, że są tacy ludzie :D
Pasavera Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Agusia - to super, że psinka znalazła u Ciebie dobry domek. Strasznie się cieszę, że są tacy ludzie :D No i oby było ich coraz więcej !
Marta-m Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Wiecie co ...jak tak widze takie akcje i właśnie oglądam takie programy o schroniskach to mysle sobie że kiedys chciałabym taką psinę przygarnąc....i wiecie co? Chyba kiedys tak zrobie...ale to w dalekiej przyszłości..a póki co wzięło mnie ostatnio zeby przekechac sie do pobliskieog schroniska, może tak byłaby jakaś robota dla potzrpujących psiaków na wakacje? :D
Olivka Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Witajcie Nowi! Ja sama jeszcze dobrze tutaj miejsca nie zagrzałam ,ale widzę ,że zostanę tu na długo ,bo tu fajne towarzycho jest . Czy nie jest tak,że ludzie którzy kochają psy mają większą wrażliwość i dlatego dobrze się rozumieją :question:
Marta-m Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Ja mysle że poprostu nas łaczy ta sama pasja - PSY - dlatego tak dobrze sie rozumiemy!! Te same zainteresowania zawsze łączyły ludzi. A jeszcze jak wszyscy mamy sznaucery, to juz wogóle!!!!! Każdy lubi tu wchodzić bo moze podzielic sie uwaga na temat swojego psa, poradzic sie, poradzic innym i poznawac wielu fajnych ludzi!!!!!!!! To sprawia że Dogomania jest SUUUUUUUUUUUUUUUUUUPEEEERRRRRRRRRRRR :smilecol:
Agusia i Busiu Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Dzięki z miłe słowa, ja się tylko śmieję że my to sobie chyba nigdy psa nie kupimy , bo ciągle coś przygarniamy,Bruno(AST) tez jest wzięty od ludzi którzy postanowili go oddać, ale najfajniejsze że mój chłopak mówi że to jego wymarzony pies taki na całe życie a my po niego ze Szczecina aż za Lublin jechaliśmy i nawet nie wiedzieliśmy jak wygląda. Ajszunia to taka nasza mała zabawka, na początku nie mogliśmy się przyzwyczaić do takiego małego psa, że tak mało je, czy że można na kolana wziąść.Teraz Ajsza jest takim oczkiem w głowie bo choć jest dużo bardziej nieposłuszna od Bruna to pozwalamy jej na dużo więcej i nawet jak na nią krzyczymy to tak żartem.
malawaszka Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 To jak tak bardzo chcecie pomagać to może jeszcze tu dacie radę coś wskórać, bo normalnie ręce opadają jacy ludzie potrafią być beznadziejni :cry: : http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=379252#379252 Sytuacja tam jest kompletnie masakryczna i nikt z władz nie chce zareagować, a pieski umierają :cry: :cry:
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Tak to prawda ludzie potrafią być beznadziejni..............heh.............tyle na świecie zła i okrucieństwa.............. :o :cry:
Pasavera Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 . A gdzie jest Marysia? Czyżby już Nas opuściła? :( .
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 eż niedawno sie nad tym zastanawiałam.......może nie wiedziała że dołączyła do nas Amiga i myślała ze jesta jako edyna ze średniakiem???????
Justa Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Aaaaaaaaale dawno mnie nie było... i normalnie sie jakoś obco czuję... Bo w temacie kompletnie nie jestem!!! JAk poczytam i coś zrozumiem to na pewno odpowiem... chciaż dobrze sobie bezemnie radzicie ;) 8) Just@ & GAL
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Nie miałam czasu dzisiaj sie was poradzic....... Mnie troche tak dreczy sprawa brzusia mojego Chesa.......... Bo jak już kiedys pisałam zeleży mi żeby miała ładną sylwetką, ateraz tak mu się brzuszek powiększa..............i nie wiem co robić.............czy to tylko tak z powodu że rośnie i poczekac, czy zrobic jakąs ":dietę?'' oczywiście nie chce rezygnowac z jedzenia bo wiem że on w tym stadium rozwoju potrzebuje pokarmu z witaminami,wapniem itd....ale co innego robic?????????
Justa Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Marta jeżeli dostaje jedzenie według dawek to nie masz się czym przejmować!!! Małe sznaucerki zawsze są takie okrąglutkie, ale później nabierają ładej figurki. Jedynym sposobem na ten brzusio jest CZAS, musisz uzbroic się w cierpliwośc, karmić według dawkowania i nie karmić między posiłkami, to wszystko. Nio i jeszcze dużo ruchu ;) Just@ & GAL
Kora- Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Moja kora wcina tylko karme dla psów sucha i w puszce oraz kaszke i ryz a nieraz na deser dostaje truskawki lub jabluszkzo pycha i jej brzuszek nie rośnie :)
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 podejrzewałam że to może byc jak z ludzmi.....tzn. małe bobaski też są zawsze grube, a dopiero potem sie wydłużają i wyglądaja "normalnie"............ :wink:
Justa Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Jakw szystkie małe stworzonka, Marta ;) Ale tak na wszelki wypadek można czasem zapytać, prawda? ;) ;) ;) Just@ & GAL
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 oooooooooooooo Kora masz nowy emblemacik :D nawet nie zauważyłam :P Na tym zdjeciu kora jest juz ostrzyzona czy nie????????? ( nie wiem bo zdjecie troche niewyrażne...) A może masz jakieś juz po ostrzyzeniu?????????
Kora- Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Justa Wstawisz mi zdjęcie pod postem kory?? Na tym zdjęciu kora jest nie ostrzyżona a ostrzozonej jej jeszcze nie mam ale się postaram... :)
Recommended Posts