Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 jostra napisał(a):To chyba byłby cud - ale w razie czego biorę :lol: 8) Hihi Iza by go chyba nie oddala.
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 a przykladem jest miot Krysi:)))odwrotna sytuacja: cz-sr suka i czarny pies: 3 czarne 2 cz-sr i 1 pieprzak....wrrrr, ale o dziwo JASNIUTKI:)))) nie rozumiem, czemu nikt nie chce pieprzakow:))))))co gorsze od cz-sr?albo czarnego?:))
Agatka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 genotyp Livki jak chodzi o czarny kolor to Kk wiec sa duze szans ena inne kolory Prosze mi nie paskudzic o pieprzakach, bo nie chce !!!!!!!!1 :P Jostra jak by sie bały urodził co mi juz kilka osób przepowiedziało to go nie sprzedaje , Tak Rafał zadecydował :) Chyba ze na współwłasnosc tylko i wyłacznie :) Prosze tu trzymac kciuki za cz-sr suczki !!!!!!!!!!!!!!!!! Dawaj te Linki Orsini bo ja sie bardzo chce tego wszystkiego nauczyc to dla mnie bardzo wazne
Romas Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Alescie namieszaly tym Mendlem.Tak czy siak ja tam :drinking: za piekne szczeniaczki :D A jak bedzie duzo ,to nie pogadamy z Agatka ,bo bedzie karmic,masowac,nagrzewac,karmic ,masowac ,nagrzewac ,karmic .... Kilka lat temu (oj bedzie z 10 lat) mialam koteczke perska.I po pierwszym kryciu urodzila 9 kociat !!! To sie dzialo. Moje pierwsze kocieta.Na rynku bylo bardzo malo i bardzo drogie preparaty mlekozastepcze do karmienia kocia.Poradzic sie mozna bylo tylko osobiscie jednej doswiadczonej hodowczyni.Co ja mialam z tymi kotkami .....Non stop w kuchni gotowalam mieszanke ,a dodawalo sie wtedy i zoltko i mleko skondensowane a druga czesc dnia karmilam. Odchowaly sie wszystkie ale roboty bylo.A jak zaczely jesc staly pokarm to niemalze z torbami poszlam ,bo koteczki to tylko najlepsza wolowinke bez zylek.No i wet ciagle ,bo przy takim miocie to wzmozona uwaga...Matko ...dostalam w kosc. To ja chyba trzymam kciuki ,zeby miot byl liczny w granicach rozsadku :D
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Trochę nabałaganię :P Po takich kolorkach jest biała suczka i niby skąd to się wzięło? Sire Sir Clyde Of Duke Blk & Silver Sire Shawnee Duke Of Smurfs Blk & Silver Sire TLC's Ramrod Of Black Cloud Blk & Silver Dam Schatzi From Von Beck Salt & Pepper Dam Migi's Frau Precious Second Salt & Pepper Sire Dynamic Major Red Baron Salt & Pepper Dam Muffy Mullenix Salt & Pepper Dam Madem Heidi Of Duke Black Sire Max Devilin The Maxinator Blk & Silver Sire Ginny's Little Buddy Blk & Silver Dam McNabbs Dutchess Of Wendy Go Salt & Pepper Dam Mimimaemia Black Sire Reeses Iam Ebony Too Black Dam ReesesMercedesbenz Black
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Jostra z tego westika w 10tym pokoleniu:))))) z bialymi ja Ci nie wyjasnie, bo to jest skomplikowane-nie chcialo mi sie nawet tego zrozumiec-TRUDNE i tyle:))))gen bialy nie dziedziczy sie tak latwo jest w jakims innym lokus czy jak mu tam...:))) Agatka spoko, ale text jest in English:))))uprzedzam:)))po polsku genetyka jest trudna, a po angielsku...
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 kiedyś podawałam linka do tej genetyki in english, mam wydrukowane, ale jeszcze się nie zabrałam za czytanie
malawaszka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Agatka napisał(a):Prosze tu trzymac kciuki za cz-sr suczki !!!!!!!!!!!!!!!!! trzymamy :kciuki: bo są najpiękniejsze :evilbat: :wink: :angel: ja obstawiam u Livki 4 suczki 3cz-sr, 1 cz i 2 pieski - czarny i cz-sr :fadein:
Romas Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 A co tak zacichli ,aaa ? czytaja o genetyce po angielsku? Bedzie co los da ! Na pewno westiki sie nie urodza :D ze sznaucerka :D
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 malawaszka napisał(a):Agatka napisał(a):Prosze tu trzymac kciuki za cz-sr suczki !!!!!!!!!!!!!!!!! trzymamy :kciuki: bo są najpiękniejsze :evilbat: :wink: :angel: A nieprawda! :evilbat: Bo najpiekniejsze są czarne :P :roll:
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Jostra jestes w bledzie, bo CZARNO-SREBRNE :angel: :angel: :angel: :angel:
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Ka-Vanga ratuj!!!!!!!!!!!!!!! Powiedz, że czarne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P 8)
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 tak czy siak pieprzaki bleeeee na szarym koncu:)))jak ich kolor wskazuje na to :lol: :lol: :lol:
alexandra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 [quote name='jostra'] Bo najpiekniejsze są czarne :P :roll: Jak najbardziej się z tym zgadzam. CZARNE są naj... :)
Agatka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 WSZYSTKIE SZNAUCERKI SA PIEKNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elitesse Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 czarno-srebrne !! a ta wogóle to NAJ są średniaki pieprz i sól hihi :lol:
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Agatka napisał(a):WSZYSTKIE SZNAUCERKI SA PIEKNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to czemu nie kcesz pieprzakow teraz? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Agatka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Bo pieprzaki to ja moge miec po Arwi i Danice ;) to po co mi teraz....
alexandra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Agatka napisał(a):WSZYSTKIE SZNAUCERKI SA PIEKNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No dokładnie :lol:
Romas Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Pieprzaki piekne :D Ale chwilowo Czarne w moich marzeniach :D Tylko wielkosc nie ta o ktorej rozmawiacie :D Ide do lasu ,trzeba korzystac ze slonca :D
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 JAKIEGO SLONCA???GDZIE???? ale tez ide:))bo musze zawiezc krew do laboratorium...pappaa
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Romas napisał(a):Pieprzaki piekne :D Ale chwilowo Czarne w moich marzeniach :D Tylko wielkosc nie ta o ktorej rozmawiacie :D Ide do lasu ,trzeba korzystac ze slonca :D Romas - nie denerwuj ludzi :evilbat: Ja tu hoduję odciski na d..., a Ty do lasu idziesz, nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie :x
Recommended Posts