Elitesse Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 to niech ja do mnie ktos przysle i niech mi powie ile maluchów moja Zadra nosi :) bo tak na oko to ona jest gruba hihih :)
Agatka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 hehe, a co zakładów nie mozna robic ;) sama jestem ciekawa ile tego tam jest ze az sie macica otwarła... W takim razie ogłaszam konkurs kto bedzie najblizej ten dostanie nagrode prosz epodac rokład płci i kolorków i liczebnosc :) NO licze na dobra zabawe ;)
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 ooo beda kolejne dzieci u nas:))))super!!! :angel: :angel: :angel: :angel:
alexandra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Agatka napisał(a):hehe, a co zakładów nie mozna robic ;) sama jestem ciekawa ile tego tam jest ze az sie macica otwarła... W takim razie ogłaszam konkurs kto bedzie najblizej ten dostanie nagrode prosz epodac rokład płci i kolorków i liczebnosc :) NO licze na dobra zabawe ;) No to ja próbuję :D A zatem będzie tak: 4 dziewczynki i 3 chłopaków. a kolorki, hmm tu trudniejsza sprawa. Może tak: dwie laski czarno-srebrne, jedna czarna jedna p-s. Jeden chłopak czarny drugi cz-sr. :lol:
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 a ja liczba 6. (to ze sie otwarla macica wcale nie musi oznaczac, ze duzo, a np. DUZE:))) 3 laski i 3 chlopaki 1 czlopak cz-sr i 2 czarne 2laski cz-sr i 1 czarna
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Dla mnie to za trudne :( :lol: Poddaję się walkowerem i będę czekać na wieści 8)
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 jostra napisał(a):Dla mnie to za trudne :( :lol: Poddaję się walkowerem i będę czekać na wieści 8) ejjj nieeeee......GRAJ z nami:)))
Agatka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Jostra dawaj dawaj !!! To nie jestr trudne!! :) orsini a Ty o jakichd zieciah mówisz?
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Ok to ja tez mowie ze 3/3 i tez ze dwie cz-s dziewczynki i jedna czarna, a chlopaki 2 cz-s i 1 czarny :D .
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Agatka jak to o jakich?:))o Livkowych:))) KaVanga zmalpowalas po mnie!!!rozni si etylko 1 cz-sr chlopiec, ktory u mnie jest czarny!!! :evil: :evilbat: :evil:
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Oki 4 dziewczyny 2cz 2 czsr 3 chłopaki 1 cz 2 czsr
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Nie zmalpowalam bo sie kolorami roznia u chlopcow :P , mialam to napisac wczesniej ale wciagnely mnie westiki :wink: :P :evilbat: .
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 orsini napisał(a):Agatka jak to o jakich?:))o Livkowych:))) KaVanga zmalpowalas po mnie!!!rozni si etylko 1 cz-sr chlopiec, ktory u mnie jest czarny!!! :evil: :evilbat: :evil: toc napisalam, ze sie chlopakiem 1 roznimy!!! jakis pieprzak tez moze wyskoczyc...ale ja juz nie zmieniam:)))
Ka-Vanga Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 alexandra napisał(a):jakie znowu westiki Cię wciągnęły :lol: ?? Hiehie, a takie tam :evilbat: . Orsini, tez sie zastanawialam nad pieprzakiem, ale to juz za duzo jak na moja glowe :wink: :lol: .
alexandra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Może, może się zdarzyć pieprzak, bo już się kiedyś Livci przydarzył :lol:
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 alexandra napisał(a):Może, może się zdarzyć pieprzak, bo już się kiedyś Livci przydarzył :lol: a cz-sr sie przydarzyl??? jak byl pieprzak to pieprzak bedzie na bank:))))na ostatnim miejscu cz-sr wtedy, bo cz-sr jest genem recesywnym....
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 A idzcie z tymi genami w cholerę :P :lol: :lol: :lol:
Agatka Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Livka daje 3 kolory ;) kryta czarnym psem w 2 miocie miała cudna cz-sr suczke , szkoda, ze poszła na kanape :( Pani Małgosia twierdzi ze po cz-sr psie i czarnej suce nie bedzie pieprzaków, ze jak jest po pieprzakach cz-sr pies to wogóle nie niesie genu pis.... I oby miała racje :P NIE chce pieprzkaów w tym skojarzneiu ;)
alexandra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Agatka napisał(a): NIE chce pieprzkaów w tym skojarzneiu ;) No to oby moje typowanie się nie sprawdziło :D
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Smiem twierdzic , ze pani Malgosia sie NIE zna na genetyce!w takim razie! jak chcesz to Ci wysle od Krysi strony internetowe, gdzie wszystko jest wyjasnione. ZADEN czarno-srebrny pies nie niesie genu pieprzastego-ZADEN, nie tylko ten co jest po pieprzakach 2, jednym czy po 2 cz-sr. bo gen cz-sr jest genem recesywnym, cos jak blekitne oczy. Blekitnooka osoba z druga blekitnooka osoba NIE da oczu piwnych. A to Livka niesie gen pieprzasty...niestety...on jest dominujacy w stosunku do czarno-srebrnego, ale juz sam czarny jest dominujacy w stosunku do pieprzastego. Jak sie spotka czarny gen Livki z cz-sr genem Pipina=czarne szczenie Jak sie spotka pieprzasty gen Livki (bo skoro dala wczesniej pieprzaka to niestety go niesie) z cz-sr genem Pipina=pieprzaste szczenie Jak sie spotka cz-sr gen Livki z cz-sr genem Pipina=cz-sr szczenie. Rozpisujac prawem Mendla czy jak mu tam bylo masz z punktu widzenia matematyki takie szanse: 50% czarnych szczeniat 25% pieprzastych 25% czarno-srebrnych.... ale to tylko matematyka, wiec moze byc roznie:)))wlacznie z samymi pieprzakami brrrrr
jostra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Ka-Vanga napisał(a):Ewentulanie bialasa co :wink: :lol: . To chyba byłby cud - ale w razie czego biorę :lol: 8)
orsini Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 bialas teoretycznie jest mozliwy...ale jak to sie dziedziczy!zabijcie mnie tego nie wiem:))))bo to juz jest skomplikowane:))nie jest to zwykly Mendel:))))
alexandra Posted April 18, 2005 Posted April 18, 2005 Ojej niezły wykład orsini :lol: Zatem pijemy za te 25% cz-sr żeby się powiększył do co najmniej 50 % :lol: :drinking:
Recommended Posts