Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

hehe, a co zakładów nie mozna robic ;)

sama jestem ciekawa ile tego tam jest ze az sie macica otwarła...

W takim razie ogłaszam konkurs kto bedzie najblizej ten dostanie nagrode
prosz epodac rokład płci i kolorków i liczebnosc :)

NO licze na dobra zabawe ;)

Posted

Agatka napisał(a):
hehe, a co zakładów nie mozna robic ;)

sama jestem ciekawa ile tego tam jest ze az sie macica otwarła...

W takim razie ogłaszam konkurs kto bedzie najblizej ten dostanie nagrode
prosz epodac rokład płci i kolorków i liczebnosc :)

NO licze na dobra zabawe ;)

No to ja próbuję :D A zatem będzie tak: 4 dziewczynki i 3 chłopaków. a kolorki, hmm tu trudniejsza sprawa. Może tak: dwie laski czarno-srebrne, jedna czarna jedna p-s. Jeden chłopak czarny drugi cz-sr. :lol:

Posted

a ja liczba 6. (to ze sie otwarla macica wcale nie musi oznaczac, ze duzo, a np. DUZE:)))
3 laski i 3 chlopaki
1 czlopak cz-sr i 2 czarne
2laski cz-sr i 1 czarna

Posted

Agatka jak to o jakich?:))o Livkowych:)))
KaVanga zmalpowalas po mnie!!!rozni si etylko 1 cz-sr chlopiec, ktory u mnie jest czarny!!! :evil: :evilbat: :evil:

Posted

orsini napisał(a):
Agatka jak to o jakich?:))o Livkowych:)))
KaVanga zmalpowalas po mnie!!!rozni si etylko 1 cz-sr chlopiec, ktory u mnie jest czarny!!! :evil: :evilbat: :evil:

toc napisalam, ze sie chlopakiem 1 roznimy!!!
jakis pieprzak tez moze wyskoczyc...ale ja juz nie zmieniam:)))

Posted

alexandra napisał(a):
jakie znowu westiki Cię wciągnęły :lol: ??

Hiehie, a takie tam :evilbat: .

Orsini, tez sie zastanawialam nad pieprzakiem, ale to juz za duzo jak na moja glowe :wink: :lol: .

Posted

alexandra napisał(a):
Może, może się zdarzyć pieprzak, bo już się kiedyś Livci przydarzył :lol:

a cz-sr sie przydarzyl???
jak byl pieprzak to pieprzak bedzie na bank:))))na ostatnim miejscu cz-sr wtedy, bo cz-sr jest genem recesywnym....

Posted

Livka daje 3 kolory ;) kryta czarnym psem
w 2 miocie miała cudna cz-sr suczke , szkoda, ze poszła na kanape :(

Pani Małgosia twierdzi ze po cz-sr psie i czarnej suce nie bedzie pieprzaków, ze jak jest po pieprzakach cz-sr pies to wogóle nie niesie genu pis.... I oby miała racje :P NIE chce pieprzkaów w tym skojarzneiu ;)

Posted

Smiem twierdzic , ze pani Malgosia sie NIE zna na genetyce!w takim razie!
jak chcesz to Ci wysle od Krysi strony internetowe, gdzie wszystko jest wyjasnione.
ZADEN czarno-srebrny pies nie niesie genu pieprzastego-ZADEN, nie tylko ten co jest po pieprzakach 2, jednym czy po 2 cz-sr. bo gen cz-sr jest genem recesywnym, cos jak blekitne oczy. Blekitnooka osoba z druga blekitnooka osoba NIE da oczu piwnych.
A to Livka niesie gen pieprzasty...niestety...on jest dominujacy w stosunku do czarno-srebrnego, ale juz sam czarny jest dominujacy w stosunku do pieprzastego.
Jak sie spotka czarny gen Livki z cz-sr genem Pipina=czarne szczenie
Jak sie spotka pieprzasty gen Livki (bo skoro dala wczesniej pieprzaka to niestety go niesie) z cz-sr genem Pipina=pieprzaste szczenie
Jak sie spotka cz-sr gen Livki z cz-sr genem Pipina=cz-sr szczenie.
Rozpisujac prawem Mendla czy jak mu tam bylo masz z punktu widzenia matematyki takie szanse:
50% czarnych szczeniat
25% pieprzastych
25% czarno-srebrnych....
ale to tylko matematyka, wiec moze byc roznie:)))wlacznie z samymi pieprzakami brrrrr

Posted

bialas teoretycznie jest mozliwy...ale jak to sie dziedziczy!zabijcie mnie tego nie wiem:))))bo to juz jest skomplikowane:))nie jest to zwykly Mendel:))))

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...