orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 tak,tak bardzo szybko sie psuja:)))))i dlatego je trzeba jeszcze szybciej jesc:))))
Ka-Vanga Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 orsini napisał(a):tak,tak bardzo szybko sie psuja:)))))i dlatego je trzeba jeszcze szybciej jesc:)))) No wlansie musze je szybko zjesc, bo zaraz brat mi je zje :lol: .
alexandra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Już przestańcie z tymi słodyczami bo już mnie mdli :lol: Ja to bowiem od soboty nic innego nie robię jak zagryzam sernik, tortem weselnym, a tort makowcem i tak wkoło :lol:
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 TORTEM WESELNYM??? mozesz to nam blizej wyjasnic pliz??? :lol: :lol:
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Przecież pisała już ze 100 razy, że brat się żenił Siadaj orsini - PAŁA :evilbat:
alexandra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 orsini napisał(a):TORTEM WESELNYM??? mozesz to nam blizej wyjasnic pliz??? :lol: :lol: Detektywie nasz kochany, pisałam wcześniej co najmniej raz, że mojego bracholka ożeniłam w minioną sobotę :lol:
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 A Piotrek jechał dzisiaj przez Kraków, mogłam się zabrać, tortu chętnie bym pojadła :)
Ka-Vanga Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Haha Orsini cos ci nos detektywistyczny szfankuje :wink: :lol: :evilbat: .
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 uuuu to niezle:))))) a ja znalazlam KaVandze chlopa to nie chce-a by bylo wesele dogomaniackie :lol: :lol: :lol: :lol:
alexandra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 jostra napisał(a):A Piotrek jechał dzisiaj przez Kraków, mogłam się zabrać, tortu chętnie bym pojadła :) No popatrz, to szkoda, bo naprawdę torcik był wyśmienity= orzechowo-czekoladowy, mniam!! :D Ola czemu nie chcesz chłopa od Orsini?? :lol:
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 nie ode mnie w sumie:)))to Jostry brat:))i fure teraz sobie kupil a ta nie chce!!! :o :o :lol: :lol: :lol:
Ka-Vanga Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 alexandra napisał(a):Ola czemu nie chcesz chłopa od Orsini?? :lol: Zaraz sie KARY posypia za nie czytanie postow :P :evilbat: .
haniago Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Witam sznauceromaniaków, od pewnego czasu zaglądam baaardzo często na dogomanię do działu Sznaucery i ku wielkiej radości stwierdzam, że jest tu sporo prawdziwych znawców i znawczyń tej wspaniałej rasy. Krótko o moim psie: roczna suczka czarno-srebrzysta (imię Heidi), w rodowodzie ma 75 % linii amerykańskich, ale 100% amerykanką nie jest. W wieku 4 m-cy została ostrzyżona maszynką do skóry (wiem juz, że to był błąd). Potem sierść odrosła miękka i falista, praktycznie sam podszerstek :( Od tej pory dwa razy była trymowana, w tym raz prawie do gołej skóry. Obecnie grzbiet już bardzo się poprawił, ale na wygrywanie wystaw to jeszcze nie jest :) Moje pytanie dotyczy trymowania łap. Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat (może za krótko szukałam). Czy to prawda, że warto choć lekko przesku/bać włos na łapach?... Czy staje się on po takim zabiegu bardziej gęsty? Co radzicie? Albo może znacie miejsce w sieci, gdzie mogę znalezć taką informację?.. Z góry dziękuje za odpowiedzi i bardzo serdecznie pozdrawiam :) "hondka"
alexandra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 orsini napisał(a):nie ode mnie w sumie:)))to Jostry brat:))i fure teraz sobie kupil a ta nie chce!!! :o :o :lol: :lol: :lol: No nie Ola,jak możesz tak wybrzydzać!!! JA bym tam brała, zwłaszcza jak jest podobny choć trochę do Jostry to na pewno przystojniak i sympatyczny, no a do tego ta fura. Ola nie zastanawiaj się!!! :lol:
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 HONDKA NIE!!!!!!!! tylko nie skub lapek!!! to nie foxterier:)))znam sedzine, ktora tak wlasnie poleca, ale PLIZ nie rob tego!!! gesciejsze lapki sie robia jak ogolisz maszynka, ale jak to zrobisz to pol roku odrastaja, wiec tym bardziej z wystaw nici... sprobuj dac suczce jakies preparaty z biotyna-to pomaga porostowi wlosow. A skad jestes??? I WKLEJAJ FOTY!!!!ale juz, bo kara bedzie :lol: :lol: :lol:
Ka-Vanga Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Witaj Hondka :angel: . Co do lap, trudno Ci bedzie znalezc info w sieci, ale ja juz nie od jednej osoby slyszalam, ze przeskubanie lap powoduje powiekszenie sie ilosci siersci ( oczywiscie na lapach :wink: ). Jednak sama tego nigdy nie robilam, jakos nie moglam sie na to zdobyc :wink: . Olus, wiem Ty zamienisz Konrada na brata Jostry :D .
Ka-Vanga Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 A ja wlasnie slyszalam to od osob ktore to juz robily i ze sa super zadowolone i wlosa rzeczywiscie przybylo i fajnie wygladal.
alexandra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Ka-Vanga napisał(a): Olus, wiem Ty zamienisz Konrada na brata Jostry :D . No jak mi nie pozwoli zostawić drugiej suni to kto wie, może zamienię :lol: Witaj Hondka!! Opowiedz coś więcej o swojej małej, z jakiej jest hodowli, w jakim wieku itd :D ??
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 KaVanga u miniatury????na lapach wlos skubac???pewna jestes, ze to Ci powiedziala osoba , ktora chciala dobrze?:))bo jest wiele osob "zyczliwych" inaczej:))))) z wiekiem i tak sie robi gesciejszy, wiec to ze im przybylo wcale nie oznacza, ze to od skubania... na pewno jak wyskubiesz to mozesz jechac do pewnej pani sedziny , ktora to lubi :lol: :lol: :lol: :lol:
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Ka-Vanga napisał(a): Olus, wiem Ty zamienisz Konrada na brata Jostry :D . Ale po co Ola ma zamieniać? Jak fajnego męża ma Za to Wy 2 sierotki musicie znaleźć jakieś dobre partie :P :evilbat:
haniago Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Wow! Wiedzialam, ze dobrze robie rejestrujac sie na Dogomanii :) Duzo tu nas, czyli zakreconych maniakow sznaucerow :) Dziekuje za Wasze opinie, mam pytanie do Jostry, czy widzialas kiedys pieska po trymowaniu lap?... czy tylko slyszalas, ze to szkodzi?... Musze cos z lapami zrobic, bo wlos rosnie dluuugi ale tak srednio gesty :( Byl gesciejszy gdy Heidi byla mala. Teraz podczas czesania sporo go wychodzi. Myslalam wiec, ze poswiece urode psa na pol roku i moze jak wyskubie lapy to odrosna nowe gesciejsze wloski... Fotki aktualne powklejam w najblizszym czasie. A mieszkam z sunia w W-wie, ale na pol roku przeprowadzam sie z nia do G-dza, skad pochodze :) Aha, i jeszcze jedno pytanko: Czy przeskubanie lapek poprawi kolor? Bo ta czern na lapkach nie jest az tak intensywna jak na grzbiecie.
Elitesse Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 hmm ja tez słyszałam o trymowaniu włosa na łapach - wrocławska fryzjerka radziła n to włascicielce czarnej miniatury która miała niedokońca czarny włos na łapkach....
jostra Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 hondka napisał(a):Dziekuje za Wasze opinie, mam pytanie do Jostry, czy widzialas kiedys pieska po trymowaniu lap?... czy tylko slyszalas, ze to szkodzi?... Ale ja nic nie pisałam na temat skubania tylko orsini :roll: Ja sam nie skubałam Wiem, że skubie np. hodowczyni z Kosmatych Łap, czy ktoś czasem na forum nie ma pieska z tej hodowli? I oki, która kiedyś nas nawiedziła tutaj, a chyba siedzi na innych rasach, ona ma Groogiego Kosmate Łapy i też skubie, bardzo polecała
orsini Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Honka do Jostry??? :lol: :lol: :lol: Hiszpanie skubia wlosy na lapach i wyglada to zle-wlos jest zadki bleeee...znajde Wam kiedys amerykanca po wyskubaniu... Po naszych ringach tez biegaja psiaki zrobione przez te pania i nie widac zeby mialy gesciuejszy wlos-wrecz przeciwnie,ale...:))) Kolor na lapach???zawsze bedzie inny niz na plecach, bo to inna struktura wlosa-bardzo szybko brazowieje od wiatru, slonca i wody.... Ja bym dawala preparaty z biotyna, lapki przyciela duzo, zeby nie wyrywala sobie biegajac po trawie-strasznie sie wlos niszczy i jest wyrywany przez perze wszelakie...i koltuny zeby sie nie tworzyly... a na wystawke?odpowiednia odzywka i nawet z mniejszej ilosci sie zrobi duzo wlosa :lol: :lol: :lol:
Recommended Posts