Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

No bo sa inne to fakt,
ale akurat Yoska jakos tak na fotach wyszla fajnie-amerykansko i nawet jakby jej kolorek zmienic to by byla OK. Nie wiem nie widzialam jej na zywo, Ty ja chyba widzialas skoro Cie to tak obruszylo czy jak?

Posted

Ale Yoska to sredniaczka ?
Nie pamietam ,potem zajrze na ich stronke.
No i jak tak bralyscie te psy z zagranicy to nie balyscie sie wpadki? Tu jak pojade do hodowcy i szczenie nie przyapadnie mi do gustu ( a to zawsze moze sie zdazyc) to trudno i wycofuje sie .A jak pojade taki kawal swiata ....a jeszcze gorzej jak sie umowi przywioza mi pieska a on lekliwy tak jak moja Zuzia.Wpadka.
I co znaczy "ostro z nimi pogadac" ,nie mam przeciez na to wplywu co mi zaproponuja nie widzac calego miotu.
Ale ta hodowla mi sie podoba jesli chodzi o linie psow ,sredniakow, i troche sobie rozmyslam czyby nie napisac do nich .
Eeee...to jeszcze sie zastanowie .
Moze uda sie zaczepic tych ludzi co maja od Hofjaru miniature .

Posted

Yoska jest miniatura
ja nie mam importu..na razie...ale strach jest zawsze. wiesz warto tez sie zapytac czy hodowca daje jakies gwarancje w przypadku wnetrostwa czy brakow zebowych.Jesli nie daje to nie warto chyba ryzykowac. Bardzo wielu daje,bo skoro juz wywala sie tyle kasy za szczeniaka to powinna byc gwarancja jesli kupuje sie na shows

Posted

Musisz wziąć na maxa zdjęć, a jesli o chodzi o charakter to zobaczysz na miejscu, też mozna się wycofać
Dowiedz się jak najwięcej o rodzicach
Musisz niestety liczyć na uczciwość hodowcy

Posted

Musisz niestety liczyć na uczciwość hodowcy

Taaaak...ja wiem sa wspaniali hodowcy i dzieki kontaktom z nimi mozna bardzo sie duzo nauczyc (rowniez o etyce hodowli) Ale ja jakos trafialam zle i mam zle doswiadczenia.Totez zanim bym zdecydowala sie pertraktowac z jakakolwiek daleka hodowla musze o niej zasiegnac max info.I dlatego pomysl z zaczepianiem obcych ludzi na wysatwie :D i dlatego was ciagne za jezyk ,jakie mieliscie doswiadczenia.
No dobra , ropzumiem ,ze sprawa jest trudna ale nie beznadziejna :D

Posted

Jest jesczze 1miniatura w Polsce-Vicky z Hofjaru,tez ladna,ale tez ja znam tylko ze zdjec tak samo i w ogole to moze jostra sie wypowie:))bo ja sie nie znam:))))ale wydaje mi sie ze ta hodowla nie wciska kitu jak chcesz wystawiac,ze zalezy im na promocji swojej hodowli,wiec jak im powiesz ze bedziesz duzo jezdzila to powinnas dostac ladna sztuke

Posted

No ja niestety nie znam tej hodowczyni, więc trudno mi się wypowiadać, pomailuj z nią trochę, wyczuj sprawę
Ja tak zawsze robiłam i cały czas zaznaczałam, że psiak będzie dużo wystawiany, dlatego zależy mi, żeby był najlepszy egzemplarz

Posted

wiec jak im powiesz ze bedziesz duzo jezdzila to powinnas dostac ladna sztuke

Dzieki Jostra i Orsini za podpowiedz.Tak ja tez myslalam ,ze jesli odrazu zastrzege ,ze bede duzo wystawiac (przynajmnie postaram sie) to powinni byc zainteresowani promocja.
Ide do pracy ale wieczorem poprosze Was o pomoc w pzetlumaczeniu jdenego zwrotu ze stronku Hofjaru ,bo nie moge zrozumiec.
To PA!

Posted

hmm mi sie sredniaki z Hofjaru nie podobaja :( te kilka lat temu były bardzo ładne ale teraz toś se zekiepsciło, maja kiepskie suczki i nieładnymi psami kryją....

a o papiezu widziałam :(( moja babcia była kilka lat temu w takim samym stanie - bo chorowała na to samo co teraz papiez wiec sobie wyobrażam w jakim on jest okropnym stanie, i moim zdaniem oni go niepotrzebnie meczą !!

Posted

No ja pisalam o miniaturach :lol: na sredniakach w ogoel sie nie znam:))a
to musi byc sredniak?nie chcesz miniaturki jakiejs?:)))fajniejsze sa i w ogole...:))))zaraz bedzie krzyk:)))zwlaszcza,ze jeszcze Elitesse tez ma sredniaki :lol: :lol: :lol:

Posted

ale miniaturke tez bym chciala :)) wiec jak ktos mi chce dac suczke na prawach hodowlanych to prosze bardzo :)) albo czeskiego teriera - tez chetnie przyjme :))

Posted

hmm czemu mam wypluwac ? ja to bardzo chetnie :) czecha mój chłopak tez :) ale rodzice to mnie chyba na przymusowe leczenie zabiora !!! jak dobrze że z nimi nie mieszkam :)

Posted

LUdzie, pomózcie co mam robić !!!

dzisiaj moja córka po szkole wzięla fige na spacer a ta franca wyrwała się jej ze smyczą i uciekła. Jak córka ją dogoniła to Figa włąśnie zagryzała owczarka niemieckiego sąsiadów.
Dziecko mi ryczy , a sąsiad właśnie dzwoni na policje i do weterynarza powiatowego .Powiedział ze nie popuści do póki figa nie bedzie uśpiona .
Co mam robić . ????Przecież nie dam im figi bo jeszcze coś jejk zrobią albo sam nie wiem.
Jak stanowi prawo ??
A nawiasem mówiąć ten owczarek był wredny i zawsze na wszystkich warczał.....

Posted

powiedz mu ,ze Ty tez go uspisz!!!!co za ******!!!!
hmmm...jak suka byla szczepiona p/wsieckliznie a na bank byla i nie pogryzla faceta to Powiatowy nie ma nic do tego.
Jedyne co to facet moglby Cie oskarzyc przed sadem,ale...
1.suka sie wyrwala,nie biegala luzem,fakt ze bez kaganca,ale wilk tez go nie mial
2.cos zrobila wilkowi?bo jak potrzebna byla pomoc weterynarza,to moze Cie obarczyc kosztami
3.no moze Ci co najwyzej Straz miejska mandat wlepic,ze dziecku dales a dziecko nie upilnowalo....
tak mi sie wydaje
NA BANK CI JEJ NIE USPIA!!!
nawet jakby pogryzla czlowieka i nie miala szczepienia p.wsciekliznie

Posted

jostra napisał(a):
Prima Aprilis???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ale ja gupia jestem:((((((
cholera dalam sie nabrac :lol: :lol: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...