Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

florance napisał(a):
[
JAKA florance?? :evil: :lol: :lol: :2gunfire:

OK zle napisalam NASZA florance:)))))
i mam nadzieje, ze sie nie obrazilas na mnie wczoraj za stara rure?to byl zart-tak pisze jakbys nie zalapala :lol: :lol: :lol:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

orsini napisał(a):
florance napisał(a):
[
JAKA florance?? :evil: :lol: :lol: :2gunfire:

OK zle napisalam NASZA florance:)))))
i mam nadzieje, ze sie nie obrazilas na mnie wczoraj za stara rure?to byl zart-tak pisze jakbys nie zalapala :lol: :lol: :lol:

eno ja blondynka, ale kumata 8) a starą rurą to ja się chyba pierwsza nazwałam :evilbat:

Posted

[quote name='orsini']
florance - mam wrażenie, że orsini Cię dalej obraża :P :lol:

Posted

Orsini do cholery , może chcesz mi wmówić ,że za wszelką cenę prostuję ogon , że moja sunia ma podcięte mięśnie :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Rzucasz poważne oskarżenia , dlatego postaram się wyjaśnić tę sprawę u źródła.
Mam nadzieję ,że nie masz nic przeciwko , jak podam nazwe Twojej hodowli, lub Twoje nazwisko , bo sama szastasz nazwiskami na prawo i lewo .

Posted

[quote name='jostra'][quote name='"orsini']
florance - mam wrażenie, że orsini Cię dalej obraża :P :lol:

hmm... wiesz, że chyba masz rację... 8) orsini nie odzywaj się do mnie średnia ruro!! :evilbat:

Posted

Ja moge skonczyc,ale sobie nie zycze aby ktos sugerowal mi klamstwo i wysysanie historii z palca!zwlaszcza jak cos mozna z latwoscia sprawdzic wchodzac w wyniki u Agatki na www.
A cala reszta moich pogladow?no tak to moje poglady-chcialabym hodowac piekne i zdrowe stworzenia i nic wiecej. Stad te moje dlugie wywody...bo tak niestety nie jest, ale to nie tylko u nas w kraju, nawet w moich ukochanych Stanach...wszedzie gdzie kasa rzadzi :cry: :cry:

Posted

Olivka napisał(a):
Orsini do cholery , może chcesz mi wmówić ,że za wszelką cenę prostuję ogon , że moja sunia ma podcięte mięśnie :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Rzucasz poważne oskarżenia , dlatego postaram się wyjaśnić tę sprawę u źródła.
Mam nadzieję ,że nie masz nic przeciwko , jak podam nazwe Twojej hodowli, lub Twoje nazwisko , bo sama szastasz nazwiskami na prawo i lewo .

Olivko!!!!
GDZIE JA NAPISALAM ZE TY MASZ COKOLWIEK ZROBIONE Z OGONKIEM????
Sorki ale pisalam o Utopii tylko i wylacznie!!!wrecz napisalam, ze powinnas isc do Czestochowy w podziece za to ze masz wsio OK.
Jakie ja mam dowody na to , ze Twoja suka cos by miala miec nie tak z ogonkiem???no jakie???masz mnie za wariatke?czy za samobojczynie???bo oskarzenia niepoparte dowodami kwalifikuja sie do sadu kazdego. Nawet nie sugeruje,ze Twoja suka ma cos nie tak!!!pisalam o Utopii a dowodem jest dyskwalifikacja na europejskiej i mam swiadkow, ktorzy potwierdza co widzieli, ze nastapila ona zaraz po tym jak sedzina przejechala reka po ogonku. Na to mam dowody wiec z czystym sumieniem to pisze. Ale juz nie mam konmkretnych dowodow na to , ze pies X reproduktor (zauwaz, ze nawet nie pisze koloru, zeby nie byl identyfikowalny) daje slepe dzieci i wnetry. Nie mam niestety choc to wiem i znajomym zawsze tego psa odradze, ale publicznie tego napisac nie moge - uwierz mi, ze taka swiadomosc boli i to bardzo...

Posted

idę z bublem na spacer, bo się tak wybieram, że od ostatniego mi się dwa razy na dywan zlał :lol: a przy okazji popstrykam trochę fot i Was pomęczę, może skupicie uwagę na czymś innym 8) :evilbat:
Nie pozabijajcie się laski... :lol:

Posted

orsini napisał(a):

ja jestem zwolennikiem obciecia w 1wszej dobie za 3cim kregiem:))i po problemie

orsini napisał(a):
ja sie nie kloce tylko wyrazam swoja opinie na temat naprawiana natury w jakikolwiek sposob czy to jest prostowanie ogonka, czy zamontowywanie drugiego jadra,czy wstawianie brakujacego zeba.

Nie wiem, może ja sie nie znam, ale czy obcinanie to nie jest przypadkiem naprawianie natury w jakikolwiek sposób ???

Posted

Niestety juz musze isc.
Olivko przeczytaj na spokojnie moje posty-sorki nigdzie nie ma nic zlego na temat Twojego szczeniaka!!!Nigdzie!!!
ale p.Rezkowej mozesz podac i moje nazwisko itp. i prosbe o karte oceny z bratyslawy 2003-i tak znam odpowiedz-NIE.
Ja nawet wyraznie napisalam,ze nie wiem dokladnie co ona tam wymacala na tym ogonku-bo ni ewiem, wiem ,ze wymacala i wywalila za ogon-to sa fakty.
Reszta dotyczy psow ogolnie, ze sa takie praktyki.
Nie pisalam, ze p.Larisa podcina zajecze ogonki, czy naprawia zlamane, bo nie, tylko , ze sa takie metody. I te taktyki sa dla mnie nie do zaakceptowania!ale nie pisalam o niej tylko ogolnie! I mysle , ze to jednak wynika z moich postow tylko trzeba sie wglebic w to.
W Czechach bardzo czesto sie tylko prostuje operacyjnie ogony i na ten temat byla dyskusja. Ty uwazasz ze tak nie robia to Ci podalam konkretny przyklad. A zakrzywiony ogonek nie jest wada-moze sie nie podobac ale nie jest wada, wiec ja poprostu nie rozumiem tych metod i juz.
Takze jedyne co tam jest FAKTEM to to ze Utopia poleciala na wystawce za ogonek, nic wiecej. Wiec prosze nie wmawiaj mi slow ktorych nie uzylam.
PA

Posted

Ka-Vanga - prosiemy dzisiaj o staweczki miniaturek na Wawę!!! :roll:
Najbardziej potrzebuję:
czarne chłopaki otwarta, p+s chłopaki otwarta, białe dziewczyny champ.
Będę dźwięczna, bo na ten katalog w necie już nie liczę :modla:
PLEASE, PLEASE :D

Posted

Mam pytanie czy ktos z was byl ze swoim psiakiem na kursie na PT1??jestem ciekawa jak to wyglada i czy jest ciezko...ja w sobote jade na spotkanie organizacyjne :lol: :D :D

Posted

Ja bylam na szkoleniu najpierw z moja sznaucerka ,a pare lat pozniej z dogiem kanryjskim.
Bardzo wazne wydaje mi sie zeby prowadzacy byl obeznany z nowymi trendami/odkryciami w dziedzinie nauczania psow.Zeby nie proponowal standartowo kolczatki i przymusu fizycznego jak panaceum na wszelkie problemy.
Wez ze soba dobra obroze ,wygodna, dluga smycz (nie flexi) taka co ma karabinczyki z dwoch stron , i smakolyki do kieszeni.A reszte to sie dowiesz od prowadzacego.
Aaa,no wygodny sportowy stroj coby sie ubrudzic moznac bylo itp.
:D I opisz nam swoje wrazenia :D Kiedy chodzilam na szkolenie z dogiem kanaryjskim przychodzila tez dziewczyna z mopsem i ten mops naprawde dobry byl ! Czesto wystepowala w skafanderku nieprzemakalnym co strasznie pociesznie wygladalo :D

Posted

Ka-Vanga... ja nie wiem czy Ty mnie nie czytasz, ale jeszcze raz proszę o kontakt do tej fryzjerki... :-? Może w weekend udało by mi się ją złapać...

Posted

Pieniążki na sterylkę suczek Wieluńskich już zostały zaksięgowane u nich - niestety suczki właśnie dostały cieczkę, ale niedługo po jej zakończeniu zostaną wysterylizowane. Było nimi zainteresowanie, ale ludzie chciali je brać pod warunkiem, że będą niewysterylizowane 0X :evil: więc dobrze że zebralismy te pieniądze i sunie nie zostaną wydane przed zabiegiem DZIĘKUJĘ WAM ZA POMOC RAZ JESZCZE :calus:

Posted

florance napisał(a):
Ka-Vanga... ja nie wiem czy Ty mnie nie czytasz, ale jeszcze raz proszę o kontakt do tej fryzjerki... :-? Może w weekend udało by mi się ją złapać...

Florance, czytam czytam tylko gdzies mi wciele telefon :roll: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...