Pasavera Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 TUTAJ są zdjęcia Figi w tej chuście. Tylko że nie widać jej całej, bo jest jeszcze taki napis DoGomania i taka łapka. Ale to napewno znajdziesz zdjęcia na tamtym topiku :D
Pasavera Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 oooooooooooooooooooo Właśnie znalazłam zdjecia piesków Dogomaniaków z chustą: http://www.anettat.republika.pl/Kaja%20w%20chuscie%20DGM%20-%20kopia.jpg http://foto.onet.pl/upload/36/12/_273110_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/13/9/_251028_n.jpg http://www.gdynia.mm.pl/~woyzeck/dogo1.jpg http://www.gdynia.mm.pl/~woyzeck/dogo2.jpg http://foto.onet.pl/upload/24/42/_251039_n.jpg http://www.wolfdog.org/pics/download/DSCF0003.JPG http://foto.onet.pl/upload/28/62/_252111_n.jpg
Meggy Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 "Z tego co wiem to moja mała niestety też nie będzie miała konkurencji w szczeniakach podobnie jak i w Kielcach " To chyba Oleńko dobrze!!Może się okaże,że sunia zdobędzie championat nie mając okazji z innymi pieskami powalczyć,bo bedzie sama!! :lol:
alexandra Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 Tak się Monika składa że w klasie szczeniąt w której występuję Beska nie przyznaje się championatów. Nie wiedziałaś o tym :o
Marta-m Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 Widze że temat rozwinął sie o kontaktch naszych psów z innymi psami i dziećmi...No więc Chester jest idealny dla dzieci... Musi byc bo mam trzyletniego brata. Ale nie musiałam go tego wcale uczyc, jest poprostu ssuper dla mojego brata (znosi jego wszelkie zabawy i katusze......niegryżie go ani nic jak narazie). Wspaniale bawi śie też z osiedlowymi dizećmi w wieku 6, 7 lat, a mysle ze póżniej tym bardziej nie bedzie problemów bo poprostu jak sie bedzie wychowywał pośród dzieci to bedzie miał z nimi suuper kontakt. Z innymi psami...tez raczej jak narazie ma dobre kontakty....heh dzisiaj jak byłam z nim na dworze spotkał kundelkę (pekinczyk z pinczerkiem) i na początku Chester chciał dominowac( no wiecie jak... :wink: po męsku...chłopacy młodsi sie smiali z dwuznacznych akcentów :fadein: ) a potem...walczyli...gryzły sie jak nie wiem 9ale chyba tylko dla zabawy....)....
Meggy Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 Oleńko!Oczywiście,że wiedziałam.Mi nie chodzi o championat w klasie szczeniąt,ale o całokształt.Przecież może się tak zdarzyć,że jak będzie już takim dużym,pięknym psem,to konkurentów mieć nie będzie i wtedy zdobędzie championat bez żadnej walki,fajnie by to było,nie!Przecież takie przypadki znasz... :lol: Zresztą co ja mogę wiedzieć,skoro suni nie wystawiam,co innego Ty,przecież już jesteś dobrze obeznana w tych sprawach...
malawaszka Posted June 14, 2004 Posted June 14, 2004 AAaaahaha, ja Wam jeszcze zapomniałam jak z Luny po raz kolejny wyszły łowieckie korzenie na wsi. Babcia ma już tylko jedną kurę - taką żeby były jajka (więcej już nie dawali rady obrobić staruszkowie) nio i Lunka dała jej nieźle popalić - czatowała przy drzwiach i jak tylko ktoś jej nie zauważył to myk na podwórko cichaczem i zaraz łomot - szczekanie Luny i gdakanie uciekającej kury, ufff a ja zaraz biegiem na ratunek (kurze of course). Dobrze, że nie udało jej się nic upolować bo miałybyśmy zakaz wstępu do domu :-? i tak dla nich tam jest dziwne, że pies łazi po domu i śpi ze mną w pokoju :lol: :D :roll: No i jeszcze biedny zastraszony kocur, którego Luna pogoniła w pierwszy dzień tak, że biedny przez dwa dni się nie pokazywał, ehhh
Olivka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Malawaszko ! Twój pies śpi z Tobą w pokoju , a mój ze mną w łóżku :oops:
Matt Posted June 15, 2004 Author Posted June 15, 2004 Hehe, ABI jak jest na wsi tu uwielbia polowac na kury, ale dzięki moim interwencjom nie udalo mu sie :D Z tym, ze moja babcia ma kilkanascie kur jak nie wiecej to ma tam raj dla siebie :lol:
Olivka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Alexandro! Piszesz ,że Twoja mała niestety też nie będzie miała konkurencji w szczeniakach podobnie jak i w Kielcach ,ale z tego co wiem wystawiać będzie się jeszcze jedna sunia z Krakowa z czeskiej hodowli z Hofjaru i co tu mówić ładna jest . Tak,że będziesz miała okazję powalczyć :thumbs:
malawaszka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Malawaszko ! Twój pies śpi z Tpbą w pokoju , a mój ze mną w łóżku :oops: No Luna czasem też mi się wsmykuje do łóżka - nigdy jej tego nie zabraniałam, ale chyba się za bardzo wiercę w nocy i się nie wysypiała i częściej już śpi na swoim legowisku pod łóżkiem. No a kiedyś sypiała ze mną na poduszce, ale też samamz tego zrezygnowała, ehhh to były czasy jak budziłam się z psią łapą w oku :lol:
Marta-m Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 A mój Chester to z tym spaniem dziwny jest.....No bo kupilismy mu wczoraj spanie i on nie zabardzo di niego chce wchodzic... On woli spać na....dywanie :o Wczoraj jak zasypiaąłm trzy razy z niego wychodził, bo go cięgle go wsadzałam tam od nowa (chciałam go przyzwyczjaić) noi wkońcu tam zasnął...ale nie wiem czy wkońcu bedzie tam chciał spać...... :-?
malawaszka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Ja myślę, że w końcu będzie chciał tam spać - kładź mu tam czasem jakiś smakołyk, żeby dobrze kojarzył. Bardziej będzie chętny do siedzenia na swoim legowisku jak trochę przesiąknie ono jego zapachem, więc cierpliwości i będzie ok :fadein:
Pasavera Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Z Figą było tak samo, ale nauczyłam jej komendy "na miejsce" i jak juz wszyscy idą spać to idzie na swoje posłanie, ale strasznie się wierci jak nie ma kocyka - no cóż Figunia musi mieć coś pog głową :lol: Oczywiste jest to że jak kupiliśmy jej to spanie to musiała do niego przywyknąć, ale teraz juz każdej nocy śpi na swoim. O dziwo jeszcze ani razu nie wskoczyła na moje łóżko (jak jest pościelone) tylko na rodziców czasami :wink: A jak jest jej gorąco to oczywiście wypełza w nocy z posłania i kładzie się na środku pokoju :D A jak jest zimno to zwija się w kłębek (tak że obok niej mógłby się zmnieścić drugi sznaucio albo inny mały psiaczek :D malawaszka fajny podpis pod postem :D skąd ja go znam? :lol:
malawaszka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 malawaszka fajny podpis pod postem :D skąd ja go znam? :lol: Nio właśnie przed chwilką szperałam na Twojej stronce i postanowiłam coś zwędzić :D :wink: Odbierz pocztę - wysłałam Ci coś w ramach rekompensaty :wink: :D
Pasavera Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 malawaszka fajny podpis pod postem :D skąd ja go znam? :lol: Nio właśnie przed chwilką szperałam na Twojej stronce i postanowiłam coś zwędzić :D :wink: Dla mie to komplement :D DZIĘKUJĘ :D Postanowiłam że niedługo zmienię wygląd strony :wink: Mam nadzeję że wyjdzie mi o wiele ładniejsza niż ta co mam teraz :D Ale to jak juz będie cała zrobiona to zastąpie tą starą, nareszcie juz nic nie trzeba do szkoły robić :B-fly:
Marta-m Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 :( Ja tez chce pieska w podpisie, moge??????????????? Olivka, malawaszka nie obrazicie sie?????????a ni nic?????????
malawaszka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Martuś a niby czemu miałby się ktoś obrazić????? Przecież wtedy jest ciekawiej :fadein: a i Pas się ucieszy :D Pasavero ja mam do Ciebie pytanko: Nie wiesz przypadkiem czy da się zmienić filmik z aparatu cyfrowego zapisany w formacie .mov na gifa??
Pasavera Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Martuś a niby czemu miałby się ktoś obrazić????? Przecież wtedy jest ciekawiej :fadein: a i Pas się ucieszy :DPasavero ja mam do Ciebie pytanko: Nie wiesz przypadkiem czy da się zmienić filmik z aparatu cyfrowego zapisany w formacie .mov na gifa?? Qurde wiesz e ja te tak chcialam zrobic?! Da sie ale trzeba miec filmik na kompie i takim programem go przerobic na osobne klatki, potem to wsystko zmatowac na BanerMaker (czy cos takiego). Ja umiem to zrobic (chyba). Marta to zrobie jakis podpis z gifem :wink: Ej cos nie moge pisac si ci el (napisalam tak bo nie moge napisac l z kreska tzn. el) bo uruchamiaja mi sie jakies skruty klawiszowe :-?
Olivka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 malawaszka fajny podpis pod postem :D skąd ja go znam? :lol: Nio właśnie przed chwilką szperałam na Twojej stronce i postanowiłam coś zwędzić :D :wink: Dla mie to komplement :D DZIĘKUJĘ :D Postanowiłam że niedługo zmienię wygląd strony :wink: Mam nadzeję że wyjdzie mi o wiele ładniejsza niż ta co mam teraz :D Ale to jak juz będie cała zrobiona to zastąpie tą starą, nareszcie juz nic nie trzeba do szkoły robić :B-fly: Pasavero jutro przysyłam Ci zdjęcia ,bo wgrano mi je na płytkę . A co do szkoły to ja mam jutro 4 egzaminy ,a rajcuję z Wami jak nawiedzona. :hmmmm:
Pasavera Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Pasavero jutro przysyłam Ci zdjęcia ,bo wgrano mi je na płytkę . A co do szkoły to ja mam jutro 4 egzaminy ,a rajcuję z Wami jak nawiedzona. :hmmmm: to czekam z niecierpliwo
malawaszka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 E to chyba sobie daruję te przeróbki, bo nie mam na to czasu - bawić się klatkami, ehhh szkoda, że to takie skomplikowane. Nawet tych programów nie znam, więc to nie ma sensu. Teraz czekam aż mi odeślą aparat z naprawy - powinno być lada dzień i będą nowe spacerkowe fotki :D
Pasavera Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Teraz czekam aż mi odeślą aparat z naprawy - powinno być lada dzień i będą nowe spacerkowe fotki :D :laola: :laola: :laola: :laola:
Justa Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Ale się rozpisaliście!!! Już za Wami nie nadąrzam... Ale to dobrze, że jest tyle osób chętnych do pisania na sznaucerach, pamiętam czasy, kiedy ten dział świecił pustkami... :roll: Pisaliście cos chyba o zapędach łowieckich.... GAL to poluje na wszelskie ptactwo, a wczoraj próbowała schwytać świnkę mojej psiapsióły (wkładała cały łep do klatki i szykowała się do ataku :D ). Było chyba tez coś mowa o spaniu psinek... Moje sznaucerzysko nie śpi ze mną w łóżku, ale obok, na swoim posłanku ;) Chyba czuje sie tam bezpiecznie, bo jest ono między moim łóżkiem, a szafeczką, w której leżą jej zabawki. taki zaciszny kącik, wolny od przeciągów. A posłanie ma uszyte przez moją koffana babcię- taki materacyk obszyty poszewką - babci robota- błękitna poszewką ;) Ja chciłabym Wam pokazac nowe fotaski GALi ale niestety nie mam jak :( Zbieram na aparat cały czas, możę rodzice coś dorzucą z okazji zakończenia roq i dobrych ocenek....? :roll: :D A tak woógle w czwartek jedziemyna strzyżenie i piesio będzie znowu ŁYSY!!!! Jeeeeeeee!!! JusT@ & GAL
malawaszka Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 A tak woógle w czwartek jedziemyna strzyżenie i piesio będzie znowu ŁYSY!!!! Jeeeeeeee!!! Ja tam wolę, jak Lunka ma takie troszkę odrośnięte włoski niż jak jest łysa :wink:
Recommended Posts