malawaszka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 RobinCzWa napisał(a):Z tego co widziałem w opisach to niestety nawet trybu sportowego nie mają te modele. mju400 nie ma????? wydawało mi się że ma bo ryczałam jak kupiłam mój a za kilka miesięcy pojkawił się 400 i miał ciut wiecej funkcji tematycznych :-?
RobinCzWa Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 mju400 posiada programy tematyczne: portret,autoportret, zdjęcia nocne, krajobraz, portret na tle krajobrazu - i to wszystko.
jostra Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 malawaszka napisał(a):RobinCzWa napisał(a):Z tego co widziałem w opisach to niestety nawet trybu sportowego nie mają te modele. mju400 nie ma????? wydawało mi się że ma bo ryczałam jak kupiłam mój a za kilka miesięcy pojkawił się 400 i miał ciut wiecej funkcji tematycznych :-? Ja ryczałam jak kupiłam mój, a za 2 miechy był już za pół ceny 0X :evil:
malawaszka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 jostra napisał(a):malawaszka napisał(a):RobinCzWa napisał(a):Z tego co widziałem w opisach to niestety nawet trybu sportowego nie mają te modele. mju400 nie ma????? wydawało mi się że ma bo ryczałam jak kupiłam mój a za kilka miesięcy pojkawił się 400 i miał ciut wiecej funkcji tematycznych :-? Ja ryczałam jak kupiłam mój, a za 2 miechy był już za pół ceny 0X :evil: noo dokładnie 0X to była załamka ja jeszcze spłacałam a on już był dawno dużo mniej warty :-? :evil:
florance Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Mam pytanie... czy Wasze maluchy (te poniżej 4go miesiąca) same wskakują na łóżko?? :o Bo przyznam szczerze, że mój Borys dopiero w święta nauczył się wchodzić po schodach (ze schodzeniem nadal ma problemy), a takie wyczyny jak skok na łóżko czy fotel to wyczyn poza jego możliwościami :lol: (może ja go faktycznie przekarmiam i ma za dużą dupę? :o ) a może to wina słabej kondycji, bo on przecież w sumie dopiro zaczął wychodzić tak naprawdę...?
jostra Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 I bardzo dobrze! Takie skoki dla szczeniaczka wcale nie są wskazane
RobinCzWa Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Mój lata po schodach aż miło, ale na wersalkę nie wskakuje - nie wolno mu. Pare razy wskoczył na łózko mojej mamy, ale ono po rozłożeniu ma jakieś 30cm wysokości więc niewiele. Dzisiaj mierzyłem Roniego - ma 27cm w kłębie, a mnie sie wciąż wydyje jakby wogóle nie rósł :)
jostra Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Sam sobie na to pytanie odpowiedz ;) Powinno być Ci łatwo po dzisiejszej dyskusji :P
Mek Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 jostra napisał(a):Sam sobie na to pytanie odpowiedz ;) Powinno być Ci łatwo po dzisiejszej dyskusji :P Ha . no własnie. co za detektyw z Ciebie. Ucz się od mistrzów tak jak ja. ;)
julcia_so Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Witajcie!! :D Ja tam sie nie wypowiadam na temat plastrowania iszków czy owijania ogonków bo sie na tym nie znam zabardzo... :wink: :oops: ale mnie sie bardzo podoba taki naturalny ogonek z jakim piesek się urodzi, a nawet bardzo podobaja mi sie te zawinięte - takie słodziutkie i dodają psiakowi takiego uroku!!! :P Robin, ogonek Roniego jest ślczniasty!! :angel: :angel: Ale to juz sam zdecydujesz jak zrobisz.
jostra Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Mek napisał(a):jostra napisał(a):Sam sobie na to pytanie odpowiedz ;) Powinno być Ci łatwo po dzisiejszej dyskusji :P Ha . no własnie. co za detektyw z Ciebie. Ucz się od mistrzów tak jak ja. ;) :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:
pelka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Plastrowanie uszu? w przypadku mojej Nestki okazało się mało skuteczne. Robiłam to dokładnie tak, jak pokazała mi pani w hodowli, dwa miechy minęły a uszy jak sterczały tak sterczą. Nawet mam wrażenie, że teraz wyglądają gorzej niż przed klejeniem. Pisaliście o umiejętnym klejeniu. Zastanawiam się, czy za radą hodowcy czegoś nie spaprałam niechcący. :cry:
RobinCzWa Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 jostra napisał(a):Sam sobie na to pytanie odpowiedz ;) Powinno być Ci łatwo po dzisiejszej dyskusji :P No wiesz podejrzenia zawsze są, ale pewności nie mogłem mieć, bo przecież nie wszyscy sie wypowiedzieli. Poza tym różnie to bywa, czasami okazuje sie że najwięksi wrogowie czynności x robią to samo u siebie w domku tylko że sie do tego nie przyznają :)
orsini Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 pelka nie-nie kazde ucho oklapnie:(((ale mozna przegiac w druga strone, ze bedzie zalamane ale ni etak jak potrzeba i wtedy juz nic nie zrobisz. Bo za lekkie ucho to jak tylko troche ciezarka mu brakuje to nie golisz wlosa od spodu tylko zewnatrz i ucho klapie.
orsini Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Wczoraj poczulam sie urazona tym, ze opowiadam bajki! wiec opowiem jeszcze jedna w takim razie, a czy bajke to niech kazdy sam oceni. http://izabelapodolska.webpark.pl/euro2003.html tu macie link do Agatki starego portalu i wynikow z Eurodog w Bratyslawie 2003. Zobaczcie sobie sznaucer miniaturowy czarny , suki . Znajdzcie suke o pieknym imieniu Utopia Rezlark i zobaczcie jaka dostala ocene?Hmmm....ciekawe za co?Olivko wiesz moze?zaraz napiszesz, ze 1.albo kulala, 2. albo wlasnie dostala cieczke, 3. albo sedzina wyczaila lakier/farbke cokolwiek co w FCI jest zabronione :lol: :lol: :lol: Pytanie tylko czy widzialas karte oceny tej suki? :lol: :lol: :lol: bo przy ringu bylo PELNO osob i one poswiadcza, ze suka wyleciala z ringu-ocena skonczyla sie na ...ogonku-sedzina przejechala macka po ogonku i ...dziekujemy pani. Ja nie macalam suki wiec nie wiem co ma nie tak, ale za cos zostala zdyskwalifikowana!!!I nie kulala i nie miala cieczki. Lakier i farbka?to by wszystkie psiaki wylecialy:)))wiec? I czy czasem TA suka wlasnie nie jest mama Twojego nowego zakupu?To idz do Czestochowy (daleko nie masz :lol: :lol: ) w podziece, ze wsio ma OK :lol: :lol: :lol: Suka i owszem utytulowana,ale co z tego?:)))wiesz jak sie wygrywa wystawy chyba i kto w sumie maca ogonki? :lol: :lol: :lol: i kto wie CO ewentualnie MA wymacac lub czego na ogonku ma nie byc? Dziwie sie, ze nie obcina tych ogonkow tylko wydziwia i experymentuje z jakimis metodami,ale to jej psy. I czy dalej twierdzisz ze opowiadam bajki i niestworzone historie? :lol: :lol: :lol: popros o karte oceny Utopii z Bratyslawy:))))i sobie sama to zweryfikujesz :lol: :lol: ale to sa fakty Kochana czy tego chcesz czy nie!Przykro mi, bo jestes w te pania zapatrzona jak w obrazek,ale pamietaj-nikt nie jest doskonaly :lol: :lol: :lol: ona tez nie. A Ty Robinku?klej sobie klej ogonki:))klej:)))i tak nie zamierzasz go wystawiac, wiec w razie czego dyskwalifikacja Ci nie grozi:))))) aaa,bo jeszcze jest taka mozliwosc,ze cokolwiek bylo na tym ogonku w 2003 r sie albo zagoilo,albo zroslo albo nie wiem co,ale ze jest juz niewyczuwalne?nie wiem, bo ja jestem zwolennikiem obciecia w 1wszej dobie za 3cim kregiem:))i po problemie :lol: :lol:
orsini Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Robin do konca oszalales??? wkleiles fote suki osoby, ktora akurat nie jest przeciwnikiem tego typu zabiegow :lol: :lol: :lol: slabo Ci idzie w szpiegowaniu oj slabo... :lol: :lol: :lol:
Elitesse Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 nie wiecie moze kto w tej chwili ma do sporzedania szczeniaczki czarnych olbrzymów z kopiowanymi ogonkami ?? tak do 10 tygodni ?? bo mój znajomy mnie zamecza - chce zabrać psiatko do niemiec ale nie na wystawy
orsini Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 eeee to moze KaVanga?bo ona w olbrzymach siedzi. ale z kopiowaniem to teraz coraz ciezej:(((wez zobacz w Hajko-nerita czy jak mu tam:)))on czesto ma pol miotu cietego i pol niecietego
Ka-Vanga Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Elitesse napisał(a):nie wiecie moze kto w tej chwili ma do sporzedania szczeniaczki czarnych olbrzymów z kopiowanymi ogonkami ?? tak do 10 tygodni ?? bo mój znajomy mnie zamecza - chce zabrać psiatko do niemiec ale nie na wystawy Wiem na pewno piesku, ale ma teraz ok 4 miechow, Aga podam Ci info na gadulcu pozniej. Cos pomyslimy i znajdziemy jakiegos malucha :wink: .
jostra Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 orsini czy ogonek u psa może się nagle zakręcić? Bo ja widziałam Utopię jak miała 4 miechy i miała ładny ogonek, wszystkie psy z tego miotu. które widziałam mają ładne ogonki, trochę mnie teraz wcięło :-? Chyba, że ogonek był robiony wcześniej ...
orsini Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 a Utopia teraz ma skrecony?????na fotach u niej na www ma prosty. Nie wiem co miala nie tak w Bratyslawie z ogonem-moze nam Olivka powie jak wie...cos miala nie hallo-za darmo nie wylatuje sie z ringu z dyskwalifikacja. aaaaa, jeszcze pies moze byc agresywny i wtedy tez out:)))ale Utopia agresywna nie jest.
orsini Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 jostra jest jeszcze cos takiego jak zlamany ogon-i taki pies sie poprostu rodzi z takim i to tez jest wada dyswalifikujaca, bo dziedziczna ( w jaki sposob nie wiadomo-pewnie powiazana z recesywnym genem, bo nie wszystkie maja zlamany w miocie). Nie wiem jak sie walczy ze zlamanym ogonkiem-tzn. wiem-obciac, ale moze jest jeszcze jakis sposob?nie wiem...dzieki Bogu nie musze az tak nad tym glowkowac:))))
orsini Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Zreszta ja caly czas powtarzam: nie wiem za co ona wyleciala z ringu. Za cos dostala ocene dyskwalifikujaca-wiele ludzi widzialo jak jej pani podziekowala za wystawienie psa po tym jak przejechala po ogonku reka. I Czesi tez mowili,ze to za ogon-bo w sumie ludzie niektorzy byli w szoku, czemu piekna suka schodzi z ocena dyskwalifikujaca? A zeby sie dokladnie dowiedziec za co potrzebna by byla karta oceny, a tej sie nie dostanie:))))wiec mozna tylko gdybac co ona tam wymacala
Recommended Posts