Olivka Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Magda&Egri Kleić będziesz ,az uszy przestaną wstawać . Weź normalny plaster lekarski ,złap jeden koniuszek ucha , przylep , potem przeciągnij pod brodą i dolep do drugiego . Klej jest sprowadzony z Niemiec z Ehaso , więc wiadomo ,tylko dla zwierząt . Ogonki klei się ,ale bardzo młodym szczeniaczkom. Ciężko wytłumaczyć jak się to robi . Na wierzch ogonka rynienka np z gazety i obkleić plastrem na około.
Ka-Vanga Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Florance kurcze, rzeczywiscie sie cos popsulo, moze jakies problemy z serwerem maja hmmmmm. Wiesz co poszukam telefonu do nich i Ci podam ok? :D .
Ka-Vanga Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Olivka napisał(a):Magda&Egri Kleić będziesz ,az uszy przestaną wstawać . Weź normalny plaster lekarski ,złap jeden koniuszek ucha , przylep , potem przeciągnij pod brodą i dolep do drugiego . Klej jest sprowadzony z Niemiec z Ehaso , więc wiadomo ,tylko dla zwierząt . Olivka no co Ty, ja nawet przez chwilke nie pomyslalam, ze Ty mozesz miec inny klej niz dla zwierzakow, ale przeciez nie kazdy wie ze to ma byc taki spacjalny nie :P :wink: .
Ka-Vanga Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Magda&Egri napisał(a):Dzięki Olivka Od jutra zacznę jej kleić. Magda tylko musisz uzbroic sie w cierpliwosc 8) .
Olivka Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Robin! No klej ogonek , klej , przecież Twój piesek jest w wieku mojej Fancy . Ja kleiłam i teraz już pięknie prosto nosi , jak antenkę. Podklej na 4 dni , potem zdejmij i zobaczysz , czy zakręca , jak zakręca , to znowu podklej. Tylko nie pomyślcie ,że się madrzę czasami , poprostu mówię to , co sama zastosowałam i przyniosło rezultaty .
RobinCzWa Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Ale w jaki sposób??? Ja nie mam o tym pojęcia, więc proszę Cie opisz mi dokładnie jak to zrobić. Klej też taki sam jak do uszu?
orsini Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Jostra NIE slij kasy:)) napalilam sie na ten kijow bo mam transporcik :angel: :angel: :angel: :angel: wiec chyba zabiore cala watahe kundli:))))szczeniak plus Mafia-moze by sie udalo championat zrobic, i Santine na wieczor sobotni:))))) zbankrutuje ale co tam:))))
orsini Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 jostra napisał(a):oki - bez łaski :evilbat: durak :lol: :lol: :lol: :lol: a doszedl juz moj list w ogole?:))
jostra Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Jaki list???????????????? :lol: Nic o żadnym liscie nie wiem :P :evilbat: :evilbat: :lol: :lol:
orsini Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 jostra napisał(a):Jaki list???????????????? :lol: Nic o żadnym liscie nie wiem :P :evilbat: :evilbat: :lol: :lol: hahahaha a ja chyba sie zdecydowalam tu zostac i szukac dalej roboty ,ale na dluzej...nie wiem czy dobrze robie,bo kasy brak na wszystko...na dentyste tez nie mam nawet...ale jakos sie boje do tej polfy...szanse na zatrudnienie sa,ale musialabym sie wykazac,a jak sie wykazac,jak laska od 5lat zna lekarzy i ich poprosila,zeby pisali na maxa,zeby jej potem nie zwolnili,wiec wiadomo,ze jak mnie nie znaja to az tyle nie beda pisali,wiec spadki beda...i gdzie ja potem znajde prace?jak zawsze o wynik sie pytaja?a ja tu same spadki...
florance Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 matko, jak mi się na tym l4 nudzi... powklejałabym Wam jeszcze foty, ale na Wasze szczęście już nic ciekawego nie mam :lol:
orsini Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 aaa to Ty juz pracujesz????? hehehe nie wiedzialam... no a ja nie bardzo wiem jak tym z Polfy powiedziec,ze dziekuje bardzo,ale nie...chyba wysle mejla i smsa dla pewnosci a potem wylacze telefon na pare dni...jakos nie mam ochoty dostac opierpapieru ,ze jestem niepowazna itp. ze moglam sie nie zgadzac...no moglam,ale to jest moje zycie.
florance Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 orsini napisał(a):aaa to Ty juz pracujesz????? hehehe nie wiedzialam... To do mnie??? :o Przesz ja pisałam, żem stara rura :lol: i co ja robię tu uu :hmmmm: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 aaa to ja nie wiedziela:)) a stara ruro ile masz lat?:))))bo dla jednych bycie stara rura zaczyna sie na 25 a dla innych na 50 :lol: :lol: :lol:
florance Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 to ja mam pomiędzy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 no poza KaVanga bo ta to bardzo mloda rurka:))))rureczka:))))
jostra Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 My też nie takie stare rury :P Rdza nas jeszcze nie bierze :evilbat:
florance Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 rdza Was nie bierze, bo jesteście dobrze zakonserwowane stare rury :lol: :lol: :lol: :lol:
Agatka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Jak słysze to gadanie o tych ogonach to sorry ale mi sie smiac chce ;) Ludzie uświadomcie sobie wreszcie, ze nie ma wzorca na noszenie ogona u miniatury. Nigdzie nie jest napisane czy ogon ma byc prosty, szabelkowaty czy zakrecony. Arwena - Matka ROnniego ma ogon zakrecony i kładzie go na boczku. Była wystawiana ponad 25 razy i nigdy żaden sedzia nie zarzucił jej ze to jest źle. Ronny ma ogon lekko zakrecony na końcu i tak samo jak z Arwena. Dengi ma ogon szabelkowaty i tez nik go nigdy nie komentował. ogonów nie powinno sie kleic bo mozna zrobic szczeniakowi krzywde. Nie raz juz zdarzyło sie nawet sedziom kynologicznym, że klejeniem ogona doprowadzili do martwicy i ogon odpadał. Jak byłam u Pani Supronowicz ostatnio to przyjechał chłopak z dwoma foxami. BYł wczesniej u innej sedziny która mu te ogony zakleiła. Jak pani Małgosia to zobaczyła to mu taka awanture zrobiła. Pytała czy on chce zeby ogony były niedotlenione... Żeby zrobic szczneiakom krzywde. CHyba jedyny raz widziałam ja tak wkurzona. Mówiła ze takie ładne szczeniaki, a on takie idiotyzmy wyprawia. Wiec proponuje sie 100 razy zastanowic zanim sie takie rzeczy robi, a juz wogóle znaim sie takie rzeczy poleca osobom które nie maja o tym zielonego pojecia. Prosze uprzjemie co by nie brac tego do siebie to była taka dygresja na boku , w celu przmeyslenia :) I Błagam Cie RObin nie klej Roniemu ogonka!!!! **************************************************** Natalia_W - jak to mówia Niezbadane sa wyroki Boskie!!! Czasem los decyduje za nas. Opisałabym tutaj moja własna historie z niewzietym psem, ale boje sie ze niektórzy to opacznie zrozumieja, wiec powiem tylko, ze los mnie ostrzegł. Mozeto nie twoja pora, może to nie ta suczka, może tak musi byc, a może za chwile gdzies urodzi sie cos co jest tylko Tobie pisane!!! Więc uszy do góry i czekaj na SWÓj CZAS!!!!!!!!!!
Ka-Vanga Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 orsini napisał(a):no poza KaVanga bo ta to bardzo mloda rurka:))))rureczka:)))) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 hahahahaha niechaj zgadne jakie to foxy i KTORA sedzina zakleila ogonki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nie wydaje mi sie,zeby te klejenie ogonkow bylo skuteczne-w koncu w Czechach pelno biega ze skreconymi ogonami. Ja mam poskrecana Mafie i wole teraz zdecydowanie brak ogonka:))))a ogonek jak juz musi byc to niech bedzie jak u Dengiego-prosty :lol: :lol:
Recommended Posts