Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Super malawaszka ze juz wróciłas!!!!!!!!!!!!!! Wreszcie nie bedzie takiej sytuacji zeby nikogo przez pół dnia nie była na sznauceromanaikach :wink:

Niom ja też się strasznie cieszę, bo przez tych kilka dni to momentami nie wiedziałam co ze sobą zrobić, bo stoi komp kuzyna, ale nie ma netu i lipa :-?

No a jeszcze Wam nie opowiadałam jak Lunka się starała zachowywać grzecznie przy dzieciach. Bo ona nie miała jeszcze kontaktu z maluchami i muszę powiedzieć, że się tego obawiałam bo jedyne dzieci jakie ona zna to dzieciaki na osiedlu na placu zabaw, a one tam krzyczą i piszczą i Lunka czasem szczeka na nie. Na szczęście na wsi unikała tych dzieciaków jak ognia, czasem się of course nie udało uciec i dzieciaki ją dopadły z głaskaniem, bo one tam nie mają piesków dompwych, czyściutkich i pachnącyhc tylko takie podwórzowe psiska. No i ten egzamin zdała Lunka na 4 powiedzmy, bo czasem zaszczekała, ale nie próbowała ugruźć ani nic, tylko jak dzieci piszczały to ona też się odzywała.

Bardzo było widać jak pies reaguje na strach - są tam między innymi ( :-? )dwie około 6 letnie dziewczynki i jedna się Luny bała i ze strachem podchodziła ją pogłaskać, a druga 100% pewnie (bo ciocia = czyli ja - powiedziała, że piesek nie ugryzie). Luna na tą co się jej bała szczekała i uciekała od niej, a z tą drugą się bawiła, biegała i merdała do niej "kikutkiem". :lol:

Jeden tylko problem był, bo poszczekiwała jak płakało niemowlę - mam nadzieję, że nie będzie tak robić jak ja będę miała swojego dzidziusia kiedyś :wink: :D

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

O jak już o dzieciach mówimy ,to moja Oliwka je poprostu uwielbia .Na spacerze zagląda do piaskownic ,czy tam przypadkiem nie siedzi jakieś dziecko ,które chciałoby sia z nią pobawić, które możnaby gonić ze szczekaniem , a jakby miało jakąś piłeczkę no to już super.

Nie lubi tylko małych dzieci ,takich 2,3 latków z nieskoordynowanymi jeszcze ruchami . Ostatnio taki jeden maluch usilnie próbował jej włożyć palec do pupy :o

Posted

Olivka no to masz suuper, że piecholek nie boi się dzieci, bo Luna to jeszcze trochę i udałoby jej się teleportować w inne miejsce. A z tym szczekaniem to jest tak (przynajmniej tam gdzie ja byłam teraz), że tam są dzieci w wieku od 2 m-cy, przez 1 roczek (to moja chrześnica koffana), przez 1,5 roczku, do 2x około 6 lat = pięcioro dzieci nieprzyzwyczajonych do psa w domu. No i jak Luna szczeknęła to wszystkie podskakiwały ze strachu i aż się spinały - zwłaszcza te maluszki, to był największy problem - żeby maluszki jakiejś traumy nie przeżywały i się potem panicznie psów nie bały :roll:

Posted

Tak , do takich małych ,to jej nie puszczam , bo się boją jej szczekania .

Ale starsze to tak z nią wariują ,że potem mój pies pada w domu ze zmęczenia . Dzieci z osiedla już ją znają " o idzie Oliwka" wołają , a jej nie trzeba dwa razy powtarzać i zaczyna się zabawa.

Posted
O jak już o dzieciach mówimy ,to moja Oliwka je poprostu uwielbia .Na spacerze zagląda do piaskownic ,czy tam przypadkiem nie siedzi jakieś dziecko ,które chciałoby sia z nią pobawić, które możnaby gonić ze szczekaniem , a jakby miało jakąś piłeczkę no to już super.

Nie lubi tylko małych dzieci ,takich 2,3 latków z nieskoordynowanymi jeszcze ruchami . Ostatnio taki jeden maluch usilnie próbował jej włożyć palec do pupy :o

Moja Beska to tak jak Olivka. Przed brzdącami do 4 lat ucieka (nie dziwię się, bo zdarzają się dzieciaki które traktują psy jak lalki, i nic tylko by je nosiły :evil: ), cieszę się że Beska zdaję sobie sprawę że dzieciom nie wolno nic zrobić, nawet warknąć! Natomiast ze starszymi dziećmi o to chętnie bryka:)

Posted
W sierpniu będzie miała 2 lata :fadein:

Myślałam ,że jest jeszcze mała,bo Oliwka w wieku szczenięcym też bała się dzieci. Przeszło jej po wczasach nad morzem ,gdzie żadna zabawa na plaży nie obyła się bez Oliwki . Przekonała się wtedy ,że dzieci też są porzyteczne i do czegoś służą :lol:

Posted

Alexandro!

Nie wiesz czemu na stronie ZK Kraków nie ma jeszcze katalogu przedwystawowego?

Orientowałaś się już z kim zgłoszona jest Twoja sunia?

Posted

Lunka po prostu nigdy nie miała kontaktu bliższego z dziećmi i to chyba stąd się bierze, a w ogóle to ona troche takich dziwnych lęków swoich nie wiadomo skąd bo nikt jej nigdy nie straszył, a ona się boi i ucieka np. jak puści bączka głośnego :roll: :D

Posted
Lunka po prostu nigdy nie miała kontaktu bliższego z dziećmi i to chyba stąd się bierze, a w ogóle to ona troche takich dziwnych lęków swoich nie wiadomo skąd bo nikt jej nigdy nie straszył, a ona się boi i ucieka np. jak puści bączka głośnego :roll: :D

:laugh2_2: Ale się uśmiałam z tych bączków .

Moja też do najodważniejszych nie należy ,ale tylko jeśli chodzi o psy.

Nie ma dużo psich przyjaciół.

Co prawda ta jej psia antypatia zmalała po szkoleniu ,ale psów dalej nie toleruje . Biada takiemu ,który się do nas zbliży .

ogólnie mówiąć psów unika , ludzi kocha ( może myśli ,że jest dziewczynką)

Posted

Co do psów to boi się takich większych, a z maluchami to szaleje i zabawa na całego (na szczęście).

A co do strachów jej dziwnych to cuduje i nie wie co ze sobą zrobić jak się jej pokaże język - zachowuje się wtedy strasznie śmiesznie - jakby się wstydziła bo odwraca się tyłem, opiera się o coś, koło czego akurat stoi i tylko zerka przez "ramię" czy język już schowany, a jak schowany to wycałuje, że hej :lol:

Jest jeszcze kilka odgłosów których się panicznie boi i nie wiadomo skąd jej się to wzięło bo jest u nas od szczeniaczka :roll: :-?

Posted
Alexandro!

Nie wiesz czemu na stronie ZK Kraków nie ma jeszcze katalogu przedwystawowego?

Orientowałaś się już z kim zgłoszona jest Twoja sunia?

Hej Olivka!! Też się "wkurzam", że jeszcze nie zmajstrowali katalogu! Z tego co wiem to moja mała niestety też nie będzie miała konkurencji w szczeniakach podobnie jak i w Kielcach :( A szkoda bo tak smutaśno i bez adrenalinki samemu!! Niestety nie wiem jak w innych klasach. Ale może jeszcze zrobią ten katalog :roll:

Moja to tylko na odległość odważna. Nie daj Boże jak ktoś chce pierwszy wyciągnąć do niej dłoń, wtedy to jeszcze bardziej nieufna :lol: Nawet szczeknie "nie zbliżaj się", ale gdy tak wziąść podejść, nie bać się jej to zaraz uszy po sobie i się przymila. Nie cierpi i obszczekuje pijaków. A tak to oaza spokoju i miłości. Kocha ludzi jak i inne psy. Ku mojej nieraz trwodze bez obaw biegnie nawet do Dobermana z chęcią zabawy. Odpukać jak dotąd inne psy też ją lubią :D

Oj te sznaucie urocze są, no nie?? :D

Posted
Nie cierpi i obszczekuje pijaków. A tak to oaza spokoju i miłości. Kocha ludzi jak i inne psy. Ku mojej nieraz trwodze bez obaw biegnie nawet do Dobermana z chęcią zabawy. Odpukać jak dotąd inne psy też ją lubią :D

Skąd ja to znam :wink:

Figa kiedyś szczekała na gościa który grzebał w śmietniku :lol:

I też biegnie do każdego psa, nie ważne czy mały czy duuuży :wink:

No a potem jak jest bardzo natrętny to ucieka od niego :wink:

Ale to za zwyczaj ona jest natrętna, bo z wszystkimi chce sie bawić, a jak widomo nie wszystkie piechy lubią zabawę :fadein:

Posted
Ale to za zwyczaj ona jest natrętna, bo z wszystkimi chce sie bawić, a jak widomo nie wszystkie piechy lubią zabawę :fadein:

No właśnie po takim natręctwie Luny, rzuciła się na nią kiedyś bokserka i teraz Luna nienawidzi bokserów i wszelkich faflunów i szczeka na nie - muszę strasznie uważać żeby nie pobiegła bo nie wiadomo co jej do łebka strzeli

Posted

Co by nie mówić w końcu mamy psice tej samej rasy :lol: Fajnie tak powymieniać się spostrzeżeniami :D

Dokładnie Pasavera, najpierw moja też biegnie do nawet dużego psa , a jak na miejscu stwierdzi że za duży, to wtedy w nogi i z powrotem do mnie, w ostateczności nawet na moje ręcę :lol: Oj kiedyś się to może źle skończyć, nie uśmiecha mi się zmierzyć z Dobermanem zaczepionym przez moją wariatuncie :o hihihihi

Posted
Czasami, jak Luna obszczekuje jakiegoś duużego psa, to mnie się wydaje, że tym malucham zostało sporo odwagi od olbrzymów i zapominają, że nie urosły :roll:

:lol: a wyobraź sobie olbrzyma z temperamentem mini :lol:

To był by dopiero pies.........

Posted
:lol: a wyobraź sobie olbrzyma z temperamentem mini :lol:

To był by dopiero pies.........

No to by dopiero była bestyjka :P :Dog_run: , że nic tylko :scared:

:cunao:

No napewno gdzieś w Polsce jest taki sznaucio olbrzym o charakterze mini

Posted

Pasavera, proszę doucz nie zorientowaną jaką jestem, bo widzę że Twoja sunia ma chustkę dogomanii. Skąd się je bierze/kupuje??

Acha zapomniałabym, masz fajniutką stronkę :wink:

Posted

Zobacz TUTAJ

Ale obawiam się że juz nie można kupić :(

Ja ją kupiłam w pierwszej turze, a już była druga. O ile dobrze tam czytałam to trzeciej nie będzie chyba że się ktoś podejmie tego zadania :fadein:

Posted

Dzięki malawaszka właśnie zaczęłam czytać przez Ciebie wskazany wątek :) Mimo wszystko mam nadzieję, co zresztą napisałam, że jednak będzie III tura :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...