Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałam Wam życzyć Wspaniałych, cieplutkich, wesołych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych! Hektolitrów wody wylanych na Was, żeby Wam się szczesciło ;)
I podzielcie sie jejetkiem z piechami ;) 8) :evilbat:

Just@ & GALA

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

DZIŚIAJ Z RANA BEZ GADANIA
BIERZ SIĘ DO JAJ MALOWANIA
MALUJ WSZYSTKIE BEZ WYJATKU
I TE Z MAJTEK I TE Z WRZĄTKU

RADOSNYCH ŚWIAT ŻYCZY
MEK

Posted

Denisek super, rzeczywiście widać że to atleta.
Troszke przejechałem mojego Roniego trymerkiem, bo już sporo mu włosków wyłaziło i zobaczyłem że w okolicach kłebu ma takie brązowawe odcienie:

Mam nadzieje, że mu to zjaśnieje, a Wy jak myślicie?
Może powinienem zmienić karme? - teraz je Bewi Dog - Puppy Gravy

Posted

Nie przejmuj się Robin to zabarwienie jest zupełnie normalne u pieprzaków, stopniowo coraz więcej włosków będzie mu jaśniało, początkowo mogą mieć własnie taki rudawo-brązowy odcień, ale z czasem przebarwi sie na sliczny pieprz i sól (gdy będziesz go trymował będzie to jeszcze szybciej). Przykładowo Denis też do niedawna miał duzo takich rudawych miejsc teraz też troszeczke ma, ale już mniej...to wszytsko zalezy od psa, każdy jaśnieje w innym czasie. Karmy bym nie zmieniała bo jesli smakuje Roniemu to zostaw. :D

Posted

No właśnie karma jest super, wszyscy chwalą puppy gravy i Roniemu też bardzo smakuje, poza tym zachowuje sie jak okaz zdrowia więc szkoda by było.
Przejąłem sie trochę, bo Agatka z góry mnie uprzedzała że sznaucerki nie mogą jeść marchewki, ani nic z karotenem bo właśnie sierść może "rudzieć" - Nic takiego Roni nie dostaje, a tu takie odcienie, ale skoro mówisz że to przejściowe to ok.

Posted

hm... mówisz, ze ne można dawać pieprzakom marchewki ani niczego z karotenem??? ło matko!!! a Denis codziennie etraz jak je gotowane to je 10 dkg warzyw i najczęściej jest t własnie marchewka i pietruszka.... no bo jak nie dawać marcgwi to jakie warzywa? tylko pietruszke? hm... a on uwielbia marchwe pod każda postacią, ale u Roniego to na pewno przejściowe i własnie z tego co keidyś mi Agatka mówiła to sierśc może mieć troche rudawy odcień po trymowaniu, ale że to mija więc narazi enie ma się czym martwić, a zamierzasz wystawiać Roniego? bo może jdnak byś się skusił?

Posted

No po Katowicach coraz bardziej sie przekonuje, że byśmy sobie poradzili. Zobaczymy, przyszłość pokaże i jeśli wyrośnie mi "egzemplarz" mający szanse zdobyć coś na wystawach to pewnie zagościmy na ringach.

Posted

madzior_ka napisał(a):
hm... mówisz, ze ne można dawać pieprzakom marchewki ani niczego z karotenem??? ło matko!!! a Denis codziennie etraz jak je gotowane to je 10 dkg warzyw i najczęściej jest t własnie marchewka i pietruszka.... no bo jak nie dawać marcgwi to jakie warzywa?

Najlepiej zapytać bezpośrednio Agatki, ale nie sądzę żebym coś pomylił.

Posted

Zgadza się :D Nie powinno się dawać raczej marchewki sznaucerkom. Wiadomo raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale nie dawać regularnie. Madziorko zamiast marchewki, można ugotować pietruszkę i seler :wink:
Robin- na pewno sobie poradzicie na ringu :wink:

Posted

no to super ze sie zastanawiasz nad wystawami bo na pewno jest to super zabawa:))

hmm to musze mu ją ograniczyć ale na szczescie inne warzywa tez lubi, a dzisiaj kupiłam mu taki specjalny makaron ciekawe czy mu będzie smakować i witaminki bo stwierdziłam z ejak go karmie gotowanym to jakis dodatek z witaminami i mikroelementami by sie przydał i kupiłam mu cuś takeigo (niebieskie):

fajne bo łatwo sie dodaje bo jest nie w formie tabletek a w formie proszku i wystarczy na dłuuugo bo na 20 kg daje sie 1 łyżeczke wiec na Deniska pół łyżeczki dziennie:)

Posted

Robin ten wBos jest przebarwiony pewnie tylko na koncowkach...to powinno zejsc prz pierwszym trymowaniu..tak mi sie wydaje :wink: Moj kenzo tez mial lekkie przebarwienie na koncowkach i to ladnie zeszlo!! :D

Posted

no właśnie nie wiem co tak wszystkich "wywiało"..... moze powyjeżdżali gdzieś na święta, ech no to ja w takim razie spróbuję utrzymać na forum świąteczny nastrój i kilka wierszyków wstawię:

Na stole święcone, a obok baranek,
Koszyczek pełny barwnych pisanek
I tak znamienne w polskim krajobrazie
W bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.
Zielony barwinek, fiołki i żonkile
- Barwami stroją uroczyste chwile.
W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,
Gdy wielkanocne na stole śniadanie.

Kiedy Wielkanoc nastanie,
Życzymy Ci na Zmartwychwstanie.
Dużo szczęścia i radości,
Które niechaj zawsze gości.
W dobrym sercu w jasnej duszy.
I niech wszystkie żale głuszy.

Wesołego królika co po stole bryka, spokoju świętego i czasu wolnego, życia zabawnego w jaja bogatego i w ogóle wszystkiego kurcze najlepszego!

Niech zajace i barany pospelniaja Twoje plany, porzuc wszystkie rozterki, bo to czas wielkiej wyzerki, ponadto Swiat w szczescie owocnych zyczy kroliczek Wielkanocny.

Posted

Madziorko, ja jak swoim gotuje (rzadko, ale czasem mi sie zdaza :wink: ), to najczesciej kupuje takie mieszanki warzywne Hortexu (tam jest masa roznych warzyw, zaczynajac od kalafiora, a konczac na brukselce (bleeeee :wink: )). Moje za tym przepadaja :D .

A co do marchewek to malej tez nie daje bo mi Agatka zabronila :wink: , ale duze dostaja bo uwielbiaja i zadnych problemow z brazowieniem nie maja :evilbat: .

Posted

piekny Mili Sznauceromaniacy !
Wszystkiego Najlepszego z Okazji Nadchodzacych Świat Wielkanocnych.
Pogody Ducha ,Zdrowka,Świetego Spokoju i Okazji do Spacerow z Pieskiem (byle nie z powodu przejedzenia :D ).

Moja Zuzia jest pieknie ostrzyzona.Ach ,jak ja lubie ja w takiej krociutkiej fryzurce.Moze uda mi sie ja uwiecznic porzyczonym cyfrakiem to zaraz sie Wam pochwale.
Lece robic salatke jajeczno -warzywna .To Pa !

Robin!
Mojej suce tak okresowo rudzieje futro jak na sloncu lezy ,a poniewaz twoj piesek jeszcze bardzo malutki to mysle ,ze faktycznie jak bedzie zmaina wlosa to mu to przebarwienie zniknie.
Ale on jest rozkosznie malutki .... :D piekny :D

Posted

ka=vanga napisał(a):
kupuje takie mieszanki warzywne Hortexu

no to muszę się za taką mieszanka rozejrzeć i to jest mrożone i później to jescze gotujesz czy tylko podgrzewasz zeby nie było zimne?

Posted

Kolorowych jajeczek, wycinanych owieczek, rozkicanych króliczków, pyszności w koszyczku, a przede wszystkim udanego lania w mokrym "dniu suchego ubrania" tego i jeszcze więcej życzą Ola z Beską wszystkim Dogomaniakom!!!! :D :D :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...