Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

to trudno:)))
gdzie ja Ci teraz bank znajde?:)))dzis nie dam rady-moj otwarty do 16stej a potem juz nie.
a kto buchnie?pojdzie poleconym priorytetem i zakamufluje ten cash:))))gdyby to szlo za granice to ryzyko by bylo wielkie,ale tak to mysle ze nie
orsini@interia.pl

Posted

Witka,

powiedzcie mi co jest takiego w posiadaniu wiekszej ilosci psow, ze przewaznie wszyscy chca miec wiecej niz jednego :lol:
Ja jestem jedno psia hihi i ten jeden mi wystarcza 8) Nie dotyczy to oczywiscie ludzi ktorzy w ten sposob poszerzaja hodowle, chodzi mi o przecietnego obywatela :wink:

Ola, moj TZ tez nie chce chodzic z Floydem na smyczy :wink: Zawsze mowi ze to komicznie wyglada jak facet idzie z takim mikrusem, a facet ktory ma powyzej 1,90 to juz wogole koszmar :lol: :lol: :lol:

Czy Agatki Dengi, ma cos wspolnego z Vis-a-Viskami ???

Posted

Dzieki orsini....... bosh jestem ciemna jak tabaka w rogu, przeciez moglam sama zobaczyc, ale to byl taki odruch jak ogladalam zdjecia.
Bardzo mocna linie hodowlana maja i odrazu rzuca sie to w oczy

Wlasnie nie chodzi mi o ludzi ktorzy zajmuja sie wystawianiem, hodowla itp, bo to chyba normalne ze chce sie "wiecej", "lepiej", "doskonalej" :wink:

Posted

Pink napisał(a):
Witka,

powiedzcie mi co jest takiego w posiadaniu wiekszej ilosci psow, ze przewaznie wszyscy chca miec wiecej niz jednego :lol:
Ja jestem jedno psia hihi i ten jeden mi wystarcza 8) Nie dotyczy to oczywiscie ludzi ktorzy w ten sposob poszerzaja hodowle, chodzi mi o przecietnego obywatela :wink:

Ola, moj TZ tez nie chce chodzic z Floydem na smyczy :wink: Zawsze mowi ze to komicznie wyglada jak facet idzie z takim mikrusem, a facet ktory ma powyzej 1,90 to juz wogole koszmar :lol: :lol: :lol:

Czy Agatki Dengi, ma cos wspolnego z Vis-a-Viskami ???

Pink u mnie podstawowym powodem by posiadać drugą sunię, jest potrzeba towarzystaw dla mojej Beski. Owszem ja spędzam z nią mnóstwo czasu (mam całe szczęście takie prace), gdy jesteśmy razem to są i spacery i domowe harce, ale mimo wszystko ja widzę że to nie wystarcza, poza tym w mojej okolicy jest nie wiele psiaków i Beska ma mało okazji do zabaw, i też co prawda rzadko ale jak zostaje w domu sama to strasznie tęskni, a z drugą sunią sądzę że byłoby lepiej, tak samo z jedzeniem byłoby lepiej gdyby miałą konkurencję do miski :lol: Ja niestety nie mam dzieci (jak do tej pory nie udaje mi/nam się je mieć :( ) i Beska jest poniekąd taką alternatywą dziecka, jest jedynaczką i szkoda mi jej, chciałabym by miała "siostrzyczkę"
No a wystawy i chęć pokazania swoich skarbów jak mówi orisini to kolejna sprawa :wink:
A co do spacerów, to teraz mój TZ wychodzi z Beską (jak musi bo ja jestem w pracy) i nie ma problemów, mimo że ma 1,96 m wzrostu :lol:
On się buntuje i sprzeciwia że z dwoma nie wyjdzie :lol: Trudno będzie wychodził zatem pojedynczo z każdym :lol:

Posted

Dawniej chciał mieć dużego psa, bo nie wiedział jak to jest, ale odkąd Sonia zaczęła się z nim kiedyś wylewnie witać zwątpił i stwierdził że pozostanie przy miniaturach :lol: Poza tym on to taki pseudo esteta, sam bałagani ile wlezie, ale innych upomina, i ja bym życia nie miała gdyby był olbrzym, i tam by chlapnął, tam naśmiecił itp :wink:

Posted

Trzeba zakupić taką przezroczystą podkładkę w IKEI i nie będzie problemu

no to nastepnym razem jak będziemy w Ikei trzeba sie z ataką rozejrzec bo nasz parkiet też powoli zaczyna się scierać...

[quote name='alexandra']Pink u mnie podstawowym powodem by posiadać drugą sunię, jest potrzeba towarzystaw dla mojej Beski. Owszem ja spędzam z nią mnóstwo czasu (mam całe szczęście takie prace), gdy jesteśmy razem to są i spacery i domowe harce, ale mimo wszystko ja widzę że to nie wystarcza, poza tym w mojej okolicy jest nie wiele psiaków i Beska ma mało okazji do zabaw, i też co prawda rzadko ale jak zostaje w domu sama to strasznie tęskni, a z drugą sunią sądzę że byłoby lepiej
ja z tego samego powodu bym chciała brata dla Deniska i tez z tego ze wystawki ki sie podobają ale narazie to baaardzo watpie ze rodzice sie zgosza:((( mama mówi ze jeden jej wystarcza i po co drugi..... a jak jej pokazuje zdjecia Bafiego i Kenzia razem dwa pieprzaczki jak sie bawia itd to mówi ze super, jak rozmawiam z nią ze jakby denis miał brata to jakby chasali razem po ogrodzie a jak pytam czy zgodzi sie na drugiego to ze nie.... a przeciez nawet w kosztach niewielka róznica bo tylko szczepienia... a teraz denis je gotowane wiec i tak duzo na jedoznku zaoszczedzilismy bo ot tansze o wiele od karmy:((( i nie mam pomysłu jak ich przekonac i podobałby nam sie czarny piesio:) najlepiej z tego mioyu teraz po Livce z tym pieskeim cz-sr ale nie ma szans z tego co widze:(((

Posted

Ola, to juz mi wiele wyjasnilas 8)

Moj TZ oczywiscie tez chodzi z psiakiem na spacery, ale Floyd biega zawsze luzno. Jak idziemy do miasta i psiak musi na smyczy, to ja go prowadze :lol:
Ale faceci cos maja takiego ze "wstydza" sie troszke hihi Na forum PSK, jest facet ktory hoduje z zona biale sznauci i zawsze opowiada, ze jak idzie z trzema bialasami, to inni faceci przygladaja sie z poblazaniem.

Posted

Pink napisał(a):
Ola, to juz mi wiele wyjasnilas 8)

Moj TZ oczywiscie tez chodzi z psiakiem na spacery, ale Floyd biega zawsze luzno. Jak idziemy do miasta i psiak musi na smyczy, to ja go prowadze :lol:
Ale faceci cos maja takiego ze "wstydza" sie troszke hihi Na forum PSK, jest facet ktory hoduje z zona biale sznauci i zawsze opowiada, ze jak idzie z trzema bialasami, to inni faceci przygladaja sie z poblazaniem.

To się cieszę :)
No moja Beska to też na codzień nie wie co to smycz. I podobnie jak u Ciebie Pink, jak idziemy do miasta to też ja prowadzę małą :) A ja z kolei uważam że facecik z psiakiem wygląda super, ja uwielbiam patrzeć z okna jak Konrad idzie z Beską, jak dochodzą do ulicy, a ona wpatrzona w niego jak w obrazek posłusznie równa do nogi i drypta koło niego :lol: bomba:)
No a niestety to prawda że inni faceci na facetów psiarzy patrzą dziwnie ;) Ale u mnie nie będzie tego problemu bo ja prawie że w lesie mieszkam, nie wiele ludzi, a sąsiedzi w większośći świrnięci psiarze jak i ja :lol:

Posted

ja tesh bym chciała siostrzyczkę albo braciszka dla Luny :( ona się nudzi w domu jak mops :( a jak widziałam jak odżyła kiedy była u nas przez tydzień mała Mercedes - zabawy, więcej energii.. super było i wcale nie musiałby to być sznaucerek (chociaż nie owinnam mieć innych psów) ale kundelek wystarczy :D

hahah a mój TZ też nie chce wychodzić z Luną na dwór :roll: oni dziwni jacyś :niewiem: ale wziął ją jak kiedyś opiekowałam się białą pudelką sąsiadki i miał do wyboru - pudel albo Luna to wziął Lunę :roflt:

Posted

Ja troche moze egoistycznie podchodze do posiadania drugiego psa, ale moje argumenty sa zawsze:
Floyda zabieram do pracy, z dwoma byl by juz klopot :wink:
Duzo podrozujemy, z jednym jest mniej klopotu :wink:
Jednego psa przemyce do samolotu, z drugim bylby klopot :wink:
Jak ide do miasta chodzic po sklepach, to Floyda zabieram, w sklepie na rece i po sprawie, z dwoma bylo by do kitu :wink:
I tak dalej i tak dalej.......... a biorac pod uwage ze Floyd nie jest jakos zainteresowany zabawa czy przebywaniem z innymi psami, to jest mi to na reke :evilbat:

Posted

Oj a ja potrzebuje Waszej pomocy. I mam nadzieje, że ktos mi pomoże...

Od jakiegos czasu Gala niechętnie je Eukanube. Juz od dawna było słychac, żde karma sie pogorszyła itp itd, ale pies jadł ja chetnie, nie było problemów, żucała sie na jedzenie... A teraz je bo musi - mam takie odczucie...

I tutaj zwracam się do Was z prośbą. Czym karmicice swoje sznaucery? Usilnie próbowałam si/e dokopac do tego tematu w sznauceromaniakcha, ale nie zdołałam :o Karma może być w porównywalnej cenie jak Eukanuba i zależałoby mi, żeby mozna było ja kupić w sklepie zoologicznym, a nie żeby była zamawiana.

Zastanawiałam się nad Hillsem, ale podobno duże dawkowanie (?). Prosze pomóżcie!

Posted

Pink napisał(a):

A zmieniając temat, co to za forum?

Posted

malawaszka napisał(a):
Justa ja słyszałam, że Bosh jest OK! ale nic więcej Ci nie powiem bo nie próbowałam :roll:

Tylko, że niestety nie widziałam go w sklepie :(

Posted

Pink napisał(a):
Ja troche moze egoistycznie podchodze do posiadania drugiego psa, ale moje argumenty sa zawsze:
Floyda zabieram do pracy, z dwoma byl by juz klopot :wink:
Duzo podrozujemy, z jednym jest mniej klopotu :wink:
Jednego psa przemyce do samolotu, z drugim bylby klopot :wink:
Jak ide do miasta chodzic po sklepach, to Floyda zabieram, w sklepie na rece i po sprawie, z dwoma bylo by do kitu :wink:
I tak dalej i tak dalej.......... a biorac pod uwage ze Floyd nie jest jakos zainteresowany zabawa czy przebywaniem z innymi psami, to jest mi to na reke :evilbat:

Nie zaprzeczam że to druga strona medalu :wink: Ale ja jestem gotowa do takich "wyrzeczeń" żeby Besce było lepiej no i mnie też :D Do jednej pracy nie mogę zabierać Beski więc bez różnicy że będzie druga sunia, do drugiej mogę Beskę to pewnie i drugą będę mogła, do sklepów no to do osiedlowego no problem, a do innych to nawet z jednym nie można więc też sprawa jasna, samolotami nie latam często, raczej podróżuję własnym autem. Więc jak widać w mojej sytuacji nic jak tylko drugą sunię zostawiać :lol:
A właśnie co to masz za fajną pracę Pink że zabierasz Floyda ze sobą??

Posted

malawaszka napisał(a):
Justa ja słyszałam, że Bosh jest OK! ale nic więcej Ci nie powiem bo nie próbowałam :roll:

Waszka - Bosh nie jest OK, wg mnie to kiepska karma
Mój pies za szczeniaka (u hodowcy) był tym karmiony i miał początki krzywicy :-?

Posted

Orsini w takiej firmie, ktora sprzedaje bardzo ladne autka z niebiesko-bialym emblematem :wink:

Justa ja karmie RC, ale wydaje mi sie ze bez paniki teraz. Wiosna idzie, cieplej sie robi, to psiaki tez mniej jedza i mniejsze zapotrzebowanie pokarmowe maja :wink: Przynajmniej u mnie tak jest, w zimie Floyd je dobrze, na wiosne juz gorzej :lol: Teraz wlasnie zaczyna juz wybrzydzac, ale ja sie nie daje :evilbat:

Posted

Justa wszystko jedno g*** :lol: :lol: :lol:
ja karmie pedigree-psy swietnie wygladaja, jesc tylko Mafia nie chce, bo ja gryza w zabki:))))a cala reszta palaszuje jak dzika:)))
do kupienia w Hicie, Realu i innych tego typu :lol: :lol: :lol:

Posted

jostra napisał(a):
malawaszka napisał(a):

Waszka - Bosh nie jest OK, wg mnie to kiepska karma
Mój pies za szczeniaka (u hodowcy) był tym karmiony i miał początki krzywicy :-?

łomatko no to lipa z tymi karmami wogóle bo co osoba to inne doświadczenia :lol: ja narazie się trzymam Acany - do domu mi sama przychodzi :lol:

Posted

Justa napisał(a):
Oj a ja potrzebuje Waszej pomocy. I mam nadzieje, że ktos mi pomoże...

Od jakiegos czasu Gala niechętnie je Eukanube. Juz od dawna było słychac, żde karma sie pogorszyła itp itd, ale pies jadł ja chetnie, nie było problemów, żucała sie na jedzenie... A teraz je bo musi - mam takie odczucie...

I tutaj zwracam się do Was z prośbą. Czym karmicice swoje sznaucery? Usilnie próbowałam si/e dokopac do tego tematu w sznauceromaniakcha, ale nie zdołałam :o Karma może być w porównywalnej cenie jak Eukanuba i zależałoby mi, żeby mozna było ja kupić w sklepie zoologicznym, a nie żeby była zamawiana.

Zastanawiałam się nad Hillsem, ale podobno duże dawkowanie (?). Prosze pomóżcie!

Ja od dłuższego czasu karmię Beskę "w mieszany sposób" :lol: Do południa dostaje gotowane (mięsko+ryż/kasza+warzywko) a po południu dostaje Royal Canin Adult Mini wcześniej jadła też ten Sensible (wtedy gdy chiałam ją podtuczyć, bo ta karma jest bardziej tłusta i smakowita)
I odpukać Beska teraz względnie dobrze jada i dobrze wygląda.
Wcześniej jadła różne karmy ale muszę przyznać że żadnej z poprzednich nie jadła z takim smakiem jak Royala :wink: A Eukanuby nie chciała jeść w ogóle :(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...