Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Własnie Waszeczko pliss wstawiaj jakiekolwiek fotki jakie robiłaś, bo ja z nerwów innym psiakom nie pstrykałam, a to co mnie robił brat to nie wiem czy się udało

Posted

jostra napisał(a):
No i gratulacje dla Bangi, która pięknie się pokazała :D

Dzieki Jostra, my Wam tez ogromnie gratulujemy :D , Berry jest tak podobna do Bangi, ze trudno czasem rozpoznac ktora jest ktora :D . I jeszcze raz wielgachne gratulacje dla Lambisia :D .

Posted

Wiedziałam że o kims zapomnę :oops:
Oczywiście najogromniejsze gratulacje dla naszych dwóch czarnych perełek Bangi i Berry, które wyglądały cudnie na ringu, i tak jak Ola mówi sa niesamowicie podobne!! Szkoda że nie mozna przyznawać 1 miejsca dwóm psiakom, bo tak własnie w ich przypadku byc powinno :wink: Są śliczniaste :D
Waszeczko, to trudno, ale zawsze coś nawet rozmazane :wink:

Posted

Haha z tego wszystkiego zapomnialam sie pochwalic. Bangitka zostala Najlepszym Szczneiaczkiem w Rasie :D i dostala przepiekny opis :D .
Ja rowniez gratuluje wszystkich co sie wystawiali.
Olus Besia wygladala slicznie i zrobilam jej fotki w statyce wiec pozniej Ci wysle :D . Haha ale musisz podziekowac za nie Waszce, bo gdyby nie ona to ja w tym zamieszaniu zapomnialabym ze trzeba fotki pstrykac :wink: :lol: .

Ciesze sie strasznie, ze moglam Was poznac, znaczy Waszeczke (haha z ktora przesiedzialam pol wystawy - Waszka fajowa osoba z Ciebie :wink: :D ), siostrzyczki, dziewczyny sa bardzo mile, hihi tylko malo mowily :wink: , Robin a Ty czemu nie podszedles :evil: :P .

Posted

Dzięki Oluś za pochwały , no i za fotki, za które też i Waszeczce dziekuję (tak jak Olcia mówi Waszeczka to super dziewczyna ;) )
Własnie Robin czemu nie podszedłeś do nas :evil: A Siostry to ciche wody, na pewno po chwili by już trajkotały gdyby tak na spokojnie móc pogadac ;)

Posted

Brawa dla Alexandry i Beski oraz Ka-Vangi i małego Bandziorka :klacz: :laola:

Alexandro, a ja mam jeszcze pytanie czysto techniczne. Ponieważ dzisiaj opisywałam jak wygląda sędziowanie a widzę że to, co napisałaś nie zgadza się z moją wersją ;) chciałabym to wyjaśnić. Chodzi o zasady przyznawania CACIB i res CACIB.

Napisałaś:
[quote name='alexandra']W porównaniu o CACIBA wzięłysmy Res.
CACIBA pokonując dwie suczki z klasy otwartej :D !!

Moim zdaniem nie mogłaś być porównywana z dwiema suczkami z otwartej. Rozumiem, że CACIBA zdobyła zwyciężczyni klasy pośredniej. Dzięki temu Ty stanęłaś do porównania. Ale dalej byłabyś porównywana też ze zwyciężczynią klasy otwartej (a nie z drugą). Porównywanie z drugą nie miałoby sensu...

Chyba, że sama czegoś nie rozumiem... :roll:

Posted

Hejka!
wszystkim GRATULUJE!!!Katowic!!!
ale Wam zazdroszcze!!!
qrcze alexandra jaka Ty ladna :lol: :lol: :lol: podobasz mi sie :lol: :lol: nie wiedzialam , ze mamy takie laski na DGM!!!no no.... :lol: :lol:
PS_serio nie nabijam sie!!!

Posted

Dorotak dzieki :D .

Widzisz Alexandrze chodzilo o to, ze jezlei byla porownywana ze zwyciezczynia klasy otwartej a ona zwyciezyla z tamta, czyli tak jakby zwyciezyla z obiema :D . A wiesz czasem jest tak, ze sedziowie od razu do porowania prosze pierwsze i drugie miejsca, zeby sobie od razu porownac :D .

Posted

orsini napisał(a):
qrcze alexandra jaka Ty ladna :lol: :lol: :lol: podobasz mi sie :lol: :lol: nie wiedzialam , ze mamy takie laski na DGM!!!no no.... :lol: :lol:

no dokładnie i ja się nie dziwię, że mąż samej na wystawy nie chce puszczać 8)

Posted

[quote name='Ka-Vanga']Widzisz Alexandrze chodzilo o to, ze jezlei byla porownywana ze zwyciezczynia klasy otwartej a ona zwyciezyla z tamta, czyli tak jakby zwyciezyla z obiema :D .

No ale przecież to oczywiste, że w tej sytuacji zwyciężyła nie tylko z pierwszą i drugą z klasy otwartej ale w ogóle ze wszystkimi sukami poza tą, która dostała CACIB. Ze wszystkich klas.

[quote name='Ka-Vanga']A wiesz czasem jest tak, ze sedziowie od razu do porowania prosze pierwsze i drugie miejsca, zeby sobie od razu porownac :D .

No ale trudno żeby sędzia wybrał miejsce drugie a nie pierwsze bo tym samym podważyłby własny werdykt :evilbat: Jedyną sytuacją, w której powinien wziąć pod uwagę drugie miejsce jest klasa do której poszedł CACIB.

Ale że sędziowie robią różne dziwne rzeczy i czasem publiczność musi im tłumaczyć, że np. Zwycięzca Młodzieży nie bierze udziału w porównaniu o NPwR to nie musisz mi tłumaczyć :D :evilbat:

Posted

dorotak napisał(a):
No ale trudno żeby sędzia wybrał miejsce drugie a nie pierwsze bo tym samym podważyłby własny werdykt :evilbat: Jedyną sytuacją, w której powinien wziąć pod uwagę drugie miejsce jest klasa do której poszedł CACIB.

Ale że sędziowie robią różne dziwne rzeczy i czasem publiczność musi im tłumaczyć, że np. Zwycięzca Młodzieży nie bierze udziału w porównaniu o NPwR to nie musisz mi tłumaczyć :D :evilbat:

Zle mnie zrozumialas, sedzia bierze te psy po to, zeby potem nie byulo zaieszania i potem po nowa zeby nie musial porownywac, ale wie ktore psy zajely pierwsza lokate i drugiego psa nie wezmie na CACIB.

Posted

Witam Wszystkich:) My niestety nie mozemy pochwalic sie takimi sukcesami... dostalismy drugie miejsce na 7 psiakow wiec nie jest tak zle... troche bylam zawiedziona bo ukonczenie ml.ch.pl przeszlo nam kolo nosa... musimy czekac na kolejne wystawy... :cry: Gratulacje dla wszystkich :lol:

Posted

Natalia_W napisał(a):
Witam Wszystkich:) My niestety nie mozemy pochwalic sie takimi sukcesami... dostalismy drugie miejsce na 7 psiakow wiec nie jest tak zle... troche bylam zawiedziona bo ukonczenie ml.ch.pl przeszlo nam kolo nosa... musimy czekac na kolejne wystawy... :cry: Gratulacje dla wszystkich :lol:

Natali glooooopolu, super wypadliscie!!!!!!!!!!!!!! A mlodziezowke zakonczycie na nastepnej wystawie i tyle :D . Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Was :D .

Posted

Przepraszam Dorotko za mało dokładny opis :oops: Ka-Vanga dzięki za wyjaśnienie :wink:
Orsini, dzieki ale przesadzasz :oops: :wink: I więcej takich głupot nie opowiadaj bo mi głupio :oops: Waszeczko mąż mnie samej nie chce puszczac, nie dlatego że boi sie o mnie tylko o samochód :lol:
Natalka nie było źle, nie tym to następnym razem :wink:

Posted

[quote name='alexandra']Przepraszam Dorotko za mało dokładny opis :oops:

No nie żartuj, naprawdę nie masz za co przepraszać. Ja naprawdę myślałam, że może to ja coś wcześniej pokręciłam. Bo na Twoim miejscu nie chwaliłabym się, że wygrałam z dwoma, tylko że byłam druga ze wszystkich ;)

Natalio rozumiem niedosyt, ale 2/7 - fiu, fiu! :klacz:

Posted

orsini napisał(a):

Orsini jaki z Ciebie śledczy, że nie wiedziałaś :evilbat: Ola to największa laska na DGM :D i też się nie nabijam :)

Posted

Drodzy maniacy, gratukuję serdecznie wszystkim sukcesów. :lol: Mam nadzieję, że w czerwcu też będziecie ze swoimi psiaczkami w Szczecinie, to będę mogła zobaczyć je w akcji. Na zdjęciach prezentują się wspaniale. Ostatnio oglądałam stronkę Jostry i stwierdziłam, że coraz bardziej się zakochuję w białych sznaucerkach. Na razie jednak milczę, mój mąż chyba nie jest jescze gotów do rozmów o trzecim psie. Na szczęście jestem cierpliwa, poczekam, dam mu czas pomyśleć, a potem zacznę przykręcać śrubki. :evil: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...